Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دفتر سیاسی مجلس اعلای اسلامی عراق در ایران با اشاره به نقش استراتژیک «حشد شعبی» در عملیات آزادسازی تلعفر گفت: حضور نیروهای آمریکایی در اطراف تلعفر مشکوک است.

به گزارش قدس آنلاین، «حیدر العبادی» نخست وزیر عراق بامداد یکشنبه با قرائت بیانیه ای آغاز عملیات نظامی برای آزادسازی «تلعفر» در غرب موصل از سیطره گروه تروریستی داعش را اعلام کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«حیدر العبادی» در حالی که لباس نظامی برتن داشت در بیانیه ای تلویزیونی گفت: «این قهرمانان هستند که برای آزادسازی تلعفر آماده می شوند. به داعشی ها می گویم که راهی جز تسلیم یا کشته شدن ندارید». منابع عراقی پیش از این از پخش هزاران اعلامیه توسط هواپیماهای نیروی هوایی این کشور در مرکز شهرستان «تلعفر» در غرب موصل خبر داده بودند. در این اعلامیه ها از اهالی تلعفر خواسته شده بود که خودشان را از الان آماده کنند چرا که نبرد نزدیک و پیروزی به خواست خدا قریب الوقوع است. طبق آنچه که مقامات و فرماندهان نظامی عراقی اعلام کرده اند درشرایط کنونی بیش از ۱۸۰۰ عنصر تکفیری داعش در شهر تلعفر و مناطق واقع در حومه این شهر مستقر هستند. گزارش های میدانی طی روزهای اخیر حاکی از آن است که نیروهای عراقی و حشد شعبی پیشروی های زیادی را در نبرد با تکفیریها محقق ساخته اند. آخرین اخبار حاکی از آن بود که نیروهای حشد شعبی به ۴۰۰ متری مرکز شهر تلعفر رسیده اند و این به تنهایی یک دستاورد بزرگ محسوب می شود.

درهمین ارتباطگفتگویی را با «ماجد غماس» رئیس دفتر سیاسی مجلس اعلای اسلامی عراق در تهران انجام شده است که مشروح آن را مطالعه می کنید.

*«حیدر العبادی» نخست وزیر عراق روز یکشنبه هفته جاری دستور آغاز عملیات آزادسازی شهر تلعفر در استان نینوا را رسما صادر کرد. اهمیت آزادسازی شهر تلعفر را چه می دانید؟

پس از رژیم صدام معدوم تروریستها عملیات های انتحاری زیادی را در شهر تلعفر انجام دادند تا بتوانند بر آن سیطره یابندتلعفر، بزرگترین شهرستان در عراق به شمار می رود و ساکنان آن اغلب از ترکمان ها هستند. آنچه که اهمیت آزادسازی شهر تلعفر را افزایش داده است، موقعیت جغرافیایی استراتژیک تلعفر است، چراکه تلعفر در نزدیکی مرزهای سوریه واقع شده است. یکی از راه های خروج تروریست های داعش از سوریه به سمت عراق، به تلعفر ختم می شود. ازهمین روی، تکفیریها مدتهاست که این شهر را هدف قرار می دهند. پس از رژیم صدام معدوم نیز تروریستها عملیات های انتحاری زیادی را در این شهر انجام دادند تا بتوانند بر آن سیطره یابند. بنابراین، اهمیت موقعیت جغرافیایی تلعفر به مراتب بیشتر از مناطق دیگری است که هم اکنون تحت تصرف تکفیریهاست.

*باوجود موانع و کارشکنی های گسترده داخلی و خارجی سرانجام حضور حشد شعبی در عملیات آزادسازی شهر تلعفر با دستور فرماندهی کل نیروهای مسلح عراق مسجل شد. به نظر شما حضور حشد شعبی در این عملیات تا چه حدی می تواند کمک کننده باشد؟

حضور نیروهای حشد شعبی در جریان عملیات آزادسازی شهر تلعفر کاملا طبیعی است. حشد شعبی درحال حاضر جزو ساختار نیروهای مسلح عراق محسوب می شود. علاوه براین، شمار زیادی از اهالی تلعفر در پوشش حشد شعبی ایفای نقش می کنند و این حق طبیعی آنهاست که در دفاع از شهر خود به پا خیزند. مسأله دیگر در خصوص حشد شعبی این است که پارلمان عراق این گروه را به عنوان یک شاخه نظامی نیروهای مسلح به رسمیت شناخته است. هیچ کس نمی تواند به حضور نیروهای حشد شعبی در نبردهای ضد داعش اعتراض داشته باشد.

