Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-08@18:40:19 GMT

سنجاقک ناسا برای اکتشاف در قمر زحل

تاریخ انتشار: ۳ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۵۱۴۰۱۱

سنجاقک ناسا برای اکتشاف در قمر زحل

دانش>نجوم - جدیدترین پیشنهاد برای ماموریت بزرگ اکتشافی ناسا یک کوادکوپتر موسوم به "سنجاقک" است که می تواند اطراف بزرگ ترین قمر سیاره زحل یعنی تیتان پرواز کند.

به گزارش خبرآنلاین به نقل از سیناپرس،پهپادها امروزه کارهای زیادی را روی زمین در دست گرفته اند بنابراین عجیب نیست که بزودی به سیارات دیگر نیز ارسال شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکنون تیمی از آزمایشگاه فیزیک پایه دانشگاه جانز هاپکینز آمریکا یک ماموریت مفهومی به نام سنجاقک را طراحی کرده اند که شامل یک کوادکوپتر دو تایی با سوخت رادیوایزوتوپ و قابلیت انجام چندین ماموریت بر روی قمر تیتان است.

طرح پیشنهادی سنجاقک یکی از 12 نمونه در حال توسعه برای انتخاب به عنوان چهارمین ماموریت برنامه مرزهای جدید ناسا است. این برنامه که از مارس 2013 آغاز شده، دانشمندان را به پیشنهاد ماموریت هایی ترغیب کرده که قرار است ناسا منابع مالی توسعه آن ها را تامین کند.

اولین ماموریت مرزهای جدید "نیو هواریزنر" (New Horizons) نام داشت که توانست به هدف اولیه خود یعنی رسیدن به پلوتو در سال 2015 دست یابد. دومین پروژه به نام "جونو" (Juno) یک ماموریت اکتشاف سیاره مشتری بود و سومی هم OSIRIS-Rex است که قرار است در سال 2018 یک سیارک را بررسی کرده و تا سال 2023 نمونه های آن را به زمین برگرداند.

ناسا سال گذشته یک رقابت را برای ارسال طرحهایی به منظور چهارمین ماموریت مرزهای جدید آغاز کرد. چندین دسته بندی برای این ماموریت پیشنهاد شده که از جمله آن ها، دستیابی به نمونه یک دنباله دار و بررسی سطح سیاره زهره است.

تیم آزمایشگاه فیزیک پایه دانشگاه جانز هاپکینز بر روی دسته بندی ماموریت گسترده تمرکز کرده اند که شامل بررسی قمرهای انسلادوس و تیتان در اطراف سیاره زحل است. جو کم جاذبه، متراکم اما آرام تیتان، آن را به هدفی عالی برای یک ماموریت سیاره ای مبتنی بر پرواز تبدیل می کند.

الیزابت ترتل، محقق اصلی ماموریت سنجاقک می گوید: "این نوعی از آزمایش است که نمی توانیم آن را در محیط آزمایشگاه انجام دهیم زیرا بازه های زمانی در آن وجود دارد. ترکیب مولکول های آلی غنی و آب مایع در سطح تیتان می تواند برای بازه زمانی بسیاری طولانی در این قمر ادامه داشته باشد. ماموریت سنجاقک برای بررسی نتایج آزمایشات تیتان در شیمی پریبیوتیک طراحی شده است."

جو نازک متراکم روی تیتان باعث می شود که نیروی خورشیدی یک منبع انرژ ناکارآمد برای ماموریت باشد از این رو سنجاقک از ژنراتور چند ماموریتی رادیوایزوتوپ-ترموالکتریکی (MMRTG) استفاده خواهد کرد که روی کاوشگر کنجکاوی در مریخ نیز به کار برده شده است. این امر به کوادکوپتر سنجاقک اجازه خواهد داد تا پروازهای طولانی مدت را در طول روز انجام داده و شبها خود را شارژ مجدد کند.

تحرک هوایی سنجاقک به میزان زیادی تنوع نمونه ها و سنجشهای قابل جمع آوری را افزایش می دهد. این طرح برآورد کرده که این کوادکوپتر در یک پرواز یک ساعته می تواند بیش از 10 یا 20 کیلومتر را سفر کند. این بدان معنی است که سنجاقک در یک ماموریت دو ساله می تواند وسعت قابل توجهی از قمر تیتان را بررسی کند. این پهپاد در یک پرش خود می توند بیشتر از آنچه ماموریت کنجکاوی طی چهار سال در مریخ سفر کرده، طی کند.

