Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس اداره توسعه نوغانداری خراسان گفت: واردات بی‌رویه نخ ابریشم سبب شده که تولید و فعالیت‌های وابسته به این محصول با چالش مواجه شوند.

فرید سرجمعی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در مشهدمقدس اظهار داشت: با توجه به اینکه ابریشم‌کشی یک فعالیت اقتصادی زودبازده است می‌توان برای اشتغال روی آن حساب کرد اما متأسفانه هم اکنون مشکلاتی در این حوزه به وجود آمده که تولید ابریشم و حرفه ابریشم‌کشی را با رکود مواجه کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی واردات بی‌رویه نخ ابریشم و یا پیله آن را علت اصلی کاهش فعالیت در این حوزه دانست و خاطرنشان کرد: البته کهولت سن نوغان‌داران نیز یکی دیگر از عللی است که سبب کاهش فعالیت در حوزه تولید ابریشم شده اما باید برای احیای حرفه‌های مربوط به این بخش بیشتر تلاش کرد.

رئیس اداره توسعه نوغانداری خراسان با بیان اینکه شهر بایگ در تربت حیدریه اصلی‌ترین مرکز ابریشم کشی در ایران بوده و هست، تصریح کرد: هم اکنون 70 درصد ابریشم کشور در این شهر و به صورت سنتی تولید می‌شود اما با توجه به از رونق افتادن حرفه ابریشم‌کشی از بسیاری از ظرفیت‌های تولیدی که در این شهر وجود دارد استفاده نمی‌شود.

سرجمعی اظهار داشت: به عنوان مثال می‌توان گفت رکود تولید ابریشم سبب شده که بخش زیادی از ظرفیت‌های تولید ابریشم که توسط حدود 230 هکتار باغات توت در اطراف شهر تربت حیدریه به وجود آمده بلا استفاده باقی بماند.

وی با اشاره به قیمت خرید تضمینی پایین پیله ابریشم، تأکید کرد: در صورتی‌که قیمت پیله در بازار عادی معادل 25 هزار تومان به ازای هر کیلو است قیمت خرید تضمینی آن در حدود 18 هزار تومان تعیین شده که نیاز به افزایش آن محسوس است.

رئیس اداره توسعه نوغانداری خراسان ادامه داد: با توجه به مشکلاتی که واردات بی‌رویه برای تولید ابریشم به وجود آورده باید اقداماتی را در راستای ضابطه‌مند کردن این اقدامات انجام داده و از واردات این محصولات در دوره تولید ابریشم پیشگیری کرد.

انتهای پیام/

R41347/P41362/S6,1188/CT1

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۳۳۲۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد صددرصدی صادرات فرش دستباف از خراسان رضوی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی؛ رییس اداره فرش اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: بافندگان فرش دستباف در استان خراسان رضوی به صورت فصلی و به صورت آزاد فعالیت می‌کنند، به همین دلیل میزان تولید سالانه فرش تغییر می‌کند و سرانه تولید فرش دستباف ۶ مترمربع است.

شادی قاسمی افزود:  پارسال ۹۰ پروانه تولید فرش دستباف و ۳۱۰ مورد کارت شناسایی قالی باقی و دیگر حرفه‌های مرتبط با آن صادر و هزار و ۲۲۶ فقره کارت شناسایی تمدید شده است.

وی گفت: پارسال کارت قالی بافی به تعداد هزار و ۲۵۲ مورد برای شرکت‌های تعاونی تولید فرش دستباف در استان صادر شد و ۴۴۸ نفر در آزمون رتبه بندی در رشته فرش دستباف در هنرستان‌ها شرکت کردند که گواهی نامه آموزشی مهارتی برای ۲۹۶ نفر صادر شد.

رییس اداره فرش اداره صمت خراسان رضوی افزود: در دوره‌های آموزشی این اداره کل در سال گذشته برای فعالان فرش دستباف هفت هزار و ۴۰۰ نفر- ساعت آموزش ارایه شد.

قاسمی گفت: یکی از مشکلات بافندگان فرش دستباف در استان دشواری بهره مندی از بیمه تامین اجتماعی است، به طوریکه از ۳۵ هزار نفر جمعیت قطعی بافندگان فرش دستباف این استان، ۱۱ هزار نفر زیر پوشش بیمه هستند.

رییس اداره فرش اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی افزود: یکی از خواسته‌های بافندگان فرش دستباف خراسان رضوی افزایش تعداد بیمه شدگان این صنعت از سوی سازمان تامین اجتماعی است که امیدواریم این موضوع مورد پیگیری قرار گیرد.

دیگر خبرها

  • توسعه صنعت نوغانداری، نیازمند تغییر الگوی مصرف 
  • دو راهکار کاهش ارزبری واردات بی رویه موبایل
  • تولید ۲ هزار و ۶۰۰ متر مربع فرش درخراسان‌شمالی
  • آیا رویه واردات در مقابل صادرات خود اصلاح می‌شود؟
  • رشد صددرصدی صادرات فرش دستباف از خراسان رضوی
  • اشتغال ۷۰۰ نفر دربازارچه‌های مرزی خراسان رضوی
  • ساخت ۱۰ تلمبار مشارکتی نوغانداری در خراسان شمالی
  • خراسان رضوی می‌تواند پایلوت تولید نان کامل شود
  • خراسان رضوی در تولید نان کامل در کشور پیشرو است
  • خراسان رضوی در نصب برق خورشیدی چاه‌‎های کشاورزی پیشگام است