Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-04@13:33:11 GMT

روش بن‌سای و لاکی‌بامبو ممنوع شد

تاریخ انتشار: ۵ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۵۳۱۳۸۲

اکبر شاهرخی اظهار کرد: از سال ۱۳۹۳ به بعد با دستور وزارت جهاد کشاورزی واردات این دو نوع گل ممنوع اعلام شده است، اما باید توجه داشت که طی این سال‌ها بخش قابل توجهی قاچاق در این حوزه صورت گرفته است.

وی همچنین گفت: از اول شهریور امسال به تمام واحدهای گل فروشی سطح تهران که زیر نظر اتحادیه قرار دارند اعلام کرده‌ایم که فروش این گل‌ها از این پس ممنوع خواهد بود و باید این دو نوع گیاه از سطح گل فروشی‌ها جمع آوری شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاهرخی افزود: البته باید توجه داشت که اکنون در فضای مجازی بسیاری به فعالیت می‌پردازند و این افراد می‌توانند آزادانه به خرید و فروش هر نوع گل و گیاهی که مایلند اقدام کنند، در حالی که فروشنده مجاز با محدودیت‌های متعددی مواجه است و علاوه بر آن باید مالیات و عوارض متعددی پرداخت کند.

تمام لاکی‌بامبوهای بازار قاچاق است

رییس اتحادیه گل فروشان همچنین عنوان کرد: اکنون در مورد گیاهی مانند لاکی‌بامبو می‌توان گفت که تمام آنچه در بازار وجود دارد نمونه‌هایی است که به شکل قاچاق وارد شده اما در مورد بن‌سای با توجه به این که هرچه سن این گیاه بالاتر رود ارزش آن بیشتر می‌شود بخشی از آنچه در بازار وجود دارد مربوط به زمانی است که واردات این گیاهان قانونی بوده است، اما همچنان شاید ۷۰ درصد بن‌سای‌ داخل بازار هم قاچاق باشند.

وی همچنین عنوان کرد: اکنون اینگونه اعلام می‌شود که این دو نوع گیاه آلوده هستند و براین اساس لازم از واردات و فروش آنها جلوگیری شود. اما آنچه باعث می‌شود قاچاق این دو نوع گیاه در این حجم دنبال شود بحث استقبالی است که از سوی مردم از این گیاه‌ها صورت می‌گیرد.

چرا این گل‌ها را قرنطینه نمی‌کنید؟

شاهرخی افزود: یکی از پیشنهادات ما آن است که با توجه به استقبال مردم از این گیاه به جای جلوگیری از واردات آن دوره‌ای برای قرنطینه آنها در نظر گرفته شود تا پس از یک دوره در صورت احراز سلامت این گیاهان به فروش رسند، چرا که در داخل کشور امکانی برای کاشت چنین گل‌هایی وجود ندارد و اگر هم ما برای این کار تلاش کنیم حاصل کار مانند نمونه‌های بن‌سایی می‌شود که در سطح شهر هم موجود است و از نظر ظاهری زیبایی چندانی ندارند.

رییس اتحادیه گل فروشان با بیان این که اکنون برخی گل‌های قدیمی جذابیت خود را برای مردم از دست داده اینگونه عنوان کرد که حال مردم به دنبال نمونه‌های جدید هستند و می‌توان شرایطی ایجاد کرد که به این خواسته مردم پاسخ داده شود.

وی همچنین بیان کرد: زمانی لاکی‌بامبو به گل شانس معروف شده بود و همه آن را می‌خریدند. نمونه‌های این گیاه نیز از چین و تایلند وارد می‌شد، اما با توجه به شیوه‌ی جابجایی گاه ممکن بود این گل چندین روز در راه بماند و براین اساس برگ‌های آن خراب شود بدین ترتیب وارد کنندگان این گل را چند روز در گلخانه‌های خود نگه می‌داشتند تا دوباره گل دهد. در چنین شرایطی قیمت گیاه ارزان‌تر شده و به شاخه‌ای ۱۰ تا ۲۰ هزار تومان می‌رسید، اما سایر نمونه‌ها قیمتی حدود ۲۰ تا ۳۰ هزار تومان داشتند.

