Web Analytics Made Easy - Statcounter

بنا بر اعلام فرامرز مداح، مدیر کل دفتر فناوری اطلاعات سازمان راهداری سامانه جریمه هوشمند طبق آخرین هماهنگی‌های صورت گرفته با نیروی انتظامی از ابتدای شهریورماه به صورت مرحله‌ای و در 10 ایستگاه شروع به فعالیت ‌می‌کند و راه‌اندازی نخستین ایستگاه این سامانه نیز مربوط به محور کاشان-قم خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از معضلاتی کهدر سالهای اخیرهم به رانندگان و هم به جاده‌ها آسیب می‌زند، شیوه بررسی بارنامه‌ها در سطح جاده‌هاست که در حال حاضر به صورت فیزیکی و توسط ماموران پلیس راهور انجام می‌گیرد. این مسئله از طرفی منجر به اتلاف زمان، هزینه و نیروی انسانی می‌شود و از سوی دیگر رانندگان وسایل نقلیه سنگین را دچار ضرر و زیان و اختلالات روانی می‌کند.

*توقف‌هایپی در پی سوهان روح رانندگان وسایل نقلیه سنگین

توقف‌های پی‌در‌پی جهت کنترل مدارک و بارنامه معضل بزرگی برای رانندگان این دسته از وسایل نقلیه محسوب می‌شود که در بعضی موارد خطرناک نیز محسوب می‌شود.

علاوه بر این نظارت‌های انسانی و فیزیکی که توسط مأموران پلیس راهور انجام می‌شود، دارای نقایصی است مثلا اینکه این نوع کنترل در تمام شبانه‌روز و یا در همه شرایط جوی امکان‌پذیر نیست. ضمن اینکه به طور کلی کنترل‌های انسانی بعضا منجر به بی‌عدالتی و بی‌قانونی می‌شود. رشوه، سهل‌انگاری، تبعیض و موارد متعدد دیگر از پیامدهای چنین نظارتی است که هم اکنون در حال اجراست.

مداح، مدیر کل دفتر فناوری اطلاعات سازمان راهداری درباره مشکلات کنترل فیزیکی بارنامه می‌گوید: طبیعتا متوقف‌کردن تمامی ناوگان جهت کنترل بارنامه، مقدور نیست و با وجود مجاهدت‌های ماموران نیروی انتظامی طبق آمارگیری سال گذشته حدود 25 الی 30 درصد فرار بارنامه‌ای در کشور رخ داده است.

*عدم برقراری عدالت جاده‌ای

گذشته از آسیب‌هایی که توسط کامیون‌های متخلف به دیگر خودروها وارد می‌شود، عمده صدمات وارد شده توسط آنها مربوط به سرمایه‌های زیرساختی کشور است. در واقع وضعیت موجود و عدم رسیدگی دقیق بارنامه‌ها، احتمال حمل اضافه بار توسط وسایل نقلیه سنگین را افزایش می‌دهد و باعث تخریب جاده‌ها می‌شود.

در صورت عدم کنترل دقیق بارنامه، عده‌ای با حمل بار بدون بارنامه و یا حمل اضافه‌بار، بیشترین نقش را در تخریب جاده‌ها ایفا می‌کنند. این در حالی است که این عده سهم متناسب خود از میزان استهلاکی که در جاده‌ها ایجاد می‌کنند را پرداخت نمی‌کنند و بدین ترتیب عدالت‌جاده‌ای نیز محقق نخواهد شد.

اهمیت این موضوع زمانی به چشم می‌آید که جاده‌ها را به عنوان یکی از مهمترین سرمایه‌های کشور در نظر بگیریم چرا که ساخت و توسعه جاده‌های کشور از طریق تأمین مالی دولت به واسطه دریافت مالیات، سپرده‌گذاری در بانکها و یا فروش نفت به دست می‌آید. بنابراین حفظ و مراقبت از آن‌ها ضروری است و عدم توجه به این موضوع موجب اتلاف حق الناس و در واقع موجب از میان رفتن سرمایه‌های ملی کشور می‌شود.

* کنترل ناوگان حمل و نقل جاده‌ای با کمک سیستم «توزین در حرکت»

یکی از موثرترین روشهای مقابله با فرارهای بارنامه‌ای که طبق اظهارات مسئولان راهداری بیش از 30 درصد از حمل بار در کشور را به خود اختصاص می‌دهد، جابجایی شیوه کنترل انسانی با کنترل هوشمند است.

اهمیت وافر مشکلات مذکور و ضرورت مراقبت از جاده‌های کشور، سازمان راهداری را بر آن داشت که از «سامانه جریمه هوشمند» برای کنترل بارنامه‌ درجاده‌ها استفاده کند. یکی از ابزارهای عملیاتی سازی این سامانه، سیستمی است که از آن با عنوان «توزین در حرکت» یاد می‌شود.

