Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-05-01@00:59:46 GMT

گرانترین کالاهای صادراتی ایران معرفی شدند

تاریخ انتشار: ۲ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۵۰۵۷۶۰

گرانترین کالاهای صادراتی ایران معرفی شدند

به گزارش سرویس اقتصادی جام نیـوز، کالاهایی که بیشتر آنها کالاهای تمام شده با ارزش افزوده بالا یا کالاهای واسطه‌ای هستند. بنابراین بدیهی است که موادی همچون میعانات گازی و مواد پتروشیمی که به‌صورت خام صادر می‌شوند در این لیست جایی نداشته باشند. عمده کالاهای صادراتی ایران در آمارهای گمرک، کالاهایی هستند که ارزش افزوده کمتری دارند؛ اما به لحاظ وزنی بیشتر از سایر کالاها صادر می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در نتیجه توانسته‌اند صدرنشین کالاهای صادراتی باشند. اما در لیست 30 کالاهای صادراتی گران‌قیمت، جایی ندارند. چراکه آنها به دلیل خام فروشی با قیمت ارزان تر صادر می‌شوند. بر اساس آمارهای این گزارش، از بین 30 قلم عمده صادراتی که از ابتدا تا 28 مرداد سال جاری دارای بالاترین قیمت صادراتی هستند، «فرش و سایر کف‌پوش‌های نسجی، از سایر مواد نسجی، گره‌باف» با میانگین قیمت صادراتی بیش از 66 هزار دلار به ازای هر تن، رتبه اول را به خود اختصاص داده است.

پس از آن «آنتی سرم‌ها، دیگر مشتقات خونی و محصولات مصونیت بخش» و «اجزا و قطعات توربین‌های بخار» در رتبه‌های دوم و سوم این فهرست جای دارند که به ترتیب دارای میانگین قیمتی نزدیک به 54 و 52 هزار دلار به ازای هر تن هستند. همچنین «گرید نساجی(پلی‌اتیلن فتالات)» با میانگین قیمتی 949 دلار به ازای هر تن کمترین قیمت را در این فهرست دارد.

بر اساس این گزارش، میزان صادرات «فرش و سایر کف‌پوش‌های نسجی، از سایر مواد نسجی، گره‌باف» با میانگین قیمتی بیش از 66 هزار دلار، معادل 450 تن و با ارزشی نزدیک به 30 میلیون دلار بوده است. همچنین صادرکنندگان در این دوره توانسته‌اند به میزان 230 تن از «آنتی سرم‌ها، دیگر مشتقات خونی و محصولات مصونیت بخش» با ارزشی بیش از 12 میلیون دلار را صادر کنند که میانگین قیمتی نزدیک به 54 هزار دلار به ازای هر تن برای آن به ثبت رسیده است. پس از آن «اجزا و قطعات توربین‌های بخار» با میانگین قیمتی نزدیک به 52 هزار دلار به ازای هر تن از دیگر اقلام عمده با میانگین قیمتی بالا است که وزنی معادل 3 هزار تن و ارزشی بیش از 178 میلیون دلار داشته است.

«مواد شروع‌کننده و مواد تسریع‌کننده واکنش شیمیایی» به‌عنوان چهارمین کالا از نظر بالا بودن قیمت صادراتی، با وزن 5 هزار تن و با ارزش 85میلیون دلار گزارش شده که میانگین قیمتی آن به بیش از 17 هزار دلار به ازای هر تن می‌رسد.

میزان صادرات «لوله‌ها یا پروفیل‌های توخالی بدون درز از فولاد ممزوج با مقطع غیرمدور» در این مدت، معادل یک هزار تن و با ارزش بیش از 17میلیون دلار به ثبت رسیده و میانگین قیمتی آن بیش از 12 هزار دلار به ازای هر تن بوده است. در ردیف ششم این فهرست، «پسته‌ها یا پوست تازه یا خشک» ثبت شده که به ترتیب دارای وزن و ارزشی معادل 14 هزار تن و 126 میلیون دلار است و میانگین قیمتی آن، 9 هزار دلار به ازای هر تن گزارش شده است.

