Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-03@00:21:56 GMT

تولید سه میلیون بشکه نفت از لایه نفتی پارس جنوبی

تاریخ انتشار: ۶ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۵۴۰۱۸۶

تولید سه میلیون بشکه نفت از لایه نفتی پارس جنوبی

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز؛ به نقل از روابط عمومی شرکت نفت وگاز پارس، فردین اسعدی افزود: همچنین تاکنون در پنج مرحله، محموله‌های صادراتی از این میدان مشترک به مقاصد بین‌المللی بارگیری و ارسال شده است.
او در تشریح آخرین وضعیت توسعه لایه‌های نفتی پارس جنوبی بیان کرد: تداوم فعالیت‌های توسعه‌ای در این میدان نیازمند به کارگیری دانش روز حفاری افقی، تکمیل هوشمند چاه‌ها و روش‌های نوین ازدیاد برداشت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اسعدی یادآور شد: لایه‌های نفتی پارس‌جنوبی، متشکل از چهار سازند مخزنی سروک زیرین (مادود)، ماسه سنگ کژدمی، داریان بالایی و داریان پایینی در عمق هزار متری بستر خلیج فارس واقع شده است.
او ادامه داد: طرح توسعه لایه‌های نفتی پارس جنوبی به صورت آزمایشی در قالب یک طرح کوچک با شرح کار هفت حلقه چاه تولیدی، ساخت، نصب و راه‌اندازی یک سکوی چاه و تامین یک فروند کشتی بهره‌برداری، ذخیره و صادراتی موسوم به اف پی اس او از سال 84 آغاز شد، اما به دلایل متعدد تامین این کشتی با مشکلاتی روبرو شد تا اینکه در اواخر سال 92 تامین اف پی اس او و تکمیل توسعه مرحله اول فاز اول لایه‌های نفتی پارس جنوبی در دستور کار جدی شرکت ملی نفت ایران قرار گرفت.
مجری طرح توسعه لایه‌های نفتی پارس جنوبی بیان کرد: در این ارتباط در مدت 24 ماه از فروردین 94 با تبدیل وضعیت یک نفتکش خریداری شده به زیرسازه اف پی اس او و طراحی و ساخت و نصب ماژول‌های فرآورشی و یوتیلیتی روی آن، این شناور فرآورشی تامین و از 29 اسفندماه سال گذشته همزمان با روز ملی نفت قفل تولید از لایه‌های نفتی پارس جنوبی شکسته شد.
اسعدی با بیان اینکه شناور فرآورشی اف پی اس او (کوروش) در لایه‌های نفتی پارس جنوبی اولین شناور فراورشی تامین شده در کل منطقه خاورمیانه است، اظهار کرد:‌ تاکنون فقط در سمت قطری میدان تجربه به‌کارگیری اف اس او بدون تجهیزات فرآورشی و در سمت ایرانی نیز فقط تجربه استفاده از اف اس یو بدون تجهیزات فرآورشی و بارگیری وجود داشته است.
مجری طرح توسعه لایه‌های نفتی پارس جنوبی و گفت: امکان بارگیری 700 هزار بشکه نفت خام توسط سیستم بارگیری شناور اف پی اس او و بطور معمول در هر ساعت، امکان تخلیه 30 ‌هزار بشکه توسط سیستم بارگیری این شناور وجود دارد.
اسعدی با بیان اینکه سقف بهره‌برداری روزانه از چاه‌های موجود، بر اساس مدل‌های مخزنی معادل 35 هزار بشکه در روز تعیین شده بود، افزود: با تطبیق تاریخچه پنج ماه اخیر تولید و به دلیل حجم بالای گاز تولیدی، به منظور رعایت اصول بهره‌برداری صیانتی حداکثری، حفظ طولانی‌تر فشار مخزن و ممانعت از افت شدید توان تولید چاه‌ها، برنامه‌ریزی طرح برای تولید روزانه سکو، در سقف 25هزار بشکه صورت پذیرفته و در دستور کار قرار گرفته است.
او با اشاره به اینکه توسعه لایه‌های نفتی پارس جنوبی، مرحله به مرحله خواهد بود ادامه داد: در مرحله دوم توسعه فاز اول، مقرر است عملیات حفاری چاه‌های تزریقی روی اسلات‌های خالی سکوی کنونی، از اوایل زمستان سال جاری به مدت ٦ ماه اجرا شود.
اسعدی اضافه کرد: همچنین از اوایل تابستان سال آینده روزانه ٣٠ هزار بشکه آب به درون ناحیه در حال تخلیه تزریق می شود، در غیر این صورت، در انتهای سال دوم بهره‌برداری، با توجه به وضعیت ناهمگون سنگ مخزن و لایه نازک در حال بهر‌برداری و نوع سنگین سیال، تولید روزانه حداقل به نصف کاهش خواهد یافت.
او، حجم نفت درجای سازند در حال تخلیه داریان بالایی در گستره میدان گازی پارس جنوبی را تا 12 میلیارد بشکه تخمین زد و افزود: در محدوده مدل‌شده نزدیک به مرز با مساحت نزدیک به 400 کیلومتر مربع حجم نفت درجا حدود هفت میلیارد بشکه است.
مجری طرح توسعه لایه‌های نفتی پارس جنوبی اظهارکرد: همچنین احتمال دارد ارتباط فشاری لایه نفتی با میادین نفتی مجاور (سپند در جنوب غرب، هامون در شمال شرق و بلال در جنوب شرق) ایجاد شود که ارزیابی دقیق‌تر این ارتباط، مستلزم حفاری‌های اکتشافی توصیفی است و با توجه به این که در سمت قطری از ٦ لایه برداشت می‌شود، احتمال کشف لایه‌های عمیق‌تر دیگری هم در سمت ایران هست.
اسعدی گفت: با توجه به اهمیت راهبردی توسعه لایه‌های نفتی مخزن مشترک پارس جنوبی، متقضی است برنامه‌ریزی جدی و فوری به منظور فراهم کردن بستر توسعه فازهای چندگانه این طرح صورت پذیرد.

