Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بی باک نیوز»
2024-05-01@23:48:10 GMT

خداحافظی شهردار ۱۲ ساله تهران از بهشت

تاریخ انتشار: ۱ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۴۹۱۹۷۸

خداحافظی شهردار ۱۲ ساله تهران از بهشت


امروز محمدباقر قالیباف رکورددار طولانی ترین شهردار تهران، کلید بهشت را به مدیران جدید تحویل داد.

خبرگزاری مهر - گروه جامعه: قرار نبود شهردار تهران شود. اما با رفتن شهردار تهران به خیابان پاستور، در یک رأی‌گیری بی‌حاشیه‌، بدون آن که با گزینه دیگری رقابت کند، کلیددار پایتخت می‌شود. از ساختمان شورای شهر تهران به نمازخانه شهرداری تهران می‌رود و نماز می‌خواند و به همین سادگی بیش از یک دهه فعالیت محمدباقر قالیباف در شهرداری تهران کلید می‌خورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما باقی ماندن او در شهرداری تهران به این سادگی و بی‌حاشیه‌نبود. او در این سال ها همیشه زیر ذربین رسانه ها بود.در شورای سوم او برای ماندن با نادر شریعتمداری، حسن بیادی، رسول خادم رقابت کردکه در نخستین رأی‌گیری شریعتمداری و بیادی از رقابت کنار گذاشته شدند.

انتخاب میان رسول خادم و محمدباقر قالیباف، انتخاب آرام با نتیجه مشخص نبود. در حالی که قرار بود در جلسه صبح شورا، رأی‌گیری برای انتخاب شهردار انجام شود، این اتفاق نیفتاد و بعد از تنفسی چند ساعته و در جلسه عصرگاهی، خادم از رقیب خود شکست خورد.

اما انتخاب قالیباف در شورای چهارم به عنوان شهرداربیش از دو دوره پیش، حساس و نفس‌گیر بود. در شورای ۳۱ نفره چهارم، دیگر اصلاح‌طلبان در اقلیت نبودند و با ۱۴ رای (قبل از خروج راستگو از حلقه اصلاح طلبان) تقریبا با اصولگرایان هم وزن بودند. رقیب او محسن هاشمی، مدیرعامل قبلی شرکت مترو بود که ناگهانی و بعد از افزایش چالش ها میان دولت و شهرداری، با استعفای قدیمی او موافقت ‌شد. در نخستین رأی‌گیری، آرای قالیباف و هاشمی ۱۵، ۱۵ برابر ‌شد با یک رأی سفید. اما در دومین رأی‌گیری نتیجه با ۱۷ رأی (با رأی الهه راستگو و احمد دنیامالی) به نفع قالیباف تمام ‌شد.

۱۱ سال حاشیه

دوران مدیریت طولانی مدت وی بر شهرداری تهران همیشه پرحاشیه بوده در شورای سوم، این حاشیه‌ها کم‌تر رسانه‌ای می‌شد اما در شورای چهارم با ۳۱ عضو، همیشه منبعی برای خروج اطلاعات پیدا می‌شد.

اگر در شورای سوم، طرفداران رقیب انتخاباتی او در سال ۸۴ و رییس‌جمهور وقت منتقدان عملکرد وی بودند، در شورای چهارم منتقدان هم از دوستان سابق، مدیران دولت گذشته و تعداد اندکی از اصلاح طلبان شورا بودند.

سونامی تغییرات مدیران

در یک دهه‌ای که محمدباقر قالیباف شهردار تهران بوده، هر رفت و آمدی در شهرداری خبرساز شده است. شیوه منحصر به فرد او در اعمال تغییرات، سبب شده است که همیشه جابه‌جایی‌ها در شهرداری تهران حاشیه‌ساز باشد. شاید به همین دلیل، تیتر همیشگی جابه جایی‌ها در شهرداری، سونامی تغییرات یا خانه تکانی در شهرداری است.

برخی معاونت‌ها رکورددار تغییرات بودند و برخی کم‌ترین جابه‌جایی را داشته‌اند. معاونت شهرسازی و معماری بیشترین تغییر معاون را داشته است. معاونت امور اجتماعی هم در این سال ها ۴ بار تغییر کرد.کم‌ترین تغییر در شهرداری تهران در معاونت امور هماهنگی و امور مناطق رخ داده است. فرهاد یعقوبی و عیسی شریفی در این سال ها در این پست همراه قالیباف بوده اند.

