Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-19@03:26:19 GMT

ضرورت همسو شدن با خودروسازان جهانی

تاریخ انتشار: ۴ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۵۱۵۲۴۲

ضرورت همسو شدن با خودروسازان جهانی

به گزارش جماران؛ همسو با دیدگاه وزیر صنعت، معدن و تجارت مبنی‌ بر احیای سند استراتژی توسعه صنعتی کشور، مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی با بررسی «دورنمای صنعت خودرو جهان در افق 2030» به سیاست‌گذار صنعتی پیشنهاد کرده است که استراتژی توسعه صنعت خودروی ایران را براساس تحولات جهانی بازطراحی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در گزارشی برگرفته از مقاله پژوهشی موسسه مکنزی با عنوان «تحولات صنعت خودرو در افق 2030» از سیاست‌گذاران صنعتی خواسته که با ایجاد زیرساخت‌ها و بسترهای مناسب زمینه حضور خودروسازان در عرصه جهانی را فراهم کند. در این گزارش که با زیر تیتر «درس‌هایی برای صنعت خودروی ایران» منتشر شده، کارشناسان این مرکز پیشنهاد دادند که استراتژی صنعت خودروی ایران در شرایط کنونی باید با تمرکز بر تغییرات بازار خودرو و ورود بازیگران جدید، تمرکز بر امور تحقیق و توسعه، طراحی مهندسی و توسعه سیستم‌های نرم‌افزاری، تقویت صنایع مرتبط و تجهیز شبکه تامین و تنوع بخشی خدمات پس از فروش در طول چرخه عمر محصول، تهیه و تدوین شود. اهمیت این موضوع از آن رو است که صنعت خودروی ایران قصد دارد بعد از پشت‌سر گذاشتن دوره سخت تحریم‌ها از طریق مشارکت‌های جهانی تحولات اساسی را در روند تولید و عرضه محصولات خود رقم بزند. در این زمینه برخی کارشناسان تاکید دارند در شرایطی روند توسعه خودروسازان کشور با اوج گیری تحریم‌ها متوقف و این موضوع عقب‌ماندگی این صنعت مهم در کشور را به‌دنبال داشت که در شرایط کنونی نمی‌توان با نگاه گذشته به کشف مسیر توسعه در صنعت خودرو پرداخت. به این ترتیب هم‌اکنون خودروسازان ایرانی باید همسو با رویکردهای جهانی خودروسازان جهانی پیش بروند و در قراردادهای مشارکت خود با خارجی‌ها مسیر جدیدی را برای توسعه رقم بزنند. از آنجا که دورنمای خودروسازی جهانی حکایت از توسعه خودروهای برقی و تبدیل به خودروهای قابل رقابت و مناسب در بازار تا سال 2030 دارد؛ بنابراین خودروسازان ایرانی نیز باید با درس گرفتن از تجربیات جهانی استراتژی خود را در مسیر تغییرات نیاز بازار مصرف و روندهای تکنولوژیکی که در این عرصه وجود دارد، پیش ببرند. از جمله درس‌هایی که خودروسازی ایران در مواجهه با تحولات و همسو شدن با مسیر تکاملی صنعت خودرو باید مورد توجه قرار دهد، کسب آمادگی به‌منظور همسو شدن با تغییرات بازار، تقویت صنایع مرتبط و تجهیز شبکه تامین به‌منظور حداقل‌سازی هزینه، افزایش درجه انعطاف‌پذیری با تمرکز بر امور تحقیق و توسعه، طراحی مهندسی و توسعه سیستم‌های نرم‌افزاری و تنوع بخشی خدمات پس از فروش در طول چرخه عمر محصول است.

دورنمای صنعت خودروی جهان

بنابر گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس در شرایط کنونی اقتصاد کشورها به‌دلیل توسعه و رشد بازارهای نوظهور، شتاب فناوری‌های جدید و تغییر اولویت‌های مشتریان دستخوش تحولات اساسی شده است. در این بین ظهور مدل‌های کسب‌وکار جدید موجب ایجاد تحولات انقلابی در صنایع شده است که صنعت خودرو نیز از این قاعده مستثنی نیست. به این ترتیب در صنعت خودرو جهان چهار روند فناوری محور، شامل روش‌های متنوع سفرهای درون‌شهری، خودروهای خودران، برقی‌سازی و سرویس‌های تبادل داده در خودرو در حال شکل‌گیری است. بر این اساس بیشتر بازیگران و متخصصان صنعت خودرو معتقدند که این چهار محور شتاب‌دهنده و تقویت‌کننده یکدیگر هستند و هر یک از بازیگران این صنعت برای بقای خود مجبور به پذیرش این تحولات هستند.

