Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرهنگ>موسیقی - ایلنا نوشت: اگر پرویز مشکاتیان عمر طولانی‌تری می‌داشت یا ما چند نفر مانند او در موسیقی ایران داشتیم؛ قطعا امروز شرایط موسیقی ایران بسیار متفاوت می‌بود؛ اما درست در شرایطی که جامعه به او بسیار نیاز داشت؛ همه را تنها گذاشت.

کیوان ساکت ضمن بیان این مطلب گفت: در بحث آهنگسازی و تصنیف‌سازی موسیقیدانان جوان‌تر ما نتوانسته‌اند آهنگ‌هایی را بسازند که بتواند با اقبال جامعه روبرو شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کاری بود که اتفاقا از عهده موسیقیدان بزرگی چون پرویز مشکاتیان برمی‌آمد؛ مشکاتیان تصانیفی را می‌ساخت که ضمن داشتن جذابیت‌های لازم برای مردم، بسیار آثار مهمی در زمینه موسیقی نیز محسوب می‌شدند و از سطح کیفی بالایی برخوردار بودند.

این آهنگساز در ادامه افزود: تلویزیون در شکل‌گیری ذائقه مردم نقش بسیار پررنگ و مهمی داشته است. می‌بایست برای شکل‌دادن به ذائقه مردم در زمینه موسیقی برنامه‌ریزی صحیحی صورت می‌گرفت منتهی این برنامه‌ریزی هیچ وقت اتفاق نیافتاد و صداوسیما در ذائقه‌سازی برای مردم کوتاهی کرده است.

او همچنین عنوان کرد: در برنامه‌های صداوسیما مردم با حجمی از برنامه‌ها و موسیقی‌های طراحی نشده از نظر آموزشی روبرو می‌شوند و شما هیچ خط‌کشی و زمان‌بندی در این زمینه نمی‌توانید پیدا کنید. این عامل یکی از اصلی‌ترین عواملی است که باعث شد ذائقه مردم به سمت موسیقی‌های ساده‌تر با کیفیت نازل‌تر‌سوق داده شود.

کیوان ساکت درباره نقش پرویز مشکاتیان در گسترش موسیقی باکیفیت بالا در جامعه گفت: پرویز مشکاتیان از چهره‌های تکرار نشدنی موسیقی ایران بود. دریغا که ما بسیار زود این چهره ماندگار و تاثیرگذار موسیقی ایران را از دست دادیم. مشکاتیان درست در اوج پختگی و در زمانی که همچنان می‌توانست آثار بسیار درخشانی را با تکیه بر خلاقیت کم‌نظیرش برای جامعه خلق کند متاسفانه از میان ما رفت. آثار او نمونه‌هایی مهم از موسیقی‌های باکیفیتی محسوب می‌شوند باعث ارتقای سلیقه و ذائقه شنیداری مردم نیز می‌شد.

این موسیقیدان افزود: مشکاتیان در ساختن آهنگ‌های باکلام و بی‌کلام بسیار استاد بود و آثاری که از مشکاتیان به یادگار مانده نشان می‌دهد که آثارش در تاریخ موسیقی معاصر ما کم‌نظیر هستند.

او همچنین عنوان کرد: اگر پرویز مشکاتیان عمر طولانی‌تری می‌داشت و یا ما چند هنرمند مانند او در موسیقی ایران داشتیم؛ قطعا امروز شرایط موسیقی ایران بسیار متفاوت می‌بود. باور کنید اگر مشکاتیان زنده بود آهنگسازان ما با احتیاط و وسواس بیشتری آهنگ‌هایشان را می‌ساختند. مشکاتیان بسیار نابهنگام و درست در شرایطی که جامعه به او بسیار نیاز داشت همه را تنها گذاشت و این دریغ و افسوس هنوز بعد از سال‌ها از درگذشت او برای همه ما وجود دارد.

58241

کلید واژه‌ها : موسیقی - موسیقی سنتی -

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۴۲۸۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردمی که تلویزیون نمی‌بینند و سریال هایی که دیده نمی‌شود!

نتایج رصد و نظرسنجی های مختلف درباره میزان رویکرد مردم به سریال های نوروزی هشدار نگران کننده ای را به صدا درآورده است.   به گزارش خبرآنلاین، براساس این نظرسنجی سریال زیرخاکی ۱۹/۸۶ درصد مخاطب داشته و سریال رستگاری تنها موفق به جذب ۷/۳۴ درصد از مخاطبان صدا و سیما شده است. سریال هفت سر اژدها نیز ۱۸/۱۶ درصد مخاطب داشته است! نکته مهم و قابل تامل در این نظرسنجی این است که ۵۴/۶۴ درصد مردم اصلا این ۳ سریال را ندیده اند.   به عبارت دیگر، صداوسیما علی رغم تدارک ویژه و پرهزینه شب عید و ماه مبارک، هنوز نتوانسته مخاطبان گذشته خود را پیدا کند. این ارقام نشان می دهد که صداوسیما همچنان دچار ریزش مخاطب بوده و طرح های تحول مدیران این سازمان نیز موفقیتی در پی نداشته است. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • محمودزاده: پرونده چای دبش لاپوشانی شد، در پرونده کاظم صدیقی هم کوتاهی شد /چرا تا قبل از عذرخواهی صدیقی ورودی به پرونده زمین خواری در ازگل نشد؟
  • حال موسیقی ایران خوب است
  • نماینده دائم ایران در ژنو: ضرب و شتم، مدافعان حقوق بشر را ساکت نمی‌کند
  • نمایندگی ایران: ضرب و شتم، مدافعان حقوق بشر را ساکت نمی‌کند
  • انتقاد تند علم الهدی از تلاش برای بازگرداندن خواننده ها و هنرمندان خارج نشین به ایران /بخاطر جذب حداکثری باید عناصر ناپاک و ضدانقلاب به کشور برگردند؟
  • مردمی که تلویزیون نمی‌بینند و سریال‌هایی که دیده نمی‌شود!
  • مردمی که تلویزیون نمی‌بینند و سریال هایی که دیده نمی‌شود!
  • شگفتی بزرگ صداوسیما برای مردم ایران؛ صبح بخیر مسئولین!
  • فیلمی از سورپرایز جالب مردم در کنسرت توسط گرشا رضایی
  • قهرمانان، رسانه گویای هویت ملی ایران‌اند