یکی از مهم‌ترین معاونت‌های شهرداری تهران معاونت خدمات شهری و محیط زیست است. معاونتی که ویترین شهر را در دست دارد. از پاکیزگی تا زیبایی شهر، در زمان بارندگی و برف،مردم مستقیم با این معاونت در ارتباط هستند. نخستین معاون خدمات شهری مسعود کرباسیان بود که او از سال ۸۴ تا ۸۸ این سمت را در شهرداری تهران بر عهده داشت. پس از او حسین کلخورانی به این معاونت آمد. او تا سال ۹۰ عهده‌دار این مسئولیت بود تا سال ۹۰ که مجتبی عبداللهی از شهرداری منطقه ۲۰ به این معاونت آمد و تا سال ۹۵ که جای خود را به مجتبی یزدانی شهردار منطقه یک بدهد، در این معاونت باقی ماند.

معاونت آرام حمل و نقل نیز ۳ سبک مدیریت را تجربه کرده است. مهرداد تقی‌زاده از سال ۸۴ تا ۸۷ و سید جعفر تشکری هاشمی از سال ۸۷ تا ۹۵ و مازیار حسینی.
معاونت مالی و اقتصادی شهر تهران یکی از کم‌ترین تغییرات شهرداری را به خود اختصاص داده است. از سال ۸۴ تا ۹۳ حسین پورزرندی عهده‌دار این مسئولیت بود. بعد از وی سید دادوش هاشمی به این سمت برگزیده شد و آخرین معاون قالیباف در این سمت قدرت الله گودرزی بود.

معاونت فنی و عمران نیز تاکنون ۳ معاون داشته است؛ احمد دنیامالی از سال ۸۴ تا ۸۸، مازیار حسینی از سال ۸۸ تا ۹۴ و علیرضا جاوید از سال ۹۴ سکانداران این معاونت بودند. در زمان دنیامالی تونل وحید احداث شد و در زمان حسینی تونل نیایش و بزرگراه طبقاتی صدر.

معاونین برنامه‌ریزی شهردار تهران نیز از سال ۸۴ تا ۸۶ حسین کلحورانی، مهدی واعظ‌مهدوی، از سال ۸۶ تا ۸۸، محمود عسکری‌آزاد، ۸۸ تا ۸۹، سیدمناف هاشمی از سال ۸۹ تا ۹۲، محمودصلاحی احمدآبادی از سال ۹۲ تا ۹۴ و ناصر امانی از سال ۹۴ تاکنون بودند.

همه خدمات آقای شهردار

تهران در این سال‌ها تغییر زیادی کرده است. از ساده‌ترین و اصلی‌ترین وظیفه شهرداری که نظافت است تا تونل‌ها و شکل و شمایل اتوبوس‌ها. اگر روزگاری با وانت زباله های شهر را جمع آوری می کردند، سال ها است جمع آوری و انتقال زباله به صورت مکانیزه و با تجهیزات روز انجام می شود. اگر روزگاری سوار اتوبوسهای دوطبقه در دوران قالیباف تهران هر روز چهره اش با روز گذشته متفاوت بود. برخی این تغییرات پرشتاب را برگ برنده آقای شهردار می دانند و برخی معتقدند این تغییرات برای تهران و تهرانی ها بسیار گران تمام شده استفرسوده می شدیم یا اتوبوس های تک کابین آخرین اتوبوس هایی بود که وارد تهران شده بود در این دوره اتوبوس های سرخ رنگ دو کابینی به تهران آمد که در روزهای تابستانی خنک بود و در روزهای زمستانی گرم. سرعت اتوبوس های نیز از گذشته تندتر شده بود.

در دوران قالیباف تهران هر روز چهره اش با روز گذشته متفاوت بود. برخی این تغییرات پرشتاب را برگ برنده آقای شهردار می دانند و برخی معتقدند این تغییرات برای تهران و تهرانی ها بسیار گران تمام شده است وبهای این تغییرات را فروش سرمایه های شهر می دانستند.منتقدان معتقد بودند منابع درآمدی شهر پیش خور شده است.

اگر طرفداران شهردار تهران به بزرگراه دوطبقه صدر افتخار می کنند و آن را برگ برنده ای برای تهران می دانند، منتقدان به عملکرد وی معتقدند هزینه های صدر در تهران باید صرف ساخت مترو می شد.