هرچند عده‌ای از کارشناسان پیش‌بینی کرده‌اند که تحولات مذکور، موجب افول صنعت خودرو می‌شود، اما پیش‌بینی موسسه مکنزی حاکی از این است که شتاب‌گیری رشد بازار حمل و نقل سفرهای درون‌شهری براساس این چهار روند می‌تواند به‌عنوان منابع جدید تامین درآمد خودروسازان محسوب شود. براساس پژوهش، خودروسازان براساس هشت دورنمای کلیدی «انقلاب صنعت خودرو در افق 2030» و در قالب چهار محور اصلی شامل تغییر روند بازار و منابع درآمدی جدید، تغییر در رفتار و عادت‌های سفر، توسعه و نفوذ فناوری‌های پیشرفته و رقابت و همکاری‌های نوین می‌توانند مسیر توسعه خود را دنبال کنند. بنابراین گزارش دورنمای اول در انقلاب صنعت خودرو تا 2030 این است که خودروسازان جهانی با رویکردهایی چون رانندگی با روش‌های اشتراک گذاری سفر، سرویس‌های تبادل داده در خودرو و ارتقای فناوری و استفاده از مدل‌های نوین کسب‌وکار می‌توانند منابع درآمدی خودرو را تا 30‌درصد یعنی چیزی حدود 5/ 1 تریلیون دلار افزایش دهند. بنابر دورنمای دوم، خودروسازان با وجود تغییر رویکرد به سمت روش‌های نوین اشتراک‌‌گذاری سفرهای درون‌شهری، به واسطه پیامدهای مثبت ناشی از رشد طبقه متوسط در جهان و تداوم رشد اقتصادی در کشورهای نوظهور به‌ویژه چین و هند، تغییر رشد سالانه فروش خودرو از 6/ 3 درصد در حال حاضر به 2 درصد تا سال 2030 میلادی خواهد رسید. اما سومین دورنمایی موسسه مکنزی تاکید کرده که با توجه به اینکه رفتار و عادت‌های مصرف‌کننده برای انجام سفرهای شهری در حال تغییر است، پیش‌بینی می‌شود از هر 10 خودروی فروخته شده در سال 2030 میلادی یک خودرو در قالب اشتراک‌گذاری سفر به فروش برسد که این موضوع نشان از بازار خوب این هدف دارد. بنابراین چون ساختار شهر مناسب‌ترین معیار تقسیم بندی است که تعیین‌کننده رفتار و عادت‌های سفر است؛ بنابراین دورنمای چهارم بر این تاکید دارد که ساختار شهر جایگزین دیدگاه ناحیه‌ای و کشوری در بازار خودرو خواهد شد. دورنمای پنجم اما به اهمیت خودروهای خودران پرداخته و اینکه در صورت رفع موانع تکنولوژیک و مسائل قانونی تا 15 درصد از خودروهای فروخته شده در سال 2030 به خودروهای تمام خودران اختصاص پیدا ‌کند. یکی دیگر از موضوعات مهم توسعه خودروهای برقی تا این سال است؛ موضوعی که در دورنمای ششم به آن توجه شده است؛ بنابراین موسسه مکنزی تاکید دارد که تا این سال خودروهای برقی توانسته‌اند به خودروهای قابل رقابت و مناسب در بازار تبدیل شوند؛ هرچند این موضوع به سطح امکانات و ساختار شهر بستگی دارد.

متخصصان موسسه مکنزی در دورنمای هفتم معتقدند که هرچند چشم‌اندار روش‌های نوین سفر درون‌شهری با پیچیدگی و تنوع زیاد همراه است، اما این موضوع بازیگران فعلی صنعت خودرو را ملزم به همکاری و رقابت با رقبا در چند حوزه می‌کند. و در انتها هشتمین دورنما این است که بازیگران قدیمی صنعت خودرو روی کل فرآیند تولید تمرکز دارند در حالی که بازیگران جدید تنها در بخش کوچکی از زنجیره ارزش فعال هستند. بنابراین تازه واردان به صنعت خودرو تنها بخش‌های خاصی از زنجیره ارزش (نظیر طراحی، نوآوری محصول در قالب سخت‌افزار، نرم افزار و خدمات) را که از نظر اقتصادی از جذابیت بیشتری برخوردار است، هدف قرار می‌دهند. به این ترتیب انتظار می‌رود بازیگران جدید (شرکت‌هایی با فناوری و نقدینگی بالا) از دگرگونی‌های کنونی سود برده و از رقبای خود پیشی بگیرند.

