Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-03@16:06:33 GMT

وعده نوسازی ۱۰ درصدی بافت فرسوده که محقق نشد

تاریخ انتشار: ۵ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۵۲۷۷۳۶

عضو هیأت مدیره انجمن انبوه‌سازان مسکن با تأکید بر اینکه با گذشت دو سال از تشکیل ستاد توسعه بازآفرینی شهری اتفاق خاصی در نوسازی بافت فرسوده نیفتاده است، گفت: قرار بود سالانه ۱۰ درصد بافت فرسوده نوسازی شود، اما این عدد زیر یک درصد بوده است.

خبرگزاری فارس: عضو هیأت مدیره انجمن انبوه‌سازان مسکن با تأکید بر اینکه با گذشت دو سال از تشکیل ستاد توسعه بازآفرینی شهری اتفاق خاصی در نوسازی بافت فرسوده نیفتاده است، گفت: قرار بود سالانه ۱۰ درصد بافت فرسوده نوسازی شود، اما این عدد زیر یک درصد بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


حسن محتشم در پاسخ به این سوال که علی‌رغم تشکیل ستاد توسعه بازآفرینی شهری هنوز در بازسازی بافت‌های فرسوده مقبولیت چندانی نداشته‌ایم،گفت:‌در حال حاضر در کشور 70 هزار هکتار و در شهر تهران 13 هزار هکتار بافت فرسوده داریم، بنابراین از این 13 هزار هکتار بافت فرسوده حدود 3500 هکتار در اولویت و در شرایطی قرار دارد که باید هرچه سریع‌تر در خصوص آن تصمیم‌گیری شود.

وی اضافه کرد: دولت بازسازی بافت‌های فرسوده را از طریق وزارت راه و شهرسازی و شرکت عمران بهسازی شهری ایران به عنوان متولی اصلی پیگیری می‌کند.

محتشم ادامه داد: ستاد توسعه بازآفرینی شهری حدود 2 سال پیش توسط وزارت راه و شهرسازی و شرکت عمران بهسازی شهری ایران تشکیل شد، بنابراین بازسازی بافت فرسوده به حدی مهم و تأثیرگذار است که تمام وزرا و نمایندگانی از قوه قضائیه، بانک مرکزی و شهرداری در این ستاد به ریاست وزیر راه و شهرسازی عضو هستند، اما متأسفانه در دو سال گذشته عملاً اتفاق خاصی در خصوص بازسازی بافت‌های فرسوده رخ نداده است.

عضو هیأت مدیره انجمن انبوه‌سازان مسکن خاطرنشان کرد: ستاد توسعه بازآفرینی شهری در این 2 سال با تشکیل جلساتی تلاش کرد تا موانع را برطرف کند و علی‌رغم تسلط بر تمامی موارد و اطلاعاتی که به دست آورده اتفاق خاصی در بافت فرسوده رخ نداده است.

*به جای کم شدن بافت فرسوده شاهد رشد بافت‌های فرسوده در سراسر کشور هستیم

وی با تأکید بر اینکه علی‌رغم تمام تلاش‌ها اتفاق خاص و قابل‌توجهی را در بازسازی بافت‌های فرسوده شاهد نیستیم، گفت: 10 سال پیش مصوبه‌ای در این خصوص که سالانه 10 درصد از بافت فرسوده نوسازی و بازسازی شود ابلاغ شد،اما این عدد سالانه به زیر یک درصد رسید و به جای کم شدن بافت فرسوده شاهد رشد بافت‌های فرسوده در سراسر کشور هستیم.

محتشم افزود: ارائه تسهیلات یارانه‌ای به انبوه‌سازان تا نرخ 8 درصد را می‌توان به فال نیک گرفت اما این تسهیلات به‌تنهایی کفایت نمی‌کند، پس باید دولت برای حمایت از بازسازی بافت‌های فرسوده از انبوه‌سازان به شکل وسیع‌تری استفاده کند.