شهردار تهران توسعه مترو را برگ برنده خود در کارنامه کاری اش می داند و بارها در سخنرانی هایی کارنامه کاری خود در این حوزه را با کل تاریخ شهرداری تهران مقایسه کرده است. اما باز هم این تلاش ها به چشم منتقدان نیامده و معتقدند وی در ساخت مترو از برنامه های پیش بینی شده عقب تر است.

تونل سازی یکی دیگر از اتفاقاتی است که در زمان مدیریت قالیباف رونق گرفت، حتی پروژه طولانی مدت تونل رسالت هم در زمان مدیریت قالیباف به سر انجام رسید. اما تونل ها بیش از آن که برای قالیباف سود تبلیغاتی داشته باشند به دلیل برخی مشکلات حاشیه ساز شدند.

در خصوص پیاده راه سازی نیز با وجود آن که قالیباف علاقه داشت انقلاب پیاده راه سازی در شهر تهران در دوران مدیریت وی به راه بیفتد به دلیل نارضایتی هایی که در پروژه ۱۷ شهریور به وجود آمد، متوقف شد.

احمد دنیامالی یکی از مدیران سابق قالیباف و اعضای شورای چهارم درباره قالیباف می گوید: آقای قالیباف برای شهر تهران بسیار زحمت کشیده است اما به معنای این آقای قالیباف شهردار موفقی بوده و کار خوبی برای تهران کرده است. او در کنار توجه به توسعه حمل و نقل عمومی در حوزه اجتمای هم اقدامات خوبی کرده است نیست که نقدی بر وی وارد نباشد. اگر با خود او هم صحبت کنید شاید آسیب‌شناسی‌ای که خودشاز مجموعه مدیریتی شهر تهران دارد، بیش از دیگر منتقدان باشد منتها ما اگر بخواهیم در مورد آدم‌ها قضاوت کنیم باید برآیند آنها را قضاوت کنیم؛ حتما آدم‌ها براساس نوع شخصیت شان و نوع رفتار مدیریتی‌شان و براساس تعداد کارهایی که تولید می‌کنند می‌توانند اشتباهات بیشتری داشته باشد. اگر قرار باشد که من در روز، ۱۰کار تولید می‌کنم، در آن دوسه اشکال خواهد بود اما اگر قرار باشد در یک روز ۱۰۰ کار تولید کنم، حتما این اشتباهات از ۳ اشتباه به ۷،۸ اشتباه می‌رسد. طبیعتا این فراوانی را ما نمی‌بینیم، ما باید به موضوعات به‌طور نسبی نگاه کنیم. من اعتقاد دارم که آقای قالیباف شهردار موفقی بوده و کار خوبی برای تهران کرده است. او در کنار توجه به توسعه حمل و نقل عمومی در حوزه اجتمای هم اقدامات خوبی کرده است.

به گفته او برعکس تصوری که خیلی‌ها از آقای قالیباف دارند که یک آدم نظامی است، آقای قالیباف آدم خیلی لطیفی است و آدمی است که من اشک‌هایش را زیاد دیده ام. در مورد موضوعاتی مثل فقر، بدسرپرستی و مسائلی که در جامعه رخ می‌دهد، ایشان کاملا آدم احساسی است.

خصلت بچه‌های جنگ و جهاد اساسا نرمی و تواضع در برابر مردم است. هر کسی از این قاعده خارج بشود چه دنیامالی باشد، چه آقای قالیباف؛ قطعا در این حوزه تعریف نمی‌شود. آنهایی که بچه‌های جنگ هستند، آنها در مقابل آدم‌های قدرتمند و آدم‌هایی که می‌خواهند حرف زور بزنند، محکم می‌ایستند. ولی به‌شدت در مقابل فرودستان فروتن هستند.

دنیا مالی اضافه می کند: برخلاف دیگران معتقد نیستم محبوبیت آقای قالیباف در این سال ها کم شده باشد. من یک روز به او گفتم که آقای قالیباف!‌ تو شهرداری را ول کن برو، سه ماه دیگر ببین در مورد شما چه می‌گویند. ما ملتی هستیم که وقتی یک کسی را داریم کهواقعا تمام زندگی‌اش را برای شهر گذاشته، همه‌اش نقاط منفی‌اش را می‌بینیم. وقتی از دستش می‌دهیم، بعد شروع می‌کنیم به تعریف از وی مخصوصا اگر کس دیگری بیاید با آن مقایسه می‌کنیم می‌گوییم آقا! این کجا، آن کجا...