از سوی دیگر، نیروهای حشد شعبی در عملیات های نظامی گذشته علیه تروریست های تکفیری داعش همواره ثابت کرده اند که از روحیه بسیار بالایی برخوردار هستند. همین مسأله موجب می شود تا حضور آنها در میادین نبرد علیه داعش ضریب موفقیت نیروهای عراقی را افزایش دهد. حشد شعبی در آزادسازی محور غربی شهر موصل نقش مهم و استراتژیکی ایفا کرد و این حقیقت برهیچکس پوشیده نیست.

*آمریکایی ها در عملیات های گذشته علیه داعش به ویژه در شهر موصل چندین بار اقدام به بمباران مواضع ارتش و نیروهای حشد شعبی کردند. آیا حضور نیروهای آمریکایی در اطراف شهر تلعفر تهدیدی برای این عملیات محسوب نمی شود؟

دولت و ملت عراق تاکنون هیچ مسئولیتی را به آمریکایی ها جهت نقش آفرینی در عملیات آزادسازی شهر تلعفر واگذار نکرده اندواقعیت این است که حضور نیروهای نظامی ایالات متحده آمریکا در اطراف شهر تلعفر بسیار مشکوک است. حضور آنها در اطراف این شهر برای ما ناراحت کننده است. تا این لحظه هیچ نقشی برای ایالات متحده آمریکا جهت مشارکت در عملیات شهر تلعفر، ترسیم نشده است. احتمال دارد آنها در آینده مشارکتی در این عملیات داشته باشند. از دیدگاه ما حضور نیروهای آمریکایی در عملیات آزادسازی تلعفر محکوم است. اما آنچه که تا این لحظه مشخص شده این است که دولت و ملت عراق تاکنون هیچ مسئولیتی را به آمریکایی ها جهت نقش آفرینی در عملیات آزادسازی شهر تلعفر واگذار نکرده اند.

*نقش جمهوری اسلامی ایران در عملیات آزادسازی تلعفر را چگونه ارزیابی می کنید؟ هماهنگی های امنیتی میان تهران و بغداد می تواند عملیات آزادسازی شهر تلعفر را تسریع کند؟

جمهوری اسلامی ایران از زمان ظهور و بروز داعش در عراق، همواره از دولت و ملت عراق حمایت کرده است. این حمایت ها هم اکنون نیز به قوت خود باقی بوده و هیچگاه قطع نشده است. نقش جمهوری اسلامی ایران در تسلیح نیروهای نظامی عراق را نمی توان نادیده گرفت. همچنین نمی توان از اعزام مستشاران نظامی به عراق توسط جمهوری اسلامی ایران به سادگی غافل شد. حمایتهای نظامی ایران از دولت و ملت عراق در نبرد با تروریست های تکفیری داعش طی سالهای گذشته همواره پررنگ بوده و هست. ما با کمک برادران ایرانی خود پیروزی ها و توفیقات زیادی را در عرصه میدانی در نبرد با تکفیریها محقق کرده ایم.

ایران از زمان سقوط رژیم صدام معدوم از دولت عراق حمایت به عمل آورده استجمهوری اسلامی ایران از زمان سقوط رژیم صدام معدوم، در تمامی عرصه ها از دولت و ملت عراق حمایت های مختلفی به عمل آورده است. در عرصه های سیاسی شاهد کمک های فراوان ایران به دولت و ملت عراق بوده ایم. علاوه براین، ایران همواره در مسیر دفاع از مقدساتی که در عراق وجود دارد، پیشگام بوده است. جمهوری اسلامی ایران همچنان نیز به همان نقش مهم و راهبردی خود در دفاع از خاک عراق ادامه می دهد.

منبع: خبرگزاری مهر

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۰۶۵۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده در مسیر شکل‌گیری/ برخی شخصیت‌های حقوقی عضویت را نپذیرفتند

رییس دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران اعلام کرد: شورای راهبردی این دانشکده با حضور شخصیت‌های حقیقی و حقوقی در حال شکل‌گیری است.

