Web Analytics Made Easy - Statcounter

کودک و نوجوان>فرهنگی - اجتماعی - نفیسه مجیدی‌زاده:
خیلی‌ها دوست دارند آخرین روز هفته در خانه باشند و حتی غروب این روز، پرده‌ها را بکشند تا روز تمام شود. خیلی‌ها آخر هفته را به مهمانی‌رفتن و مهمانی‌دادن می‌گذرانند.

بعضي‌ها که در سفرند و بعضي‌ها هم در پاساژ‌ها و مراکز خريد وقتشان را مي‌گذرانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما خيلي‌ها هم به طبيعت علاقه دارند و آخر هفته به پارک‌ها و جنگل‌هاي داخل شهر مي‌روند و يا وقتشان را در مناطق تفريحي اطراف شهر سپري مي‌کنند. ما با اين‌ها کار داريم.

1. بله، ما با گروه آخر کار داريم؛ چون خودمان هم مثل آن‌ها بعدازظهر جمعه‌ي هفته‌ي گذشته راهي طبيعت شديم و به جاده‌ي‌ اوشان و ‌فشم رفتيم. همان‌طور که خودتان براي گردش مي‌رويد با سبدهاي پر از خوراکي و توپ و راکت بدمينتون و زيرانداز و... البته تخمه.

2. اوشان، فشم و ميگون و روستاهاي اطراف آن، از شهر‌هاي استان تهران هستند که در منطقه رودبارقصران (شهرستان شميرانات) قرار دارند.

3. شهرهاي اين منطقه حدود 25 تا 35 کيلومتر با شهر تهران فاصله دارند. از هر مسيري که به سمت فشم برويد بالأخره به يک ميدان کوچک که ابتداي راه پرپيچ و خم اوشان و فشم است، مي‌رسيد و پس از طي مسير سراشيبي پر پيچ به دوراهي اوشان و فشم و ييلاق لواسان مي‌رسيد که از سمت راست به لواسان و از سمت چپ به فشم مي‌رسد.

4. بله ما هم به آن دوراهي کوچک رسيديم. سردوراهي مانديم و بالأخره بعد از کلي مشورت تصميم گرفتيم به سمت اوشان برويم و در اولين خروجي که امکان دارد، بايستيم و به کنار رودخانه برويم؛ چون وقت زيادي تا غروب آفتاب نمانده بود.

5. آخر هفته‌هاي تابستان بسياري از شهروندان تهراني، به باغ‌ها، حاشيه‌ي رودخانه و روستاهاي ايگل، آهار و شکراب در مسير اوشان، روستاي امامه در مسير فشم، روستاهاي زايگان (زاگون)، لالان (لالون)، آبنيک (اونک)، گرمابدر، ميگون، شمشک و دربندسر مي‌روند.

6. اين‌منطقه سه عنصر مهم طبيعت را در کنار هم دارد: کوه، رودخانه و البته سرسبزي درختان و هواي خنک.

از همان ابتداي راه، همه دنبال فضايي بوديم که براي نشستن مناسب باشد. ما نگاه مي‌کرديم و مي‌دانستيم پايين جاده، رودخانه در جريان است. درست که گوش مي‌دادي از بين هياهوي ماشين‌ها و موسيقي‌ها و... صداي رودخانه به گوش مي‌رسيد، اما تمام راه را ويلاها و رستوران‌ها گرفته بودند.

همان‌جا پدرم برايمان از روزهايي گفت که سمت راست جاده خيلي راحت پارک مي‌کردند و به کنار رودخانه مي‌رفتند و حالا براي رفتن کنار رودخانه يا بايد به رستوران‌ها برويم و يا ويلا اجاره کنيم و يا... مادرم همان موقع گفت مثل شمال و دريا...

7. نام اين رود که صدايش به گوش مي‌رسد و تصويري از آن نداريم، لار است.اين رودخانه از کوه‌هاي برف‌گير و پرباران کلون بستک (در شرق و شمال شرقي استان تهران) سرچشمه مي‌گيرد. در مسير اين رودخانه يک سد ساخته شده و منطقه‌اي که اين رود در آن جاري است از گردشگاه‌‌هاي بسيار مهم استان تهران به‌شمار مي‌آيد.

8. به هرحال قرار نبود زياد به فشم نزديك بشويم، اما اغلب راه در اختيار رستوران‌ها و ويلاها بود و چند جايي هم که مي‌شد کنار رودخانه رفت جاي سوزن انداختن نبود. براي همين ما رفتيم و رفتيم... در مسيري که مي‌رفتيم ترافيک سنگيني نبود، اما مسير بازگشت به تهران تقريباً تمام راه شاهد ترافيک سنگيني بوديم و نگران بازگشت شديم.

پدر مي‌گفت تا وقتي ما برگرديم جاده خلوت مي‌شود. در راه چند تا خروجي را هم به سمت رودخانه پايين رفتيم، اما در نهايت به ويلاهاي شخصي رسيديم و راه‌هايي كه بن‌بست بود.