یکی از انتقادهای اصلی به شهرداری تهران کسب درآمد از محل صدور انواع عوارض ساختمانی است. پژمان پشمچی زاده معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران می گوید: منبع اصلی درآمدهای شهرداری، ساخت‌وساز نبوده است اما باید این موضوع را بپذیریم که در همه‌ شهرها هنوز اتکاء به درآمدهای حاصل از ساخت‌وساز زیاد است.

نکته مهم آن است که اگرچه همچنان بخشی از درآمد شهرداری به درآمدهای حاصل از ساخت وساز وابسته است اما اتکای درآمدی طی سالهای اخیر نسبت به دوره های گذشته کم تر شده است از این نظر کارنامه‌ مدیریت شهری قابل‌دفاع است او ادامه می دهد: نکته مهم آن است که اگرچه همچنان بخشی از درآمد شهرداری به درآمدهای حاصل از ساخت وساز وابسته است اما اتکای درآمدی طی سالهای اخیر نسبت به دوره های گذشته کم تر شده است از این نظر کارنامه‌ مدیریت شهری قابل‌دفاع است.

در دوره مدیریت شهری اخیر، پایتخت دارای سند توسعه شهری شد​

معاون شهردار تهران با بیان این که بخشی از نقدهای وارد شده به مدیریت شهری تهران سیاسی است اما انتقادهایی که جنبه فنی و پشتوانه علمی داشته باشد می پذیریم، می گوید: این نکته را هم باید یادآوری کنیم که در دوره مدیریت شهری اخیر، پایتخت دارای سند توسعه شهری شد. دارا بودن این سند از آنجا اهمیت پیدا می کند که طی این همین دوره اسناد توسعه ملی ارتباط محکمی با اسناد توسعه‌ شهری ندارد؛ بنابراین اینکه مدیریت شهری همت کرد و شهر تهران دارای طرح جامع و طرح تفصیلی شد، یکی از نقاط قوت کارنامه مدیریت شهری اخیر است.

به اعتقاد او شاید مغایرت هایی در ساخت و سازهای انجام شده با اسناد فرادستی شهر تهران وجود داشته باشد اما این مغایرتها به مراتب از آنچه که در برآیند ساخت در حال روی دادن است کمتر است.

شهردار خراسانی تهران، این سال‌ها مخالفان سرسختی داشته است. این سیاست‌مدار و مدیر ۵۵ ساله که در شهر کوچک طرقبه به دنیا آمده است، معتقد است برخی نمی‌توانند ببینند یک بچه روستایی در صندلی‌هایی که سال‌ها متعلق به آنها بوده،بنشینند. او طولانی‌ترین دوره مدیریت بر شهردار تهران را داشته و رکورد غلامحسین کرباسچی را هم در این زمینه زده است.


--------------------------------------------------------------------------

تذکر: کاربر محترم! انتشار مطالب دیگر رسانهها از سوی پایگاه خبری تحلیلی بی‌باک لزوما به معنای صحت و تایید محتوای آنها نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر می‌شود. در ضمن شما می توانید اخبار و مطالب وزین خود را که تا کنون در هیچ رسانه‌ای منتشر نشده است از طریق بخش "تماس با ما" یا پل ارتباطی این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید برای ما ارسال نمایید تا در صورت دارا بودن مولفه‌های لازم، منتشر گردد.

------------- با کلیک بر روی لینکهای ذیل تمامی روزنامه‌های کشور را رایگان مطالعه کنید -------------

روزنامه‌های عمومی | روزنامه‌های اقتصادی | روزنامه‌های ورزشی | سایر روزنامه‌ها| هفته‌نامه و ماهنامه | نشریات استانی

منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۹۱۹۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سوالی که گم شد؛ قرارداد خرید اتوبوس از چینی‌ها کجاست؟

پس از اینکه زاکانی در صحن شورای شهر ادعا کرد قرارداد ۲ میلیارد یورویی را در اختیار جعفری تشکری‌ هاشمی، رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل، همچنین نرجس سلیمانی، رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر تهران قرار داده است، تشکری‌ هاشمی با تکذیب این ادعا صحن شورای شهر تهران را به نشانه اعتراض ترک کرد. سوده نجفی، جعفر شربیانی، ناصر امانی، مهدی اقراریان، مهدی عباسی و علی‌اصغر قائمی دیگر اعضای پارلمان شهری پایتخت نیز جلسه شورای شهر را ترک کردند. البته مهدی چمران ادعا کرده که به دلیل تمام شدن وقت جلسه و رسیدن به نماز، برخی از اعضای شورای شهر، صحن علنی را ترک کرده‌اند.

