Web Analytics Made Easy - Statcounter

--------------------------------------------------------------------------

تذکر: کاربر محترم! انتشار مطالب دیگر رسانهها از سوی پایگاه خبری تحلیلی بی‌باک لزوما به معنای صحت و تایید محتوای آنها نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر می‌شود. در ضمن شما می توانید اخبار و مطالب وزین خود را که تا کنون در هیچ رسانه‌ای منتشر نشده است از طریق بخش "تماس با ما" یا پل ارتباطی این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید برای ما ارسال نمایید تا در صورت دارا بودن مولفه‌های لازم، منتشر گردد.

------------- با کلیک بر روی لینکهای ذیل تمامی روزنامه‌های کشور را رایگان مطالعه کنید -------------

روزنامه‌های عمومی | روزنامه‌های اقتصادی | روزنامه‌های ورزشی | سایر روزنامه‌ها| هفته‌نامه و ماهنامه | نشریات استانی

هجدهمین جشنواره نمایش‌های آیینی سنتی در بیمارستان محک گشایش یافت. جواد انصافی در این برنامه از پدید آوردن شخصیت عمو نوروز برای ورود به تلویزیون گفت.

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، مراسم گشایش هجدهمین جشنواره نمایش‌های آیینی سنتی ظهر امروز با حضور هنرمندانی چون داوود فتحعلی بیگی، مرضیه برومند، جواد انصافی، فاطمه معتمدآریا، محمدحسن ناصربخت، سامان خلیلیان و جمعی از فعالان حوزه نمایش ایرانی در آمفی‌تئاتر بیمارستان محک برگزار شد.

در این مراسم، خانم قدس، بنیانگذار محک گفت: «تجربه چنین روزهای زیبایی به ما انرژی می‌دهد تا به کار ادامه دهد. امروز مرا به دوران قدیم برد که در جشن تولدها از این نوع نمایش‌ها دعوت می‌شد. ما از ته دل می‌خندیدیم و این میراث را پاس می‌د‌اشتیم. در این سال‌ها این حال و هوا و این هنر را فراموش کرده بودم. با دیدن عزیزان از این سهل‌انگاری خودم شرمنده شدم. همواره فرهنگ ما بوده که همچون گلی برآمده از شکاف آسفالت رشد کرده است.

داوود فتحعلی بیگی، در مقام دبیر جشنواره هجدهم درباره سختی‌های راه نمایش ایرانی گفت: «این جشنواره در شرایطی شکل گرفت که بسیاری می‌ترسیدند بگویند هنرمند هستند. یکی سازش را مخفی کرده بود و یکی از ترس برهم‌زدن تعزیه‌اش کار نمی‌کرد؛ اما این هنر جاودانه و همه‌گیر است و امسال در بخش جوانه‌ها 75نوجوان و کودک در هنر نقالی و شبیه‌خوانی و نمایش شادآور متقاضی بودند.»

او همانند نشست خبری جشنواره از نبود دانشگاه و هنرستان در این رشته گلایه کرد و گفت بسیاری از هنرمندان حاضر تحصیل کرده و مدرس دانشگاه هستند.

فاطمه معتمدآریا، به عنوان یکی از فعالان بیمارستان مجک به اجرای یک قطعه موسیقایی از آواهای قدیمی، نمایش شادی‌آور را حیات‌بخش توصیف کرد.

مرضیه برومند به عنوان سخنران دیگر برنامه نیز با بیان اینکه اگر بخوانم همه فرار می‌کنید٬ گفت: «جامعه ما هر چه بیشتر بخندد و شادی کند روح و جسمش سالم‌تر خواهد بود. من و فتحعلی بیگی در نمایشی با هم بازی می‌کردیم من درخت بودم و او قارچ بود. ما با درخت و قارچ شروع کردیم امیدوارم شما با گل شروع کنید.»

جواد انصافی که برای اجرای قطعه نمایشی عمو نوروز روی صحنه آمده بود در گفتاری گفت: «عمو نوروز از آن رو پدید آمد که وجود حاجی فیروز زمانی ممنوع بود و من با عمو نوروز وارد تلویزیون شدم.»

در این برنامه داوود داداشی چند قطعه نمایشی از جمله قطعه‌ای از مرحوم سعدی افشار اجرا کرد. یک گروه لزگی آذربایجان و گروه نمایشی دانشگاه علمی کاربردی واحد 44 با نمایش «حسن کچل» و با صدای مرتضی احمدی به اجرا برنامه پرداختند.

در انتهای این مراسم هنرمندان نمایش‌های ایرانی در بخش بستری‌شدگان برای کودکان ساکن در محک به اجرای قطعات نمایش‌های شادی‌آور پرداختند.

هجدهمین جشنواره نمایش‌های آیینی سنتی از دهم شهریور ماه در تماشاخانه‌های تهران آغاز می‌شود.


منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۳۵۳۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت برگزاری جشنواره فیلم اقوام ایرانی با قدرت و کیفیت

 

محمدرضا بهشتی منفرد فیلمساز، عکاس و عضو هیئت انتخاب بخش فیلم‌های مستند درباره کیفیت آثار ارسالی به جشنواره فیلم اقوام ایرانی گفت: تعدادی از فیلم‌هایی که به جشنواره ارسال شد سطح پایینی داشتند، اما تعدادی نیز باکیفیت بودند و برای نمایش انتخاب شدند. خیلی از فیلم‌ها نیز در سطح متوسط بودند و ازنظر فنی اختلاف کیفی چندانی با هم نداشتند. در این شرایط موضوع فیلم‌ها می‌توانست برای انتخاب نهایی تعیین‌کننده باشد. فیلم‌های خیلی خوبی داشتیم که با خلاقیت با موضوع برخورد کرده بودند، اما به نسبت فیلم‌های متوسط و ضعیف این نوع فیلم‌های خلاقانه همیشه کمتر است.

او درباره موضوعاتی که بیشتر مورد توجه فیلمسازان قرار گرفته بود گفت: مسائل زیست بومی و محیط زیستی بسیار زیاد مورد توجه قرار گرفته بود و همچنین نمایش آداب و رسوم و آیین اقوام هم در فیلم‌ها زیاد دیده می‌شد. در تعدادی از فیلم‌ها نیز به مسائل اجتماعی که مختص یک منطقه و مرتبط با جغرافیای آن منطقه است پرداخته بودند، مانند فیلم‌هایی که درباره کولبر‌ها داشتیم.

این فیلمساز با بیان این که برخی از فیلم‌ها پژوهش خوبی نداشتند، افزود: در یک جشنواره موضوعی، تکنیک و مسائل فنی در مرحله بعدی انتخاب قرار دارد و ابتدا پژوهشی که در رابطه با یک موضوع انجام شده است مورد توجه قرار می‌گیرد. به همین دلیل در مرحله انتخاب آثار اگر فیلمی ازنظر تکنیکی چندان قوی نبود، اما نگاه خوبی به موضوع داشت، بیشتر مورد توجه ما قرار می‌گرفت. درمجموع پژوهش نامناسب و پرداخت سطحی به موضوع اقوام در تعدادی از فیلم‌های متقاضی دیده می‌شد.

بهشتی منفرد درباره تأثیر فیلم مستند بر رفع مشکلات یک منطقه گفت: وقتی فیلمساز ویژگی‌های یک منطقه یا مشکلی را نشان می‌دهد، بیننده با مسائلی که در آن منطقه اتفاق می‌افتد آشنا می‌شود، اما این که آیا با ساخت و نمایش این فیلم مشکلات و مسائل مردم آن منطقه حل می‌شود، در زمان تولید پروژه مشخص نیست. رسالت فیلم این است که هم مردم را در جریان مسائل یک منطقه قرار دهد و هم باعث شود مسئولان با دیدن آن در رفع مشکلات تلاش کنند. به نظرم این مسئله بیشتر به جشنواره‌هایی که این فیلم‌ها را نمایش می‌دهند برمی‌گردد. اگر فیلم‌ها برای کارشناسان و مسئولان مربوطه نمایش داده شود، شاید بتواند در رفع مشکلات مردم منطقه مؤثر باشد.

این فیلمساز افزود: قطعاً جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی باید با قدرت و کیفیت مناسب برگزار شود. اگر دعوت از فیلمسازان و جلب مخاطبان به‌خوبی انجام شود و اهل فن و کسانی که دغدغه دارند از این جشنواره استقبال کنند و فیلم‌ها را ببینند، نشان‌دهنده این است که برگزارکنندگان در کار خود موفق بوده‌اند. مهم‌ترین مسئله در برگزاری یک جشنواره تداوم آن است و با برگزاری یک یا دو دوره هیچ اتفاق خاصی رخ نمی‌دهد. ما پیش‌ازاین جشنواره‌های خوبی داشتیم که پس از چند دوره تعطیل شدند، اما استمرار جشنواره می‌تواند تأثیرات عمیق‌تری روی موضوعات مدنظر داشته باشد. اگر یک جشنواره تداوم داشته باشد و در سطح کیفی خوبی برگزار شود می‌تواند در تولید فیلم‌های مرتبط با آن موضوع خاص مفید واقع شود.

نخستین دوره جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی توسط موسسه فرهنگی هنری فصل هنر و بنیاد ایران‌شناسی با شعار «اقوام، ریشه ایران‌زمین»، ۲۶ تا ۳۰ اردیبهشت در تهران برگزار می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری سینما و تئاتر

دیگر خبرها

  • در حوزه تئاتر رضوی باید از کلیشه پرهیز کرد/ اهمیت اجرای عمومی
  • سومین جشنواره ملی تئاتر خیابانی رضوی به شناخت ابعاد شخصیت امام رضا (ع) نزدیکتر شد
  • اضافه‌شدن ۶ نمایش به جشنواره تئاتر رضوی برای اجرا در دهه کرامت
  • شش نمایش همراه جشنواره تئاتر رضوی شدند
  • مراسم آیینی سنتی کومسای در منطقه جهانی هورامان برگزار می‌شود
  • نمایشگاه صنایع دستی در شاهرود گشایش یافت
  • ضرورت برگزاری جشنواره فیلم اقوام ایرانی با قدرت و کیفیت
  • راهیابی تئاتر ۴۴۴ از مشهد به جشنواره تئاتر مساجد کشور
  • دومین جشنواره غذاهای سنتی (آش نغوزه) در چناران برگزار می‌شود
  • برگزیدگان جشنواره عروسک خونه معرفی شدند