حالا در دو راهي ديگري بوديم؛ ميدان فشم و دوراهي‌اي که به سمت ميگون و يا روستاي لالان و زايگان و آبنيک مي‌رفت. هنوز آن‌قدر دير نشده بود اما در کوهستان آفتاب زودتر غروب مي‌کرد.

9. در آخرين لحظه‌هاي غروب، بالأخره به روستاي زايگان رسيديم و در كنار رودخانه، جايي براي نشستن پيدا کرديم. شلوغ بود و خيلي‌ها کنار جاده فرش پهن کرده بودند و...

من که ترجيح مي‌دادم آخر هفته درخانه باشم و براي خودم يک سرگرمي پيدا کنم. در پايان آن روز، شروع کردم به نوشتن هرچه كه ديده بودم. از دوراهي‌هايي که بر سر آن قرار گرفتيم تا رستوران‌هاي ميان راه و رودخانه‌اي که حتي نمي‌توانستيم آن‌را ببينيم.

من از زباله‌هايي نوشتم که در تمام راه پخش بودند. از دست‌هايي که از ماشين‌هاي مختلف بيرون مي‌آمد و به سمت کوه و کنار جاده و حتي رودخانه زباله پرتاب مي‌کرد.

مردمي که کنار ما نشسته بودند بارها ليوان‌هاي يک‌بارمصرف و پاکت‌هاي چيپسشان را به سمت رودخانه پرتاب کردند و در نهايت وقت ترک آن‌جا، انبوهي از زباله و چوب‌ سوخته در طبيعت مانده بود و همه‌ي آن‌ها مي‌گفتند ما طبيعت دوستيم و براي همين به طبيعت آمده‌ايم!

10. ما سه ساعت بعد به طرف تهران به‌راه افتاديم و پيش‌بيني پدرم درست نبود. ترافيک سنگين‌تر و راه‌بندان طولاني‌تر شده بود. بسياري از مردم حاشيه‌ي جاده را گرفته و پياده مي‌رفتند. من و برادرم هم پياده شديم ودر راه، شاهد دعواي سختي بوديم كه به‌خاطر يك تصادف درگرفته بود.

جايي هم رسيديم که ترافيک کم شده بود و ماشين‌ها بايد در يک خط پشت سرهم مي‌رفتند، اما چندتا ماشين به داخل مسير برگشت رفته بودند و راه روبه‌رو را بسته بودند و دوباره راه بند آمده بود.

بالأخره در حاشيه‌ي جاده ايستاديم و ماشين ما رسيد. آدم‌هاي زيادي آن‌جا منتظر ماشين‌ها‌يشان بودند. بعضي از آن‌هادقيقاً از زماني که ما دنبال جايي براي نشستن مي‌گشتيم در راه بودند. ما چهار ساعت بعد به خانه رسيديم.

عكس‌ها: زهرا ميرزايي‌فشمي

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۰۷۷۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برخورد دو شراره خورشیدی قوی به زمین

منطقه لکه خورشیدی موسوم به AR ۳۶۶۳ دو شراره خورشیدی قدرتمند را در عرض تنها شش ساعت از یکدیگر شلیک کرد.

به نقل از اسپیس، اولین فوران در شب ۲ مه رخ داد، زمانی که خورشید شراره خورشیدی کلاس X خود را آزاد کرد که قوی‌ترین دسته از شراره‌ها است، باعث خاموشی امواج کوتاه رادیویی در سراسر استرالیا، ژاپن و بخش بزرگی از چین شد.

فوران بعدی در صبح روز ۳ مه رخ داد، زمانی که خورشید یک شراره خورشیدی کلاس M را شلیک کرد که دومین دسته در قدرتمندترین شراره‌هاست.

کیت استرانگ فیزیکدان خورشیدی در حساب کاربری خود در شبکه ایکس نوشت: یک شراره در کلاس X! منطقه لکه خورشیدی AR ۳۶۶۳ به تازگی یک شراره X ۱.۷ تولید کرده است که یازدهمین شراره بزرگ تاکنون در این چرخه خورشیدی است. این یک شراره تکانشی بود که در مجموع حدود ۲۵ دقیقه طول کشید.

منطقه AR ۳۶۶۳ یک منطقه میزبان لکه‌های خورشیدی است که به تازگی ظاهر شده است و کشف شده که دو شراره قدرتمند را در یک فاصله کوتاه شلیک می‌کند.

شراره‌های خورشیدی فوران‌های بزرگ تابش الکترومغناطیسی خورشید هستند که از چند دقیقه تا چند ساعت طول می‌کشند. این طغیان ناگهانی انرژی الکترومغناطیسی با سرعت نور حرکت می‌کند، بنابراین اثر آن بر سمت روز زمین و بر جو بیرونی آن قابل مشاهده است.

