Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-30@11:48:08 GMT

خاموشی کوره های ۳۰۰ کارگاه ریخته گری

تاریخ انتشار: ۵ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۵۳۱۹۳۲

خاموشی کوره های ۳۰۰ کارگاه ریخته گری

صنعت ریخته گری در هر کشور به عنوان صنعت مادر مطرح بوده و پایه رونق تمام بخش های مختلف صنعتی است.

قدس آنلاین- صنعت ریخته گری در هر کشور به عنوان صنعت مادر مطرح بوده و پایه رونق تمام بخش های مختلف صنعتی است.

اما به گفته کارشناسان وفعالان این صنعت درآمدزا و ارزآور تعطیلی بیش از ۳۰۰ کارگاه ریخته گری و همچنین نبود حمیات از سوی دولت و به خصوص وزارت صنعت وهمچنین واردات قطعه و مواد اولیه تولید، از خارج کشور، اغلب صنایع مرتبط با این رشته را دچار بحران و ورشکستگی کرده به طوری که تعداد بالایی از نیروی کار این بخش صنعتی نیز بیکار شده و یا به شغل های کاذب روی آورده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

* فعالیت ۶۰ واحد از ۶۰۰ کارگاه ریخته گری

در این زمینه رئیس اتحادیه ذوب فلزات با بیان این که صنعت ریخته گری در شهرهای مختلف به خصوص تهران ومشهد و با وجود استادکاران باسابقه رو به تعطیلی ونابودی است به خبرنگار ما گفت: این واحدها وکارگاه ها اکنون یا تعطیل شده ویا تغییر کاربری داده اند به طوری که شرایط کار در این صنعت مادر روز به روز بدتر می شود.

محسنی فرد، در ادامه با بیان این که در صنف ریخته گری ۶۰۰ واحد در گذشته مشغول فعالیت بودند که اکنون تعداد این واحدهای فعال به ۶۰ واحد رسیده تصریح کرد: مابقی واحدها نیز یا تعطیل شده ویا به حالت نیمه تعطیل درآمده اند به طوری که بسیاری از اعضای صنف حتی توان پرداخت ۲۰۰ هزار تومان حق عضویت سالانه را نیز ندارند.

وی خاطرنشان کرد: حتی این ۶۰ واحدی هم که کار می کنند نیمی از کارگران وکارمندان خود را تعدیل کرده اند وبرخی صنعتگران این رشته که قبلا در کارخانه وکارگاه های ریخته گری به عنوان نیروی انسانی مشغول فعالیت بودند به شغل های کاذب مانند دستفروشی در مترو روی آورده اند.

این صنعتگر با سابقه در ادامه با بیان اینکه صنف ریخته گری در کشور به علت واردات قطعه و بی توجهی مسئولان در حال نابودی است، اظهارداشت: هم اکنون بیش از ۳۰۰ واحد عضو ما تعطیل شده اند ویکی از دلایل این مسئله واردات قطعه از کشورهای مختلف از جمله چین است که این مسئله صنعت ریخته گری کشور را به رکود کشانده است.

* مشکل استقرار در شهرک های صنعتی

محسنی فرد، با بیان این که این واردات بدون توجه به مسئله قیمت وکیفیت انجام می شود، خاطرنشان کرد: هم اکنون بسیاری از واحدهای ریخته گری هم که با شرکت هایی مانند ایران خودرو، شرکت گاز، شرکت آب ودیگر صنایع کار می کردند یا بسته شده ویا فعالیت آن ها محدود شده واگر هم محصولات تولیدی خود را به فروش می رسانند این کار با شرایط و چک های مدت دار ۶ ماهه ویا یکساله انجام می شود.

وی با اشاره به این که با گرانی هفته ای آهن، مواد اولیه و آهن قراضه، ریخته گران چگونه می توانند کار کنند افزود: از سویی ریخته گران به شهرکهای صنعتی منتقل شده اند اما بیشتر آن ها به دلیل اختلاف شهرک ها با دستگاه های ذیربط بر سر نپرداختن هزینه انرژی مصرفی، دچار مشکل شده وحتی گاز وبرق ندارند.