از «انواع دارو» نیز معادل 2هزار تن و با ارزشی بیش از 16 میلیون دلار صادرات صورت گرفته که با میانگین قیمتی 9 هزار دلار به ازای هر تن در ردیف هفتم این فهرست قرار دارد. پس از آن «کف‌پوش‌های منگوله باف از مواد مصنوعی» با میانگین قیمتی 9 هزار دلار به ازای هر تن، قرار دارد که به میزان 4هزار تن و با ارزشی بالغ بر 35 میلیون دلار در این مدت صادرات داشته است.

«کاتد و قطعات کاتد از مس تصفیه‌شده» هم به ترتیب با وزن و ارزش معادل 15 هزار تن و نزدیک به 72 میلیون دلار، میانگین قیمتی نزدیک به 5هزار دلار به ازای هر تن را داراست. دهمین کالا از نظر دارا بودن میانگین قیمت صادراتی بالا، «بستنی و سایر شربت‌های یخ زده، حتی دارای کاکائو» است که با وزنی معادل 23 هزار تن، ارزشی نزدیک به 102 میلیون دلار داشته و میانگین قیمتی آن در دوره مذکور به بیش از 4 هزار دلار به ازای هر تن رسیده است.

از« شکلات، حاوی کاکائو، به‌صورت غیر از بلوک، تخته، میله یا قلم» نیز با میانگین قیمتی بیش از4 هزار دلار به ازای هر تن، به میزان 7 هزار تن و با ارزشی بیش از 28 میلیون دلار صادر شده است. همچنین در «سایر پنیرها» میانگین قیمت صادراتی بیش از 3 هزار دلار ثبت شده که این قلم کالایی دارای وزن و ارزشی به ترتیب معادل 21 هزار تن و نزدیک به 71 میلیون دلار را دارد.

«بوتا 1، 3 دیکان و ایزوپرن اشباع نشده» وزنی معادل 40 هزار تن و ارزشی نزدیک به 123 میلیون دلار داشته که با داشتن میانگین قیمتی بیش از 3 هزار دلار به ازای هر تن، سیزدهمین قلم کالایی از نظر بالابودن میانگین قیمت صادراتی گزارش شده است. همچنین در گروه «شیرینی (همچنین شکلات سفید)، بدون کاکائو» نیز صادرکنندگان توانسته‌اند به میزان 24 هزار تن و به ارزش بیش از 66 میلیون دلار از این کالا را با میانگین قیمتی نزدیک به 3 هزار دلار به ازای هر تن صادر کنند.

از ابتدا تا مرداد سال جاری نیزبه میزان 53 هزار تن «روی غیرممزوج محتوی 95/ 99 تا 99/ 99 درصد وزنی به‌صورت کار نشده» با ارزش بالغ بر 123 میلیون دلار و میانگین قیمتی بیش از2هزار دلار به ازای هر تن صادر شده است. پس از آن «سایر کیسه‌، کیسه کوچک از پلی اتیلن به‌جز کیسه خون، کیسه اسپتیک 5 لایه مقاوم در مقابل نفوذ هوا و اکسیژن» قرار دارد که با میانگین قیمتی بیش از2 هزار دلار به ازای هر تن، به ترتیب وزن و ارزشی معادل 13 هزار تن و بیش از 28 میلیون دلار را به خود اختصاص داده است.

