Web Analytics Made Easy - Statcounter

عصر ایران؛ جعفر محمدی - یک اتوبوس قدیمی، وارفته و دودزا را در نظر بگیرید که در یک جاده بیابانی، خاکی و پر دست انداز پیش می رود. راننده، کمک های راننده و تعدادی کودک و نوجوان مسافران این اتوبوس اند.

این اتوبوس، آموزش و پرورش ایران است. تمام کسانی که تا کنون با شعار اصلاح و تحول در صد این وزارتخانه نشسته اند، حداکثر کاری که کرده اند این بوده که دستی به سر و صورت اتوبوس بکشند، شیشه هایش را پاک کنند و حداکثر، تنظیم موتوری نمایند و به راه ادامه دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



اینک وزیر جدید آموزش و پرورش نیز در اولین وعده اش به مردم، از تحول در نظام آموزشی ایران سخن گفته است. اما او چه باید بکند تا تحول به معنای واقعی رخ دهد؟

واقعیت این است که اتوبوس فرسوده و زهوار در رفته کنونی، باید از رده خارج شود. هر چقدر خرج این اتوبوس شود، مصداق آفتابه خرج لحیم است. وقتی خودروهای فرسوده اسقاط می شوند، چرا روش های فرسوده آموزشی نباید اسقاط شوند؟!

اگر منظور وزیر جدید آموزش و پرورش از تحول این است که این اتوبوس را نو نوار کند، به تلخی و صراحت باید گفت که نام این رویکرد، تحول نیست، تعمیر است.



تحول واقعی در آموزش و پرورش، این است که کل اتوبوش را عوض کنند، آن هم نه با اتوبوس که با هواپیما. ما، آنقدر در آموزش و پرورش عقب مانده ایم که باید بقیه راه را با هواپیما برویم تا به دنیای پیشرو، برسیم. وزیر آموزش و پرورش باید خلبانی بداند و نه صرفاً رانندگی.

لازمه دیگر تحول که از اولی هم مهم تر است، تغییر مسیر است. این ره که نظام آموزشی ما می رود به ناکجا آباد می رسد و معلوم نیست به کدام چاه ویل فروخواهد افتاد. آموزش و پرورش ما، اساساً آدرس را اشتباه می رود.

اتوبوس و هواپیما ، روش های آموزشی در مدارس هستند. مدارس ایران با متد منسوخ آموزشی اداره می شوند، حافظه محوری، نمره گرایی، ارائه محتواهای پرحجم ولی کم فایده و اغلب بی فایده، یکسان نگری به همه و ایجاد رقابت های کاذب و مضر، ارکان نظام آموزشی کنونی ایران هستند که باید زندگی محوری، ارزشگرایی، عرضه محتواهای اندک و مفید، به رسمیت شناختن همه استعدادها و همکاری گروهی جایگزین شان شوند.

آدرس نیز، همان مقصدی است که باید دانش آموزان بدان برسند. مقصد کنونی آموزش و پرورش پرورش نسلی است فاقد مهارت های لازم برای زندگی، سرخورده، افسرده، کم سواد، ناکارآمد، ناآشنا به دنیا و در عین حال متوقع.
آدرس جدید آموزش و پرورش باید جایی باشد که دانش آموزان در عین حفظ کودکی و نوجوانی شادمان خود، بعد از فارغ التحصیلی، آماده به عهده گرفتن نقش های اجتماعی شوند، بتوانند شاد و خوشبخت زندگی کنند، نه تنها دانش مفید بیاموزند که از مهارت بروزرسانی دانش شان نیز برخودار باشند و در نهایت بتوانند به عنوان ساکنان کره زمین و نه صرفاً شهروندان یک کشور، فعال و اثرگذار باشند.

این راهی است که پیش از ما ، کشورهای زیادی رفته و به موفقیت های چشمگیری هم رسیده اند. لازم نیست چرخ را از نو اختراع کنیم؛ فقط باید تجربیات و دانش جهانی را بومی کرد و این امر، نه تنها شدنی است که ضرورت حیاتی و راهبردی ایران امروز است.

وزیر جدید آموزش و پرورش، کار آسانی دارد اگر می خواهد همین مسیر کنونی را با اتوبوس قدیمی اش رانندگی کند و کار دشوار و ارزشمندی دارد اگر تصمیم دارد روش ها را تغییر دهد و هدفگذاری جدیدی را فراروی نظام آموزشی ایران تعریف کند چرا که برای این منظور، هم باید بدنه بزرگ، سنگین و ناهمگون وزارت آموزش و پرورش را ابتدا بیدار و حساس و سپس همراه کند و هم حمایت رده های دیگر و بالاتر تصمیم گیری را جلب کند.

اگر او این دو کار را انجام دهد و خلبانی این هواپیمای آینده ساز را بر عهده بگیرد، شایسته خواهد بود که تاریخ، نامش را به عنوان " پدر آموزش و پرورش نوین ایران" با بزرگی و افتخار ثبت کند ولی اگر به روزمرگی های معمول بپردازد، صرفاً یکی از رانندگان اتوبوس قدیمی خواهد بود که بعد از چند سال، عکس اش به عنوان وزیر سابق و اسبق، در کنار عکس های سایر وزرای سابق و اسبق، روی یکی از دیوارهای وزارت آموزش و پرورش نصب و در گذر زمان رنگ می بازد.

اینک وقت تصمیم وزیر جدید است که می خواهد عنوان پر افتخار پدر آموزش و پرورش نوین ایران را به خود اختصاص دهد یا به عکسی رنگ و رفته و دل خوش کند و این اتوبوس قدیمی را به راننده بعدی تحویل دهد؟!

