Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایلام- معاون فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی استان ایلام با تاکید بر اینکه سبک زندگی اشرافی گری باعث افزایش سن ازدواج و کاهش این امر در جامعه است، گفت: تهاجم فرهنگی و گسترش ارتباطات نامتعارف و تاثیر شبکه‌های ماهواره‌ای و شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی و عدم کنترل و عدم رشد سواد رسانه‌ای خانواده‌ها در این زمینه باعث رشد آمار طلاق در سال‌های اخیر شده است .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش قدس آنلاین، حجت‌الاسلام و المسلمین «حشمت‌الله رستمی» در این باره اظهار کرد: خانواده مهمترین نهاد اجتماعی در هر جامعه به حساب می‌آید و اگر این نهاد مقدس و دارای ارزش و دارای پایه‌های محکم باشد قطعا آن جامعه در مسیر رشد و تعالی قرار می‌گیرد اما اگر این نهاد شکوهمند دچار آسیب شود این آفت به سایر بخش‌های جامعه سرایت می‌کند و آن جامعه را دچار مشکل می‌کند .

رستمی با اشاره به اینکه در حال حاضر با توجه به اوضاع فرهنگی جامعه آنچه که باید در اولویت قرار بگیرد موضوع ازدواج آسان و ساده در بین خانواده‌هاست، افزود: سبک زندگی مردم در سال‌های اخیر به ‌ویژه در امر ازدواج به سمت اشرافی‌گری حرکت کرده و این نوع سبک زندگی باعث افزایش سن ازدواج و کاهش ازدواج در جامعه شده است .

این کارشناس مذهبی عنوان کرد: تهاجم فرهنگی و گسترش ارتباطات نامتعارف و تاثیر شبکه‌های ماهواره‌ای و شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی و عدم کنترل و عدم رشد سواد رسانه‌ای خانواده‌ها در این زمینه باعث رشد آمار طلاق در سال‌های اخیر شده است .

معاون فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی استان ایلام تاکید کرد: اگر سواد رسانه‌ای و قدرت تحمل خانواده‌ها در مقابل مشکلات بالا برود و اگر اعتیاد و فقر نباشد و خانواده‌ها در امر ازدواج سخت گیری‌های نامتعارف نداشته باشند و به عبارت دیگر تفاهم و سعه صدر بیشتری در بین خانواده‌ها و جوانان باشد، قطعا آمار طلاق کاهش می‌یابد .

رستمی گفت: امروزه سختگیری بیش از حد خانواده‌ها در موضوع ازدواج باعث شده این امر آسمانی به یک تابو تبدیل شده در صورتی که نباید این گونه باشد و جامعه ایرانی اسلامی ما که مبتنی بر آموزه‌های دینی است با این تجمل گرایی و سخت گیری‌ها همخوانی ندارد .

وی ابراز کرد: سیره اهل بیت را که نگاه می‌کنیم مشاهده می‌شود که ساده ترین ازدواج تاریخ عالم بشریت مربوط به اهل بیت و به ‌ویژه حضرت علی و فاطمه بوده و مهریه آنان بسیار ساده بوده و لذا می‌طلبد هم والدین و هم دستگاه های متولی فرهنگی ازدواج در خانواده ها، مراکز علمی دانشگاهی و حوزوی با قید اولویت در خصوص سال گیری و آسان نمودن امر ازدواج زمینه رشد ازدواج در بین جوانان را فراهم کنند .

این استاد دانشگاه تاکید کرد: امروز در جامعه هم بیکار و هم جوان مجرد، زیاد داریم و این دو آفت بزرگ برای فرهنگ یک جامعه است که متولیان امر اقتصاد و دولت محترم در زمینه اشتغال با اولویتی که امسال مقام معظم رهبری فرمودند، کار بکنند و اگر اشتغال باشد، جوان استقلال مالی پیدا کرده و آن جوان به سمت ازدواج سوق داده می‌شود .

رستمی اظهار کرد: اگر اشتغال نباشد، ازدواج یا کمرنگ و یا صورت نخواهد گرفت؛ اما آنچه که مهم است ساده کردن مراحل ازدواج و مخارج آن است چرا که برای جوانی که بخواهد تشکیل زندگی دهد هزینه‌های چند ده میلیونی، کمرشکن است که شیرینی ازدواج را به کام آنها تلخ می‌کند .

وی یادآور شد: از طرفی هم متاسفانه وام ازدواج ناچیز بوده و جوانی که تازه ازدواج کرده بجای داشتن دغدغه در توسعه خانواده، دغدغه پرداخت اقساط آن را دارد که این موضوع با فرهنگ ترویج ازدواج در جامعه همخوانی ندارد .

رستمی تاکید کرد: امیدواریم با تاسی به مکتب صحیح قرآن و اهل‌بیت (ع) و برنامه‌ریزی متولیان امر و همراهی خانواده‌ها شاهد تشکیل ازدواج‌های گسترده و پایداری آنها در سطح کشور باشیم و روز به روز آمار طلاق کاهش پیدا کند.