در ردیف 17 این فهرست، «سرب تصفیه‌شده به‌صورت کار نشده» با میزان صادرات 31 هزار تنی و به ارزشی نزدیک به 59 میلیون دلار قرار دارد که میانگین قیمتی آن نزدیک به 2 هزار دلار به ازای هر تن گزارش شده است. «سایر پلی کلروروینیل، مخلوط نشده با سایر مواد به غیر از سوسپانسیون و امولسیون» با میانگین قیمتی بیش از یک هزار دلار به ازای هر تن، صادراتی معادل 83 هزار تن و به ارزش بیش از 145 میلیون دلار داشته است. همچنین در این مدت، بالغ بر 78 هزار تن «آلومینیوم به‌صورت کار نشده، غیرممزوج» با ارزش نزدیک به 133 میلیون دلار صادر شده که میانگین قیمتی بیش از یک هزار دلار به ازای هر تن داشته است. «رب گوجه‌فرنگی» نیز با وزنی معادل 51 هزار تن، ارزشی نزدیک به 71 میلیون دلار داشته که میانگین قیمتی بیش از یک هزار دلار به ازای هر تن را به خود اختصاص داده است.

«پلی استایرن غیرقابل انبساط معمولی» با میانگین قیمتی بیش از یک هزار دلار به ازای هر تن در ردیف بعدی قرار دارد که به میزان 24 هزار تن و با ارزشی بیش از 29 میلیون دلار صادر شده است. «سایر پلی‌اتیلن گرید تزریقی با چگالی 94درصد یا بیشتر به‌جز نوع پودری» نیز با وزنی معادل 242هزار تن و با ارزشی بیش از 290 میلیون دلار در رده بعدی قرار دارد که دارای میانگین قیمتی بیش از یک هزار دلار به ازای هر تن است. پس از آن «پلی اتیلن گرید فیلم با چگالی کمتر از 94 درصد به‌جز نوع پودری» با میانگین قیمتی بیش از یک هزار دلار به ازای هر تن، به ترتیب وزن و ارزشی معادل 531 هزار تن و 633 میلیون دلار داشته است. میزان صادرات «سایر پلی اتیلن گرید لوله با چگالی 94 درصد یا بیشتر به‌جز نوع پودری»هم در این مدت بالغ بر 10 هزار تن و با ارزشی نزدیک به 12 میلیون دلار بوده که قیمتی بیش از یک هزار دلار به ازای هر تن داشته است. همچنین «الکیل بنزن خطی(LAB)» نیز با وزنی معادل 10 هزار تن و ارزشی نزدیک به 11 میلیون دلار،میانگین قیمتی بیش از یک هزار دلار به ازای هر تن را از آن خود کرده است.

«سایر پلیمرهای پروپیلن یا پلیمرهای سایر الفین‌ها» هم به ترتیب با وزن و ارزشی معادل 15هزار تن و بیش از 15 میلیون دلار صادر شده که میانگین قیمت صادراتی آن یک هزار دلار به ازای هر تن گزارش شده است. صادرکنندگان در این مدت توانسته‌اند از گروه کالایی «سایر پلی اتیلن گریدبادی با چگالی 94 درصد یا بیشتر به‌جز نوع پودری» به میزان 123 هزار تن با ارزشی نزدیک به 132 میلیون دلار و با میانگین قیمتی یک هزار دلاری به ازای هر تن صادر کنند. همچنین در این مدت، میزان صادرات«سایر پلی اتیلن با چگالی کمتر از 94 درصد به غیر از پودری» به 18 هزار تن رسیده که ارزشی بیش از 19 میلیون دلار داشته و میانگین قیمتی آن نیز یک هزار دلار به ازای هر تن به ثبت رسیده است. بعد از آن قلم کالایی«پلی اتیلن گرید فیلم به‌صورت غیر پودر با وزن مخصوص 94 درصد یا بیشتر» قرار دارد که به میزان 302 هزار تن و با ارزشی بیش از 317 میلیون دلار صادر شده و میانگین قیمتی یک هزار دلار به ازای هر تن را داشته است. در آخر نیز «گرید نساجی(پلی اتیلن فتالات)» با میانگین قیمتی 949 دلار به ازای هر تن، به میزان 39 هزار تن و با ارزشی نزدیک به 37 میلیون دلار صادر شده است.

