Web Analytics Made Easy - Statcounter

موسس دانشکده علوم پزشکی کرمان در گفتگویی عنوان کرد:تنها جایی که در ایران کودکان و نوزادان اندوسکپی می شدند شهر کرمان و بیمارستان کرمان درمان بود .

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از شبکه اطلاع رسانی آرمان کرمان، متولد سال 1321 شهر کرمان است، پدرش شخصیت اول مذهبی شهر بود به همین دلیل احترام خاصی در دوران دبیرستان برای او قائل بودند، محمد حسن صالحی کرمانی را می گویم فرزند آیت الله صالحی بزرگ.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


از همان ابتدای کودکی این حرف پدر را همیشه به خاطر می سپرد که « من مال و سرمایه ای ندارم که برای شما به یادگار بگذارم، فقط یک چیز را برای شما می گذارم و مواظب باشید این را از بین نبرید و آن هم آبرو است» به همین دلیل تمام تلاشش را می کرد که حرف پدر بر زمین نماند.


در 16 سالگی سالنامه جهان دانش را بنیان گذاری می کند و چون در آن زمان چاپخانه ای در کرمان نبود، چاپخانه دارالعلم قم این کتاب را تا سه سال چاپ کرد.


از ترس پدر به خوبی درس می خواند چرا که پدر گفته بود که اگر شما درس نخوانید باید بروید لحاف دوزی یاد بگیرید و شاید همین حرف باعث پیشرفت های دو چندان این نوجوان شده بود تا اینکه دوران تحصیل مدرسه پایان یافت.


از اینجای ماجرا را باید از زبان خود محمد حسن صالحی کرمانی ادامه بدهیم، نوجوان 16 ساله ما امروز 75 سال سن دارد، می گفتند صحبت با ایشان کار سختی است و هر کسی نمی تواند از او وقت مصاحبه بگیرد، بعد از پیدا کردن شماره تماسش، به راحتی با ما ارتباط برقرار کرد و از ما دعوت کرد که به محل کارش برویم.


به محل کارش که رفتیم به گرمی از ما استقبال کرد، با وجود اینکه عده ای منتظر ملاقات با او بودند، سر ساعتی که با ما قرار داشت ما را به اتاقش فرا خواند، لبخندی که بر لبانش جاری بود تمام شنیده های قبلی من را باطل کرد، او بر خلاف گفته ها فردی بسیار خونگرم و خوش صحبت بود.


وقتی از او خواستم درباره خودش برای ما صحبت کند، به سال هایی دور رفت، سال هایی که شاید بتوان آن را اصلی ترین مراحل تاثیر گذار در سرنوشت او دانست، یعنی ماجرای ورود به عرصه پزشکی، محمد حسن داستان ما با علاقه رشته پزشکی را انتخاب می کند اما دوست نداشت در ایران درس بخواند چون آن زمان از پیشرفت های غرب زیاد شنیده بود به همین دلیل در سال 1340 برای تحصیل در رشته پزشکی به آلمان می رود، و بعد از گرفتن تخصص درسال 1353 به ایران باز می گردد.


دکتر محمد حسن صالحی می گوید: به دلیل علاقه ام به رشته پزشکی پدرم مخالفتی نداشت اما به شرطی اجازه داد که من در خارج از کشور تحصیل کنم که مخارج من را فقط در حد ایران بپردازد و بقیه مخارج را خودم کار کنم و تامین کنم.


وقتی به ایران بر می گردد وزارت وقت علوم به او پیشنهاد می دهد که در دانشگاه تهران فعالیت کند و او به استخدام این دانشگاه در آید، پیشنهاد وسوسه انگیزی بود چرا که آن زمان استخدام در دانشگاه تهران خیلی مشکل بود و هر کسی را قبول نمی کردند اما دکتر صالحی که با معدل 20 از دانشگاه آلمان فارغ التحصیل شده بود این پیشنهاد را رد می کند و کرمان، زادگاه خویش را به عنوان محل فعالیت خود انتخاب می کند.


