Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- جمجمه شناسی در اواخر دهه ۱۷۰۰ میلادی توسط یک پزشک آلمانی به نام فرانس ژورف گال آغاز شد.

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان، گال در ابتدا دریافت که قشر مغز انسان (لایه نازک خاکستری بیرونی مغز) بسیار بزرگ‌تر از حیوانات دیگر است و به اعتقاد او همین قشر بزرگ سبب برتری فکری انسان شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او متقاعد شده بود که همین ویژگی‌های مغز انسان می‌تواند در شکل و اندازه جمجمه او نیز تغییراتی ایجاد کند. برای مثال داشتن یک برآمدگی در قسمت خاصی از جمجمه می‌توانست نشانگر احساساتی بودن او باشد.

امروزه پذیرش این عقیده که بتوان با بررسی جمجمه افراد شخصیت‌های متنوعی از نژاد بشر را از یکدیگر متفارق ساخت ،از جمله مواردی است که به طور علمی به اثبات نرسیده است وآنچه دستاورد علمی جمجمه شناسی است تشخیص بیماری‌هایی است که با بررسی شکل جمجمه در هر انسان امکان پذیر است بیماری‌های مهمی که گاه در مراحل اولیه زندگی افراد تنها با یک بررسی از وضعیت جمجمه قابل پیشگیری هستند.

بیماری مهمی که با بررسی جمجمه نوزاد قابل پیشگیری است

دکتر محمدعلی نراقی، متخصص آناتومی در این خصوص گفت: آنچه در مشکلات جمجمه کمتر به آن توجه می‌شود به طوری که اغلب همکاران مغز واعصاب ومتخصصان اطفال در این باره غفلت می‌کنند، بیماری «کرانیوسینوستوزیس» است.در این اختلال با مشاهده جمجمه نوزاد حداکثر تا دوماهگی مشاهده می‌شود که استخوان‌های بین مفصلی زودتر از موعد بسته شده ودر این حالت جمجمه کوچک می‌‌ماند ودر این دوران کودک در پاره ای از اوقات دچار تشنجات مغزی می‌شود ودلیل آن هم بالا رفتن فشار مغزی است.زیرا در قسمت بیرون جمجمه جوش خورده ومغز فضایی برای رشد جمجمه ندارد.این اختلال با عمل جراحی قابل درمان است واز عقب ماندگی کودک پیشگیری می‌کند. متأسفانه بیماری به طور دقیق در اغلب موارد بررسی نمی‌شود وموارد زیادی از بیماران عقب مانده به این دلیل افزایش می‌یابند.

وی افزود:از علائم بارز این اختلال کوچک ماندن جمجمه است وزمانی که پزشک جمجمه را مورد بررسی قرار می‌دهد،ملاج قدامی بسته می‌شود.از این جهت بررسی جمجمه نوزادان تا دوسالگی بسیار حائز اهمیت است.عوارض این اختلال به حدی وخیم است که بیمار را در طول مدت عمر با مشکلات عدیده مواجه می‌کند.مغز رشد نیافته،فلج‌های مغزی وکند ذهنی از عوارض ناگوار این بیماری است ولازم به ذکر است تشخیص زودهنگام این بیماری کمک بزرگی به بیماران کرده وازعواقب بیشمار بیماری پیشگیری خواهد کرد.

تشخیص انواع سرطان با بررسی جمجمه

این فوق تخصص جراحی‌های سرطان در خصوص سایر بیماری‌هایی که از طریق بررسی جمجمه در افراد قابل شناسایی هستند اظهار داشت: هر قسمت از بدن در مواجه با سرطان امکان متاستاز داشته وممکن است در معرض متاستاز استخوانی قرار بگیرد.مانند بیماری پروستات درگوش مردان وهمچنین بیماری «مولتیپل میلوما» که در استخوان جمجمه متاستاز می‌دهند که با یک رادیوگرافی جمجمه قابل شناسایی وتشخیص هستند.