  سوال بی‌جوابی که گم شد

به گزارش هم‌میهن، اما مهم‌ترین مسئله را مهدی اقراریان، عضو کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر تهران درباره قرارداد با چینی‌ها مطرح کرده و گفت: «آیا در جریان سفر به کشور چین، قراردادی در خصوص تجهیزاتی غیر از حوزه حمل و نقل نیز منعقد شده است؟ نکته این است که رفتار و اقدام شهردار و شهرداری به پای مجموعه شورای شهر نیز نوشته می‌شود. نباید این تصور ایجاد شود که مدیریت شهری در این دوره، وعده‌های بزرگ داده، اما اقدامات کوچک انجام می‌دهد. این خطرناک بوده و می‌تواند به اعتماد عمومی آسیب بزند.» سوال مهم اقراریان درباره خرید تجهیزاتی غیر از حمل و نقل عمومی، در تنش‌های بعدی شورای شهر تهران گم شد و پاسخی به آن داده نشد. شاید اشاره او به خرید خودرو و موتورسیکلت برقی است که در حیطه وظایف شهرداری تهران نیست.

چینی‌ها باید التماس کنند

جالب آنکه این قرارداد در اختیار اعضای شورای شهر تهران قرار نگرفته و بسیاری از نمایندگان پارلمان شهری پایتخت ابهامات آن را از رسانه‌ها پیگیری کرده‌اند و به گفته تشکری‌هاشمی، این قرارداد حتی به این کمیسیون (که کمیسیون تخصصی است) ارسال نشده است. با این وجود محسن هرمزی، معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران ادعا کرد: «در تماس تلفنی شبانه‌ای که با تشکری‌هاشمی داشته او را متقاعد کرده است.»

جعفر تشکری‌هاشمی، رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران در این باره گفت: «من این قرارداد را در فضای مجازی و سایت‌ها دیدم. به جز قرارداد مذکور، قرارداد‌های دیگری هم وجود دارد که هنوز اعضای شورای شهر تهران به آن دسترسی پیدا نکرده‌اند و اینکه گفته شده من را متقاعد کرده‌اند یک موضوع بی‌ربطی است. هرمزی در تماس تلفنی گفت که قرارداد را برای شما ارسال کردیم و من گفتم که چنین چیزی صحت ندارد. همین.»

شنیده‌ها حاکی از آن است که این شرکت چینی قرار است ساخت تمام تونل‌های متروی تهران را هم شروع کند. تشکری‌هاشمی با اشاره به اینکه ساخت خطوط مترو در شورای شهر تهران تصویب نشده است، گفت: «این موضوعات با هزینه ۱۲ میلیارد یورو برنامه‌ریزی شده است. از جمله این برنامه‌ها ساخت خطوط ۹ و ۱۱ مترو است که قرار است به این شرکت فاینانسور بدهند. البته هنوز نه بودجه آن در شورای شهر تهران تصویب شده و نه جزئیات فنی این قرارداد‌ها مطرح شده است.»

او افزود: «وقتی مشکلی پیش می‌آید وااسلاما سر داده و آن را به تحریم نسبت می‌دهیم که از ناپختگی است. شرکت‌های خارجی باید برای فروش این محصولات التماس کنند. اگر به ملاحظات بپردازیم منطقی‌تر است تا اینکه با استفاده از کلمه پرابهامی به نام «تحریم» همه روش‌های قانونی را زیر پا گذاشته و از هر راه غیرمتعارفی پیش برویم.»

