Web Analytics Made Easy - Statcounter

عوامل سریال پرستاران این فیلم را یک اثر سفارشی نمی‌دانند و می‌گویند که کارگردان در ساخت این سریال کاملاً آزاد بود و وزارت بهداشت هیچ‌گونه دخالتی در مراحل نگارش فیلمنامه و ساخت سریال نداشت.

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، نشست نقد و بررسی مجموعه تلویزیونی پرستاران با حضور علیرضا افخمی نویسنده و کارگردان فاز اول، شهرام شاه‌حسینی کارگردان فاز دوم، داوود هاشمی تهیه‌کننده، امین زندگانی و شهنام شهابی از بازیگران سریال پرستاران در فرهنگسرای اندیشه برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این نشست علیرضا افخمی کارگردان فاز اول سریال گفت: طی جلسه‌ای که با وزیر بهداشت داشتیم به پیشنهاد ایشان تصمیم گرفته شد که چنین سریالی ساخته شود. ساخت فیلم سفارشی در همه‌جای دنیا وجود دارد؛ سفارش‌دهنده همیشه می‌خواهد چهره خوبی از او در سریال نمایش داده شود و هیچ سفارش‌دهنده‌ای نمی‌خواهد در فیلم از او انتقاد شود.

وی افزود: پرستاران مطالباتی از وزارت بهداشت داشتند که در سایت‌های خودشان مطرح می‌کردند و گاه دست به برپایی راهپیمایی می‌زدند. ما تصمیم گرفتیم در این سریال مشکلات و مسائل پرستاران را به تصویر بکشیم اما نه به صورتی که سریال فقط متمرکز بر بخش بهداشت و بیمارستان باشد. در بخشی از این سریال مسائل پرستاران را مطرح کردیم و بخشی از سریال هم خانوادگی بود. حتی در این فیلم از خود وزارت بهداشت هم انتقاد کردیم که البته با سعه صدر مسئولین این وزارت‌خانه همراه بود. در این سریال پرستار بدی را نشان دادیم که تا مرز اخراج پیش رفت و حتی اشتباهات پرستاری را هم به تصویر کشیدیم که در یک سریال سفارشی چنین کارهایی را نمی‌کنند و این مسئله نشان‌دهنده این است که سریال پرستاران یک پروژه سفارشی نبود.

افخمی بیان کرد: چهار ماه طول کشید تا وزرات ارشاد توانست مسئولین چند بیمارستان را راضی کند تا بتوانیم با کارکنان بیمارستان گفت‌وگو کنیم و به دلایل مختلفی نگارش فیلمنامه به تعویق افتاد. من علی‌رغم میل باطنی ناچار شدم کارگردانی فیلم را نیمه‌کاره رها کنم چون امکان نداشت که سریال به موقع آماده پخش شود. آقای شاه‌حسینی که از نظر ذوق کارگردانی شباهت بسیاری به من دارد ادامه کارگردانی سریال را تقبل کرد.

وی درباره انتخاب نام سریال گفت: من موافق نبودم که نام «پرستاران» برای این سریال انتخاب شود چون زیاد هم درباره زندگی پرستاران نبود و از این گذشته مخاطبان را به یاد سریال استرالیایی پرستاران می‌انداخت که با سریال ما تفاوت‌های بسیاری دارد. این مطلب را با آقای دکتر ایازی مطرح کردم ولی ایشان گفتند: «چون از ابتدا این پروژه به همین نام بوده و برایش تبلیغات شده بهتر است به همین نام باقی بماند.»

کارگردان سریال پرستاران تصریح کرد: من به مسئولین وزارت بهداشت گفتم: «فیلمی که فقط محدود به محیط بیمارستان و فضای کاری پرستاران باشد نمی‌تواند جذب مخاطب بالایی داشته باشد و من نمی‌خواهم چنین فیلمی بسازم» اگر سریال استرالیایی پرستاران پرمخاطب شد دلیلش این بود که با امکانات بسیار زیادی ساخته شد و دلیل دیگر این بود که این سریال بسیار طولانی است. داستان سریال ما از بیمارستان شروع شد ولی در بیمارستان ادامه پیدا نکرد؛ در واقع بخش اورژانس بهانه‌ای برای شروع داستان بود؛ چنانچه در بخش دوم سریال می‌بینید که دیگر نشانی از محیط بیمارستان وجود ندارد.