صالحی کرمانی سال 55 از طرف مرحوم افضلی پور موسس دانشگاه کرمان ( دانشگاه شهید باهنر فعلی ) که تمام زندگی و مال خود را صرف این دانشگاه کرده بود به همراه دکتر میرزایی اولین رئیس دانشگاه کرمان و قدرت فرهنگی شهر و دکتر بهادری موسس پاتولوژی ایران، پیشنهاد تاسیس دانشکده پزشکی کرمان را دریافت می کند.


وی که وضعیت پزشکی کرمان را آن زمان نا مناسب اعلام کرد و به همین دلیل تصمیم داشت این پیشنهاد را رد کند اما وقتی متوجه می شود که در صورت قبول نکردن، شخصی از تهران جایگزین ایشان می شود لذا به دلیل علاقه ای که به زادگاه خود داشت این پیشنهاد را قبول می کند.


و این گونه می شود که دکتر محمد حسن صالحی اولین پزشک و مسئول دانشکده پزشکی کرمان می شود، دانشکده ای که کار خود را از یک اتاق با یک تابلوی پارچه ای به عنوان .... شروع کرد و امروز بهترین فوق تخص های شهر فارغ التحصیل همین دانشگاه هستند.


دکتر داعی استاد گروه اطفال و اولین همکار دکتر صالحی، در خصوص کرمان دوستی ایشان گفت: از ویژگی های منحصر به فرد ایشان مردم داری و مردم دوستی ایشان هستند و به علت علاقه ای که به مردم کرمان داشت و به توصیه پدر مرحومشان تصمیم گرفت که در کرمان فعالیت کند.


موسس دانشکده پزشکی کرمان در ادامه صحبت هایش از سیاست های پزشکی در شهر کرمان گلایه کرد و افزود: اینکه هر بیمار برای بیماری خود به پزشک های زیادی مراجعه می کند هزینه های زیادی هم برای بیمار و هم برای کشور دارد و نتیجه ای هم برای بیمار ندارد.


دکتر صالحی از سیستم پزشکی در آلمان صحبت کرد که فقط پزشک عمومی و پزشک خانواده، بیمار را به پزشکی که لازم می داند ارجاع می دهد و خود بیمار اگر می خواست بدون معرفی آن ها، به پزشک خاصی مراجعه کنند بیمه هیچ هزینه ای به آن ها نمی پرداخت و به همین دلیل کسی این کار را نمی کرد.


وی تراکم پزشک در شهر کرمان را بیش از استاندارد جهانی عنوان کرد و گفت: این یک عیب است نه از آن روزی که ما شروع کردیم و فقط دو پزشک متخصص بود و نه الان که تعدادشان سر به فلک می کشد، اینکه همه به اندازه کافی بیمار دارند و می توانند به اندازه کافی به سلامت بیمار کمک کنند من در این قضیه شک دارم.


دکتر صالحی از هزینه های زیادی که دولت خرج mri و سایر آزمایشات می کند گلایه و بیان کرد: این ها هزینه های اضافی است که در همه موارد لزومی ندارد، هیچ پزشکی در دنیا وجود ندارد که آرزوی سلامتی بیمارش را نداشته باشند و همه پزشکان آرزویشان این است که بیمارش سالم باشد ولی از اینکه بیمار هر روز به یک پزشک مراجعه کند درست نیست.


جالب اینجاست تنها جایی که در ایران کودکان و نوزادان اندوسکپی می شدند شهر کرمان و بیمارستان کرمان درمان بود و این کار را همین دکتر صالحی خودمان انجام می داد.


دکتر تبریز چی که از اولین همکاران موسس دانشکده علوم پزشکی کرمان است، از خدمات ارزنده او برای کرمان می گوید: یکی از خدماتی که دکتر صالحی به این شهر کردند این بود که درابتدای سال 58 اندوسکپی را برای اولین بار در کشور در کرمان راه اندازی کرد.


تبریزچی ادامه داد: در آن زمان درکرمان جز دکتر صالحی کسی را نداشتیم که این کار را بتواند انجام دهد و ایشان در آلمان این کار را یاد گرفته بودند و با هزینه خودشان دستگاه اندوسکوپ را خریداری کرده و در کرمان انجام دادند.