به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر فاطمه یزدیان، رئیس دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران با اعلام این خبر گفت: شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران نیز مانند شوراهای راهبردی سایر دانشکده‌های تازه تاسیس که با حضور شخصیت‌های حقیقی و حقوقی مرتبط با موضوع هر دانشکده شکل گرفته‌اند، در حال شکل‌گیری است.

وی افزود: دانشگاه تهران در راستای سیاست‌های دولت مردمی برای اعمال سیاست‌های حمایتی جهت استحکام و ترفیع نهاد خانواده، برنامه جامعی را در این خصوص با محوریت دانشکده علوم خانواده طراحی و به اجرا در آورده است که از آن جمله می‌توان به ساخت و بهره‌برداری مهد کودک خانواده بزرگ دانشگاه تهران، شروع عملیات احداث پانصد واحد خوابگاه دانشجویی متاهلین و همچنین تاسیس مرکز ازدواج و خانواده دانشگاه تهران اشاره نمود. 

دکتر یزدیان با اشاره به اینکه شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده در مسیر شکل‌گیری است، گفت: برای شکل‌گیری قوی دانشکده علوم خانواده، مدیریت دانشکده با پیشنهاد صدور احکامی برای شخصیت‌های حقیقی و حقوقی به استقبال تشکیل این شورا رفته است و حضور شخصیت‌هایی نظیر دکتر جمیله سادات علم‌الهدی و دیگر چهره‌ها و اساتید در این شورا را مایه تقویت دانشکده در راستای برنامه‌های جامع خانواده محوری دانشگاه می ‌داند.

رییس دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: پیشنهاد و مطالعات مفصل مربوط به تأسیس دانشکده علوم خانواده توسط جمعی از اساتید مبرز حوزه خانواده و تعلیم و تربیت از جمله خانم دکتر علم‌الهدی که استاد تمام فلسفه تعلیم و تربیت هستند، مطرح و دنبال شد. با توجه به اشراف این اساتید بر روی موضوع، از ایشان خواسته شد که در راه‌اندازی و فرآیند جذب و همچنین شورای راهبردی دانشکده نیز کمک کنند.

وی افزود: این درخواست با خانم دکتر علم‌الهدی نیز مطرح و از ایشان خواسته شد که در شورای راهبردی و هیئت جذب دانشکده علوم خانواده حضور داشته باشند که ایشان اعلام نمودند به علت مشغله علمی، امکان وقت گذاشتن برای این کار را نداشته و لذا این پیشنهاد را نپذیرفتند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • حمله موشکی مقاومت عراق به بندر عسقلان اسرائیل/ اعلام آغاز مرحله چهارم نبرد انصارالله یمن علیه اسرائیل/ بازداشت یک نظامی آمریکا توسط روسیه/ تهدید دادگاه لاهه توسط ۱۲ سناتور آمریکایی
  • استقرار هزاران نیروی نظامی روسیه در اطراف شهر راهبردی اوکراین/ تنش شدید میان مسکو و کشورهای اروپایی با آغاز رزمایش اتمی روسیه
  • استقرار ده ها هزار نیروی نظامی روسیه در اطراف شهر راهبردی اوکراین/ تنش شدید میان مسکو و کشورهای اروپایی با آغاز رزمایش اتمی روسیه
  • استقرار ده ها هزار نیروی نظامی روسیه در اطراف شهر راهبردی اوکراین
  • دیدار رئیس حشد شعبی با بشار اسد
  • اقدام نیروهای امنیتی یمنی علیه عملیات اطلاعاتی آمریکایی-صهیونیستی
  • جمیله علم‌الهدی پست جنجالی را به دلیل مشغله علمی رد کرد
  • جمیله علم‌الهدی پیشنهاد عضویت در شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده را نپذیرفت
  • تسریع در آزادسازی میدان جلوخان در ۱۴۰۳/ گره ۱۳ ساله میدان امام علی (ع) را باز می‌کنیم
  • شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده در مسیر شکل‌گیری/ برخی شخصیت‌های حقوقی عضویت را نپذیرفتند