قرارداد چینی‌ها کجاست؟

اعضای شورای شهر تهران می‌گویند قرارداد ۲میلیارد یورویی را ندیده‌اند و شهرداری ادعا می‌کند آن را به شورای شهر رسانده است. سوال این است که قرارداد چینی‌ها کجاست؟ این قرارداد آنطور که گفته می‌شود به دفتر مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران رسیده و شهرداری رونوشت نامه آن را به اعضای شورای شهر تهران ارسال کرده است، اما قرارداد از دفتر رئیس شورای شهر تهران برای اعضا ارسال نشده است. از سوی دیگر یک نسخه آن در اختیار نرجس سلیمانی، رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر تهران قرار گرفته و او در یکشنبه پرتنش شورای شهر تهران از آن به عنوان «شبه‌قرارداد» یاد کرد.

قراردادی وجود ندارد؟

پس از آنکه اعضای شورای شهر تهران به شفاف نبودن این قرارداد اعتراض کردند، اعلام شد که بیم بهم‌خوردن این قرارداد تجاری افزایش یافته است. در فضای مجازی هم برخی تاکید داشتند؛ «شهرداری به دلیل تحریم‌هاست که با یک شرکت قرارداد بسته است.»

درحالی‌که خودرو‌های چینی به راحتی وارد ایران می‌شوند، پس استفاده از «تحریم‌ها» در این خصوص بی‌اساس به نظر می‌رسد. اما روایتی دیگر از قرارداد ۲ میلیارد یورویی با چینی‌ها این است که اصلاً قراردادی وجود نداشته و تنها شعار آمدن اتوبوس‌های خیالی سرداده‌اند. شاید به همین دلیل است که نرجس سلیمانی روی «شبه‌قرارداد» تاکید کرده است. برخی بر این عقیده‌اند که عدم شفافیت در مذاکرات با چین حالا قرارداد نبودن و MOU بودن (یک گام فراتر از تفاهم‌نامه) این ادعای شهرداری را برای ورود اتوبوس‌ها به تهران قوت بخشیده است.

اعضای شورای شهر تهران منتخب زاکانی

پاسخگویی علیرضا زاکانی به اعضای شورای شهر تهران آن‌هم در صحن علنی گاهی به انگ‌زنی انجامید و گاه به تحقیر اعضای شورای شهر. رفتار‌های زاکانی در این جلسه القاکننده این بود که او اعضای شورای شهر تهران را انتخاب کرده است. او به یکی از اعضای شورای شهر تهران گفت: «وسط حرف بزرگ‌تر خود نپر.»

درحالی‌که شخصیت حقوقی اعضای شورای شهر بالاتر از شهردار است و شهردار است که باید پاسخگوی شورای شهر باشد، بنابراین سن و سال افراد در نظارت بر عملکرد شهرداری تاثیری ندارد. حتی زمانی که برخی از اعضا در حال ترک صحن بودند زاکانی به آن‌ها گفت: «کجا می‌روید اگر نقدی را مطرح کردید بایستید و جواب خود را بشنوید.»

و جای دیگری گفت: «بی‌تردید از این به بعد حرف می‌زنم، چون عده‌ای برای اینترنشنال خوراک خبری تولید می‌کنند و برخی با حرف‌هایشان امید و ایمان را می‌کشند. دوستان می‌گویند آنچه اعلام شده را قبول نداریم، خب قبول نداشته باشید.»

پرویز سروری، نایب‌رئیس شورای شهر تهران که نقش پررنگی در انتخاب زاکانی داشت نیز از این برخورد شهردار تهران مصون نماند. در جایی که پرویز سروری برای کاهش تنش اعلام کرد که وقت جلسه شورای شهر تمام شده، زاکانی (با عصبانیت از دیگر اعضای شورای شهر تهران) با لحنی تند اعلام کرد که می‌خواهد حرف بزند.

زاکانی در اظهارنظر آزاد است

مهدی عباسی، عضو شورای شهر تهران درباره رفتار زاکانی با اعضای شورای شهر تهران و پاسخ به این سوال که زاکانی اعضای شورای شهر تهران را انتخاب کرده یا اعضای شورای شهر تهران او را؟ گفت: «در ساختار شورایی که جواب مشخص و قطعی است که شورای شهر در یک جلسه شهردار را انتخاب می‌کند. شهردار تهران هم در اظهارنظر آزاد است. ما قضاوت این رفتار را به جامعه می‌سپاریم. مطمئناً جامعه افراد باوقار، متین و دارای آرامش را انتخاب می‌کند.»

