Web Analytics Made Easy - Statcounter

استاندار خراسان جنوبی در حالی از کلنگ زنی راه آهن قبل از اتمام دولت یازدهم خبر داده بود، که دوباره در نشست خبری دیگری گفته است؛ امیدواریم طی یک ماه آینده بحث عملیات ریل گذاری راه آهن استان را با حضور وزیر راه داشته باشیم.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از خاورستان؛ پروژه راه آهن خراسان جنوبی یکی از مهم ترین خواسته های مردم این استان است که سالها در کش و قوس وعده ها و بی تدبیری های مسئولان خاک خورده و هنوز هم عملیاتی نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این پروژه که اکنون بیش از 16 سال از مطرح شدن آن می گذرد، هنوز هم برای مردم خراسان جنوبی به مثابه یک آرزو است و ان چیزی که بیشتر آن را به عنوان یک آرزو وانمود می کند؛ وعده های مکرر مسئولان در این خصوص است که هنوز محقق نشده است.

راه آهن یکی از مهم‌ترین نیازها و زیرساخت‌های توسعه ای است که می تواند در رفع محرومیت های خراسان جنوبی نقش بسزایی داشته باشد، اما اتصال این استان به راه آهن زاهدان-چا بهار که ارتباط ریلی مشهد-زاهدان –چابهار را برقرار می‌کند موضوعی است که مدتها مطرح بوده و پیگیری شده و بالاخره در سفردوم هیات دولت نهم به این استان مصوب شد.

از سال 94 هم با تهدید به استعفای نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی، دولت مجبور شد تا راه آهن خراسان جنوبی را در ردیف بودجه قرار دهد.

اما از سال 94 که این طرح ردیف بودجه‌ای گرفته تا کنون؛ تنها قسمتی از مطالعات آن انجام شده و نه تنها اعتبار 10 میلیارد تومانی سال 94 و 9 میلیارد و 400 میلیونی سال 95 تخصیص پیدا نکرد، بلکه اعتبار اختصاص یافته دولت برای این طرح در سال 96، به نصف کاهش پیدا کرد و 5 میلیارد و 680 میلبیون تومان مصوب شد.

اعتبار مصوب شده دولت برای راه آهن خراسان جنوبی طی سه سال روی هم 25 میلیارد تومان می‌شود که تاکنون از این میزان هیچ نقدینگی اختصاص نیافته است، در حالی که حداقل برای آغاز این پروژه 50 میلیارد تومان نیاز است.

در هر برهه ای از زمان، مسئولان قول های متفاوتی درباره کلنگ زنی، اجرا، مناقصه و ... این پروژه داده اند؛ اما هر بار به دلیل بی توجهی دولت این وعده ها پوچ از آب درآمده است.

7شهریور ماه سال 93 محمدباقر نوبخت در سفری یک روزه به خراسان جنوبی در تسریع در اجرای پروژه راه آهن، انتقال آب، دوبانده کردن راه‌های مواصلاتی و تخصیص اعتبارات برای تقویت زیرساخت‌های خراسان جنوبی اشاره کرد.

روحانی هم در سفر دی ماه سال 93 به خراسان جنوبی در جمع مردم در استادیوم آزادی اعلام کرد: قول می‌دهم بیرجند و استان خراسان جنوبی به راه آهن سراسری متصل شود، در بودجه

سال 94 ردیفی پیش‌بینی شده و 10 میلیارد تومان پول برای مطالعه و طراحی راه آهن خراسان جنوبی قرار داده شده است که قول می‌دهم دولت با همت موضوع راه‌آهن خراسان جنوبی را دنبال کند تا این استان به راه آهن سراسری متصل شود و هم در زمینه مطالعه و طراحی و هم در زمنیه سرمایه‌گذاری و فاینانس هر قدمی که برداریم به اطلاع مردم می‌رسانیم.

سال 94 هم معاون اول رئیس جمهور در سفری که به استان داشت در بدو ورود در جمع خبرنگاران اظهار داشت: خراسان جنوبی در آینده نزدیک صاحب راه آهن می‌شود و پروژه راه‌آهن شرق کشور که از چابهار به مشهد متصل می‌شود پس از اتصال به زاهدان به بیرجند و با عبور از دیگر شهرهای خراسان جنوبی به مشهد می‌رسد.

