Web Analytics Made Easy - Statcounter

شرکت دولتی «ملاحة» قطر اعلام کرد «یک خط دریایی اختصاصی همراه با اسکله مخصوص» از ترکیه به قطر می‌سازد تا فاصله زمانی حرکت ترانزیتی کشتی‌های باربری از ترکیه به قطر را به کم‌تر از نصف کاهش دهد! به این ترتیب، ترکیه با سرعت بیش‌تری می‌تواند بازار قطر را قبضه کند.


سرویس بین الملل فردا:تحریم قطر از سوی سه کشور حوزه خلیج فارس طلایی‌ترین فرصت ایران برای افزایش صادرات و متعاقبا شکوفایی اقتصادی و افزایش وزن سیاسی در معادلات منطقه‌ای بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
با این حال تمرکز اصلی‌ترین وزارتخانه‌های مربوطه در دولت محترم یعنی وزارت راه و وزارت صنعت و تجارت بر حواشی‌های پایان دولت یازدهم و تشکیل دولت دوازدهم، یکی از بزرگ‌ترین فرصت‌سوزی‌های ایران بود تا اقتصاد ما همچنان در گیر و دار رکود مانده و در سیاست خارجی نیز نتوانیم در حوزه خلیج فارس اثرگذاری مشهودی داشته باشیم!
دولت قطر در حالی این خط دریایی میان ترکیه و قطر را می‌کشد که همان روزهای ابتدای بحران قطر، کشور عمان اعلام کرد دو بندر خود را به ارتباط دریایی با قطر تخصیص می‌دهد و در این راه، فورا ارتباط دریایی را برقرار کرد. عمان سابقه دیرینه‌ای در زمینه ارتباط دریایی دارد؛ زیرا تمامیت ارضی این کشور از طریق ارتباط دریایی میان استان «مسندم» و بقیه بخش‌های سرزمینی این کشور حفظ می‌شود. مسقط با استفاده از این تجربه، فورا دو بندر خود را به ارتباط با قطر اختصاص داد و به سرعت توانست بخشی از بازار پر از سرمایه ترانزیت و تجارت به سمت قطر را از آن خود کند. بلافاصله بعد از عمان، کویت نیز یک بندر را به این کار اختصاص داد تا بارهای زمینی از سمت شمال و اروپا، از طریق کویت به قطر ارسال شود.