اولین کتاب مربوط به دانشگاه علوم پزشکی کرمان با عنوان بیماری ها و اندوسکپی دستگاه فوقانی گوارش توسط محمد حسن صالحی کرمانی تالیف شد و به گفته خودش 10 سال زمان برای تالیف این کتاب گذاشت و این کتاب تنها کتابی است که در ایران در زمینه اندوسکپی ترجمه شده است.

انتهای پیام/م

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۹۳۹۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(تصاویر) «قبرستان ممنوعه تهران» کجاست و مدیریت آن با چه کسانی است؟

قبرستان ممنوعه تهران، که با نام قبرستان دولاب نیز شناخته می‌شود، یک‌گورستان قدیمی مربوط به مسیحیان است. در واقع این قبرستان باغی بزرگ در اتوبان شهید محلاتی، بین خیابان‌های شهید رضایی و مستفیذ است که در میان اهالی به نام قبرستان «دولاب» شناخته می‌شود. این گورستان محل دفن مسیحیان کشورهای فرانسه، ایتالیا، روسیه و لهستان است که در سال‌های دور در ایران زندگی می‌کردند و در این کشور نیز از دنیا رفته‌اند. تعدادی از این افراد سرباز و بخشی دیگر افراد غیرنظامی بوده‌اند که در بین آن‌ها اشخاص مشهور نیز دیده می‌شود.

به گزارش همشهری آنلاین، افرادی که در این قبرستان به خاک سپرده‌ شده‌اند، ملیت‌های مختلفی دارند. ملیت هر فرد با یک پرچم بر روی قبر مشخص شده است. بر روی سنگ قبرها نیز علائمی چون صلیب یا تصویری از یک بانوی غمگین دیده می‌شود. افرادی که در این قبرستان آرمیده‌اند، سربازان گمنام روسیه و لهستانی‌هایی هستند که در جنگ جهانی دوم در راه برگشت به وطن جانشان را از دست داده‌اند. تعدادی از قبرها نیز مربوط به کنت‌های فرانسوی، شاهزاده‌های گرجی و پزشکان دربار قاجار و پهلوی است. افراد مشهوری مانند «اوانس اوگانیانس» اولین کارگردان سینمای ایران و موسس اولین مدرسه بازیگری در ایران، «شاهین سرکیسیان» موسس تئاتر مدرن در ایران، «کنت دو مونت فرت» اولین رئیس پلیس ایران، «ولادیسلاو هورودکی» معمار اهل لهستان، «ولادیمیر گاردایستکی» معمار ایستگاه راه‌آهن تهران، «آلفرد ژان بانیست لومر» موسیقی‌دان نظامی فرانسوی مربوط به دوران ناصرالدین‌شاه قاجار که نخستین سرود ملی ایران را ساخت، «دکتر کلوکه» پزشک فرانسوی محمدشاه قاجار و «دکتر تولوزان» پزشک مخصوص ناصرالدین شاه که از جمله اقدامات او در ایران می‌توان به بهداشت عمومی و تشکیل مجلس حفظ‌الصحه اشاره کرد.

اولین قبر متعلق به پزشک مخصوص دربار

این محدوده در گذشته‌های دور زمین کشاورزی بود که بعدها تبدیل به قبرستان شد. اولین فردی که در این منطقه به خاک سپرده شد، دکتر «کلوکه» پزشک اختصاصی محمدشاه و ناصرالدین‌شاه قاجار بود. «کلوکه» در سال۱۸۵۵ در این خاک دفن شد. بعدها دکتر تولوزان، یکی از پزشکان فرانسوی دربار قاجار، زمین‌های این منطقه را خرید و آن را به گورستان مسیحیان مقیم تهران تبدیل کرد. بخش‌های مختلف این گورستان توسط سفارت‌های فرانسه، ایتالیا و لهستان خریداری شد و اکنون آنها این محل را مدیریت می‌کنند.

