Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-01@00:37:52 GMT

دهیاران با نظر دولت انتخاب می شوند

تاریخ انتشار: ۴ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۵۱۶۶۹۸

دهیاران با نظر دولت انتخاب می شوند

قزوین- مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری قزوین از دهیاران به عنوان نماینده عالی دولت در روستاها نام برد و گفت: این افراد با نظر مسئولان دولتی در سطح بخش، شهرستان و استان انتخاب می شوند

به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از روابط عمومی استانداری قزوین، کریم حبیبی انبوهی در دوره آموزشی شوراهای اسلامی روستایی در بخش الموت شرقی و پیش از مراسم تحلیف شوراهای این بخش افزود: دهیاران جایگاه شهردار و فرماندار دولت در روستا را داشته و در کنار اجرای طرح هادی و ارائه خدمات عمومی به دلیل وظایف حاکمیتی نقش فرماندار را در روستا ایفا می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه بیشتر وظایف ٤٨ گانه مندرج در ماده ١٠ اساسنامه دهیاری ها وظایف حاکمیتی است، ادامه داد: براساس این ماده دهیاران نماینده حاکمیت و نماینده عالی دولت در روستا به شمار می روند و همچنین به استناد آیین نامه اجرایی ماده ١٨٥ قانون برنامه پنجم توسعه، دهیاران مدیر ارشد روستا و نیز طبق قانون مدیریت بحران، دهیاران مدیر بحران روستا نیز محسوب می شوند.

مدیرکل امور روستایی استانداری قزوین اضافه کرد: بنابراین انتخاب نماینده عالی دولت در روستا بدون نظر دولت معنا نخواهد داشت.

وی همچنین گفت: بیش از ٩٥ درصد اعتبارات دهیاری ها از محل مالیات بر ارزش افزوده توسط دولت تامین و تخصیص می یابد بنابراین دولت باید بر حسن هزینه کرد این اعتبارات نظارت کافی داشته باشد و مدیر هزینه اعتباراتی باید مورد وثوق و منتخب دولت باشد.

حبیبی انبوهی، اختیارات شوراهای اسلامی روستا در عزل و نصب دهیاران را ناظر بر قانون تاسیس دهیاری های خودکفا دانست و افزود: چنانچه شوراهای اسلامی توان اداره روستا بدون منابع دولتی را دارند می توانند مستقلا به انتصاب دهیاران اقدام نمایند در حالی که اگر وابستگی دهیاران به منابع دولتی قطع شود۳۳ هزار و ۵۳۵ دهیاری کشور تعطیل خواهند شد.

وی افزود:بنابراین شوراهای اسلامی روستا موظفند ضمن تعامل با بخشداران و فرمانداران، فردی واجد شرایط که شایستگی علمی و اجرایی اداره روستا و راهبری روستا در مسیر تعالی و ترقی را داشته باشد و در عین حال برازنده عنوان نمایندگی عالی دولت باشد را به عنوان دهیار به دفتر امور روستایی برای مصاحبه علمی معرفی کنند.

حبیبی انبوهی بیان کرد: با توجه به توان و تجربه غالب دهیاران موجود و نیز هزینه های کلان دولت برای تربیت و آموزش دهیاران فعلی، دفتر امور روستایی استانداری از ابقای دهیاران فعلی حمایت خواهد کرد مگر اینکه فقدان شرایط و یا دلایل دیگری مانع ادامه فعالیت دهیاران فعلی باشد.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۱۶۶۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قانون‌گریزی شوراها آسیب‌های این نهاد را افزایش می‌دهد

ایسنا/اصفهان رئیس دادگستری تیران و کرون گفت: قانون‌گریزی و یا خروج از وظیفه ذاتی اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستا، آسیب‌های این نهاد را افزایش می‌دهد.

رضا عباسی در گفت‌وگو با ایسنا به قانون‌مداری و توجه به اصل استقلال پارلمان محلی و مدیریت شهری اشاره و اظهار کرد: نمایندگان مردم در شوراهای اسلامی شهر و روستا موظف به اجرای قوانین بالادستی و آیین‌نامه‌های ابلاغی هستند و نباید از مسیر ذاتی خود دور شوند.