عمان و کویت در حالی برای جذب بازار ترانزیت و تجارت کالا به قطر رقابت می‌کردند که دولت ایران درگیر مسائل سیاسی دوره انتقال بود و گویا وزارت راه هیچ اقدام قابل اعتنایی در مقایسه با همتایان خود در کشورهای کوچک کویت و عمان انجام نداد! با این حال، هند با اختصاص سه بندر دریایی و برقراری خط مستقیم ارتباط دریایی با قطر، سهم ویژه‌ای برای خود باز کرد. حالا به نظر می‌رسد کویت که ابتدا بیش‌ترین حجم ترانزیت هوایی و صادرات صنعتی را به دست آورده بود، حالا به صنعت جذاب ترانزیت در قطر نظر دارد. در این شرایط، هنوز هم ایران هیچ اقدام قابل اعتنایی انجام نمی‌دهد!
شرکت دولتی «ملاحه» با انتشار بیانیه‌ای از توافق رسمی دوحه و آنکارا برای این کار خبر داد و مدعی شد از فردا، یک کشتی ویژه در این خط حرکت خواهد کرد. در این بیانیه آمده است: «مسیر دریایی ارتباط ترکیه به قطر، تاکنون بین ۲۰ تا ۲۵ روز به طول می‌انجامید؛ اما کشتی‌های ویژه این خط از فردا با بارگیری در بندر ازمیر، این فاصله را طی ۱۱ روز طی می‌کنند.»
به این ترتیب روزانه ۵ تن کالا از ترکیه با این کشتی به قطر صادر خواهد شد: «این کشتی دارای ظرفیت بیش از ۵ تن می‌باشد و با در اختیار داشتن سوله‌های اختصاصی و سردخانه، می‌توانند محصولات خوراکی، کشاورزی، دامداری و... را حمل کند.»
عبد الرحمن عیسی المناعی، مدیر این شرکت در توضیح علت برقراری این خط با ظرفیت فوق العاده بالا (۵ تن) می‌گوید: «همه می‌دانند که طی دو ماه اخیر، صادرات ترکیه به قطر به صورت تصاعدی افزایش یافته است. ما تصور می‌کنیم این روند با کاهش هزینه‌ و زمان ترانزیت افزایش بیش‌تری بیابد و نوآوری در این راه می‌تواند باعث رونق کار شرکت ما شود.»
او در پاسخ به این سئوال که در صورت پایان تحریم قطر، این خط ترانزیتی چه خواهد شد، گفت: «ما تصور می‌کنیم با باز شدن مرزهای قطر به سمت کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس، صادرات ترکیه به قطر نه‌تنها کاهش نیابد بلکه ما از همین طریق کالاهای ترکیه را به کشورهایی مانند عربستان سعودی و امارات صادر کنیم! به این ترتیب اعتبار تجاری اسکله‌های قطر نیز افزایش محسوسی می‌یابند.»
گفتنی است کشورهای مختلف منطقه بر سر ارتباط ترانزیتی دریایی با قطر، رقابت می‌کنند. هند با اختصاص سه اسکله در بندرهای «ناوا شیوا»، «موندرا» و «کندلا»، عمان با اختصاص دو اسکله در بندرهای «صحار» و «صلالة» و کویت با اختصاص اسکله «شویخ» در این زمینه حرف‌های بیش‌تری برای گفتن دارند؛ اما ایران متأسفانه در این زمینه اقدام قابل توجهی انجام نداده است!

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۰۸۲۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت دستگاه حفاری تا عمق ۳ هزار متری توسط محققان پژوهشگاه اقیانوس‌شناسی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، هادی گریوانی عضو هیئت علمی پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی و مجری طرح پژوهشی کاوشگر خلیج فارس در نشست خبری که به مناسبت روز ملی خلیج فارس در این پژوهشگاه برگزار شد با اشاره به آخرین ماموریت کشتی اقیانوس پیما گفت: تاکنون عمق ۷۰۰ متری در دریای خزر مورد مطالعه قرار گرفته بود.

وی با بیان اینکه برای این منظور لازم بود از دستگاهی بهره ببریم که قیمت بالایی داشت و تهیه آن از کشورهای خارجی دشوار بود، گفت:از این رو اقدام به ساخت تجهیزی کردیم که توسط محققان پژوهشگاه به نتیجه رسید و عمیق ترین ماموریت بین 2هزارو 500 تا 3 هزار متری با موفقیت انجام شد.

گریوانی با بیان اینکه این دستگاه با پنج درصد هزینه‌ نمونه وارداتی ساخته شد، گفت: با استفاده از این دستگاه در عمیق‌ترین عمق در ۶۵ مایلی ساحل ایران حفاری انجام شد. از جاسک حدود ۶۵ مایل به سمت عمان بخش عمیق حفاری کردیم.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی افزود: بیش از ۵۰ نقطه از عمق‌های ۵۰۰، ۶۰۰ متر شروع کردیم و در عمیق‌ترین عمق ۲۱۲۳ متر حفاری انجام دادیم. نمونه‌های گرفته شده  در آزمایشگاه‌های شیمی، زمین شناسی و ... در حال مطالعه است.