قبرستان دولاب بیش از ۷۵ هزار مترمربع مساحت دارد و دارای ۵ بخش مختلف است. هرکدام از این بخش‌ها ورودی جداگانه‌ای دارند. در میان قبرستان نیز یک خیابان وجود دارد که این ۵ بخش را به دو قسمت شرقی و غربی تقسیم می‌کند. سه بخش کاتولیک، ارتدوکس و ارامنه گریگوری در قسمت شرقی و دو بخش ارامنه کاتولیک و آشوری‌های کلدانی در قسمت غربی قبرستان دولاب قرار دارد. بزرگ‌ترین بخش قبرستان دولاب مربوط به ارامنه است که حدود ۴۴ هزار مترمربع را در برمی‌گیرد. اغلب افرادی که در این بخش مدفون شده‌اند، ارامنه ایرانی هستند که در بین آن‌ها افراد نامی و سرشناسی چون شاهین سرکیسیان، آرام گارونه، اسرائیل ساهاکیان، زورا ساگینیان، مارکار قارابگیان، نیکلای لاوری و نیکوکاران درمانگاه خیریه آودیسیان دیده می‌شوند. قدیمی‌ترین سنگ قبر این بخش مربوط به سال ۱۳۷۵ است. پس از آن تدفین در این قبرستان از طرف شهرداری تهران ممنوع اعلام شد.

ترسناک‌ترین بخش قبرستان

مسیحیان ارتدوکس در بخش ارتدوکس‌های قبرستان دولاب دفن شده‌اند که از مشهورترین آن‌ها می‌توان به نیکولای مارکف معمار و آنتوان سوروگین عکاس اشاره کرد. این افراد هر دو روسی بوده‌اند و اصالت گرجی داشتند. در قسمت ورودی این بخش یک آرامگاه دیده می‌شود که با معماری گرجی و به شکل کلیسا ساخته شده است. این آرامگاه به مینادورا خوشتاریا، همسر آکاکی خوشتاریا تعلق دارد. آکاکی خوشتاریا تاجر گرجی است که امتیاز استخراج نفت شمال ایران را از دربار قاجار دریافت کرده و در این منطقه مشغول فعالیت بود. همچنین قسمت دیگری از قبرستان دولاب، که با عنوان ترسناک‌ترین بخش شناخته می‌شود، مربوط به ۲۶ مهندس ایتالیایی است. مهندسین معدنی که در سال‌های ۱۹۳۶ تا ۱۹۴۳ در ایران کار می‌کردند و همین‌جا جان خود را از دست دادند. قبرهای این افراد در زیرزمین و لای دیوارها قرار دارد و سنگ قبر آن‌ها نیز به صورت ایستاده دوتادور این دیوارهای نصب شده است.

در واقع برای ورود به این بخش باید از میان مردگانی ایستاده عبور کنید که کمی ترسناک است. از سوی دیگر حدود ۱۴هزار و ۲۰۰ مترمربع از قبرستان متعلق به کاتولیک‌هاست. در این بخش قبر افراد مشهوری چون دکتر کلوکه، دکتر جمشید اعلم و ولادیمیر گاردایستکی دیده می‌شود. اکنون قبرستان ممنوعه توسط سفارت‌خانه‌های مربوطه مانند روسیه، لهستان، فرانسه و شورای خلیفه‌گری ارامنه مدیریت می‌شود. یک خانواده در این قبرستان زندگی می‌کنند که نگهبانی از قبرستان را بر عهده دارند.

سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • (تصاویر) «قبرستان ممنوعه تهران» کجاست و مدیریت آن با کیست؟
  • (تصاویر) «قبرستان ممنوعه تهران» کجاست و مدیریت آن با چه کسانی است؟
  • رقابت 21 هزار کرمانی در آزمون استخدامی آموزش و پرورش
  • حمایت ۶۴۴۰ معلم کرمانی از ایتام کمیته امداد
  • افتتاح اولین دانشکده علوم خانواده ایران در دانشگاه تهران
  • ورزشکار کرمانی مدال پارالمپیک را به سردار حاجی‌زاده تقدیم کرد
  • رقابت بیش از ۲۱ هزار کرمانی درآزمون آموزش و پرورش
  • کرمانی‌ها و کسب ٣ عنوان قهرمانی لیگ برتر در سال جدید
  • کرمانی‌ها و کسب ۳ عنوان قهرمانی لیگ برتر در سال جدید
  • حمایت بیش از ۶۰۰۰ معلم کرمانی از ایتام