Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-01@15:03:29 GMT

خط آهن آستارا-آستارا رقیب حمل و نقل دریایی نیست

تاریخ انتشار: ۱ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۴۹۶۴۱۵

خط آهن آستارا-آستارا رقیب حمل و نقل دریایی نیست

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز؛ به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، صادق تخمه چیان با اعلام اینکه اگر خط آهن آستارا- آستارا به زودی به قزوین وصل شود، بازار حمل و نقلی کشورهای پر جمعیت قفقاز را تحت پوشش قرار خواهد داد، خاطرنشان کرد: این خط این پتاسیل را دارد که بارهای اروپا به آسیا و بالعکس را جذب خود کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او در پاسخ به این پرسش که آیا خط آهن آستارا- آستارا رقیبی برای حمل و نقل دریایی در دریای خزر خواهد بود، تصریح کرد: این خط آهن در صورتی که به صورت کامل به بهره برداری برسد نه تنها رقیبی برای حمل و نقل دریایی در دریای خزر نخواهد بود بلکه یک حوزه جدید بار برای کشور ایجاد خواهد کرد.

تخمه چیان افزود: خط آهن آستارا- آستارا باری را که جذب خواهد کرد ارتباطی با بار موجود که از کشور ترانزیت می شود، ندارد.

این مقام مسئول در راه آهن جمهوری اسلامی ایران درباره این پرسش که توان جذب بار این خط چقدر خواهد بود، اظهار داشت: برآوردها در این زمینه فعلا غیرکارشناسی بوده و در حد حدس و گمان است به شکلی که از پنج تا هشت میلیون تن براورد می شود.

او با اشاره به اینکه خط آهن از آستارای جمهوری آذربایجان وارد خاک ایران شده است، گفت: امیدوار هستیم که در زمستان سال جاری رشت نیز به این خط آهن متصل شده و سپس با الحاق به قزوین به شاخه های مختلف ریلی در کشور تا بنادر جنوبی کشور متصل شود.

غلامرضا نجفی مدیر اداره کل بازرگانی بین‌المللی راه آهن جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر اینکه ایران به لحاظ شرایط ژئواستراتژیک در موقعیتی است که هر راه تازه ای که باز شود، حجم بار تازه ای برای ترانزیت به کشور وارد می شود، خاطرنشان کرد: راه آهن آستارا- آستارا و دیگر طرح های مشابه تاثیری بر حمل و نقل دریایی در دریای خزر نخواهد داشت و جای نگرانی برای فعالان این عرصه نیست.

او با اعلام اینکه هم اکنون مبادلات هند و روسیه به پنج میلیون تن در سال می رسد، اظهار داشت: بخش عمده ای از این فرصت ترانزیتی می تواند از طریق ایران و خط آهن آستارا- آستارا انجام شود.

نجفی در ادامه افزود: انتظار داریم این خط ریلی که در قالب کریدور شمال- جنوب فعالیت خواهد کرد ضمن جذب بخشی از بار کشورهای حوزه CIS، بازار روسیه و از آن طریق و از مسیر فنلاند مراودات اروپا به این کشورها را نیز زیرپوشش قرار دهد.

مدیر اداره کل بازرگانی بین‌المللی راه آهن جمهوری اسلامی ایران برآورد کارشناسی ارزش توان نهایی جذب بار ترانزیتی از کشور را رقمی حدود ۱۸۷۰ میلیارد دلار اعلام کرد و ادامه داد: این به معنای ۱۰ درصد از ارزش کل ترانزیت در سراسر جهان است به همین دلیل این تصور که راه آهن آستارا-آستارا می تواند دیگر بخش های حمل و نقلی در شمال کشور را مختل کند، درست نیست چه آنکه هدف این خط جذب بارهایی است که از طریق کانال سوئز به منطقه ما گسیل می شوند که با این خط در مدت زمان و هزینه بسیار کمتری به مقصد می رسند.

401

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۹۶۴۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعالسازی خط مسافری دریایی خرمشهر به بصره

احمد جاسم نعیم در گفتگو با ایرنا و در  نشست راه‌اندازی خط مسافری دریایی خرمشهر به بصره در بندر خرمشهر اظهار کرد: هدف اساسی این نشست بررسی فنی، تخصصی و نهایی برای فعال شدن این خط مسافری دریایی است که امیدواریم ظرف ۲ ماه آینده به صورت رسمی شاهد برقراری سفر دریایی از خرمشهر به بصره و برعکس باشیم.

وی افزود: به دنبال این هستیم که تعرفه‌ سفر دریایی از بندر خرمشهر به مقصد بصره و برعکس را به حداقل‌ترین میزان کاهش و یا آن را از بین ببریم و آمادگی کاملی برای استقبال از مسافران خط دریایی عازم از بندر خرمشهر به بصره در کشور عراق داریم.

مدیرعامل سازمان حمل و نقل دریایی کشور عراق گفت:سازمان حمل و نقل دریایی کشور عراق آماده استقبال از سرمایه‌گذاران ایرانی برای ایجاد فضای گردشگری دریایی و اقدامات مربوط به آن است.

بندرخرمشهر با برخورداری از ۲۰ پست اسکله، ۲۳۰ هکتار وسعت، تجهیزات پیشرفته، قرار گرفتن در محدوده منطقه آزاد تجاری اروند، بهره مندی از سیستم حمل و نقل چند وجهی و اتصال به کریدور بندرامام خمینی(ره) به عنوان سومین بندر آزاد کشور در حوزه خلیج فارس محسوب می شود.

منبع: روزنامه قدس تکتم بهاردوست

دیگر خبرها

  • گزارش سایت آمریکایی از رقیب‌ ایرانی لی در استانبول
  • فعالسازی خط مسافری دریایی خرمشهر به بصره
  • بانک ذخایر دریایی افتتاح شد
  • سروش و خدابنده یک رقیب جدید پیدا کردند!
  • شرایط مشابه گرایی با رقیب برادرش؛ در ۸۲ کیلو کشتی نمی‌گیرد
  • پرسپولیس با اصالت است و باید از کاری که استقلال کرد دوری کنیم! | کار رقیب وجهه بین المللی شان را خراب می کند
  • اعلام برنامه مسابقات چهار هفته پایانی لیگ یک فوتبال ایران
  • (عکس) قالیباف و رقیب‌اش شکار دوربین عکاسان شدند
  • توانایی ایران در وصل شدن گذر جنوب شرق به اروپای شرقی
  • بنر توهین‌آمیز در دستان دومفریز؛ جشن قهرمانی اینتر، رقیب همشهری را عصبانی خواهد کرد