عضو هیأت مدیره انجمن انبوه‌سازان مسکن با اشاره به اینکه شهرداری را نمی‌توان در جهت عدم موفقیت در بازسازی بافت فرسوده محکوم کرد، اظهار داشت: ارائه تسهیلات تشویقی و صدور پروانه ساختمانی رایگان در بافت‌های فرسوده گواهی حمایت شهرداری از بازسازی بافت فرسوده است، بنابراین دولت، وزارت راه و شهرسازی و شرکت عمران و بهسازی شهری ایران باید توجه بیشتری برای تسهیل در بازسازی بافت‌های فرسوده و حضور سرمایه‌گذاران در این بافت‌ها را فراهم کنند.

وی تصریح کرد: دو عامل تعیین‌کننده در بازسازی بافت فرسوده وجود دارد که عامل اول این است که انبوه‌سازان حاضر نیستند سرمایه خود را برای آزاد شدن پلاک معطل نگه دارند.

محتشم افزود: عامل دوم هم این است که برخی از پلاک‌ها از طریق مزایده آزاد شده‌اند اما این روش هم مشکلات خاص خود را دارد که باید این موضوع نیز از طریق سازمان بازرسی و شرکت عمران و بهسازی شهری مرتفع شود.

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۲۷۷۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امکان ساخت ۴.۵ میلیون واحد مسکونی جدید در بافت‌های فرسوده

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا مهدیار اسماعیلی رئیس هیأت عامل صندوق ملی مسکن در دیدار با رئیس هیأت مدیره شرکت باز آفرینی شهری ایران با بیان اینکه هدف این صندوق حمایت همه جانبه از تولید و رونق بازار مسکن کشور است، گفت: با تعریف ساز و کار مناسب و شناسایی بهترین شیوه‌های حمایتی، پشتیبانی از ساخت مسکن در بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری در برنامه این صندوق قرار دارد.

وی گفت: ارائه تضمین‌های لازم برای ساکنین بافت فرسوده و ناکارآمد شهری جهت دریافت تسهیلات از سامانه بانکی از جمله موضوعات فعالیت این صندوق بوده و فرآیند اجرایی آن در دست بررسی است.

صدور ۳۵ درصد پروانه‌های بافت فرسوده به صورت تک واحدی

همچنین محمد آئینی مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران هم در این دیدار با توجه به پتانسیل بالای بافت‌های فرسوده برای خانه سازی بدون نیاز به تأمین زمین جدید، گفت: ظرفیت احداث مسکن جدید در این بافت‌ها بیش از ۴.۵ میلیون واحد است.

آئینی افزود: ۳۵ درصد پروانه‌های صادره در بافت‌های فرسوده شهری به صورت تک واحدی و ۷۴ درصد آنها کمتر از ۳ واحد است که در صورت پرداخت تسهیلات ارزان قیمت، مالکین و سازندگان به ساخت خانه با تراکم بالا ترغیب می‌شوند.

کد خبر 6095613 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • اعمال بسته نوسازی بافت فرسوده در ۵۸۱ شهر
  • امکان ساخت ۴ و نیم میلیون واحد مسکونی جدید در بافت‌های فرسوده
  • امکان ساخت ۴.۵ میلیون واحد مسکونی جدید در بافت‌های فرسوده
  • نوسازی حدود ۱۷ هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده آذربایجان‌غربی
  • ۶۰ درصد ساکنان جوادیه تهران افغانستانی اند
  • ۱۲ هزار و ۶۶۳ واحد مسکونی برای نوسازی در آذربایجان‌غربی ثبت شد
  • معاون وزیر راه در پاسخ به جماران: از خاک هرمز و ابوموسی در اجرای طرح های نهضت ملی مسکن استفاده نمی شود
  • نوسازی مسکن در بافت فرسوده از مرز ۲۶۶ هزار واحد عبور کرد
  • اجرای ۱۰۰ درصدی بسته‌های تشویقی متضمن نوسازی مسکن بازآفرینی در آذربایجان‌غربی
  • نزدیک به ۱۷ هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده آذربایجان‌غربی نوسازی می‌شود