Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان اصفهان از آغاز مرمت قلعه روستای قورتان، به‌عنوان بزرگ‌ترین دژ تاریخی استان اصفهان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان و به نقل ازروابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان،فریدون الهیاری اظهار داشت: با توجه به آغاز عملیات گسترده مرمت آثار تاریخی در محور شرق شهرستان اصفهان؛ عملیات مرمت دیواره‌های قلعه تاریخی قورتان به‌عنوان بزرگ‌ترین دژ تاریخی استان اصفهان، از اواسط مردادماه سال جاری آغاز شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان اصفهانتأکید کرد: این طرح بااعتباری بالغ‌بر 2 میلیارد ریال از محل اعتبارات عمرانی توسط اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان صورت می‌پذیرد.

حمید محمد نژاد، ناظر طرح‌های مرمت محور شرق شهرستان اصفهان نیز تأکید کرد: کار مرمت این قلعه عظیم تاریخی که بیش از 43 هزار مترمربع وسعت دارد به‌صورت متناوب از سال 1390 آغاز شده است، با توجه به تخریب تدریجی دیواره‌های این قلعه عظیم، کار مرمت دیواره‌ها و استحکامات این قلعه تاریخی ازجمله برج‌های قلعه از سال 1395 آغاز و در نیمه دوم سال 1396 پس از تخصیص اعتبار ادامه یافته است.

وی با بیان اینکهدر سال‌های گذشته با تخصیص اعتبار لازم توانستیم پس از تملک دو خانه تاریخی در این قلعه، ابتدا مسجد جامع قلعه را مرمت کرده و سپس مرمت برج‌های قلعه را آغاز کنیم، افزود: در طی 2 سال گذشته مرمت کنگره‌ها و برج‌های قلعه از محور شمالی و شمال شرقی آغاز شده و ادامه دارد.

وی گفت: در حال حاضر توانسته‌ایم مرمت نزدیک به 570 مترمربع از دیواره‌ها، کنگره‌ها و برج‌های این قلعه عظیم تاریخی را در جداره‌های خارجی آن انجام دهیم، لذا ادامه آن در سال جاری ازجمله پیوند و آزادسازی و مرمت تمامی دیوار خارجی و مرمت و بازسازی بخش‌هایی از کنگره‌های بالای دیوارهای قلعه ادامه می‌یابد.

به گزارش تسنیم؛ ارگ تاریخی قورتان در منطقه شرق اصفهان و نزدیک شهر ورزنه و نزدیک منطقه‌ای باستانی به نام فارفان و در میانه روستای قورتان واقع شده است. برخی منابع تاریخی شالوده این قلعه تاریخی را به دوران پیش از اسلام نسبت داده و برخی دیگر نیز تاریخی بنای آن را به دوران دیلیمان در سده چهارم هجری قمری نسبت می‌دهند.

در حال حاضر این قلعه تاریخی با بیش از 4 هکتار، دارای مساحتی بیش از 43 هزار مترمربع و همچنین دارای بیش از 50 خانه تاریخی، 3 مسجد، 2 بازارچه، یک حمام، خانقاه، دو آسیاب و حتی در دورانی دارای 4 باغ بوده است.

در حال حاضر اداره کل میراث فرهنگی استان پس از ثبت ملی این اثر منحصربه‌فرد تاریخی، در تلاش است تا با حمایت از بخش خصوصی و حتی حمایت از مردم روستای قورتان، حیات در این قلعه تاریخی را تداوم بخشد به گونه‌ای که هم‌اینک 5 خانواده در این قلعه سکونت دارند.

همچنین در ایام مختلف سال به‌ویژه ایام محرم، مراسم‌های مختلف آئینی در این قلعه تاریخی توسط مردم روستا صورت می‌پذیرد که از آن جمله می‌توان به آئین مذهبی «زارخاک» اشاره کرد که همه ساله در عصر روز تاسوعا در سوگ شهادت امام سوم شیعیان و یاران باوفایش به صورتی آئینی باشکوه در حسینه و کوچه‌های این قلعه تاریخی برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

R41346/P1486/S6,51/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۹۱۵۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۹۰ میلیارد ریال اعتبار مرمت پل تاریخی خاتون کرج تامین شد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز البرز، رحیم خاکی گفت: این پل که براثر حوادث طبیعی، آذرماه سال ۱۳۹۹ بخشی از سقف آن ریزش کرد اکنون در دست مرمت قرار دارد.

وی ‌ خاطرنشان کرد: تاکنون چند نوبت عملیات مرمت روی بخش های مختلف این پل صورت گرفته و اکنون نیز مرحله دیگر آن آغاز شده است.

خاکی گفت: پیش بینی می شود ظرف مدت ۱۸ ماه آینده این اثر تاریخی به طور کلی مرمت و آماده بازدید علاقمندان مردم و گردشگران شود.

رحیم خاکی روز چهارشنبه به خبرنگار ایرنا گفت : این پل که براثر حوادث طبیعی، آذرماه سال ۱۳۹۹ بخشی از سقف آن ریزش کرد اکنون در دست مرمت قرار دارد.

وی ‌ خاطرنشان کرد: تاکنون چند نوبت عملیات مرمت روی بخش های مختلف این پل صورت گرفته و اکنون نیز مرحله دیگر آن آغاز شده است.

خاکی گفت: پیش بینی می شود ظرف مدت ۱۸ ماه آینده این اثر تاریخی به طور کلی مرمت و آماده بازدید علاقمندان مردم و گردشگران شود.

پل تاریخی خاتون متعلق به دوره صفویه با توجه به کاووش های باستانی شناسی، زیربنا « پی» آن به دوران سلجوقی برمی گردد که در فهرست میراث ملی نیز به ثبت رسیده است.

در دهه ۸۰ سه مرحله مرمت و در اوایل دهه ۹۰ نیز یک مرحله مرمت روی این پل تاریخی انجام شد.

به گفته کارشناسان میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی البرز، با توجه به اینکه پل ها حالت طاقی شکل دارند و رفت و آمد روی آنها بیشتر بوده به لحاظ ایستایی نسبت به دیگر بناهای تاریخی آسیب پذیرتر هستند.

پل تاریخی خاتون کرج در دهه های ۴۰ و ۵۰ شمسی محل تردد خودرو ها بوده که این امر نیز در کاهش استحکام این اثر تاریخی بی تاثیر نبوده است.

دیگر خبرها

  • ۴۲ دستور کار برای حفاظت و مرمت از میراث فرهنگی خراسان رضوی
  • ۴۲ دستورکار برای حفاظت و مرمت از میراث خراسان رضوی
  • ۱۵ میلیارد ریال برای مرمت کاروانسرای تاریخی آوه ساوه تخصیص یافت
  • حرم شاه عبدالعظیم مرمت می‌شود
  • کاخ عالی‌قاپوی اصفهان ۳۰ فروردین تعطیل است
  • مرمت حرم شاه عبدالعظیم طی ۶ ماه آینده
  • ۹۰ میلیارد ریال اعتبار مرمت پل تاریخی خاتون کرج تامین شد
  • صنایع دستی روستای قلعه بالا
  • ثبت ۱۸ اثر تاریخی همدان در فهرست میراث‌ملی کشور
  • بازسازی و مرمت عمارت سیف الدوله در ملایر