اقتصادنیوز

110

منبع: جام نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۰۵۷۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴ میلیارد و ۴۴۴ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات تامین شد

امتداد - از اول فروردین ماه تا هشتم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، 4 میلیارد و 444 میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین شده است.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ؛‌علی طرزعلی معاون ارزی مرکز مبادله ارز و طلای ایران گفت: برای کالاهای اساسی به نرخ ۲۸۵۰۰ تومان یک میلیارد و ۲۷ میلیون دلار،‌برای نیاز صنعت و تجهیزات تولید به نرخ ۴۱ هزار تومان مبلغ ۲ میلیارد و ۵۴۹  میلیون دلار و برای خدمات ۱۲۱ میلیون و برای واردات در مقابل صادرات  به نرخ توافقی ۷۴۷ میلیون دلار تامین ارز صورت گرفت.

 

 

طرزعلی بیان داشت: برای واردات کالای اساسی کشاورزی شامل گندم، دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی ۹۳۰ میلیون دلار، برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی ۹۷ میلیون دلار و در مجموع یک میلیارد و ۲۷ میلیون دلار برای کالای اساسی و دارو ارز پرداخت شد.   معاون مرکز مبادله ارز و طلای ایران افزود: تامین ارز نیمایی برای «صنایع حمل و نقل و خودرو»  معادل ۵۰۹ میلیون دلار، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک» معادل ۲۴۹ میلیون دلار، «صنایع معدنی» معادل ۱۷۶ میلیون دلار ، «ماشین آلات و تجهیزات تولید» معادل ۱۴۹ میلیون دلار و «منسوجات و پوشاک» معادل ۲۰۱ میلیون دلار صورت گرفته است. این گروه های صنایع همچنین به ترتیب ۲۲۸، ۳۳، ۱۸۸، ۱۰۸ و یک میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات تا پایان روز هشتمم اردیبهشت ماه سال جاری دریافت کرده اند. 

علاوه بر این گروه ها، یک میلیارد و ۲۶۶ میلیون دلار ارز نیمایی و ۱۸۹ میلیون دلار ارز واردات در مقابل صادرات به سایر صنایع اختصاص داده شده است.

گفتنی است، در روز نهم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در تالار اسکناس ارز مرکز مبادله ایران، دلار با نرخ ۴۴ هزار و ۳۵۹ تومان، یورو با نرخ ۴۷ هزار و ۴۵۶ تومان و درهم با نرخ ۱۲ هزار و ۷۸ تومان مورد مبادله قرار گرفت. به همین ترتیب تالار حواله ارز، شاهد مبادله دلار با نرخ ۴۱ هزار و ۴۱۸ تومان، یورور با نرخ ۴۴ هزار و ۳۰۸ تومان و درهم با نرخ ۱۱ هزار و ۲۷۸ تومان بود.

 

 

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • نمایش موقعیت های سرمایه گذاری گیلان در ایران اکسپو ۲۰۲۴
  • تامین ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات از مرز ۴٫۲ میلیارد دلار گذشت
  • دولت چقدر ارز ۲۸۵۰۰ تومانی پرداخت کرد؟
  • خودروسازان به ازای هر ۱ میلیون دلار ارز تخصیصی، چه تعداد خودروی نو تولید کردند؟
  • ۴۱۳ هزار تن کالاهای اساسی به مازندران وارد شد
  • ایران اکسپو فرصتی برای معرفی طرح‌های سرمایه‌گذاری کرمان است
  • ۴ میلیارد و ۴۴۴ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات تامین شد
  • معرفی گوهرسنگ خراسان جنوبی در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران
  • واکنش همتی به برگزاری نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران/ دنبال اصلاح شیوه حکمرانی باشید
  • شگفتی هیات‌های تجاری قطر و ترکیه از توانمندی صادراتی دانش بنیانها