مسیر آینده صنعت خودرو ایران

یکی از بخش‌های گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، درس‌هایی برای صنعت خودرو ایران است. بنابراین گزارش خودروسازان داخلی در مواجهه با تغییرات و در جهت همسو شدن با مسیر تکاملی صنعت خودرو ضروری است که به برخی موارد توجه جدی داشته باشند و در این بین مهم‌ترین نکته تدوین استراتژی جدید در شرایط کنونی است. از جمله این موارد کسب آمادگی به‌منظور همسو شدن با تغییرات بازار است. بازار خودرو در آینده نزدیک با ظهور مدل‌های جدید کسب‌وکار مانند خودروهای خودران و برقی با تحولاتی جدی مواجه می‌شود بنابراین لازم است که خودروسازان اولویت‌های مشتریان را به دقت تحلیل کنند و به تغییر ساختار جمعیتی و تاثیر آن بر فروش خودرو دقت کنند.بر این اساس خودروسازان ایرانی می‌توانند از طریق انعقاد قراردادهای سرمایه‌گذاری مشترک با خودروسازان مطرح جهان به شرط انتقال فناوری‌های نوین، خود را با این تغییرات سازگار کنند.

دومین درسی که خودروسازان باید از روندهای پیش‌روی صنعت خودروی جهانی بگیرند این است که به تقویت صنایع مرتبط و تجهیز شبکه تامین خود بپردازند تا از این طریق بتوانند دستاوردهای قابل‌توجهی در زمینه توانمندسازی خودروهای برقی در داخل ایفا کنند. در این بین اما افزایش درجه انعطاف‌پذیری با تمرکز بر امور تحقیق و توسعه و طراحی مهندسی و توسعه سیستم‌های نرم‌افزاری موضوعی است که خودروسازان باید آن را به‌عنوان سومین بخش پیگیری کنند. در نهایت خودروسازان ایرانی باید در چهارمین گام، به تنوع بخشی خدمات پس از فروش در طول چرخه عمر محصول دقت کنند. چرا که حفظ سهم بازار و بهره مندی از فرصت‌های سودآور مستلزم تغییر جایگاه بنگاه از تامین‌کننده سخت‌افزار به ارائه‌دهنده خدمات یکپارچه مسافرت شهری است. بنابراین خودروسازان باید همانند شرکت‌های نرم‌افزاری، رضایتمندی مشتری در طول چرخه عمر محصول را تضمین کنند.

به این ترتیب در این گزارش به خودروسازان پیشنهاد شده که با نگاهی آینده نگرانه در قالب دو برنامه کوتاه‌مدت و میان‌مدت استراتژی خود را طراحی کنند؛ به‌طوری‌که ابتدا در برنامه کوتاه‌مدت، با توجه به اینکه بستر نرم‌افزاری اولیه روش‌های اشتراک سفر (همچون اسنپ و تپسی) در کشور فراهم شده، نسبت به طراحی سخت‌افزاری خودروهایی با رویکرد اشتراکی سفر و با کاربری ویژه همچون سرویس‌های ایاب و ذهاب به محل کار، خرید و ... توجه کنند. در گام دوم در قالب برنامه میان‌مدت با همکاری شرکت‌های نرم‌افزاری داخلی یا خارجی زمینه ورود به عرصه جدید صنعت خودروی جهانی را فراهم کنند.

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۱۵۲۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این خودروی پرطرفدار ۵۵ میلیون تومان گران شد !

به گزارش پارس نیوز، قیمت خودرو امروز، پنج‌شنبه 30 فروردین 1403 به دلیل انجام معاملات محدود در بازار، نوسان چندانی ندارد. برخی از محصولات داخلی و مونتاژی، وضعیت نزولی دارند اما در همین بازار نزولی نیز یک خودروی داخلی مانند دنا پلاس دنده اتوماتیک پیدا می‌شود که یک شبه 55 میلیون تومان گران شده است.