با تسریع اخیر فناوریهای پهپاد و کواکوپتر در زمین، ناسا به استفاده از این دستگاهها در پروژه های خارج از زمین علاقه نشان داده است. مرکز تحقیقات لانگلی چندی پیش از یک طرح پیش ساخت برای یک پهپاد رونمایی کرد که می تواند مسافت های وسیعتری را روی مریخ بررسی کند. همچنین یک دستگاه پهپاد مانند دیگر موسوم به Titan Aerial Daughtercraft برای ماموریت در قمر تیتان پیشنهاد شده است.

سنجاقک جانز هاپکینز یک پروژه اکتشاف پهپادی دیگر است که برای سازمان فضایی ناسا ارائه شده است. این سازمان اکنون در حال ارزیابی چندین پیشنهاد ماموریت برای پروژه بعدی مرزهای جدید است و تا پایان سال 2017 سرمایه گذاری بیشتر خود را بر روی مطالعات مفهومی یا یک یا چند طرح پیشنهادی ارسالی اعلام خواد کرد. ماموریت نهایی تا اواسط سال 2019 تصمیم گیری شده و تا سال 2025 پرتاب خواهد شد.

۵۴۵۴

کلید واژه‌ها : نجوم آماتوری - نجوم - ناسا -

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۱۴۰۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سردار رادان: دشمن به دنبال کارزارهای خیابانی است

 به گزارش تابناک به نقل از ایرنا، سردار احمدرضا رادان در نشست هم اندیشی معاونت حقوقی و امور دولت و مجلس، اظهار داشت: یکی از کار‌های ویژه‌ی هر نظام امنیت اجتماعی و امنیت است و این مبنای سنجش و کارآمدی هر نظامی محسوب می‌شود.
 

وی با بیان اینکه دشمنان به دنبال این هستند که موضوع عفاف و حجاب را امنیتی و انتظامی جلوه دهند و جامعه را ناامن کنند، افزود: بار‌ها اعلام کرده ایم که این موضوع کاملا اجتماعی و فرهنگی است، ولی هنگامی که سرریز می‌شود باید با اقدام انتظامی از آسیب بیشتر آن جلوگیری کرد.

سردار رادان با بیان اینکه امنیت محصول جمعی است و به هیچ عنوان نباید آن را کار ویژه یک دستگاه دانست، افزود: برآیند همه فعالیت‌ها در همه حوزه‌های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و نقش تاثیرگذار همه این‌ها می‌شود امنیت که باید آن را حفظ و ارتقا بخشیم.

وی افزود: در موضوع عفاف و حجاب همگان شاهدند که دشمن تا پشت درب خانه‌های ما آمده و به دنبال گرفتن چادر از بانوان است که امروز به عنوان پرچم کشورمان محسوب می‌شوند و در اینجا ما باید پای کار باشیم و این اجازه را به دشمن ندهیم.

وی ادامه داد: امروز فراجا ۴۰ ماموریت و وظیفه مشخص شده در قانون دارد که هرکدام از این ماموریت‌ها ۱۰ الی ۱۵ پیش نیاز دارد، یعنی باید این‌ها باشد تا بتوان آن ۴۰ ماموریت را به درستی انجام داد و یکی از این‌ها برخورد با بی حجابی است.

دیگر خبرها

  • مجارستان: در «ماموریت احمقانه» ناتو برای کمک به اوکراین شرکت نخواهیم کرد
  • توصیه رئیس پلیس پایتخت به ماموران در طرح نور
  • از حضور چشمگیر دانش‌بنیان‌ها و پارک‌های فناوری تا اکتشاف و تولید در بیست و هشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت
  • نهنگ تک‌شاخ، تازه‌ترین عروسک ریزگرانشی ناسا / عکس
  • چین محموله مرموزی را به ماه فرستاد
  • ناسا با دوربین ۳۶ پیکسلی به اکتشاف فضا می‌رود
  • سردار رادان: دشمن به دنبال کارزارهای خیابانی است
  • تلاش سیا برای سرقت زیردریایی هسته‌ای!
  • ناسا هر ساعت تمام آلاینده‌های هوا را اندازه‌گیری می‌کند
  • آیا ناسا نشانه‌هایی قطعی از حیات فرازمینی پیدا کرده است؟