شراره خورشیدی از انفجار بزرگ در جو خورشید به وجود می‌آید و باعث آزاد شدن انرژی در حد یک ششم انرژی خروجی از سطح خورشید در هر دقیقه می‌شود. این پدیده در سایر ستارگان هم دیده می‌شود که به آنها نیز «شراره ستاره‌ای» گفته می‌شود. شراره خورشیدی کلیه لایه‌های سطح خورشید شامل شیدسپهر، تاج خورشیدی و فام‌سپهر را تحت تأثیر قرار می‌دهد و باعث گرم شدن پلاسما تا چندین میلیون درجه کلوین می‌شود. همچنین باعث سرعت گرفتن الکترون‌ها، پروتون‌ها و یون‌های سنگین تا نزدیکی سرعت نور می‌شود. همچنین اشعه‌ای را تولید می‌کند و لایه‌های الکترومغناطیس را ایجاد می‌کند که شامل کلیه امواج الکترومغناطیس از امواج رادیویی تا اشعه گاما است. شراره‌ها خود را از آزادسازی انرژی مغناطیسی ذخیره‌شده در تاج خورشیدی تغذیه می‌کنند.

در زمان هر دو فوران، لکه انفجاری خورشید رو به زمین بود و یک پرتاب جرم تاجی (CME) می‌توانست حداقل یکی از این شراره‌های خورشیدی را همراهی کند. پرتاب جرم تاجی یک دفع بزرگ پلاسما و میدان مغناطیسی است.

خروج جرم از تاج خورشیدی فورانِ پرجرم از باد خورشیدی و افزایش میدان‌های مغناطیسی است که از تاج خورشید بیرون می‌آید و در فضا منتشر می‌شود. خروج جرم از تاج خورشیدی معمولاً با دیگر پدیده‌های خورشیدی مانند شراره خورشیدی همراه است. این پدیده از مناطق فعال خورشید مانند لکه‌های گروهی خورشید برمی‌خیزد و در بیشینه، روزانه سه بار فوران جرم از تاج خورشید در قالب باد خورشیدی در فضا منتشر می‌شود که سرعت مافوق صوت معادل ۲۵۰ تا ۷۰۰ کیلومتر بر ثانیه دارند و این مقدار در کمینه به یک خروج در هر پنج روز می‌رسد.

بر اساس گزارش پایگاه Spaceweather، اندکی پس از شلیک شراره کلاس X، نیروی هوایی ایالات متحده یک انفجار رادیویی خورشیدی نوع ۲ را گزارش کرد که نوعی سیگنال رادیویی طبیعی منتشر شده توسط گاز لبه جلویی یک پرتاب جرم تاجی است.

نرخ رانش داخل این انفجار نشان دهنده سرعت پرتاب ۹۶۰ کیلومتر بر ثانیه‌ای است. تصاویر تاج نگاری SOHO از آن زمان وجود پرتاب جرم تاجی را تایید کرده است. بخش اعظم آن از شمال سیاره ما عبور خواهد کرد و جناح جنوبی آن در اواخر امروز (۵ مه) یک ضربه چشمگیر به زمین وارد می‌کند.

یک پرتاب جرم تاجی هدایت شده به سمت زمین می‌تواند شبکه‌های برق، شبکه‌های مخابراتی و ماهواره‌ها را مختل کند و فضانوردان را در معرض دوز‌های خطرناک تشعشع قرار دهد.

با این حال، ناظران آسمان از آنها استقبال می‌کنند، چرا که می‌توانند طوفان‌های ژئومغناطیسی را برانگیزند که به نوبه خود نمایش‌هایی بی‌نظیر در قالب شفق قطبی را ارائه می‌دهند.

هنگامی که یک شراره خورشیدی به اندازه کافی قوی شلیک شود، یونیزاسیون در لایه‌های پایین‌تر و متراکم‌تر یونوسفر اتفاق می‌افتد. امواج رادیویی که با الکترون‌ها در این لایه تعامل دارند، به دلیل برخورد‌های مکرر که در محیط چگالی بالاتر یونوسفر رخ می‌دهد، انرژی خود را از دست می‌دهند و شفق قطبی را پدید می‌آورند.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی علوم فضایی و نجوم

دیگر خبرها

  • طراوت باران بهاری در مناطق مختلف آذربایجان شرقی
  • باران بهاری آذربایجان شرقی را فراگرفت
  • باران بهاری آذربایجان شرقی را فرا گرفت
  • تصاویری خیره‌کننده از فوران‌های خورشیدی
  • برخورد ۲ شراره خورشیدی قوی به زمین
  • برخورد دو شراره خورشیدی قوی به زمین
  • رگبار و رعدوبرق تهران را دربرمی‌گیرد / پیش‌بینی لغزندگی جاده‌ها و آب‌گرفتگی
  • تشدید سامانه بارشی در آذربایجان شرقی
  • تشدید سامانه بارشی در آذربایجان شرقی از عصر فردا
  • گرفتاری خانواده ۱۱ نفره در ارتفاعات اکوزداغی هریس/ طبیعت گردان مراقب باشند