در ادامه شهرام شاه‌حسینی کارگردان فاز دوم سریال گفت: اگر انتخاب بازیگران از ابتدا با من بود قطعاً بازیگران دیگری را انتخاب می‌کردم. د

وی ادامه داد: بینندگان سریال‌های ایرانی دوست دارند با شخصیت‌های کاذب مواجه شوند و شخصیت‌پردازی دروغین را ببینند؛ اما در سریال پرستاران شخصیت‌ها به سادگی هر چه تمام‌تر پرداخت شده و در پردازش شخصیت از این دروغ‌های دم دستی پرهیز شده است.

در ادامه داوود هاشمی تهیه‌کننده سریال پرستاران گفت: اگر وزارت بهداشت هم با ما همکاری نمی‌کرد خودمان توانایی ساخت این سریال را داشتیم؛ اما آقای افخمی دوست داشت که سریال برای وزرات بهداشت ساخته شود.

وی افزود: من پرستاران را به هیچ وجه یک سریال سفارشی نمی‌دانم. اگر وزارت بهداشت فیلمنامه را چک کرد فقط به این دلیل بود که دیالوگ‌ها از نظر فنی و تخصصی بررسی شود و وزارت‌خانه هیچ دخالتی در نگارش فیلمنامه و ساخت سریال نداشت؛ آقای افخمی کاملاً آزادانه کار می‌کرد و هر چیزی که در فیلمنامه می‌نوشت عیناً اجرا می‌شد.

هاشمی تاکید کرد: ما برای بخش اورژانس یک لوکیشن را به طور واقعی ساختیم. یعنی یک پارکینگ در اختیار ما قرار دادند که در آنجا دکورهای محیط اورژانس ساخته شد. آقای افخمی از وزیر بهداشت خواسته بود که وسایل استوک در اختیار ما قرار بدهند که برای بیمارستان‌ها کمبودی ایجاد نشود؛ اما وزیر بهداشت از ابتدا وعده داد که وسایل نو به ما بدهند و همین وعده راهم عملی کرد.

هم‌چنین در این نشست امین زندگانی بازیگر سریال پرستاران گفت: توقع متوهمانه‌ای که مدیران فرهنگی در ایران از فیلمسازان دارند مثل این است که از شخصی بخواهند با خودروی پراید در مسابقات فرمول‌وان شرکت کند. اما در کل، عوامل سریال پرستاران با وجود دارا بودن امکانات و شرایط حداقلی چنین سریال خوبی را ساختند که با وجود این که در مقطعی پخش شد که سریال‌های دیگری هم به طور همزمان پخش می‌شد اما جذب مخاطب بسیار خوبی داشت.

وی افزود: برای بازیگر مهم‌ترین عاملی که بر سر صحنه فیلم وجود دارد این است که آرامش داشته باشد که به یُمن وجود آقایان افخمی، شاه‌حسینی و هاشمی، ما این آرامش را داشتیم و از معدود سریال‌هایی بود که من بر سر صحنه آن فقط به بازی خودم فکر می‌کردم و هیچ نگرانی نداشتم.

زندگانی بیان کرد: زمانی یک اثر هنری سفارشی محسوب می‌شود که بن‌اندیشه اثر سفارشی باشد. وزارت بهداشت فقط عنوان کرد که یک سریال راجع به پرستاران بسازید؛ اما این که چه بسازید و چگونه بسازید را تعیین نکرد. تعریف اثر سفارشی این است که اندیشه‌ای تزریق شود و برای آن تبلیغ صورت بگیرد که سریال پرستاران به هیچ وجه این طور نبود.

شهنام شهابی بازیگر سریال پرستاران نیز در این نشست گفت: من بعد از سریال «پنج کیلومتر تا بهشت» تا پنج سال فیلم بازی نمی‌کردم؛ اما به محض این که متوجه شدم آقای افخمی قصد ساخت سریال دارد از ایشان درخواست کردم که نقشی را هم به من اختصاص دهد.

وی ادامه داد: کیفیت این سریال بسیار خوب بود و استقبال خوبی هم از آن شد. این سریال به نسبت کارهای قبلی آقای افخمی و آقای شاه‌حسینی و در کل نسبت به سایر سریال‌های تلویزیون در جذب مخاطب موفق‌تر ظاهر شد.