وی گفت: کار دیگری که در قالب این مطالعه انجام شد و از جنبه‌های علمی و حتی دفاعی با ارزش است مشخصات ستون آب است که چه مشخصات فیزیکی و شیمیایی دارد. از مدل سازی‌های مختلف استفاده می‌شود، در تعیین چرخه‌های آب مدل تعیین کننده است. در دریای عمان لایه‌هایی از آب وجود دارد که از قطب جنوب در مقیاس جناحی می‌آیند و منابع باارزش غذایی همراه خود دارند.

گریوانی افزود: دریای عمان برای ما بکر است و در عمق‌های ۷۰۰، ۸۰۰ متر بررسی ستون آب داشتیم؟ در ۱۹۵۰ و تعداد زیادی نقطه اطلاعات با ارزشی را مانند، دما، شوری و ... جمع آوری کردیم که مانند مغزه‌ها از جنبه‌های مختلف روی آنها کار‌های تحقیقاتی انجام شده است.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی درباره زمان استخراج داده‌ها گفت: داده‌ها وجود دارد و استفاده‌های اولیه می‌شود و این قابلیت وجود دارد تا سال‌ها از این داده‌ها در موضوعات مختلف استفاده شود. به طور مثال اگر پارسال در این محدوده دیتابرداری شده دو، سه سال بعد با یک تامین اعتبار دیتابرداری انجام شود و بررسی و مشاهده این تغییرات از لحاظ علمی باارزش است. 

وی گفت: مغزه گیری معمولا صحت سنجی است و ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی را به صورت پیوسته از سطح آب تا پایین‌ترین نقطه‌ای که دستگاه‌ها می‌روند اندازه گیری می‌کنند بنابراین در این موضوع صحت سنجی موضوعیت ندارد. در دریای عمان کسی مغزه‌ای نگرفته که صحت سنجی شود، اما ممکن است نزدیک ساحل کسی چیزی گرفته باشد ولی در عمق دو هزار متری مغزه گیری مسبوق به سابقه نبوده که صحت سنجی شود.

مجری طرح پژوهشی کاوشگر خلیج فارس درباره بازه زمانی مغزه گیری گفت: پروسه مقدمات عملیات مغزه گیری یک ماه طول کشید و قبل از تعطیلات عید شروع شد و تیم تحقیقاتی ما تعطیلات عید را شناور بودیم. از ۲۵ اسفند وارد شناور شدیم و ۱۸ فروردین کار را تمام کردیم.

وی علت انجام عملیات در این زمان را استفاده بهینه از شناور عنوان کرد و گفت: دریای عمان باد‌های موسمی دارد که پدیده مانسون را موجب می‌شود که این پدیده در اردیبهشت ماه شروع می‌شود و عملیات دریایی در آن زمان امکان پذیر نیست. برای اینکه به این شرایط برخورد نکنیم مجبور شدیم در تعطیلات نوروز بیس تایم داشته باشیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فرصت ایران و امارات برای دستیابی به بازارهای شمال و جنوب و رونق ترانزیت 
  • ◄ فرصت ایران و امارات برای دستیابی به بازارهای شمال و جنوب و رونق ترانزیت
  • نقش‌آفرینی صنعت در دانشگاه با مسئله‌محوری/ اختصاص مکانی برای دفتر گسترش ارتباط «صنعت و دانشگاه»
  • نقش‌آفرینی صنعت در دانشگاه با مسئله‌محوری/ اختصاص مکانی برای دفتر گسترش ارتباط صنعت با دانشگاه
  • ترکیه ده‌ها نفر را به ظن ارتباط با داعش دستگیر کرد
  • اطلاعیه جدید وزارت حمل و نقل عراق درباره انتقال مسافران از اروند رود
  • ساخت دستگاه حفاری تا عمق ۳ هزار متری توسط محققان پژوهشگاه اقیانوس‌شناسی
  • نخستین کاوش محققان ایرانی در عمق ۲ هزار متری دریای عمان
  • اجرای طرح‌های مهم برای شکوفایی صنعت پتروشیمی
  • ترانزیت ایران و آذربایجان متحول می‌شود