رییس اتحادیه گل فروشان در پایان با توجه به این که اعضای صنف هم با قاچاق گیاه موافق نبوده و بر لزوم مبارزه با قاچاق تاکید دارند، اظهار کرد: اکنون با توجه به واردات قاچاق قیمت گیاهی مانند بن‌سای بسیار بالا رفته است، اما اگر این گیاه از طریق قانونی وارد کشور شود شاید قیمت آن تا ۵۰ درصد کاهش داشته باشد.

به گزارش ایسنا، در روزهای گذشته رییس سازمان حفظ نباتات اعلام کرد به دلیل آلودگی‌های متعدد و خطرناکی که گل‌های زینتی مانند بن‌سای و بامبو از کشورهایی مانند چین و تایلند داشتند و با وجود تذکرات فراوان و بازگشت محموله آن‌ها، اصلاحی در روند تجارت خود با ایران اعمال نکردند، از دو سال گذشته واردات این گل‌ها ممنوع شدند اما همچنان شاهد عرضه و خرید و فروش آن‌ها در بازار هستیم.

به دنبال این اظهارات، معاون قرنطینه و بهداشت گیاهی سازمان حفظ نباتات نیز اعلام کرد که به دلیل آلوده بودن و قاچاق بودن گل‌های بن‌سای و لاکی بامبو همه آن‌ها به زودی با همکاری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و سازمان تعزیرات حکومتی از بازار جمع‌آوری می‌شود و اگر تاجران بخواهند باید از کشورهایی به غیر از کشورهای آسیای جنوب شرقی وارد کنند.

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۳۱۳۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف رفتار جالب یک اورانگوتان در مواجهه با زخم

محققان شاهد انجام اولین درمان فعال زخم توسط اورانگوتان با گیاه دارویی بوده‌اند که کشف جالبی در نوع خود است.

به گزارش ایسنا، یک اورانگوتان نر وحشی سوماترایی زخم خود را با یک گیاه دارویی درمان کرد و این اولین باری بود که چنین رفتاری در چنین گونه‌هایی مشاهده شد.

به نقل از آی‌ای، تاکنون، محققان شاهد حیواناتی بوده‌اند که از گیاهان برای خوددرمانی استفاده می‌کنند، اما چنین مشاهداتی نادر بوده است. میمون‌های بزرگ از گیاهان برای درمان عفونت انگلی و درد عضلانی استفاده می‌کنند. به تازگی مشاهده شده که شامپانزه‌ها حشرات را به زخم خود می‌مالند. با این حال، درمان زخم با یک ماده فعال زیستی تا کنون دیده نشده بود.

زیست‌شناسان شناختی و تکاملی به تازگی یک اورانگوتان سوماترایی نر وحشی را در حال درمان زخم فعال روی صورت خود در یک مکان تحقیقاتی در اندونزی مشاهده کردند.

اورانگوتانی که با گیاه آکار زخم را ضد عفونی کرده و می‌پوشاند

کارولین شوپلی (Caroline Schuppli) و ایزابل لامر (Isabelle Laumer) در مشاهدات روزانه خود از ۱۵۰ اورانگوتان سوماترایی که به شدت در معرض خطر انقراض بودند، متوجه شدند که گونه یک نر به نام راکوس به احتمال زیاد در هنگام دعوا با یک نر دیگر زخمی روی صورتش برداشته است.

او خود را با برگ‌هایی از گیاه آکار (Fibraurea tinctoria) درمان می‌کرد، این گیاه به داشتن خواص دارویی معروف است.

انسان‌هایی که در جنگل‌های استوایی جنوب شرقی آسیا زندگی می‌کنند، از آکار برای اثرات ضد درد و تب‌بُری استفاده می‌کنند. در طب سنتی این گیاه انواع بیماری‌ها مانند مالاریا را درمان می‌کند. بررسی‌ها وجود موادی را در آن نشان می‌دهد که می‌دانیم دارای فعالیت‌های ضدباکتریایی، ضد التهابی، ضد قارچی، آنتی اکسیدانی و سایر فعالیت‌های زیستی مرتبط با بهبود زخم هستند.

