Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش الف، سفیر قطر در تهران روز گذشته (جمعه) به ایران بازگشت. علی بن احمد علی السلیطی از امروز ( 4شهریورماه ) فعالیت خود در سفارت خانه دوحه در تهران آغاز کرده است .

چهارشنبه هفته گذشته وزرای خارجه ایران و قطر با یکدیگر گفت‌وگوی تلفنی داشتند و در این گفت‌وگوی تلفنی وزیر خارجه قطر خبر از بازگشت سفیر این کشور به تهران داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



قطر در ژانویه سال ۲۰۱۶ میلادی (دی ماه سال ۱۳۹۴ شمسی) در اعتراض به حمله به سفارت عربستان در تهران سفیرش را از ایران به دوحه فراخوانده بود. در تاریخ 5 ژوئن بحرین، امارات، عربستان و چند کشور عربی دیگر به اتهام حمایت قطر از تروریسم، روابط خود را با این کشور قطع کرده و مرزهای خود با این کشور را بستند. این کشورها تا کنون به راه حل مناسبی برای حل و فصل این بحران دست نیافته اند.

در همین راستا، خبرنگار الف، گفتگویی با یکی از کارشناس خاورمیانه داشته است که بدین شرح است:

حسن هانی زاده در گفتگو با خبرنگار سیاست خارجی الف، در مورد بازگشت سفیر قطر به تهران، و بهبود روابط میان قطر و ایران اظهار داشت: در واقع تصمیم دوحه برای بازگرداندن سفیر خود به تهران نشانگر سیاست های شکست خورده عربستان، بحرین و امارات در مقابل سیاست های قطر است و بازگشت سفیر قطر به ایران، نشانه نزدیک شدن دوحه به ایران است.

هانی‌زاده در پاسخ به این سوال که به نظر شما دلیل این اقدام قطر چیست، گفت: دلیل اصلی این اقدام قطر و نزدیک شدنش به ایران این است که ایران بازیگر قدرتمند منطقه ای است و این موضوع برای قطر نیز اثبات شده است که بدون وجود ایران نمیتوان مسایل و مشکلات منطقه را حل و فصل کرد. همچنین ایران آسمان خود را بر روی هواپیماهای قطری گشوده است و حجم مبادلات طرفین نیز گسترش پیدا کرده و تمام مایحتاج قطری ها را تامین می کند لذا قطری ها به دنبال بهبود روابط با ایران هستند.

وی خاطر نشان کرد: در طول این چند سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی قطر همواره سیاست مستقلی در قبال ایران داشته و به ندرت تحت تاثیر سیاست های سعودی ها قرار گرفته است.

وی تصریح کرد: عربستان در ماههای گذشته تلاش بسیار کرد تا از طریق محاصره و اعمال شروط، قطر را تحت فشار قرار دهد تا این کشور در سیاست های خود بازنگری کرده و سیاست های عربستان را در پیش بگیرد.

این کارشناس مسایل خاورمیانه در پاسخ به این سوال که در حال حاضر موضع شورای همکاری خلیج فارس در قبال بازگشت سفیر قطر به تهران چیست، اظهار کرد: هم اکنون شورای همکاری خلیج فارس به دو بخش بحرین، عربستان و امارات و هم چنین قطر، کویت و عمان تقسیم شده است. قطر و عمان رابطه بسیار خوبی با ایران دارند ولی کویت متاسفانه همواره تحت تاثیر سعودی ها قرار می گیرد، اما این دو کشور به همراه قطر به دنبال تشکیل بلوک منطقه ای هستند و به نظرمی رسد آینده خوبی در منطقه در حال روی دادن باشد.

هانی‌زاده در مورد اینکه آیا در حال حاضر ایران و ترکیه و قطر ائتلاف سه گانه ای تشکیل داده اند، گفت: بله می توان گفت این سه کشور به دنبال تشکیل ائتلافی جدید هستند، اما باید این را در نظر داشت که ترکیه همواره به دنبال منافع خود در منطقه بوده است چراکه در حال حاضر با وجود تحریم قطر، شرایط را به نفع خود می بیند.

این کارشناس مسایل خاورمیانه تاکید کرد: امیدواریم این روابط شکل گرفته میان ایران و قطر و ترکیه بتواند، منطقه را از این بحران های داخلی و خارجی نجات دهد.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۲۵۷۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مادورو: کشورهای ائتلاف بولیواری خواهان جهان چندقطبی هستند

رئیس‌جمهور ونزوئلا گفت که کشورهای اتحاد بولیواری خواهان دنیای چندقطبی جدیدی که خود بخشی از آن باشند.

به گزارش ایسنا، نیکلاس مادورو، رئیس‌جمهور ونزوئلا در افتتاحیه بیست و سومین اجلاس سران آلبا در کاراکاس گفت: «تغییرات بزرگی در ژئوپلیتیک امروز در حال رخ دادن است، نظم بین المللی جدیدی در حال ظهور است و آلبا در حال حاضر با دنیای جدید پیوند خورده است.

وی تاکید کرد: آلبا می تواند یکی از بنیانگذاران دنیای جدید، نظم چند قطبی بین المللی جدید باشد.

وی خاطرنشان کرد که بریکس «قطب بزرگی از جهان چند قطبی در حال ظهور است.»

مادورو گففت: برزیل، روسیه، هند، چین، آفریقای جنوبی و سایر کشورها در حال ادغام بریکس هستند که تقریباً ۴۰ درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی را تشکیل می دهد.

آلبا در سال ۲۰۰۴ راه اندازی شد و شامل آنتیگوا و باربودا، بولیوی، کوبا، دومینیکا، گرانادا، نیکاراگوئه، سنت کیتس و نویس، سنت لوسیا، سنت وینسنت و گرنادین ها، و ونزوئلا است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ایران و روسیه ائتلاف دفاعی تشکیل می دهند؟
  • انتقاد یک امام جمعه از واگذاری استقلال تهران | این بی عدالتی و جفا به مردم است
  • خلیج فارس جزو هویت ملی ایران
  • مادورو: کشورهای ائتلاف بولیواری خواهان جهان چندقطبی هستند
  • ائتلاف تهران مسکو، محوری در نظم جدید جهانی
  • کرمانشاه یکی از استان‌های پرافتخار کشور است
  • اتصال اروپا به خلیج فارس از طریق ترکیه و عراق | مسیر ترانزیت جدید بدون ایران
  • لیست ۱۶ نفره انتخاباتی "شانا" هفته آتی منتشر می‌شود
  • اختصاصی|لیست ۱۶ نفره انتخاباتی شانا هفته آتی منتشر می‌شود
  • سفر کم سابقه هیات کره شمالی به تهران پس از 5 سال / معمار رابطه تجاری مسکو و پیونگ یانگ در تهران به دنبال چیست؟