Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-06@14:59:02 GMT

قلب نیروگاه آبی در کشور بومی‌سازی شد

تاریخ انتشار: ۵ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۵۳۱۲۹۸

قلب نیروگاه آبی در کشور بومی‌سازی شد

ستاد توسعه فناوری انرژیهای تجدیدپذیر معاونت علمی از پروژه‌ای با عنوان طراحی و ساخت نمونه صنعتی سیستم کنترل گاورنر دیجیتال توربین نیروگاه آبی حمایت کرد تا با ساخت این سیستم قلب نیروگاه آبی در داخل کشور طراحی و ساخته شود.

به گزارش گروه علمی باشگاه خبرنگاران پویا؛ همایون پورناجی، مجری پروژه «طراحی و ساخت نمونه صنعتی سیستم کنترل گاورنر دیجیتال توربین نیروگاه آبی» درباره پروژه طراحی و ساخت نمونه صنعتی سیستم کنترل گاورنر دیجیتال توربین نیروگاه آبی اظهار کرد: این سیستم همانند قلب یک نیروگاه آبی است و وظیفه کنترل سرعت توربین و مقدار توان تولیدی نیروگاه را دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: طراحی و ساخت این سیستم با موفقیت انجام شده است و در حال حاضر مراحل نصب آن سپری می‌شود.

مجری پروژه «طراحی و ساخت نمونه صنعتی سیستم کنترل گاورنر دیجیتال توربین نیروگاه آبی» تصریح کرد: با راه‌اندازی یک نیروگاه آبی با توجه به ساختار سیم پیچی موجود در ژنراتور سرعت باید به دور مشخصی برسد تا بتوان آن را به شبکه متصل کرد.

وی خاطر‌نشان کرد: این سیستم سرعت توربین را با دریچه‌های آب ورودی تنظیم می‌کند تا سرعت به نقطه مد نظر با دقت بالا برسد؛ بنابراین راه‌اندازی نیروگاه آبی را می‌توان از کارکردهای این سیستم دانست.

پورناجی همچنین عنوان کرد: کنترل توان تولیدی نیروگاه آبی نیز از کارکردهای دیگر این سیستم است؛ با توجه به میزان برق تولیدی دستگاه با کنترل سیستمهای هیدرولیک و مدارها مقدار آب ورودی را تنظیم می‌کند تا بر این اساس ژنراتور میزان برق مورد نیاز را تولید کند؛ این سیستم در هر دو نیروگاه آبی کوچک و بزرگ کاربرد دارد.

وی با اشاره به اینکه طراحی سیستم نیاز به واردات آن از سایر کشورها را رفع کرده است، گفت: سیستم برای نخستین بار توسط شرکتی ایرانی ساخته می‌شود و پیش از این برای رفع نیاز کشور آن را از شرکتهای اروپایی و امریکایی خریداری و به داخل کشور وارد می‌کردند.

مجری پروژه «طراحی و ساخت نمونه صنعتی سیستم کنترل گاورنر دیجیتال توربین نیروگاه آبی» ابراز کرد: از آنجایی که این سیستم دارای فناوری روز است هزینه نسبتا زیادی دارد اما با بومی‌سازی آن و استفاده از قطعات تولید داخلی با هزینه کمتر می‌توان آن را ساخت داخل کرد.

وی یادآور شد: همچنین اشتغالزایی یکی دیگر از مزیتهای تولید این دستگاه است؛ از سویی تحریمها باعث شده بود تا دستگاه‌های خارجی در کشورمان پشتیبانی نداشته باشند و نیروگاه‌هایی نیز به دلیل نبود این دستگاه قادر به فعالیت نبودند اما با این اقدام این مشکلات مرتفع شد.

انتهای پیام/

R1012190/Psaadati/S2,1313/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۳۱۲۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ال۹۰ هم بومی‌سازی شد!/ عکس

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، فروردین ۱۴۰۲ بود که سایپا از سدان P۹۰ پرده برداشت. این خودرو در ابتدا با نام کادیلا رونمایی شد اما بعد ها با نام پروژه P۹۰ توسعه پیدا کرد. حالا پس از گذشت بیش از یکسال کاتالوگ سدان P۹۰ منتشر شده است و مشخصات رسمی و نهایی این محصول به صورت رسمی به تایید رسیده است.