انتهای پیام/

نشست نقد و بررسی سریال پرستاراننشست نقد و بررسی سریال پرستاراننشست نقد و بررسی سریال پرستاراننشست نقد و بررسی سریال پرستاراننشست نقد و بررسی سریال پرستاراننشست نقد و بررسی سریال پرستاراننشست نقد و بررسی سریال پرستاراننشست نقد و بررسی سریال پرستاراننشست نقد و بررسی سریال پرستاراننشست نقد و بررسی سریال پرستاراننشست نقد و بررسی سریال پرستاراننشست نقد و بررسی سریال پرستاراننشست نقد و بررسی سریال پرستاراننشست نقد و بررسی سریال پرستاراننشست نقد و بررسی سریال پرستارانمدیران فرهنگی توقعات خاصی از فیلم‌سازان دارند/ نگاه قابل تامل مخاطبان به سریال‌های ایرانینشست نقد و بررسی سریال پرستاراننشست نقد و بررسی سریال پرستاراننشست نقد و بررسی سریال پرستاراننشست نقد و بررسی سریال پرستاراننشست نقد و بررسی سریال پرستاران R1010114/P1010114/S4,34/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۰۰۷۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حادثه‌ای که زندگی ژوزه را تغییر داد؛ مورایس چگونه مسلمان شد

به گزارش قدس آنلاین، مربی پرتغالی سپاهان، به لحاظ اخلاقی بی‌تردید یکی از متفاوت‌ترین مربیان خارجی است که در سال‌های اخیر به فوتبال ایران آمده است. فارغ از آرامش و ادبیات مودبانه‌ای که او در برابر سوالات غالباً چالشی، یکی از ویژگی‌های قابل تحسین او، علاقه‌ای است که نسبت به فرهنگ، هنر و موسیقی ایرانی بروز می‌دهد. 
این طرز تفکر، دقیقاً نقطه مقابل برخی مربیان اروپایی است که حتی با وجود سال‌ها حضور در ایران، نگاه بالا به پایین و اظهارنظرهای توأم با نیش و کنایه را حفظ می‌کنند.

* حادثه‌ای که زندگی مورایس را تغییر داد
به گفته برخی نزدیکان این مربی، ماجرای عجیبی زندگی او را تحت تاثیر قرار داده است. ماجرایی که کمتر درباره آن صحبت شده است.
او پیش از اینکه پیشنهاد سپاهان را بپذیرد و به ایران سفر کند، در یک سانحه رانندگی دچار وضعیتی شبیه بیهوشی و کما می‌شود و پس از بهبودی، نوع نگاه وی به زندگی به کلی متفاوت شده است.

* می‌خواهم مسلمان شوم
اما آنچه مدیران باشگاه سپاهان را شگفت زده کرد، این بود که مورایس چندی پیش به باشگاه مراجعه کرده و می‌گوید: «من می‌خواهم مسلمان شوم. باید از کجا شروع کنم؟»
به منظور راهنمایی این مربی پرتغالی، ابتدا از طریق بخش فرهنگی باشگاه سپاهان، مسائلی در خصوص عرف، شرع و قانون در ایران و دین اسلام برای وی توضیح داده شده و بلافاصله مقدمات شرعی تشرف مورایس به دین مبین اسلام انجام شده است. وی همچنین در محضر یکی از علما، شهادتین را به زبان جاری ساخته و شرعا مشرف به دین اسلام شد و شیعه گردیده است.
نکته دیگر اینکه به موازات این اقدامات، یک مشاور مذهبی با آشنایی کامل به زبان انگلیسی در کنار وی، فرایند آشنایی و آموزش مبانی اعتقادی و نیز پاسخگویی به سوالات مورایس را برعهده داشته است.

* ازدواج با دختر ایرانی
از مدت‌ها قبل زمزمه‌هایی مبنی بر ازدواج قریب الوقوع مورایس با یک بانوی ایرانی در جریان بود. موضوعی که همراه با خبر تشرف او به دین اسلام، پررنگ‌تر شد و رسانه‌ها نیز درباره آن صحبت کردند.
در این خصوص گفته می‌شود مسائل شرعی ازدواج مورایس با همسر ایرانی‌اش اتفاق افتاده و طی چند روز آینده این مراسم به صورت رسمی برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • خبری که تیر خلاص را به سارا و نیکای پایتخت زد 
  • بررسی آثار کلر ژوبرت نویسنده و تصویرگر مسلمان شده فرانسوی
  • مدیران نگاه عابربانکی را از شهرداری‌ها بردارند
  • بررسی خلیج فارس از نگاه نوجوانان روی موج سلامت
  • مهدی دادرس: استقلال نمی تواند به محرومیت حسینی اعتراض کند!
  • بررسی سیر تحول هنرهای قرآنی/ اهمیت نگاه میراث فرهنگی به هنر قرآنی
  • حادثه‌ای که زندگی ژوزه را تغییر داد؛ مورایس چگونه مسلمان شد
  • قنادزاده: نگاه ایران به آفریقا نگاهی دو طرفه است
  • تصمیم بزرگ: مورایس چگونه مسلمان شد
  • داستان تیتراژ سریال دلیران تنگستان