وی با بیان این که از جلسات مختلف خسته شده ایم وهیچکس هم ناقوس مرگ این صنعت را نمی شنود، اظهارداشت: حتی در گذشته برخی اعضای صنف، واردات برخی مواد اولیه مورد نیاز را خودشان انجام می دادند اما این واردات هم به دیگران سپرده شده وبه طور کلی فاتحه این صنعت مادر وقدیمی را خوانده اند.

وی همچنین گفت: در هر واحد ریخته گری به طور معمول ۷ نفر فعالیت می کردند که اکنون با احتساب تعطیلی ۳۰۰ واحد بیش از ۲۱۰۰ نفر بیکار شده اند.

وی با بیان زیان هنگفت اعضای این صنف از نبود کار در کشور تصریح کرد: برخی ها هم که کوره های ۲۰۰ میلیونی خریده بودند با یکبار مصرف وبه دلیل نبود کار کوره های خود را به فروش گذاشتند که ۶۰ میلیون نیز از آن ها نمی خرند.

وی افزود: دولت و وزارت صنعت هیچ توجهی به این صنف ندارند به طوری که سال گذشته در جلسه ای نزد وزیر صنعت رفتیم ومشکلات این صنعت وصنف را مطرح کردیم واعلام کردیم که این صنعت مادر نیازمند توجه است که وزیر سابق صنعت نیز با استهزا گفت «من هم پدرم» که این نشان دهنده بی توجهی مسئولان نسبت به این صنعت ارزشمند است.

* دستهای پنهان در واردات قطعه صنعتی

یکی از فعالان صنعت ریخته گری نیز با بیان این که هم اکنون واردات قطعه از چین وکشورهای دیگر بسیار راحت تر از تولید در کشور شده است، تصریح کرد: هم اکنون ۹۰ درصد از محصولات وقطعاتی که توان ساخت داخل دارند، وارد می شود.

وی با اشاره به افزایش ۵۵ درصدی قیمت آهن طی ماه های اخیر اظهارداشت: به عنوان مثال ما چند ماه قبل آهن قراضه را کیلویی ۹۰۰ تومان می خریدیم اما اکنون قیمت هر کیلوآهن قراضه به ۱۶۰۰ تومان رسیده است که این عدم تعادل در بازار آهن تمام کارهای این صنف را به هم ریخته است.

وی با بیان این که نیمی از واحدهای ریخته گری تعطیل شده است، اظهارداشت: تعدادی از واحدهایی نیز که مانده اند با سیلی صورت خود را سرخ نگه داشته اند.

جوادیان افزود: دستهایی برای واردات قطعه به خصوص از کشور چین در کار است که با رونق این صنعت در کشور منافعشان به خطر می افتد چرا که این واردکنندگان بابت واردات پورسانت گرفته وسود می برند.

وی با بیان این که قیمت مواد اولیه صنعت ریخته گری ۵۰ تا ۷۰ درصد گران شده است، گفت: این صنعت در گذشته برای تولید قطعه در خودروسازی، کشاورزی، صنعت نفت وسایر صنایع فعال بود اما اکنون به علت گستردگی واردات و رودربایستی دولت با وارد کنندگان، رو به اضمحلال می رود ونمی توان با این قشر(واردکنندگان) رقابت کرد!.

وی ادامه داد: هم اکنون بیش از نیمی از واحدهای صنعت ریخته گری تعطیل است و زنگ خطر برای تعطیلی کامل این صنف به صدا درآمده که اگر جلوی واردات قطعه گرفته نشود رو به نابودی می رویم. وی واردات بی رویه قطعه را خیانت به این صنعت درآمدزا و ارزآور عنوان کرد.

منبع: روزنامه قدس

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۳۱۹۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابتکار وزارت نیرو برای حل بحران خاموشی‌ها؛ راه‌اندازی پویش!

وزارت نیرو با راه‌اندازی پویش «با انرژی» قصد دارد مصرف‌کنندگان را به مصرف کمتر برق در آستانه فصل تابستان ترغیب کند. این پویش در حالی راه‌اندازی شده که هرساله در فصل تابستان به دلیل مصرف زیاد برق، کشور با قطعی‌های پیاپی برق روبه‌رو می‌شود.