اسحاق جهانگیری به دوران پساتحریم هم اشاره‌ای داشت و گفت: در دوران پساتحریم منابع مالی جدیدی در اختیار کشور قرار می‌گیرد که امیداوریم با این منابع طرح‌های توسعه‌ای بیشتری به اجرا درآید و بتوانیم در خراسان جنوبی پروژه راه‌آهن را به‌طور کامل اجرایی کنیم. اما از این سفر چند ساعته هم چیزی عاید مردم خراسان جنوبی نشد.

پرویزی استاندار خراسان جنوبی 17 آبان ماه 95 با اشاره به دیدارش با رئیس جمهور در زمینه راه آهن خراسان جنوبی، گفت: روحانی بر مشکلات استان خراسان جنوبی و برطرف کردن آن تأکید دارد و بر تسریع در اجرای مصوبات سفر کاروان تدبیر و امید به خراسان جنوبی و اجرایی شدن اتصال استان به خط ریلی راه آهن سراسری تأکید کرده است.

پرویزی افزود: رئیس جمهور تأکید کرد اتصال خراسان جنوبی به خط ریلی راه آهن سراسری نیاز به توجه ویژه دارد.

شهریورماه سال 95 هم مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی گفته بود: در سال 94 برای پروژه راه آهن 10 میلیارد تومان بودجه در نظر گرفته شد اما از این میزان 6 میلیارد تومان تخصیص اعتبار داشته اما نقدینگی نداشتیم.

جعفری افرود: 9 میلیارد و 400 میلیون تومان اعتبار مصوب سال 95 برای راه آهن است که تخصیص اعتبارات سال 95 هم هنوز مشخص نیست و مطالعات فاز اول و دوم در دو قطعه انجام شده است که یک قطعه از سمت بیرجند قاین به طول 23 کیلومتر و قطعه دوم مسیر کال شور به گناباد به طول 50 کیلومتر مطالعات آن انجام شد.

وی بیان داشت: در حال حاضر اسناد مناقصه تهیه شده اما به دلیل تخصیص نیافتن اعتبارات لازم برای شروع عملیات اجرایی به پیمانکار واگذار نشده و همچنان متوقف است و چون اعتبار پروژه تخصیص نیافته شرکت توسعه وساخت زیربناهای حمل و نقل کشور هم نمی‌تواند برای شروع عملیات اجرایی ان را به پیمانکار واگذار کند.

اما اعتبارات سال 95 راه آهن استان هم هیچ گونه تخصیصی نداشت و حتی دولت در بودجه سال 96 هم، اعتباری نصف اعتبارات سال های قبل و 5.5 میلیارد تومان برای راه آهن خراسان جنوبی مصوب کرد که این اعتبار حداقلی هم تاکنون تخصیصی نداشته است.

رئیس جمهور هم در دومین سفر خود به خراسان جنوبی در دوم فروردین 96 در خصوص پروژه راه آهن استان گفت: در صورت جذب «فاینانس» قول می‌دهیم برای پروژه راه آهن خراسان جنوبی از محل صندوق توسعه ملی اعتبار تأمین کنیم.

پرویزی استاندار خراسان جنوبی نیز سوم اردیبهشت ماه در نشست خبری خود خبر از کلنگ زنی پروژه راه آهن داد و گفت: در 6-7 ماه گذشته در این حوزه تلاش‌های خوبی انجام شده و اسناد مناقصه دو قطعه آماده شده است که امیدواریم قبل از پایان دولت یازدهم مناقصات آن برگزار، پیمانکاران مشخص و عملیات اجرایی آن آغاز شود.

مدیر ساخت و توسعه راه‌های اداره کل راه و شهرسازی خراسان جنوبی هم با اشاره به اینکه اعتبار مصوب امسال راه آهن استان پنج میلیارد تومان است که این اعتبار رقمی درخوری برای این پروژه نیست و باید این پروژه به مناقصه گذاشته شود، بیان کرد: اگر قرار است پروژه راه آهن انجام شود باید حداقل 40، 50 میلیارد تومان در سال اعتبار مصوب داشته باشد چون که برای این پروژه قول داده اند و در سفر رئیس جمهور مصوب شده است این کار را باید انجام بدهند.