منبع: عصر ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۹۵۹۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نظام آموزشی اردستان، معاونت آموزشی و پرورشی ندارد

ایسنا/اصفهان فرماندار اردستان گفت: برای مجموعه حاکمیت شهرستان قابل قبول نیست که اداره آموزش و پرروش اردستان هفت ماه است معاونت آموزشی و پرورشی ندارد و اداره کل استان توجهی به این مهم ندارد.

سید محمدهادی احمدی طباء، امروز(پنجشنبه،۶ اردیبهشت‌ماه) در شورای آموزش و پرورش شهرستان اردستان، اظهار کرد: علیرغم تهاجم‌ فرهنگی و جنگ نرمی که نسل نوجوان و جوان جامعه را مورد هجمه قرار داده است، دانش‌آموزان ما پای دین و دینداری ایستادند که نمونه آن حضور پرشور در آیین‌های ملی و مذهبی است.

وی با اشاره به تاکیدات رهبر انقلاب بر احیا و نگهداری از هویت ملی افزود: بخشی از هویت ملی هویت منطقه‌ای است موضوعی که در شهرستان اردستان دچار مشکل و معضل است و خیلی افرادی که از شهرستان مهاجرات می‌کنند، حتی پسوند خانوادگی خود را تغییر می‌دهند.

به گزارش ایسنا، فرماندار اردستان گفت: یکی از برنامه‌های سالانه آموزش و پرورش باید تکریم و تجلیل از بازنشستگان و فرهنگیان باشد. با توجه به نزدیک شدن به هفته گرامیداشت معلم ادارات آموزش و پرورش اردستان و زواره جوری برنامه‌ریزی کنند که مراسمی در شان و جایگاه مقام معلم باشد.

احمدی‌طباء با انتقاد از وضعیت معاونت‌های آموزش و پرورش اردستان، تصریح کرد: برای مجموعه حاکمیت شهرستان قابل قبول نیست که اداره آموزش و پرروش اردستان هفت ماه است معاونت آموزشی و پرورشی ندارد و اداره کل استان توجهی به این مهم ندارد. 

لزوم راه‌اندازی شرکت‌های تعاونی در مدارس اردستان

وی بر لزوم راه‌اندازی شرکت‌های تعاونی مدارس شهرستان توسط دانش آموزان تاکید کرد و گفت: ادارات آموزش و پرورش اردستان و زواره برای سال تحصیلی جدید برنامه‌ریزی داشته باشند تا در هر مدرسه شهرستان شرکت تعاونی دانش آموزی را در راستای درآمدزایی برای مدرسه و دانش‌آموزان راه‌اندازی کند.

فرماندار اردستان از شهرداران و اعضای شورای شهر شهرهای اردستان، زواره و مهاباد خواست به‌عنوان نمانیده مردم در امور شهری در مدارس شهرستان و بین دانش‌آموزان حضور پررنگ‌تری داشته باشند و درد دل و پیشنهادات دانش‌آموزان و اقشار فرهنگیان را بشنوند.

آموزش و پرورش نیاز به یک آسیب شناسی تربیتی دارد

همچنین امام جمعه اردستان در این جلسه گفت: به نظر می‌رسد در مجموعه آموزش و پرورش شهرستان اردستان نیاز به یک آسیب شناسی در بخش تربیت باشد زیرا با بررسی‌های انجام شده هر مقدار که دانش آموزان و فرزندان جامعه علمشان زیاد می‌شود از تربیت دینی دور می‌شوند.

حجت‌الاسلام حسن دهشیری با بیان اینکه آموزش و پرورش باید آفت‌های سیستم آموزشی و تربیتی دانش آموزان را شناسایی کند، افزود: هرگاه دانش آموزان به هر نحوی از تربیت دینی دور شوند مشخص می‌شود عملکرد مدرسه و معلم، تربیت جهت دار نبوده است، زیرا هر گاه که علم و آگاهی انسان افزوده می‌شود باید عقیده آن هم کامل‌تر شود.

وی گفت: باید نوع تدریس معلمان و بیانی که در کلاس‌های درس دارند، در طول سال مورد توجه و ارزیابی قرار گیرد و آسیب‌شناسی کرد که چه اتفاقی در مدرسه و کلاس درس می‌افتد که دانش‌آموزان ما بعد چندسال به راه‌های مختلف کشیده می‌شوند.

امام جمعه اردستان با اشاره به هفته بزرگداشت مقام معلم، تصریح کرد: باید تکریم و تجلیل معلمان را به سمتی ببریم که معلم در نگاه دانش آموز ارجمند و در نگاه خانواده بزرگ‌منش باشد آن زمان بهترین بزرگداشت را انجام دادیم، ولی اگر بخواهیم با زور و از روی چشم و هم چشمی برای معلم هدیه‌ای ناچیز تهیه کنیم بیشتر به جایگاه معلم توهین شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تکریم معلمان، زمینه تحول همه حوزه‌ها را فراهم می‌کند
  • آزمون‌های نهایی مبتنی بر ارزشیابی از یادگیری است
  • سند تحول آموزش و پرورش به طور کامل اجرا شود
  • لزوم ایجاد فضا‌های آموزشی و تربیتی در آموزش و پرورش
  • شهریه مدارس غیردولتی شفاف می‌شود/ جزئیات اجرای نظارت آنلاین
  • آمادگی مجموعه مدارس صدرا در اجرای کامل سند تحول آموزش و پرورش
  • دستورات رئیسی برای رفع مشکلات درمانی، آموزشی و بافت فرسوده در جنوب غرب تهران
  • چرا اردستان معاونت آموزشی و پرورشی ندارد؟
  • نظام آموزشی اردستان، معاونت آموزشی و پرورشی ندارد
  • ریل جذب در آموزش و پرورش توسط فرهنگیان جوان انقلابی تغییر کرد