دستگاه «توزین در حرکت» و یاWIMبه سیستمی اطلاق می‌گردد کهبه کمک آن ناوگان بدون بارنامه و یا ناوگان حامل اضافه بار از روی وزن و همچنین تصویرمشخص می‌شود. بر این اساس، ناوگان متخلف بدون نیاز به توقف‌های مکرر، جریمه می‌گردند. از سوی دیگر سایر کامیون‌هایی که بارنامه دارند و اضافه باری حمل نمی‌کنند، با خیال آسوده و بدون کوچکترین مزاحمتی به مقصد خود می‌رسند و لازم نیست جهت ارائه بارنامه به پلیس راه، دچار استهلاک شوند.

شهرام آدم‌نژاد، معاونت برنامه‌ریزی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای، چگونگی عملکرد سیستم را اینگونه بیان می‌کند: «کامیونی که از روی این سیستم عبور می‌کند از نظر دارا بودن بار شناسایی می‌شود؛ اگر آن کامیون بار داشت، از طریق سیستم مرکزی و بر خط صدور بارنامه، چک می‌شود و در صورتی که بارنامه نداشته باشد به سیستم جریمه پلیس راهور متصل شده و جریمه صادر می‌شود.»

*سامانه جریمه هوشمند؛ بسترسازی برای مبارزه با قاچاق کالا

وی در ادامه با اشاره به نقش این سامانه در مبارزه با قاچاق کالا و ارز می گوید: «علاوه بر جریمه پلیس، در این سیستم دو اتفاق دیگر هم رخ می‌دهد اول آنکه در بخشی از این تخلفات، ‌در قالب کمیسیون ماده 11 با رانندگان متخلف برخورد می‌شود و در ‌گام بعد‌ ارگان‌های ناظر بر قاچاق می‌توانند از طریق این سیستم، ماشین‌هایی را که بارنامه ندارند با ظن قاچاق بودن بار و کالا ردگیری و کنترل کنند.»

امید است که با تکمیل و راه‌اندازی هر چه سریعتر سامانه‌هایی از قبیل سامانه جامع انبارها، سامانه جریمه هوشمند وسامانه جامع تجارت گام مهمی در راستای مبارزه با قاچاق برداشته شود.

منبع: افکارنيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۳۲۴۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام وضعیت تردد در جاده‌های کشور/ ترافیک پرحجم در ۴ محور

به گزارش خبرآنلاین، رئیس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهور فراجا از ترافیک پرحجم در ۴ محور و جو آرام در تمامی جاده‌های کشور خبر داد.

سرهنگ احمد شیرانی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره آخرین وضعیت ترافیکی جاده ‌ای کشور گفت: برابر آخرین گزارش‌های دریافتی از مراکز کنترل ترافیک پلیس راهور در سراسر کشور در حال حاضر ترافیک در آزادراه قزوین – کرج – تهران محدوده ینگی‌امام حدفاصل محمد شهر تا پل کلاک و در آزادراه کرج – قزوین محدوده مهرویلا و پل حصارک نیمه سنگین است. در آزادراه ساوه – تهران محدوده نسیم شهر و محور شهریار – تهران نیز وضعیت مشابه گزارش شده است.

رئیس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهور فراجا با اشاره به محورهای مسدود غیرشریانی ادامه داد: محورهای هشتگرد – طالقان، کمربندی جدید خرانق – یزد، اسپکه – بمپور، یزد – دربید، حاجی آباد – آهنگران، رباط پشت بادام – بیاضه و گلشن – سراوان مسدود هستند.

وی همچنین در خصوص وضعیت جوی جاده‌های کشور نیز اظهارکرد:‌ گزارش‌ها حاکی از حاکم بودن جو آرام در جاده‌های سراسر کشور است و در حال حاضر مشکلی از نظر بروز پدیده‌های جوی وجود ندارد.

شیرانی با اعلام شماره تلفن ۸۸۲۵۵۵۵۵ و ۱۲۰ از رانندگان و مسافران خواست که پیش از آغاز سفر حتما با این شماره‌ها تماس گرفته و ضمن اطلاع از وضعیت جوی، ترافیکی و انسداد محورها، مناسب‌ترین زمان و مسیر را برای سفر خود انتخاب کنند.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900088

دیگر خبرها

  • کنترل هوشمند ترافیکی شهر زابل
  • تشدید گشت کنترل و نظارت بر ناوگان حمل و نقل عمومی استان همدان
  • ◄ روش ابطال کارت هوشمند رانندگان کامیون اعلام شد+ سند
  • اعلام وضعیت تردد در جاده‌های کشور/ ترافیک پرحجم در ۴ محور
  • افزایش قیمت‌های اجاره در سال ۱۴۰۳ چقدر خواهد شد؟
  • Home Assistant قصد دارد از یک پلتفرم به یک برند مصرف‌کننده تبدیل شود
  • کارخانه نوآوری اصفهان هوشمند راه‌اندازی می‌شود
  • افتتاح مدرسه هوشمند در شهر جدید سهند 
  • شهریه مدارس غیردولتی شفاف می‌شود
  • شهریه مدارس غیردولتی شفاف می‌شود/ جزئیات اجرای نظارت آنلاین