راکوس پس از جویدن این گیاه، مایع آن را به مدت حدود هفت دقیقه روی زخم گونه خود قرار داد. سپس آن را با برگها پوشاند و به خوردن گیاه ادامه داد. زخم در پنج روز شروع به بسته شدن کرد و در عرض یک ماه کاملا بهبود یافت.

جالب اینجاست که راکوس هنگامی که زخمی بود، بیش از حد معمول استراحت می‌کرد. خواب به طور مثبت بر بهبود زخم تأثیر می‌گذارد، زیرا ترشح هورمون رشد، سنتز پروتئین و تقسیم سلولی در طول خواب افزایش می‌یابد.

لامر می‌گوید: کل فرآیند زمان قابل توجهی را به خود اختصاص داد.

از آنجایی که او از آکار به طور خاص برای مراقبت از زخم استفاده می‌کرد، محققان می‌توانستند بفهمند که او قصد دارد خودش را معالجه کند و روش او کارآمد است. علائم درمان زخم در سایر حیوانات تا کنون به عنوان اثر واقعی تایید نشده است.

این اولین درمان فعال زخم با یک ماده فعال زیستی است که تا کنون مشاهده شده است.

محققان پیش از این هرگز شاهد چنین رفتاری نبوده‌اند، زیرا برخورد با حیوان زخمی آن هم در محیطی که حاوی گیاهان دارویی است، یک اتفاق نادر است.

آنها نمی‌دانند که آیا راکوس پیش از این نیز چنین عملی را انجام داده است یا خیر. آنها همچنین نمی‌توانند تأیید کنند که آیا او آن را از سایر اورانگوتان‌های محل تولدش آموخته است یا خیر. نرهای اورانگوتان پس از رسیدن به سن بلوغ، مسافت‌های طولانی را طی می‌کنند تا خانه جدیدی پیدا کنند. شوپلی فرض می‌کند که سایر اورانگوتان‌ها نیز می‌توانند رفتار مشابهی از خود نشان دهند.

آنچه به طور قطع شناخته شده است؛ این است که راکوس اولین مدیریت فعال زخم با یک ماده فعال بیولوژیکی را نشان داده است.

اولین شواهد مستند از درمان زخم توسط انسان در یک نسخه خطی پزشکی متعلق به ۲۲۰۰ سال قبل از میلاد ظاهر شد. میمون‌های بزرگ آفریقا و آسیا نیز از زخم‌های خود مراقبت می‌کنند، بنابراین شاید ما عملکرد ذاتی داشته باشیم که به ما این امکان را می‌دهد گیاهان و قارچ‌های دارای خواص دارویی را بشناسیم و خود را درمان کنیم.

راکوس چگونه می‌دانست که چگونه این کار را انجام دهد؟ او یک فرآیند نسبتا پیچیده را انجام داد. این عملکرد یا مکانیسم سؤالات بسیاری را به وجود می‌آورد. ما ممکن است به طور طبیعی به سمت گیاهانی که دارای مواد مغذی یا خواص درمانی هستند، جذب شویم.

به لطف این گزارش، محققانی که با حیوانات کار می‌کنند، می‌توانند در صورت ایجاد زخم روی بدن حیوانات در مشاهده رفتار آنها توجه بیشتری نشان دهند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • (عکس) یک اورانگوتان زخمی با گیاه دارویی خود را درمان کرد!
  • رفتار انسانی یک «اورانگوتان» برای اولین‌بار؛ تهیه ضماد برای درمان زخم!
  • بهبود معیشت کارگر ران اهی مؤثر برای مقابله با قاچاق است
  • بهبود معیشت مشاغل کارگری راهی مؤثر برای مقابله با قاچاق است
  • بهبود رفاه و معیشت مشاغل کارگری راه‌ موثر مقابله با قاچاق است
  • کشف رفتار جالب یک اورانگوتان در مواجهه با زخم
  • آغاز برداشت گل گاوزبان اشکو در نکا
  • هرگونه جابه جایی دام بدون اخذ مجوز در تربت‌ جام ممنوع شد
  • روش‌های تکثیر گیاه برگ انجیری در خانه
  • کشت ۳۵۰ هکتار گیاه دارویی در شهرستان نهاوند