روز گذشته نرخ ارز در بازار آزاد رشد ناچیزی را تجربه کرد، اما از سوی دیگر وزیر صمت از واردات گسترده خودرو برای هفته‌های آتی خبر داد. البته به نظر می‌رسد که این‌چنین خبردرمانی‌ها، هیچ تأثیر مثبت و منفی روی قیمت خودرو ندارد و در نهایت بازار، روند خود را طی می‌کند.

​قیمت خودروهای داخلی

قیمت خودروهای داخلی روند مشخصی ندارد اما میل کلی بازار، کاهشی است.

کوییک S دنده‌ای با مدل 1403 برخلاف دیگر محصولات بازار هفت میلیون تومان افت قیمت دارد و به نرخ 445 میلیون تومان به فروش می‌رسد.

 

شاهین G با مدل 1403، سدان لوکس تولیدی شرکت سایپا، یکی دیگر از رکوردداران افزایش قیمت در بازار خودروهای داخلی است. این خودرو 37 میلیون تومان نسبت به روز گذشته رشد قیمت دارد و با 762 میلیون تومان خرید و فروش می‌شود.

مطالعه بیشتر: قیمت خودرو ۲۷ فروردین ۱۴۰۳/ رشد هیجانی قیمت‌ها ادامه دارد؟

پژو پارس LX TU5 یکی از محصولات محبوب بازار داخلی به شمار می‌رود که از سال گذشته و با انتشار خبر توقف تولید آن، پیوسته کانال‌های بالاتر را فتح می‌کند و هم‌اکنون با رشد چهار میلیون تومانی به کانال 870 میلیون تومان رسیده است.

قیمت خودروهای مونتاژی

قیمت خودروهای مونتاژی، باز هم نسبت به داخلی‌های بازار نوسان کمتری دارد.

جک J4 آپشنال ارزان‌ترین خودرو مونتاژی کرمان‌موتور است که از ابتدای امروز پنج میلیون تومان افت قیمت دارد و با 905 میلیون تومان به فروش می‌رسد.

هایما S5 اتوماتیک 6سرعته کراس‌اوور مونتاژی ایران‌خودرو به شمار می‌رود که از صبح امروز 10 میلیون تومان رشد قیمت داشته و با نرخ یک میلیارد و 540 میلیون تومان به فروش می‌رسد.

جک S5 نیوفیس یکی از محبوب‌ترین محصولات کرمان موتور محسوب می‌شود که هیچ تغییری ندارد و با قیمت یک میلیارد و 710 میلیون تومان خرید و فروش می‌شود.

پیش بینی قیمت خودرو در هفته آینده

عمادالدین جعفری، کارشناس بازار خودرو در گفتگو با تجارت‌نیوز اظهار کرد: بازار خودرو روزهای عجیبی را به خود می‌بیند. وضعیت بازارهای موازی به واسطه رشد نرخ دلار، بالا بوده و قیمت خودرو نیز به همین دلیل صعودی است، اما با این وجود، باز هم خودروها در بازار مشتری ندارند. با توجه به این شرایط هفته آینده نیز در صورتی که نرخ دلار افزایش یابد می‌توان انتظار رشد قیمت خودرو را هم داشت، اما بعید به نظر می‌رسد که بازار از رکود فعلی خارج شود.

منبع : تجارت نیوز

دیگر خبرها

  • افزایش بیش‌از ۱۰۰ میلیون تنی ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی
  • این خودروی پرطرفدار ۵۵ میلیون تومان گران شد !
  • وزیر صمت : به حدی خودرو وارد شده که در بنادر جا نداریم
  • به‌ حدی خودرو وارد شده که در بنادر جا نداریم
  • تشدید وابستگی ارزی صنعت خودرو با استاندارد‌های جدید/ افزایش شاخص‌های کیفی قیمت خودرو را بالا می‌برد
  • به حدی خودرو وارد شده است که در بنادر جا نداریم
  • وزیر صمت: واردات خودرو به حدی بوده که در بنادر جا نداریم
  • به حدی خودرو وارد شده که در بنادر جا نداریم
  • وزیر صمت: به حدی خودرو وارد شده که در بنادر جا نداریم
  • قیمت خودرو امروز ۲۸ فروردین +جدول