Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرهنگ>تجسمی - مهر نوشت: بابک اطمینانی عضو هیات مدیره انجمن هنرمندان نقاش ایران معتقد است دوسالانه ها باید به صورت دعوتی برگزار شوند و برگزاری آن به صورت فراخوانی اشتباه است.

بابک اطمینانی عضو هیات مدیره انجمن هنرمندان نقاش ایران درباره نحوه برگزاری دوسالانه ها و ضرورت برگزاری آنها گفت: «به گمانم برگزاری دوسالانه ها به صورتی که اخیرا برگزار می شود بی خاصیت بوده است در حالیکه فی نفسهبرگزاری دوسالانه ها ضرورت دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دوسالانه‌ها می توانند چشم ‌انداز دقیقی از اتفاقات شاخص هنری ۲ سال اخیر کشور را ارائه دهند وما هم باید ابزار رصد و پیدا کردن شاخص ‌ها را در اختیار داشته باشیم.»

او با بیان اینکه اگر دولت در زمینه محتوایی هنر بخواهد در برگزاری دوسالانه ها دخالت کند نمی توانیم به این چشم انداز برسیم، اظهار کرد: «تجربهاجرایی دوسالانه‌ ها نشان داده که اتفاقات هنری ‌ای که از سوی دولت برگزار شده‌ اند، فاقد کیفیت لازم برای تاثیرگذاری بوده ‌اند و در حقیقت فقط هدر دادن منابع انسانی و بودجه بوده‌ اند.»

این هنرمند نقاش در پاسخ به این پرسشکه انجمن‌ ها هم در ساختار خود درگیر بروکراسی و محافظه‌ کاری هستند و اینکهآیاانجمن‌ ها می توانند در ترسیم این چشم‌انداز نقش درست خود را ایفا کنند؟ بیان کرد: «نه کاملاً، به این دلیل که ذهنیت و مکانیسم بروکراتیک موجود در انجمن ‌ها کم و بیش مشابه همانی است که در دولت است. در حقیقت کارمند مآبانه است و از آنجایی که موقعیت آن تهدید نمی ‌شود و رقابتی نیست بنابراین هیچ تمایلی به ارتقای کیفی خودش ندارد. به خاطر نوع فرهنگی که در آن زندگی می کنیم، رفیق ‌بازی‌ها، رودربایستی ‌ها و مدارا کردن‌ هایی وجود دارند که باعث می ‌شوند کیفیت فدای این مسایل شود و متاسفانه آن چیزی که باید در دوسالانه ‌ها متبلور بشود، امکان بروز نیابد.»

اطمینانی راه حل برون رفت از این مشکلات را در این دانست که انجمن ها متولی برگزاری دوسالانه ها شوند و دبیرخانه دائمی ایجاد شود و در این باره گفت: «باید در انجمن ها یک دبیرخانه دائمی تاسیس شود که اعضای آن خیلی به دقت انتخاب شده باشند و چهره ‌هایی در مقام تصمیم ‌گیرنده منصوب شوند که اهل مدارا و سازش‌ های پشت پرده نیستند و در عین حال به لحاظ هنری دارای احاطه کافی بر مسائل جاری روز باشند. وظایف دبیرخانه این است که در تمام ایران چشم ‌ها و گوش هایی برای جمع کردن اطلاعات هنرمندان داشته باشد. کار این دبیرخانه قضاوت کردن نیست بلکه جمع کردن اطلاعات کاری هنرمندان در طول سال است. بر اساس این اطلاعات جمع آوری شده، هنرمندانی که دارای عیار بالای هنری هستند شناسایی و از آنها برای حضور در دوسالانه موثر دعوت می‌ شود.»

عضو هیات مدیره انجمن هنرمندان نقاش ایران عنوان کرد: «در تمام رویدادهای هنری شایسته ‌سالاری بطور صد در صد رعایت نمی ‌شود. همیشه کسانی هستند که نه به خاطر شایستگی هنری بلکه به خاطر مناسباتی که دارند وارد این رویدادها می ‌شوند و این در همه دنیا مرسوم است، ولی آنچه کیفیت دوسالانه ها را به خطر می ‌اندازد میزان درصد این دخالت‌ ها است. برگزاری یک دوسالانه خوب نیاز به رفتار قاطعانه مسئولان اجرایی آن دارد تا تیم اجرایی دبیرخانه بتواند اتوریتۀ هنری و اجرایی خودش را تثبیت کند. حتی در دوسالانه‌ های بخش خصوصی با هزینه‌ های آنچنانی هم این ذهنیت هیچ‌ وقت نبوده است. یک فراخوان و بعد داوری و در آخر مراسم اهدای جوایز. این تمام ساز و کار یک دوسالانه در ایران است.»

وی در پایان گفت: «دوسالانه نباید فراخوانی باشد بلکه باید دعوتی باشد چرا کهوقتی فراخوان می ‌دهیم و از آن بدتر یک «تِم» هم معین می ‌کنیم، هنرمندان مشغول به خلق کار سفارشی برای دوسالانه می ‌شوند. هدف دوسالانه ‌ها پیدا کردن افراد با کیفیت تکنیکی یا دانش تجسمی نیست بلکه باید دنبال یافتن کیفیت ‌های هنرمندانه باشندو این کیفیت ‌های هنرمندانه وقتی بروز می ‌کنند که آن هنرمند خودش را درگیر دل مشغولیتی درازمدت بکند. با استناد به این روند است که می‌ فهمیم عیار هنرمند چیست.»