در واقع اکنون بیش از یک سال است که مسئولان دولتی استان وعده می دهند که اسناد مناقصه قطعاتی از مسیر راه آن استان آماده شده و قرار است در روزنامه ها درج شود، اما این وعده ای است که بارها توسط مسئولان مختلف تکرار شده و هنوز هم خبری از آن درنیامده است.

استاندار هم در حالی از کلنگ زنی این پروژه قبل از اتمام دولت یازدهم خبر داده بود، که حکم تنفیذ رئیس جمهوری دولت دوازدهم، 12 مردادماه توسط مقام معظم رهبری به امضا رسید و اکنون حدود یک ماه از تشکیل این دولت هم می گذرد، نه تنها هنوز این وعده پرویزی محقق نشده بلکه وی دوباره در نشست خبری دیگری در 31 مردادماه جاری گفته است: امیدواریم طی یک ماه آینده بحث عملیات ریل گذاری راه آهن استان را با حضور وزیر راه داشته باشیم که به طور قطع بزرگترین اتفاق در خراسان جنوبی خواهد بود.

امید است که پروژه راه آهن استان، دوباره موضوعی برای وعده های سرخرمن دولتی ها قرار نگیرد و دولت دوازدهم هر روز زمان های مختلفی را برای کلنگ زنی و اجرای این پروژه وعده ندهد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۳۵۹۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محورهای مواصلاتی،متحمل بیشترین خسارت سیل در خراسان جنوبی

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان‌جنوبی گفت: بیشترین خسارت سیل در این استان به محورهای موصلاتی وارد شد.

به گزارش روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی، علیرضا عباس‌زاده، امروز_ شنبه هشتم اردیبهشت_ ضمن تشریح ابعاد بارندگی‌های اخیر استان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: این بارش‌ها برای خراسان‌جنوبی که چندین سال از خشکسالی رنج می‌برد، بسیار نویدبخش بود.

وی با بیان اینکه سال زراعی از مهر هر سال تا پایان شهریور سال آینده است، افزود: از ابتدای سال زراعی جاری، متوسط بارش استان در اسفند و فروردین ۱۰۱ و نیم میلی متر است،
متوسط میزان بارش‌ها در مدت مشابه سال گذشته ۹۴.۷ دهم میلی متر بود که در سال‌جاری تا این لحظه حدود ۱۰ درصد افزایش بارندگی داشته‌ایم اما هنوز به نسبت بارش‌ها در بلندمدت نرسیده‌ایم و باید به ۱۱۷.۶ دهم میلی‌متر برسیم.

معاون استاندار خراسان‌جنوبی با بیان اینکه نسبت به دوره بلندمدت مشابه ۱۴ درصد کاهش بارندگی داریم، گفت: بیشترین بارش‌ها مربوط به حاجی‌آباد زیرکوه با ۶۷.۲ دهم میلیمتر بود که پیش‌بینی‌های هواشناسی و دو مرحله هشدار سطح نارنجی مبنی بر بارش شدید و سیلاب از قبل اطلاع‌رسانی شده بود.

وی با اشاره به حرف مردم در زیرکوه که چنین بارشی را در ۶۰ سال گذشته بی‌سابقه خوانده بودند، اظهار داشت: بارش شدید از ساعت ۱:۲۰ تا پنج صبح در زیرکوه، سیلاب را جاری کرد که البته با توجه هشدارهای هواشناسی برای پنج شهرستان، همه در آماده‌باش کامل بودیم و به محض اینکه تمرکز بارش‌ها در زیرکوه اتفاق افتاد، امکانات برای رفع مشکلات بسیج شد.

عباس‌زاده با بیان اینکه مهمترین خسارت سیل به محورهای مواصلاتی وارد شد، گفت: حجم سیلاب بالا بود، از این رو برخی راه‌ها بسته شد، البته پلیس راه و راهداری تا آخر شب همه محورها را بازگشایی کردند اما شانه‌ها شسته و زیر آسفالت جاده‌ها خالی شده است و آنها ناایمن هستند و قطعاً ترمیم آنچه اتفاق افتاده، زمان بر است.

وی از همراهی همه دستگاه‌ها با وجود فاصله زیاد زیرکوه تا مرکز استان قدردانی کرد و گفت: به درخواست فرماندار زیرکوه، جلسه مدیریت بحران در استان برگزار و امکانات و دستگاه‌ها برای کمک رسانی بسیج شدند.

