Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست -

البته چند سالی است برای زعفران و پسته ایرانی، رقیبانی در دنیا قد علم کرده‌اند و شاید به همین دلیل است که هرچند دیرهنگام، اما مسئولان و متولیان به این نتیجه رسیده‌اند سروسامانی به بازار این محصولات بدهند و به این منظور تازگی‌ها پسته را به بورس کالا آورده‌اند.

بر این اساس باید گفت محصولات مختلف در بورس کالا به دو روش فیزیکی و اوراق گواهی سپرده عرضه می‌شوند و از مزایای این کار این است که سرمایه‌گذاران در بازار گواهی سپرده بورس کالا از معافیت مالیاتی برخوردار خواهند شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از این رو قرار است پسته با هر دو روش فیزیکی و اوراق گواهی سپرده در بورس‌کالا عرضه شود.

در این زمینه مدیرعامل بورس کالای ایران معتقد است با عرضه پسته در قالب اوراق گواهی سپرده کالایی، از گردش بی‌رویه این محصول در بازار کاسته می‌شود و ریسک معاملات هم کاهش می‌یابد. ضمن این که اوراق گواهی سپرده کالایی می‌تواند به‌عنوان ضمانت دریافت تسهیلات از بانک‌ها ارائه شود و به همین دلیل معاملات بلندمدت در قالب ابزارهای مالی، هدف بلندمدت بورس کالاست.

به این خاطر تازگی‌ها متولیان امر و مدیران بورس کالا آستین‌ها را بالا زده‌ تا زمینه عرضه پسته را در رینگ صادراتی فراهم کنند و طبق برنامه‌ریزی صورت گرفته قرار شده است بازار پسته در فصل برداشت این محصول، یعنی شهریور و مهر، بسرعت توسعه یابد و با تشکیل صندوق کالای پسته طی دو هفته آینده در بورس کالا، شرایط برای عرضه اوراق گواهی سپرده کالای پسته نیز فراهم شود.

بر این اساس، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در خصوص جزئیات فعالیت صندوق پسته گفته باید ورود و عرضه محصول در بورس کالا به‌عنوان شرط اعطای تسهیلات به کشاورزان از محل منابع بانک کشاورزی یا صندوق توسعه ملی تعیین شود.

در این زمینه برخی کارشناسان بر این باورند با ورود پسته به بورس کالا، فعالان بازار این محصول می‌توانند از مزایای متعددی از جمله قیمت عادلانه بهره‌مند شوند و بازار مستمری برای این محصول ایجاد شود. بعلاوه این روزها که رفته رفته در حال از دست دادن جایگاه خود در بازار پسته جهان هستیم، می‌توان با بهره‌گیری از ابزارهای مالی بورس‌کالا، در بازارهای جهانی بار دیگر به مرجع قیمتگذاری بازار پسته دنیا تبدیل شویم.

افزون بر این یکی از ضعف‌های عمده کشور در حوزه صادرات این است که محصولات کشاورزی بویژه محصول پسته به‌صورت خرد در بازار جهانی عرضه می‌شوند و این در حالی است که موهبتی چون بورس کالا که شفافیت و تجمیع منابع مالی از ویژگی‌ها و نیز کارکردهای آن است، در این زمینه نادیده گرفته می‌شود. به همین دلیل با راه‌اندازی بورس پسته، می‌توان ظرفیت بسیار مهمی برای ایجاد تحول در ساختار تولید، تجارت و صادرات پسته به وجود آورد و باید از این ظرفیت‌ها استفاده کنیم.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۳۱۰۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات ۱۴۷ هزار تن انواع کالا از گمرکات مازندران

امیرجمشیدی ناظر گمرکات مازندران با اشاره به صادرات بیش از ۷۰ قلم کالا نظیر فرآورده‌های لبنی، بستنی، سیمان، مصنوعات معدنی، چوب واشیا چوبی و...، گفت فروردین ماه امسال ۱۴۷ هزار و ۴۱۷ تن کالا به ارزش ۲۳ میلیون و ۷۰۵ هزار دلار از طریق گمرکات مازندران (نوشهر، امیرآباد، ساری، فریدونکنارو آمل) به نقاط مختلف دنیا صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر وزنی ۷۰ درصد و از نظر ارزشی ۹ درصد رشدرا نشان می‌دهد.

او افزود: طی فروردین ماه سال ۱۴۰۳، ۵۸۲ هزار و ۶۴۶ تن کالا به ارزش ۱۷۹ میلیون و ۳۲۹ هزار دلار بین گمرکات مازندران و شرکای تجاری آن مبادله شد.

جمشیدی در مورد مهمترین مقاصد صادراتی گمرکات مازندران، گفت: عراق با واردات ۷ هزار تن کالا به ارزش ۸ میلیون و ۵۳۶ هزار دلار اولین مقصد صادرات کالا‌های مازندران، روسیه با ۱۰۸ هزار تن به ارزش ۶ میلیون و ۴۱۶ هزاردلار، ترکمنستان با ۷ هزار تن به ارزش یک میلیون و ۲۳۰ هزار دلار، قزاقستان با ۱۴ هزارتن به ارزش یک میلیون و ۱۷۸ هزاردلار و ازبکستان با یک هزار تن به ارزش ۹۸۹ هزار دلار پنج کشوری بودند که در مجموع بیش از ۱۳۸ هزار تن کالا به ارزش ۱۸ میلیون دلار از گمرکات مازندران وارد کردند. صادرات به کشور‌های فوق ۹۴ درصد وزن و ۷۷ درصد ارزش کل صادرات گمرکات مازندران را به خود اختصاص داده است.

باشگاه خبرنگاران جوان مازندران ساری

دیگر خبرها

  • صادرات ۱۴۷ هزار تن انواع کالا از گمرکات مازندران
  • صادرات ۷۰ قلم کالا از مازندران
  • عرضه‌های امروز بورس کالا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • سیمان، سنگ آهن و فولاد در صدر معاملات در بورس کالا
  • پیش‌بینی بورس فردا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • اگر برای خرید کشنده فاو در بورس تردید دارید، این مقاله را بخوانید
  • بررسی معاملات بورس کالا
  • احتمال کاهش عرضه لپ تاپ؛ بازار راکد و متقاضی بلاتکلیف است
  • معامله ۴.۸ میلیون تن سیمان در بورس کالا در نخستین ماه امسال
  • معامله ۳۶ همت انواع کالا و محصول در بورس کالا