58244

کلید واژه‌ها : هنرهای تجسمی -

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۰۰۹۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم استفاده ازظرفیت همه گروه‌های مردمی برای برگزاری میهمانی غدیر

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلامی هرمزگان، حجت‌الاسلام غلامحسین حقانی در جلسه برنامه‌ریزی «مهمانی غدیر» که در سالن کنفرانس تبلیغات اسلامی استان هرمزگان برگزار شد، اظهار داشت: سال گذشته، این مهمانی با همت همگان رقم خورد و این محقق نمی‌شد جز با اخلاص مردمانی که این حماسه بزرگ را خلق کردند.

وی افزود: هر جا پای مردم در میان باشد، اتفاقات خوب و ماندگاری رخ می‌دهد، نشاط معنوی، سالم و جامعه سالم از ضروریات است که در ایام خاصی همچون نیمه شعبان و عید غدیر تحقق می‌یابد.

وی ادامه داد: نکته نخست اینکه در مهمانی غدیر امسال انتظار می‌رود باشکوه‌تر از سال قبل برگزار شود، این مسئله، هم مورد انتظار مردم است و هم باید خودمان این توقع را داشته باشیم که در برگزاری هرچه دقیق‌تر، منظم‌تر، بهتر و باشکوه‌تر مهمانی غدیر بکوشیم.

مدیرکل تبلیغات اسلامی هرمزگان گفت: نکته بعدی اینکه احساس تعلق به جشن، همگانی‌تر، جدی‌تر شود و عمومیت بیشتری پیدا کند، مهمانی غدیر امسال باید بیش از سال گذشته، رنگ و بوی مردمی به خود بگیرد، لذا می‌بایست مجموعه‌های مردمی در حوزه‌های مختلف را بیشتر پای کار بیاوریم.

حقانی تأکید کرد: باید از هم‌اکنون، از رسانه‌ها بخواهیم برای دعوت همگان به مهمانی غدیر، اقدام به تولید محتوای چندرسانه‌ای کنند که در زمان مناسب، در فضای مجازی نشر گسترده داده شود.

وی سپس تأکید کرد: در مهمانی غدیر امسال می‌بایست مجموعه‌های حاکمیتی به عنوان موکب‌داران پای کار باشند، همچنین محلات، مساجد، هیأت‌های مذهبی، خانواده‌ها و … می‌توانند با راه‌اندازی موکب، نقش خود را در برگزاری هرچه بهتر و باشکوه‌تر مهمانی غدیر ایفا کنند.

مدیرکل تبلیغات اسلامی هرمزگان با اشاره به مشکلاتی که در برگزاری مهمانی غدیر سال گذشته وجود داشت، گفت: باید برای رفع مشکلات و موارد ذکرشده تدابیری اندیشیده شود تا امسال شاهد چنین مشکلاتی نباشیم.

حقانی افزود: باید به گونه‌ای کار پیش برود که همه مردم شهر، خود را در برگزاری باشکوه مهمانی غدیر سهیم بدانند و تحقق این امر مهم، نیازمند یاری رسانه‌هاست که پای کار بیایند و جهت دعوت از مردم، در فضای مجازی، فعالیت گسترده داشته باشند.

وی در پایان تأکید کرد: به منظور اجرای هرچه بهتر و منسجم‌تر مهمانی غدیر، کارگروه‌هایی اعم از کارگروه امنیت، رسانه و تبلیغات، کودک و پشتیبانی تشکیل می‌شود، لذا افراد علاقمند جهت مدیریت کارگروه، اعلام حضور کنند تا با برگزاری جلسات برنامه‌ریزی، شاهد مهمانی غدیر باشکوه‌تر از سال گذشته باشیم.

کد خبر 6096915

دیگر خبرها

  • تراز دریاچه ارومیه به ۱۲۷۰.۶۰ متر رسید/لزوم تغییر الگوی کشت
  • انعکاس جهانی پاویون جمهوری اسلامی ایران در دوسالانه ونیز قابل اعتنا بود
  • معرفی رییس شورای سیاستگذاری دوازدهمین دوسالانه ملی سرامیک ایران
  • اعلام زمان برگزاری هفتمین اشکوره فرهنگی هنری حسینی در آمل
  • راهکار رفع ناترازی سوخت، اصلاح زیرساخت‌ها به‌منظور مصرف بهینه است/ لزوم حمایت از احداث صنایع پالایشی کوچک
  • لزوم راه اندازی مرکز فرهنگی هنری در مسکن مهر رشت
  • برگزاری هفتمین جشنواره ملی اشکواره حسینی در مازندران
  • لزوم استفاده ازظرفیت همه گروه‌های مردمی برای برگزاری مهمانی غدیر
  • لزوم استفاده ازظرفیت همه گروه‌های مردمی برای برگزاری میهمانی غدیر
  • لزوم تجهیز امامزاده ابراهیم(ع) به سیستم اطفای حریق شبکه ای