او درباره دودستگی بین اعضای شورای شهر تهران بر سر تصمیم‌گیری‌ها مانند قرارداد ۲ میلیارد یورویی شهرداری با چین، تاکید کرد: «دو دستگی وجود ندارد. شاید برخی از اعضای شورای شهر تهران اطلاعات کاملی در خصوص این قرارداد دارند، اما اطلاعات ما ناقص است.»

مهم شفافیتِ قرارداد چین است

مهدی اقراریان، عضو شورای شهر تهران نیز در واکنش به رفتار‌های شهردار تهران در صحن علنی شورای شهر پایتخت، گفت: «ما شاهد حادثه ناراحت‌کننده‌ای در روز شورا‌ها بودیم و آن‌هم ادبیات از بالا به پایین شهردار تهران با برخی از اعضای شورای شهر تهران است. زاکانی فردی بدون تجربه و سابقه کار اجرایی است، اما تجربه نمایندگی مردم را در مجلس دارد و با ضوابط حاکم بر صحن آشناست.

یکی از مسائلی که باعث انتقاد من به رفتار زاکانی می‌شود، نوع گویش و ادبیاتی است که آقای زاکانی به کار می‌برد. وقتی خبرنگار می‌گوید، «شما قول دادید کمر ترافیک تهران را بشکنید، اما کمر ما در ترافیک شکست.» زاکانی می‌گوید: «مشکل کمر شماست.»

این ادبیات آن‌هم از سوی شهردار پایتخت غیرقابل قبول است. ضمن آنکه برچسب‌زنی به منتقدین زاکانی به ابزاری تبدیل شده و گاهی این برچسب‌زنی توسط رسانه‌هایی انجام می‌شود که هزینه آن‌ها از بودجه عمومی تامین می‌شود. این رسانه‌ها باید به جای فامیل‌بازی روی رسالت خود تمرکز کنند.»

او افزود: «برچسب‌زنی به منتقدین از سوی زاکانی و دنباله‌های او به یک راهبرد تبدیل شده است. شورای شهر برآمده از یک لیست واحد است، اما برای ایجاد دوگانه انقلابی و غیرانقلابی در این لیست تلاش می‌شود و این سناریوی سوخته است. شهردار تهران قبلاً می‌توانست از این شیوه در برخورد با رقبای سیاسی خود استفاده کند، اما باید بداند که از انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ سه سال گذشته و تمام شده و سه سال است که او شهردار تهران است و این سال آخر دوره مدیریت و سال پاسخگویی و یوم‌الحساب اوست. اما زاکانی می‌خواهد با مطالبه‌گری و برچسب‌زنی، سوالات فنی اعضای شورای شهر را به حاشیه براند.»

اقراریان با بیان اینکه من و منتقدان زاکانی خواستار شفافیت قرارداد چین هستیم، تاکید کرد: «نمایندگان مردم نامحرم هستند؟ وقتی به یکی از اعضای شورای شهر توهین شد، رئیس شورای شهر تهران به صراحت اعلام کرد که زاکانی از این افراد رای گرفته است. به نظرم چه زاکانی بپذیرد یا نپذیرد، باید به قواعد حقوقی جاری و ساری در روابط اعضای شورای شهر تهران و شهردار احترام بگذارد. متاسفانه شاهدیم که با مطرح کردن مسائلی تلاش می‌کند گفتگو‌های فنی و تخصصی را به یک موضوع سیاسی تقلیل دهد. مسئله اصلی وعده‌های زاکانی مانند جمع‌آوری دو هفته‌ای معتادان متجاهر است که باید درباره این وعده‌ها پاسخگو باشد.»

دیگر خبرها

  • سوالی که گم شد؛ قرارداد خرید اتوبوس از چینی‌ها کجاست؟
  • توضیح زاکانی درباره امکان همکاری شهرداری تهران با «طرح نور»
  • توضیح زاکانی درباره امکان همکاری شهرداری تهران با «طرح نور »
  • واکنش زاکانی به حواشی قرارداد واردات خودروهای برقی
  • قرارداد خرید اتوبوس از چینی‌ ها کجاست؟
  • قرارداد خرید اتوبوس از چینی‌ها کجاست؟
  • آغاز ساخت ایستگاه مترو بازارک رباط کریم
  • جلوگیری از تضییع حقوق شهرداری تهران در پرونده ۷۷ میلیاردی
  • شهرداری به دنبال کاهش آسیب‌های اجتماعی در بهشت زهرا
  • خروج علیه شهردار تهران