وی افزود: قانون‌گریزی و دخالت در امور غیرمرتبط مثل موضوعات اجرایی دهیاری‌ها و شهرداری‌ها، آسیب‌های جدی برای آنان به همراه دارد و مسیر خدمت‌رسانی را با مشکل مواجه می‌کند.

به اعتقاد رئیس دادگستری تیران و کرون، شوراهای اسلامی شهر و روستا نهادی برای هم‌افزایی بین بخشی و مشارکت مردمی در رفع نیازهای جامعه به حساب می‌آید و قوانین موجود استحکام این مراکز را تأکید می‌کند.

عباسی ادامه داد: اعضای شوراهای اسلامی نباید از مأموریت و وظیفه ذاتی خود دور شوند و از حاشیه پردازی و اختلاف افکنی بپرهیزند که آسیب‌های آن جامعه را دچار مشکل می‌کند.

شوراها زمینه مشارکت مردم را فراهم کنند

همچنین فرماندار تیران و کرون با بیان اینکه شوراهای اسلامی شهر و روستا مصداق بارز دموکراسی در امور محلی هستند به ایسنا، گفت: اعضای این نهاد با همکاری دهیاری‌ها، شهرداری‌ها و مشارکت بخش‌های دیگر اداری و خدماتی زمینه مشارکت مردم را فراهم کنند.

علی محمدی کیا ادامه داد: در سال جهش تولید با مشارکت مردم، شناسایی و بررسی مصادیق سرمایه‌گذاری در شهر و روستا توسط تیم‌های متخصص انجام و زمینه‌های مشارکت سرمایه‌گذاران فراهم شود.

وی با بیان اینکه نیروهای کارآمد قادر به گره‌گشایی از مشکلات هستند، تصریح کرد: زمینه‌سازی فعالیت افراد صاحب‌نظر، کارشناس و سرمایه‌گذار در بخش‌های مختلف شهری و روستایی قادر به رفع بسیاری از گره‌ها و ایجاد فرصت‌ها خواهد بود.

به گفته فرماندار تیران و کرون اعضای شورای اسلامی در پیگیری امور به نظر مشورتی نیاز دارند که در این باره علاوه بر جلب نظر از متخصصان، خودشان نیز آگاهی و دانش خود را افزایش دهند.

وی با بیان اینکه تجربه‌اندوزی و نگارش آن برای آینده شوراها لازم است، تصریح کرد: ثبت فرصت‌ها، آسیب‌ها و نیازها در هر دوره به تقویت این نهاد کمک می‌کند.

محمدی کیا معتقد است همین تجربه‌های دوره‌های گذشته تاکنون می‌تواند راه آینده و مسیر پیشرفت نهاد شوراهای اسلامی شهر و روستا را تقویت کند.

فرماندار تیران و کرون به قانون مداری و جلوگیری از اختلاف‌افکنی اشاره کرد و یادآور شد: بعضی از مطالبات عمومی شهروندان و یا اهالی روستاها جز اختیارات اعضای شورای اسلامی شهر و روستا نبوده و باید در دیگر نهادها پیگیری شود.

وی از اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستا خواست تا در مسائل دهیاری و شهرداری‌ها دخالت نکنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • شورای روستا یک نهاد مردم سالاری است
  • اولویت شوراها در شهریار گره‌گشایی مشکلات مردم باشد
  • لزوم تبیین دستاورد‌های انقلاب و اجرای طرح یاری گران در روستا‌ها
  • قانون‌گریزی شوراها آسیب‌های این نهاد را افزایش می‌دهد
  • چند خبر کوتاه از بردسکن و رخ
  • استان خوزستان ۴۰۳۹ روستا دارد
  • شوراها به بالندگی شهر و روستا کمک می‌کنند
  • حفظ و احیای معماری اسلامی و ایرانی در یزد ضروری است
  • روستاها آغازگر جهش تولید با مشارکت مردم هستند
  • لزوم بهره‌گیری از ظرفیت روستاها در راستای اشتغالزایی