Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-05-07@17:07:21 GMT

آموزش و پرورش درگیر حواشی شده‌ است

تاریخ انتشار: ۲ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۵۰۰۲۹۰

آموزش و پرورش درگیر حواشی شده‌ است

رویداد۲۴-دبیر کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، درباره طرح هدایت تحصیلی دانش‌آموزان گفت: اداره آموزش‌و‌پرورش، کم‌وکاست‌هایی دارد و آن‌قدر درگیر حواشی شده است که گاهی تنها چیزی که به آن توجه نمی‌شود، دانش‌آموزان هستند. آموزش‌و‌پرورش باید از دوران ابتدایی بچه را آماده کند و استعداد‌یابی کند.

طرح هدایت تحصیلی مصوبه سال ۹۴ شورای عالی آموزش‌وپرورش، در تیر و مرداد ۹۵ برای نخستین بار در پایه نهم تحصیلی برای هدایت تحصیلی دانش آموزان انجام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طرحی که به‌موجب آن، دانش‌آموزان پایه نهم می‌توانند بر اساس علاقه، استعداد خود و نیاز کشور ارزیابی‌هایی را انجام دهند و در جهت انتخاب رشته مناسب خود عمل کنند.

این طرح علی‌رغم ظاهر کاربردی و راهگشایش، با ایرادات جدی رو‌به‌رو است که بیش از همه، نگرانی و اعتراض دانش‌آموزان را به دنبال داشته است.

طرح هدایت تحصیلی برخلاف گفته مسئولان آموزش‌و‌پرورش مبنی بر مشخص شدن رشته، بر اساس علایق و استعدادهای دانش‌آموزان و مهم‌تر از همه اجباری نبودن آن، تاکنون چندان موفق عمل‌نکرده است و با خلأهای جدی در تدوین و اجرای آن رو‌به‌روست. این طرح که به گفته فانی، وزیر آموزش‌و‌پرورش، توزیع متوازن رشته‌های تحصیلی را به دنبال می‌آورد، تاکنون به‌صورت عمل‌نکرده و با ایجاد شکاف میان رشته‌ها، اعتراضاتی را به همراه آورده است.

گلایه دانش‌آموزان و خانواده‌ آن‌ها از این طرح، نشات گرفته از زور و اجبار برای راه‌یابی به رشته تحصیلی است که دانش‌آموز هیچ علاقه‌ای به ورود در آن ندارد و صرفاً به دلیل اولویت‌بندی‌های تحصیلی و ظرفیت مدارس ناگزیر به ورود به آن است. درنتیجه این عملکرد ضعیف، بسیاری از دانش‌آموزان، از ادامه تحصیل پشیمان می‌شوند و تصمیم به ترک آن می‌گیرند.

یکی از دانش‌آموزان پایه نهم، درباره این طرح می‌گوید: نتیجه ارزیابی هدایت تحصیلی من با معدل 19.70، این بود که باید در رشته معارف ادامه بدهم درصورتی‌که به رشته تجربی علاقه‌مندم. از طرفی آموزش‌وپرورش استان هم اهمیتی به این موضوع نمی‌دهد و اصرار دارد که باید در همین رشته تعیین‌شده ادامه بدهی. علاوه بر این، چیزی که تعجب‌آور است، این است که اولویت مشخص‌شده دانش‌آموز دیگری با معدل 16، رشته تجربی است!

فریده اولاد قباد، عضو هیئت‌رئیسه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نیز، مردادماه امسال در گفت‌و‌گو با ایسنا اظهار کرد که این نگرانی‌ها و اعتراض اولیاء در حدی بود که سازمان بازرسی کل کشور هم به این موضوع ورود کرده و آن را موردبررسی قرارداد که در این زمینه کمیسیون آموزش مجلس هم به موضوع اجبار در هدایت تحصیلی واکنش نشان داده و خواستار لزوم بازنگری در مصوبه شورای عالی آموزش‌وپرورش شد.

فاطمه سعیدی، دبیر کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در گفت‌و‌گو بارویداد۲۴در رابطه با جزییات طرح هدایت تحصیلی گفت: این طرح با توجه به علایق دانش‌آموزان و نیاز و امکانات کشور ایجاد شد. گاهی می‎‌بینیم که دانش‌آموزان به سمت یک‌رشته خاص هجوم می‌آورند. برای مثال رشته تجربی که الآن بیشترین داوطلب را دارد. این هجوم‌آوری در یک‌رشته خاص، با توجه به اینکه امکانات ما در مدارس، دانشگاه‌ها و آموزش عالی محدود است مشکل‌آفرین می‌شود. یکی از اهداف این طرح، اشتغال‌زایی در سطح کشور بود.

او ادامه داد: البته طرح هدایت تحصیلی مشکلات زیادی هم داشت و ما در کمیسیون آموزش، پیگیری‌های زیادی انجام دادیم و مشکلات این طرح به نسبت سال گذشته بسیار بهتر شده.