معاون استاندار خراسان‌جنوبی با بیان اینکه یک اقدام و همکاری خوب در شرایط بحران را تجربه کردیم، خاطرنشان کرد: معادن اطراف حاجی‌آباد، فرمانداری قاین، راهداری، بنیاد مسکن، هلال احمر، بسیج سازندگی، قرارگاه شهید ناصری و ارتش پای کار آمدند و تا ظهر عمده دغدغه‌ها رفع شده بود.

وی با ذکر اینکه روستاهای در مسیر سیل بازدید شده، عنوان کرد: خسارت به واحدهای مسکونی و محل‌های نگهداری دام‌ها و بخش کشاورزی در سطح روستاها زیاد بود.

عباس‌زاده گفت: تیم‌های ارزیاب از روز گذشته در محل حاضر شده‌اند و خسارت‌ها بعد از برآورد در روزهای آینده جمع‌بندی و اعلام خواهند شد.

وی با اشاره به دغدغه بازماندگان کنکور در سیل زیرکوه، گفت: از ساعت پنج صبح دغدغه حضور به‌موقع دانش‌آموزان در کنکور را داشتیم و تمهیداتی هم در این زمینه اندیشیده شد اما تعدادی از آنها گرفتار سیلاب شده بودند، بالگرد هم جوابگوی حجم دانش‌آموزان نبود و به زمان کنکور هم نمی‌رسیدیم.

معاون عمرانی استاندار خراسان جنوبی با تأکید بر اینکه بلافاصله گزارش بازماندگان کنکور اطلاع‌رسانی شد، تصریح کرد: استاندار با رئیس سازمان سنجش صحبت کرد و اعلام شد، ظرف یکی دو هفته آینده آزمون مجدد برای بازماندگان کنکور برگزار خواهد شد.

وی افزود: برگزاری مجدد آزمون کنکور در سطح ملی بی‌سابقه است و خوشحال هستیم که مشکل بازماندگان کنکور استان حل شد.

عباس‌زاده با بیان اینکه بر اساس گزارش‌های رسمی و رصدهای علمی در کنار تغییر اقلیم، نوع بارش باران در کشور تغییر کرده و بارش‌ها مقطعی و سیلاب‌آسا شده است، گفت: در اکثر نقاط کشور ما شاهد این بارش‌ها هستیم، در سیستان و بلوچستان یا ۱۵ استان جنوبی کشور سال گذشته این مهم اتفاق افتاده است.

وی تصریح کرد: خراسان‌جنوبی پهناور و حوزه آبریز استان وسیع است و برای مدیریت آن، نیاز به تدابیر ویژه دارد، البته سدها و بندهای خاکی و سازه‌های آبخیزداری برای مدیریت سیلاب و تأمین آب در حال انجام است.

معاون استاندار با تأکید بر ضرورت بیمه شدن واحدهای مسکونی و کارگاهی و مزارع کشاورزی، گفت: در همان ظهر روز حادثه سیلاب، مدیران بیمه کارآفرین که دو هزار بیمه‌گذار در شهر حاجی‌آباد دارند، در منطقه حضور پیدا کرده‌اند و مقرر شد امروز شنبه غرامت خسارت‌دیدگان را واریز کنند.

کد خبر 748381

دیگر خبرها

  • کلنگ زنی و افتتاح پروژه‌های بهداشتی و درمانی خراسان شمالی با حضور معاون وزیر بهداشت
  • اجرای کنارگذر جنوبی ایلام از اولویت‌های کمیته برنامه‌ریزی شهرستان است
  • جولان خسارت‌های سیل در محور‌های خراسان جنوبی
  • توصیه های انتخاباتی استاندار/تنور انتخابات را گرم نگه داریم
  • محورهای مواصلاتی،متحمل بیشترین خسارت سیل در خراسان جنوبی
  • آزمون سراسری برای دانش آموزان مناطق سیل زده تکرار می‌شود
  • التیماتوم ۴ ماهه شفقت برای معاونت عمرانی‌ استانداری
  • التیماتوم ۴ ماهه «شفقت» برای معاونت عمرانی‌ استانداری
  • مهلت ۳ ماهه استاندار لرستان جهت تکمیل برج امید
  • امضای تفاهم نامه طرح فیبر نوری در بیرجند