بیماری دیگری که از طریق بررسی جمجمه قابل شناسایی است بیماری هایپر پروتایلزی است که درکودکان شایع است در این بیماری استخوان روشن و شفاف شده وکلسیم ازبیرون استخوان برداشته شده واز راه ادرار دفع می‌شود. دردهای استخوانی از علائم بیماری است که با رادیوگرافی جمجمه مشخص می‌شود.بسیاری از آنامولی های دیگر از این طریق قابل شناسایی است.

شخصیت شناسی با بررسی جمجمه

این استاد اسبق دانشگاه علوم پزشکی تهران ضمن اشاره به این موضوع که فرم جمجمه ارتباطی با تشخیص شخصیت افراد ندارد عنوان کرد:این عامل بستگی به نژاد افراد دارد واین قضیه بر حسب ژن‌هایی که فرد از پدر ومادر دریافت می‌کند مشخص می‌شودهرچند که عوامل محیطی بر این مسأله بی تأثیر نیست.ظاهر جمجمه برحسب عوامل محیطی ونحوه خواباندن نوزاد در افراد مختلف متفاوت است به طوری که در نواحی شمال کشور اغلب عادت به خواباندن نوزاد به شکل طاقباز دارند که این مسأله باعث می‌شود جمجمه نوزاد تخت باشد .بنابراین شکل جمجمه نمی‌تواند تعیین کننده شخصیت افراد باشد.

ضرورت تشکیل مرکز تشخیص مشکلات جمجمه در نوزادان

وی در انتها ضمن تأکید به اهمیت بررسی جمجمه نوزادان در دوسال اول زندگی وپیشگیری از اختلال «کرانیوسینوستوزیس»افزود: اهمیت موضوع به حدی است که ضرورت دارد وزارت بهداشت مرکزی تحت بررسی ودرمان این عارضه در کودکان احداث کند تا از عواقب بسیاری از عقب ماندگی‌های ذهنی در کشور جلوگیری شود.این اقدام به دست تیم کاملی از جراحان مغز واعصاب باید صورت پذیرد وامیدوارهستیم بیش از گذشته نسبت به آن توجه شود.علت این اختلال ناشناخته است ودر مواردی ژنتیک بی تأثیر نیست ولازم به ذکر است درمان در وهله اول بلافاصله صورت گیرد تا زمان طلایی از دست نرود.

منبع: سینا پرس

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۳۷۸۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درمان بیماری‌های کلیوی با سم این حشره خطرناک

به گزارش خبرآنلاین، طب سنتی چین در حال حاضر هزاران سال است که برقرار است و اولین نوشته‌های آن به ۲۰۰ سال قبل از میلاد با اشاره به طب گیاهی و طب سوزنی از تئوری و عمل تا تشخیص و درمان باز می‌گردد.

به نقل از آی‌ای، اکنون پژوهشگران دریافته‌اند که طب چینی می‌تواند کلید درمان بیماری‌های کلیوی باشد.

آنها به صدپای سر قرمز چینی(Scolopendra subsidies mutilans) اشاره دارند که حاوی آلکالوئیدهایی است که در طب سنتی چین برای درمان بیماری‌های کلیوی استفاده شده است.

صدپایان (Centipede) نام یک رده از بالارده هزارپایان است. آنها گوشت‌خوارند و ضمائم سر آنها شبیه به ضمائم سر حشرات است. این جانوران یک جفت شاخک و یک جفت آرواره بالا و یک یا دو جفت آرواره پایین دارند و تعداد بندهای آنها به ۱۷۷ بند می‌رسد و هر بند، به‌جز بند پس از سر و دو بند آخر بدن، دارای یک جفت پای مفصلی است و ضمائم بند اول به چنگال‌های سمّی تغییر یافته ‌است.

آلکالوئیدهای صدپاها برای درمان بیماری کلیوی

به گزارش ایسنا، صدپایان سر قرمز چینی ۲۰ سانتیمتر طول دارند و مملو از سم هستند و در عین حال می‌توانند جان افراد مبتلا به بیماری کلیوی را نجات دهند.

این موجود چند پا میزبان آلکالوئیدهایی است که کاهش التهاب و فیبروز کلیه را در کشت سلولی نشان داده است. این دو حالت به بیماری کلیوی کمک می‌کنند.