سعیدی همچنین درباره افزایش ظرفیت‌های کشور درزمینهٔ آموزش‌و‌پرورش و آموزش عالی برای پاسخگویی به هجوم‌ها برای یک‌رشته گفت: ما اگر ظرفیت‌ها را بیشتر کنیم، فقط هجوم را جواب داده‌ایم. فرض کنید اگر 80 درصد دانش‌آموزان به یک‌رشته خاص ورود کنند، بقیه نیازمندی‌های جامعه چه می‌شود؟ آیا جامعه تنها نیازمند علوم تجربی است و باید تنها در راستای توانمندی در حوزه تجربی اقدام کنیم؟ متأسفانه تبلیغاتی که انجام می‌گیرد، می‌گویند هر کس به رشته تجربی وارد شود، پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی می‌خواند. اگر به این صورت فکر کنیم، سایر رشته‌ها چه می‌شوند؟

او افزود: به نظر من باید فرهنگ‌سازی مناسب صورت گیرد. نه همان ماه یا همان سالی که دانش‌آموز نیاز به انتخاب رشته دارد، بلکه از ابتدای دوره متوسطه این فرهنگ‌سازی انجام شود. با خانواده‌ها صحبت شود، دانش‌آموزان آمادگی پیدا کنند و توجیه شوند. استعدادیابی صورت بگیرد که دانش‌آموزان تحت‌فشار قرار نگیرند.

دبیر کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، در خصوص ناتوانی‌های اداره آموزش‌و‌پرورش، گفت: اداره آموزش‌و‌پرورش، کم‌وکاست‌هایی دارد و آن‌قدر درگیر حواشی شده است که گاهی تنها چیزی که به آن توجه نمی‌شود، دانش‌آموزان هستند. آموزش‌و‌پرورش باید از دوران ابتدایی بچه را آماده کند و استعداد‌یابی کند.

سعیدی در خصوص نظارت بر آموزش‌وپرورش استان‌ها در جریان تحمیل دانش‌آموزان جهت ورود به یک‌رشته خاص گفت: این را باید بپذیریم که ظرفیت‌ها محدود است و ورود حداکثری دانش‌آموزان به یک‌رشته خاص، امکان‌پذیر نیست. از طرفی دبیران تخصصی ما هم محدود هستند؛ اما به هر جهت باید این را مدیریت کرد.

او اضافه کرد: ما گاهی اوقات، دیر به سراغ مسائل می‌رویم. هدایت تحصیلی ازجمله مواردی است که وزارتخانه خیلی دیر به سراغ آن رفت. من فکر می‌کنم حلقه گمشده در این مسائله و به‌طورکلی در بسیاری از مسائل، همین فرهنگ‌سازی است که گاهی انجام نمی‌گیرد و یا خیلی دیر انجام می‌پذیرد.

این عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در پایان درباره اقدامات این کمیسیون در رابطه با بحث هدایت تحصیلی گفت: سال گذشته ما خیلی درگیر این مسئله بودیم. در این رابطه جلسات زیادی هم داشتیم و توانستیم این طرح را از حالت اجباری خارج کنیم. چراکه اجرای آن‌یک تصمیم عجولانه بود. ما این طرح را به‌صورت اختیاری درآوردیم و در جلسات بعدی کمیسیون آموزش و تحقیقات، دوباره این طرح را بازنگری خواهیم کرد.


منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۰۰۲۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره برداری از ۱۵۷ کلاس درس در خواف

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، مدیر آموزش و پرورش شهرستان خواف در نشست خبری با خبرنگاران با بیان اینکه در حال حاضر ۳۵۰ مدرسه با ۴۲ هزار دانش‌آموز در این شهرستان فعال است، ادامه داد: نگاه عدالت‌محوری در روستای دردوی خواف که تنها ۲ دانش‌آموز دارد نیز وجود دارد.

روح اله غلام‌پور سدهی افزود: در آموزش و پرورش شهرستان خواف بعد از ۱۰ سال شیر رایگان به دانش‌آموزان ارائه شد و این طرح که با استقبال دانش‌آموزان و اولیای آنها روبرو شده است، در راستای ارتقای سلامت و تغذیه دانش‌آموزان اجرا می‌شود.

وی  با اشاره به اینکه در دوسال گذشته ۱۵۷ کلاس درس در قالب ۴۰ مدرسه به بهره برداری رسیده است، بیان داشت: در این شهرستان ۲۳۳ تفاهم نامه خیران مردمی و ۶۰ تفاهم نامه شرکت‌های صنعتی و معدنی به امضا رسیده است.

دیگر خبرها

  • آموزش و پرورش طرح نماد را با جدیت بیشتری دنبال کند
  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس 
  • تجلیل از معلمان ماندگار ‌زنجان/ حال خوش معلمان ۸۰ ساله+‌فیلم
  • دانش آموزان با حساسیت کمبود آب آشنا شوند
  • مشکل رفت‌وآمد دانش آموزان شهرستان دیر حل شود
  • جذب دانشجو در دانشگاه فرهنگیان ۳۰۰ درصد رشد کرد
  • بهره برداری از ۱۵۷ کلاس درس در خواف
  • تشریح جزئیات جهش تحصیلی دانش‌آموزان
  • کسب مجوز برگزاری امتحانات در مناطق عشایری کهگیلویه و بویراحمد
  • اصفهان مهد نیروهای فرهنگی و فکری است/دانش آموزان و نوجوانان مخاطبان اصلی برنامه‌های فرهنگی