Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-01@23:52:10 GMT

کاهش چشمگیر مصرف آب در مزارع زراعی و شالیزاری مازندران

تاریخ انتشار: ۱ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۴۹۴۰۸۸

کاهش چشمگیر مصرف آب در مزارع زراعی و شالیزاری مازندران

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: با برنامه‌ها و سیاست‌گذاری‌های صورت گرفته مصرف آب در بخش کشاورزی کاهش چشمگیری داشته است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا، عزیزالله شهیدی‌فر در گفت‌وگو با بلاغ، با بیان اینکه مازندران 5.2 درصد سطح زیر کشت اراضی کشور را دارا است، اظهار کرد: مازندران در بخش کشاورزی 9 درصد تولید و 10 درصد ارزش اقتصادی محصولات کشاورزی را به خود اختصاص داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی مازندران را نیازمند منابع آبی بیشتر دانست و افزود: سازمان جهاد کشاورزی در کنار افزایش تولید کشاورزی استان، برنامه‌های مدیریت مصرف بهینه آب را نیز در دستور کار خود قرار داده است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران تصریح کرد: پروژه‌های مختلفی در بخش کشاورزی استان شروع شده است که می‌تواند راهکارهای مناسبی برای مصرف بهینه آب کشاورزی باشد.

این مسؤول، سیاست سازمان جهاد کشاورزی مازندران را در توسعه مکانیزاسیون کشاورزی دانست و خاطرنشان کرد: به دنبال این هستیم که با افزایش و بهبود مکانیزاسیون در کشاورزی کارایی مصرف آب را افزایش دهیم.

شهیدی‌فر با بیان اینکه کشاورزی مازندران در حالت گذر از حالت سنتی به مدرن است، بیان کرد: در گذشته نشای برنج از فروردین ماه شروع و تا پایان خردادماه انجام می‌شد و مصرف آب نیز به گونه‌ای بود که در تمامی کانال‌های درجه 3 و 4 اراضی شالیزاری، آب به صورت مستمر جریان داشت.

وی ادامه داد: اواخر شهریور ماه نیز برداشت صورت می‌گرفت، هرچند در برخی از مناطق برداشت در مهر ماه انجام می‌شد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه این پروسه در زمان داشت و برداشت، یک ماه کاهش یافته است، اضافه کرد: امروز نشا در اراضی شالیزاری تا پایان اردیبهشت ماه خواهد بود و 85 درصد از اراضی شالیزاری استان نیز تا پایان مردادماه برداشت می‌شوند که 10 درصد از این میزان نیاز به آب ندارند.

شهیدی‌فر با بیان اینکه دو سوم اراضی استان به کشت برنج اختصاص دارد، تصریح کرد: یقینا این مقدار، حداکثر ضریب مصرف آب را به خود اختصاص می‌دهد.

وی ورود تکنولوژی به کشاوری مازندران را موجب تسریع در مدیریت مصرف بهینه آب دانست و بیان کرد: 50 درصد باغات استان به صورت آبیاری تحت فشار و قطره‌ای سامان‌دهی شدند که کارایی مصرف آب را از 30 درصد به 80 درصد رسانده است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران کشت گلخانه‌ای را از سیاست‌های جدی سازمان جهاد کشاورزی مازندران دانست و اظهار کرد: در این راستا تسهیلات مکفی و حمایت‌های لازم برای سرمایه‌گذاری در نظر گرفته شده است و شاهد افزایش سطح زیر کشت گلخانه‌ای استان هستیم.

شهیدی‌فر وضعیت سم‌پاشی اراضی استان را مناسب ارزیابی کرد و گفت: قبلا برای سم‌پاشی مزارع زراعی استان هزار لیتر آب در هکتار مصرف می‌شد که الان به 250 لیتر رسیده و جا دارد که به 10 تا 20 لیتر در هکتار برسد.

وی در پایان با بیان اینکهبا برنامه‌ها و سیاست‌گذاری‌های صورت گرفته مصرف آب در بخش کشاورزی کاهش چشمگیری داشته است، تاکید کرد: این حجم آبیاری از آب می‌تواند کاهش آلودگی‌های زیست محیطی را به همراه داشته باشد. انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۹۴۰۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشت قراردادی پنبه در یک هزار هکتار از مزارع سیستان وبلوچستان اجرا می‌شود

 سیدمحمدرضا سیدحسینی  در نشست تخصصی پنبه استان سیستان و بلوچستان گفت: براساس این تفاهمنامه، کشاورزان با حمایت سازمان جهاد کشاورزی و شرکت گسترش صنایع بلوچ، مزارع خود را به کشت پنبه اختصاص داده و کارخانه بافت بلوچ، محصول وش پنبه تولیدی را با نرخ تضمینی در مزرعه خریداری می کند.
وی تصریح کرد: کشت پنبه از اوایل فروردین ماه سالجاری در سیستان‌وبلوچستان آغاز و تا مرداد ماه با همکاری کشاورزان شهرستان های دلگان، بمپور، ایرانشهر، خاش و تفتان ادامه خواهد داشت.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان افزود: تاکنون ۱۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی زیرکشت پنبه رفته است.
حسینی تاکید کرد: با انجام کشت های قراردادی دغدغه کشاورزان برای فروش محصول رفع و زمینه توسعه کشت این محصول در سیستان وبلوچستان فراهم خواهد شد.
وی خاطر نشان کرد: به منظور ارتقاء دانش بهره برداران استان برای کشت پنبه، سفرهای آموزش و ترویجی به استان های پیشرو در کشت پنبه انجام می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • تولید بیش از ۶۰ هزار تن گندم در کنگاور
  • کشت برنج در ۶۷ هزار هکتار شالیزار مازندران
  • کم آبی در کمین لرستان/ بارش‌های پرتکرار هم حریف خشکسالی نشد
  • کشت برنج در ۶۷ هزار هکتار از شالیزار‌های مازندران
  • رشد ۲.۴۳ درصدی موالید در مادران ۲۰ تا ۲۴ سال/ کاهش چشمگیر روند رشد منفی جمعیت در سال ۱۴۰۲
  • عملیات امحای مزارع آلوده در شرق شیراز آغاز شد
  • آغاز عملیات امحای مزارع آلوده به فاضلاب در شرق شیراز + فیلم و تصاویر
  • عملیات امحاء مزارع آلوده در شرق شیراز آغاز شد
  • کشت قراردادی پنبه در یک هزار هکتار از مزارع سیستان وبلوچستان اجرا می‌شود
  • جلسه ستاد برداشت سال زراعی ۱۴۰۳_۱۴۰۲ برگزار شد