منبع: ایسنا

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۴۵۲۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جمعیت جوان اصلی‌ترین مولفه قدرت و ثروت واقعی هر کشور

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، دکتر پژمان بختیاری نیا به خبرنگار ما گفت: تغییرات جمعیت یک پدیده اجتماعی مهم است که تحت تأثیر عوامل مختلفی از جمله باروری، مرگ و میر، مهاجرت، و تغییرات اجتماعی و اقتصادی قرار می‌گیرد. این تغییرات می‌توانند به شکل افزایش یا کاهش جمعیت، تغییر در ساختار سنی جمعیت و تأثیر بر اقتصاد و جامعه منجر شوند.


وی افزود: کشور ما در موضوع جمعیت در موقعیت حساسی است و با بسته شدن پنجره جمعیتی وارد بحران خواهیم شد، اکنون دو سوم جامعه در رده سنی ۱۵ تا ۶۴ سال هستند و در واقع ۷۰ درصد جامعه در این رده سنی قرار دارند و به همین منظور ما باید به ساختار سنی توجه کنیم، زیرا در مرحله پنجره جمعیتی همه مشکلات متخصصان و پژوهشگران بحث توانمندسازی جوانان است و از این روش جهش توسعه‌ای را خواهیم داد.


دکتر بختیاری نیا ادامه داد: در تدوین قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به ۲۱ مانع فرزندآوری مورد توجه قرار دارد که عبارتند از؛   تاخیر در ازدواج جوانان، کاهش سن ازدواج، الگوی مسکن، مشکلات اقتصادی و هزینه فرزندپروری، اشتغال و نگرانی آتیه زنان، اشتغال پدران خانواده، هزینه دوران باداری و شیردهی، هزینه‌های ناباروری، عقیم‌سازی و استفاده بی‌رویه از اقلام پیشگیری، ترس از فرزند معلول، قبح‌زدایی از سقط جنین، نگهداری از تربیت و آینده فرزندان و ضعف خدمات اجتماعی مادر و کودک از جمله این موانع است.


رئیس مرکز بهداشت خوزستان اضافه کرد: همان طور که سیاست‌های تحدید جمعیت در دهه ۶۰ برپایه تغییر نگرش‌ها، هنجار‌ها و ارزش‌ها بود، امروز نیز برای مهندسی معکوس این مساله هیچ راهی جز از مسیر ایجاد تغییر در نگرش‌ها و ارزش‌ها وجود ندارد. سیاست‌گذاری جمعیتی نوعی سیاست‌گذاری اجتماعی است و باید در این چارچوب حرکت کند و از الزامات آن، توجه به بستر‌های فرهنگی است. تمرکز بر روی تغییرات فرهنگی، مدیریت انتقال زمان و استفاده از توانمندی‌ها و ظرفیت‌های کمک‌کننده در فرزندآوری از دیگر موارد در این زمینه هستند.


معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز می‌گوید: در واقع در کنار حل مشکلات اقتصادی کشور، باید برای تغییر انگاره‌های غلط نقش بسته در اذهان جامعه درباره جمعیت و فرزندآوری، کار فرهنگی را در اولویت قرار دهد تا زنان و مادران بتوانند در کنار فعالیت‌های اجتماعی، نقش مادری خود را با کمترین دغدغه دنبال کنند.


وی گفت: در بخش فرهنگی فردگرایی گفتمان غالب است. آزادی‌های فردی، تغییر ارزش‌ها و هنجار‌های فردی و به طور کلی سبک زندگی از مولفه‌هایی هستند که سبب افزایش سن ازدواج شده‌اند، در حقیقت شاهد تغییر سبک زندگی هستیم که این موارد به طور قطع در افزایش سن ازدواج اثرگذار هستند و در نتیجه سن باروری نیز افزایش می‌یابد. توجه به عقاید، اخلاق، خرده فرهنگ‌ها و زیست بوم از اصول پرداختن به کار‌های فرهنگی است.

دکتر بختیاری نیا افزود: حمایت از ازدواج جوانان و فرزندآوری آنها، ارزشمند کردن فرزندآوری توسط عوامل فرهنگ‌ساز، رسانه‌ها و رفع موانع و مشکلات خانواده‌ها در این مسیر که عمدتاً در قانون جوانی جمعیت مورد توجه هستند می‌توانند ما را از این بحران عبور دهند، اما لازم است بدانیم مهمترین موضوع فرهنگ‌سازی و الگوسازی است که آحاد مردم و گروه‌های اجتماعی باید به آن توجه کنند.


وی تاکید کرد: مساله جوانی جمعیت از برنامه‌های محوری وزارت بهداشت است و فرزندان سرمایه‌های ارزشمند جامعه و خانواده هستند.

دیگر خبرها

  • بهره‌مندی ۳۶۰ هزار نفر از خدمات روانشناختی در مازندران ‌
  • عروسی‌هایی بدون تالار و تشریفات
  • بهره‌مندی بیش از ۳۶۰ هزار نفر از خدمات مشاوره بهزیستی مازندران
  • ۲۳ درصد پرونده های مشاوره طلاق در مازندران منجر به ساز شد
  • حفظ کیان خانواده سلامت جامعه را ارتقا می‌دهد
  • جمعیت جوان اصلی‌ترین مولفه قدرت و ثروت واقعی هر کشور
  • اگر حیوانات جنگل زندگی اشرافی داشتند! (عکس)
  • تاثیر فرهنگ ‌بر سلامت خانواده ‌
  • تاثیر فرهنگ فرهنگ ‌بر سلامت خانواده ‌
  • تجلیل از ۲۹ زوج دهه شصتی در قزوین