به گزارش تجارت نیوز، اکنون این پرسش مطرح است که آیا در سال‌های گذشته صرفاً به دلیل نبود کمپین، کشور به‌ویژه صنایع در تابستان‌ها در خاموشی فرو می‌رفتند؟ آیا در حال حاضر وزارت نیرو در کنار راه‌اندازی کمپین، اقدامات دیگر ازجمله جذب سرمایه‌گذار را در این زمینه انجام داده است صرفاً قرار است با به‌کارگیری سلبریتی‌ها و صرف هزینه‌های بی‌مورد از آن‌ها استفاده تبلیغاتی کند؟

چنان‌که امروز آیین رونمایی از کمپین «با انرژی» در محل پردیس سینمایی ملت با حضور مدیرعامل توانیر و برخی چهره‌های فرهنگی و ورزشی برگزار شد.

در حاشیه این مراسم، مصطفی رجبی‌مشهدی، مدیرعامل توانیر، در جمع خبرنگاران درباره هدف از برگزاری این کمپین گفت: یکی از شاخص‌های مصرف، شدت مصرف انرژی در کشور است. این شاخص تقریباً در کشور ایران سه برابر متوسط جهانی است. همیشه نیازمند این هستیم که بهینه مصرف کنیم؛ زیرا تقاضا‌های جدیدی به شبکه اضافه شده و نیاز‌ها افزایش پیدا می‌کند.

او افزود: مشترکانی هستند که بیش از ۸۰ درصد تعداد مشترکان کشور را تشکیل می‌دهند و ۵۰ درصد برق اوج مصرف را آن قشر را استفاده می‌کنند. با این کمپین تلاش می‌شود آن‌ها به صرفه‌جویی تشویق شوند. از همین رو هم جایزه و پاداش صرفه‌جویی در دستور کار قرار می‌گیرد.

رجبی‌مشهدی ادامه داد: جایزه‌های متنوعی برای افرادی که مصرف خود را کاهش می‌دهند پیش‌بینی شده است. بیش از ۸۰ میلیون جایزه به کسانی که در کاهش مصرف فعال هستند و مستمراً در این حوزه فعالیت دارند، اهدا خواهد شد.

او ادامه داد: با این کار مشترکان هم برق پایدار دریافت می‌کنند و هم به تامین انرژی بیشتر برای بخش صنایع و کشاورزی کمک می‌کنند. تلاش می‌شود که اقصی نقاط کشور چه در بخش‌هایی که بسیار گرم هستند و چه در بخش‌هایی نظیر بیمارستان‌ها و دیگر بخش‌های خدماتی، تامین انرژی مناسبی داشته باشند.

امکان دریافت چندین نوبت جایزه

مدیرعامل توانیر در پاسخ به این سوال که با وجود ۶۰ مشترک برق چرا ۸۰ میلیون جایزه در نظر گرفته شده است یادآور شد: حدود ۴۲ میلیون مشترک در صنعت برق وجود دارد که از این تعداد ۳۲ میلیون مشترک خانگی هستند. مشترکان خانگی و تجاری که کاهش مصرف برق داشته باشند، به صورت هفتگی در ۲۱ هفته برگزاری پویش، با کاهش مصرف می‌توانند به صورت امتیازی از جوایزی که پیش‌بینی شده است بهره‌مند شوند.

او ادامه داد: کسانی هستند که می‌توانند چندین بار از این جوایز بهره‌مند شوند و محدودیتی در تعداد جوایز هر مشترک نیست. پیش‌بینی می‌شود کسانی که ۱۵ درصد در بخش خانگی و تجاری کاهش مصرف دهند، از جوایز نفیسی مانند خودرو یا ... به صورت قرعه‌کشی برخوردار شوند.

رجبی مشهدی درباره محل تامین اعتبار برای خرید جوایز گفت: سال گذشته ۴۰ درصد مشترکان خانگی در این طرح مشارکت کردند. امید داریم که امسال با افزایش تعداد مشترکان، انرژی بیشتر را به بخش مولد کشور تحویل دهیم. منابع مورد نیاز برای خرید جوایز از طریق صنایع انرژی بر کشور تامین خواهد شد و مشکلی در تامین اعتبارات نیست. همچنین منابع داخلی داریم و بودجه آن متناسب با میزان مشارکت مردم در این پویش است.