402

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۴۰۱۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت جهانی نفت امروز ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۵۴ سنت معادل ۰.۶۱ درصد کاهش به ۸۷ دلار و ۸۶ سنت رسید.

به گزارش تسنیم، قیمت نفت در روز چهارشنبه برای سومین روز پیاپی کاهش یافته است. افزایش ذخایر نفت خام و تولید نفت آمریکا به عنوان بزرگترین مصرف کننده نفت دنیا به همراه بالا رفتن امید نسبت به قرارداد آتش بس در خاورمیانه از عوامل افزایش قیمت نفت بوده است.

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۵۴ سنت معادل ۰.۶۱ درصد کاهش به ۸۷ دلار و ۸۶ سنت رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا هم با ۸۰ سنت معادل ۰.۹۸ درصد کاهش ۸۱ دلار و ۱۳ سنت معامله می‌شود.

آمار موسسه نفت آمریکا نشان می‌دهد ذخایر نفت خام این کشور ۴.۹۰۶ میلیون بشکه در هفته گذشته افزایش داشته، در حالی که ذخایر بنزین و میعانات گازی آن کاهش یافته است.

آمار رسمی اداره اطلاعات انرژی آمریکا نشان می‌دهد ذخایر بنزین این کشور ۱.۴۸۳ میلیون بشکه و ذخایر میعانات گازی ۲.۸۷ میلیون بشکه پایین آمده است.

تولید نفت آمریکا هم در ماه فوریه تا ۱۳.۱۵ میلیون بشکه در روز افزایش داشته در حالی که در ژانویه برابر با ۱۲.۵۸ میلیون بشکه در روز بوده است.

انتظار بسته شدن یک قرارداد آتش بس بین رژیم صهیونیستی و حماس به دنبال از سرگیری مذاکرات صلح توسط مصر قیمت نفت را پایین آورده است. پایان این جنگ می‌تواند نگرانی در مورد گسترش درگیری و مختل شدن عرضه نفت خاورمیانه را کاهش دهد.

به نظر می‌رسد تولید اوپک صد هزار بشکه در روز در آوریل کاهش یافته و به ۲۶.۴۹ میلیون بشکه در روز رسیده است که نشان دهنده صادرات کمتر ایران، عراق و نیجریه و تعهد به سایر اعضا به قرارداد تولید اوپک پلاس است.

دیگر خبرها

  • آغاز تعمیرات اساسی سکوهای تولید گاز پارس جنوبی
  • ارتقای شاخص‌های ایمنی صادرات در شرکت پایانه‌های نفتی ایران
  • برنامه ریزی برای توسعه ۵ میدان نفتی
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • نفت برنت به ۸۷ دلار و ۸۶ سنت رسید
  • کاهش ۱۰۰ بشکه ای تولید روزانه نفت اوپک
  • برنت ۸۷ دلار و ۸۶ سنت شد
  • افزایش تولید روزانه ۸۰ هزار بشکه نفت در نفت و گاز گچساران
  • ۳۰ درصد بازار سرمایه در اختیار صنعت پتروشیمی/ فاز ۱۴ پارس جنوبی تماماً ایرانی است
  • اوجی: تولید نفت ایران امسال جهش می‌کند