آلکالوئید(alkaloid) به هریک از ترکیبات آلی شیمیایی گفته می‌شود که دست کم دارای یک اتم نیتروژن در حلقه هتروسیکلیک هستند. مشخصه آلکالوئیدها داشتن ترکیبات نیتروژنی است. تاکنون بیش از ۱۰ هزار آلکالوئید در طبیعت یا در آزمایش‌های شیمیایی شناسایی شده‌ است.

بر اساس بیانیه محققان، ترکیبات مورد مطالعه در طب چینی، از جمله زهر وزغ برای درمان سرطان ثابت شده است که می‌توان از آن دارو تولید کرد.

این امر الهام بخش یونگ-ژیان چنگ و تیمش شد تا متابولیت‌های ثانویه تولید شده توسط صدپای سر قرمز چینی را بررسی کنند.

درمانی هزاران ساله

بیانیه محققان خاطرنشان کرد: هزاران سال است که صدپای سمی در درمان بیماری‌هایی از جمله صرع، سل، سوختگی و بیماری‌های قلبی و عروقی استفاده می‌شود.

این پژوهش در یک محیط آزمایشگاهی انجام شد که در آن نمونه‌ای از پودر صدپای خشک شده را با اتانول مخلوط کردند تا تعداد قابل توجهی از ترکیبات را از حیوانات استخراج کنند.

سپس برای شناسایی ترکیبات موجود در آنها با استفاده از تکنیک‌هایی مانند کروماتوگرافی و طیف‌سنجی، این ترکیبات جدا شدند.

پژوهشگران پس از شناسایی ترکیبات، ۱۲ آلکالوئید کینولین و ایزوکینولین جدید را کشف کردند که برخی از آنها ترکیبات مولکولی منحصر به فردی را به نمایش گذاشتند.

علاوه بر این، آنها ۶ آلکالوئید دیگر را که قبلاً در این گونه یا گیاهان مشاهده شده بود، پیدا کردند.

در کشت سلولی، برخی از آلکالوئیدها خواص ضد التهابی نشان دادند، در حالی که برخی دیگر نیز توانایی کاهش فیبروز کلیه را نشان دادند.

محققان می‌گویند: این تجمع بافت همبند با بیماری مزمن کلیوی مرتبط است و با التهاب تحریک می‌شود.

مؤثرترین آلکالوئید دو کاره

پژوهشگران افزودند که پروتئینی را شناسایی کرده‌اند که در فیبروز کلیه نقش دارد و توسط مؤثرترین آلکالوئید دو کاره قابل هدف‌گیری است.

این پروتئین با فیبروز کلیه مرتبط است، زیرا تحت تأثیر قوی‌ترین آلکالوئید موجود در زهر صدپا قرار دارد.

این نشان‌دهنده مکانیسم بالقوه‌ای است که از طریق آن آلکالوئید می‌تواند در درمان بیماری کلیوی مفید باشد.

این کشف می‌تواند راه را برای تحقیقات آینده و توسعه درمان‌های بالقوه برای بیماری‌های کلیوی که یک نگرانی بهداشتی مهم در سطح جهانی است، هموار کند.

این مطالعه در مجله Natural Products منتشر شده است.

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903080

دیگر خبرها

  • توصیه‌هایی برای مقابله با بیماری آسم
  • این میوه خوشمزه هم کبد چرب را درمان می‌کند هم باعث طول عمر می‌شود
  • سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد؛ نجات جان ۱۵۴ میلیون نفر با تزریق واکسن در ۵۰ سال گذشته
  • واکسن ها در ۵۰ سال گذشته جان ۱۵۴ میلیون نفر را نجات داده اند
  • هزینه‌های درمان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان‌های زاهدان رایگان شد
  • درمان بیماری‌های کلیوی با سم این حشره خطرناک
  • ضرورت افزایش مراکز معاینه فنی خودرو در شهرستان‌ها
  • درمان بیماری کلیوی با سَم صدپایان!
  • درمان جدید بیماری آلزایمر
  • غلبه بر عفونت سینوس : ترفندهای ساده و موثر بدون نیاز به دارو (اینفوگرافی)