او گفت: این پویش از ابتدای خرداد تا پایان شهریور (حدود چهار ماه) که دوره گرم سال است برگزار می‌شود و اطلاع‌رسانی بیشتر از طریق پویش با انرژی انجام خواهد شد.

انتظار حل شدن بحران برق با درخواست از مصرف‌کنندگان

پویش «با انرژی» از مصرف‌کنندگان انتظار دارد از اواسط اردیبهشت‌ماه تا پایان شهریورماه با زیر نظر داشتن روند مصرف برق خود و کاهش آن، از بحران کمبود برق در تابستان جلوگیری شود. پویش «با انرژی» با هدف تشویق مردم به رعایت مدیریت مصرف آغاز شده و قرار است راهکار‌های مدیریت مصرف را به مصرف‌کنندگان آموزش دهد.

حال راه‌اندازی این پویش و اظهارات مدیرعامل توانیر حاکی از آن است که باز هم قرار است انگشت اتهام خاموشی‌ها به سمت مردم نشانه رود و مدیریت برق از طریق مصرف صورت بگیرد. این در حالی است که طی سال‌های گذشته هم چنین سیاستی وجود داشت و هیچ‌گاه نتیجه‌بخش نبود.

ناترازی روزانه برق در تابستان سال گذشته به حدود ۱۰ هزار مگاوات رسیده بوده است. هرساله صنایع و تولیدکنندگان پس از تحمل زمستان بدون گاز و مواجهه با تعطیلی‌های پیایی، تابستان را بدون برق سپری می‌کنند.

دولت در لایحه برنامه هفتم توسعه، رشد ۴.۵ درصدی مصرف برق در هر سال را پیش‌بینی کرده است. به دنبال این پیش‌بینی صنعت برق ایران نیازمند احداث سالانه پنج هزار مگاوات نیروگاه و توسعه انتقال و توزیع نیروی برق است که تحقق آن بدون سرمایه‌گذاری سالانه پنج میلیارد دلاری امکان‌پذیر نیست.

با وجود این، بدون افزایش سرمایه‌گذاری و احداث نیروگاه‌ها برای تولید برق مورد نیاز، انتظار از مصرف‌کنندگان خرد کماکان ادامه دارد. طبیعتاً کاهش مصرف برق افراد جامعه اتفاق خوبی است و باعث کاهش هدررفت این منبع خواهد شد؛ اما نکته مهم این است که مصرف‌کنندگان تاثیر محدودی بر بازار برق ایران دارند. احداث نکردن نیروگاه‌ها، عدم سرمایه‌گذاری مورد نیاز در صنعت برق و در عین حال تعطیلی نیروگاه‌ها بحران برق را بیش از پیش دچار مشکل کرده است.

شایان ذکر است طرح‌های تشویقی و واگذاری بحران به مصرف‌کنندگان و عدم پذیرش مسئولیت وزرا در قبال بحران برق، منجر به حل بحران نمی‌شود. واگذاری حل بحران‌ها به مصرف‌کنندگان و سلب مسئولیت قانون‌گذاران، از رویکرد‌های مهم اتخاذشده در چندین سال گذشته است.

دیگر خبرها

  • خاموشی چاه‌های کشاورزی در رفسنجان
  • ظهور تحول در دانشگاه های جهان را باید نتیجه خون‌های ریخته شده در غزه دانست
  • ابتکار وزارت نیرو برای حل بحران خاموشی‌ها؛ راه‌اندازی پویش!
  • راه اندازی دوباره واحد پتروشیمی آبادان
  • شکل‌گیری بیداری انسانی در سراسر دنیا به برکت خون‌های ریخته شده در غزه
  • آتش سوزی در پتروشیمی آبادان مهار شد
  • روزانه ۷۰۰ نفر از نمایشگاه دستاورد‌های وقف بازدید کردند
  • روزی ۷۰۰ نفر از نمایشگاه دستاورد‌های وقف بازدید کردند
  • مقصر هدر رفت ۳۰ هزار لیتر نفت کوره محکوم شد
  • ذخیره ۲و نیم میلیون متر مکعب آب در پشت سد‌های خاکی زرند