براساس گزارش آخرین خودرو، این خودرو قرار است در خط تولید پارس خودرو به تولید برسد و به عنوان یکی از محصولات اختصاصی این زیر مجموعه سایپا در کنار سهند عرضه خواهد شد. تولید رنو تندر ۹۰ یا همان ال ۹۰ بعد از اعمال تحریم های شدید در ایران متوقف شد اما به دلیل کیفیت و دوام بالای این خودرو، همچنان بازار خوبی برای آن شاهد هستیم. همین نکته باعث شد تا سایپا تولید نسخه ایرانیزه شده از ال ۹۰ یا همان داچیا (Dacia) لوگان را پیش ببرد. البته باید دید کیفیت و عملکرد فنی سدان P۹۰ پارس خودرو نسبت به ال ۹۰ چگونه خواهد بود.

کاتالوگ سدان P۹۰

مشخصات فنی سدان P۹۰

بر اساس کاتالوگ منتشر شده، سدان P۹۰ به پیشرانه ME۱۶ مجهز است. این پیشرانه همان پیشرانه EC۵ گروه PSA است که از زمان قبل از برجام به سایپا رسیده و حالا تولید آن در مگاموتور انجام می شود. علاوه بر سدان P۹۰ قرار است در سایپا شاهین پلاس هم این پیشرانه را داشته باشیم. این پیشرانه کلیتی برابر با پیشرانه TU۵ پلاس دارد اما در برخی جزئیات نظیر بلوک سیلندر با آن موتور متفاوت است.

پیشرانه ۱.۶ لیتری تنفس طبیعی در ال ۹۰ ایرانی توان تولید نهایت قدرت ۱۱۳ اسب بخار و نهایت گشتاور ۱۴۴ نیوتن متر را دارد. قدرت از طریق جعبه دنده ۵ سرعته دستی به چرخ های جلو می رسد. البته احتمالا در آینده نسخه اتوماتی این خودرو با گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک DAE را هم خواهیم داشت. سیستم تعلیق در جلو از نوع مک فرسون و در عقب از نوع نیمه مستقل پیچشی است. نکته جالب ترمز های این خودرو است که در جلو دیسکی و در عقب از نوع کاسه ای است!

کابین و امکانات

طراحی کابین سدان P۹۰ الگوهای مشابه با همان تندر ۹۰ را دارد که البته تغییراتی را در برخی جزئیات می بینیم. این سدان در نسخه دنده ای به امکاناتی نظیر فرمان Dکات، کنترل صوتی از روی فرمان، سیستم پایش فشار باد تایرها (TPMS)، رینگ ۱۵ اینچی آلومینیومی، سیستم تهویه الکتریکی دستی، دو کیسه هوای جلو، شیشه دودی عقب، تریم داخلی دو رنگ، تنظیم برقی آینه ها، سنسور و دوربین دنده عقب، سنسور نور، سنسور باران و صفحه نمایش ۷ اینچی مالتی مدیا مجهز است.

شباهت فنی P۹۰ با شاهین پلاس سایپا

قرار است تا شاهین پلاس سایپا و P۹۰ پارس خودرو از یک قوای محرکه و مجموعه انتقال قدرت استفاده کنند. در حال حاضر نمونه نهایی شاهین پلاس اتوماتیک به بازار کشور معرفی شده و قرار است تا پایان تابستان ۱۴۰۳ این سدان سایپایی به بازار بیاید. خبرنگاران آخرین خودرو هم گزارشی ویدیویی از نسخه نهایی شاهین پلاس به عنوان برادر فنی P۹۰ پارس خودرو تهیه کرده اند که در بخش زیر قابل تماشا است.

۲۲۷۲۲۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902888

دیگر خبرها

  • پیشرفته‌ترین لباس فضانوردی رونمایی می‌شود
  • فرانسه پهپاد کامیکازه با سرعت ۴۰۰کیلومتر برساعت ساخت
  • سیستم کنترلی واحد یک بخار نیروگاه بندرعباس نوسازی شد
  • ساخت آشپزخانه‌ به سبک مجلات دکوراسیون با هوش مصنوعی!
  • اوکراین : حملات سنگین روسیه به نیروگاه‌های ما یک میلیارد دلار خسارت وارد کرده است
  • درباره خودرو اکستریم VX
  • راهنمای راه اندازی خط تولید
  • ال۹۰ هم بومی‌سازی شد!/ عکس
  • معامله ریاض – واشنگتن به مویی بند است/ عربستان نمی تواند از شرط تشکیل کشور مستقل فلسطین بگذرد/ غنی سازی بومی اورانیوم در عربستان؛ خط قرمز قانونگذاران آمریکایی
  • هر آنچه از سیستم VRF باید بدانید