Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴-برخی از مسئولان و چهره‌های سیاسی در پیام‌های جداگانه درگذشت ابراهیم یزدی دبیرکل نهضت آزادی را تسلیت گفتند.‏ نخستین واکنش به درگذشت ابراهیم یزدی را سعید شریعتی، روزنامه‌نگار و فعال سیاسی اصلاح‌طلب داشت. او در این رابطه در توییتر خود نوشت: «مردی بزرگ از تبار مجاهدان و مصلحان امشب به سوی معبود پرگشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روحت قرین آرامش ابدی باد. بزرگمرد سیاست ایران دکتر ابراهیم یزدی

همچنین سیدمصطفی تاجزاده معاون سیاسی وزارت کشور در دولت اصلاحات نیز در رابطه با درگذشت وزیر امور خارجه دولت موقت اظهار داشت: «ایران سیاستمداری باهوش، شجاع، تشکیلاتی، مجرب، صبور و دلسوز را از دست داد. دکتر ابراهیم یزدی تا پایان به مهندس بازرگان وفادار ماند».

فیض‌الله عربسرخی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب نیز با انتشار عکسی از دیدار چندی قبل خود با ابراهیم یزدی تصریح کرد: «دکتر ابراهیم یزدی وزیر خارجه دولت موقت و دبیرکل نهضت آزادی، سیاستمدار برجسته کشورمان به دیدار معبود شتافت. روحش شاد و یادش گرامی».

مرتضی الویری، عضو شورای شهر تهران نیز در این رابطه در توییتر خود نوشت: «ابراهیم یزدی باور داشت ملتی که آزادی می‌خواهد، باید خود هزینه آن را بپردازد و به بیگانه وابسته نباشد. روحش شاد».

زهرا نژادبهرام، عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران هم در توییتر خود نوشت: «‏انقلاب اسلامی ایران در برهه‌هایی حساس، مدیون تلاش‌ها و مجاهدت‌های مردانی چون ابراهیم یزدی بوده. با اندوه فروان درگذشتش را تسلیت می‌گوییم».

سیدعطاالله مهاجرانی، وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این باره چنین واکنش نشان داد: ‏«انا لله و اناالیه راجعون. درگذشت دکتر ابراهیم یزدى رهبر نهضت آزادى ایران را به خانواده و بستگان و دوستان و نهضت آزادى تسلیت میگویم. روانش شاد.»

جمیله کدیور، نماینده مجلس ششم نیز در توییتر خود نوشت: «ابراهیم یزدی بخشی از تاریخ انقلاب ایران بود که ناگفته ماند. سیاستمداری شریف که تاریخ به خوبی از او یاد خواهد کرد. روحش شاد و یادش گرامی باد».

حسین جابری انصاری، معاون وزیر امور خارجه نیز در واکنش به درگذشت وزیر اسبق امور خارجه در کانال تلگرامی خود نوشت: «انا لله و انا الیه راجعون. دکتر ابراهیم یزدی، زاده دوم مهر 1310 در قزوین و درگذشته پنجم شهریور 1396 در ازمیر ترکیه، عضو شورای انقلاب اسلامی و دومین وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران».

عبدالله مومنی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب نیز در توییتر خود خاطرنشان کرد: «دکتر ابراهیم یزدی عمری غمخوار آزادی و استقلال ایران و ایرانی بود. این مصیبت را به تمامی آزادی خواهان و ایران دوستان تسلیت می‌گویم».

غلامحسین کرباسچی هم در اینستاگرام خود در واکنش به این موضوع نوشت: «دکتر ابراهیم یزدی ازدنیا رفت. یکی از ملّی‌ترین سیاستمداران مسلمان تاریخ ایران بدرود حیات گفت».

شهیندخت مولاوردی، دستیار ویژه رئیس‌جمهور در امور حقوق شهروندی نیز درخصوص درگذشت وزیر امور خارجه دولت موقت در کانال تلگرامی خود یادآور شد: «دکتر ابراهیم یزدی وزیر امور خارجه دولت موقت شامگاه یکشنبه در سن ۸۶ سالگی پس از دوره‌ای بیماری در شهر ازمیر ترکیه درگذشت/روحشان شاد و قرین رحمت الهی باد.»

داود سلیمانی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب و نماینده مردم تهران در مجلس ششم نیز در این باره در کانال تلگرامی خود با انتشار عکسی از دیدار چندی پیش خود و محمد نعیمی‌پور با ابراهیم یزدی نوشت: در دوره بیماری دکتر ابراهیم یزدی و قبل از سفر ایشان برای معالجه، با دوست گرانقدرم آقای مهندس نعیمی‌پور به ملاقاتش رفتیم. آرام بود و با گرمی تمام از حضورمان استقبال کرد و کمی حال و احوال کردیم. من بعد از آزادی‌ام با او ملاقاتی نداشتم و شاید بشاشت و خوشحالی و چاق سلامتی وی با دیدنم این حس را در من بوجود آورد که او نیز خوشحال شد. این نگاه و رفتار تا آخر دیدار گرمایی خاص را در من می‌دمید. دوستان دیگری هم بودند و از هر دری سخنی، هم از بیماری و لزوم سفر برای معالجه گفت و هم ذکر برخی خاطرات کوتاه. هنگام خداحافظی نیز برخاست و مارا مشایعت کرد، گرم و صمیمی. چون بنا بود که ابتدا به امریکا برود. از او سوال می‌کردیم و او می‌گفت که دیدار فرزندان و معالجه را در برنامه دارم. پرسیدم دکتر در امریکا پس از دیدار و معالجه می‌مانید یا برمی‌گردید و او گفت برمی‌گردم... فکر نمی‌کردم که اینک باید به سوگ او بنشینیم. اگرچه من و امثال من در مواضع سیاسی گذشته‌مان با مرحوم بازرگان و مرحوم یزدی و نهضت آزادی اختلاف دید و زاویه نگرش متفاوت داشتیم اما واقعا خلوص و سلامت و ایمان و اعتقاد آنان به اسلام و ایران را ارج می‌نهم و رفتنش را باور ندارم. شاید همین ناباوری بود که ابتدا که خبر فوت ایشان را شنیدم با دیدن تکذیبیه مهندس توسلی متوجه نشدم که آن خبر احتمالا تاریخ گذشته است و بلافاصله چون خبر منبع داشت آن تکذیبیه را نقل کردم ولی با اندکی سرچ در خبرگزاری‌ها دریافتم که متاسفانه خبر رحلت آن مرد بزرگ سیاست و اخلاق واقعیتی است که از ان گریزی نیست. روحش شاد و یادش گرامی.

سیدصادق خرازی، دبیرکل حزب ندای ایرانیان و معاون اسبق وزارت امور خارجه در صفحه اینستاگرام خود نوشت: شادروان دکتر ابراهیم یزدی، انقلابی نامدار همسنگر بازرگان و شریعتی و چمران و دبیرکل نهضت آزادی ایران ساعاتی قبل چشم از این جهان فانی بر بست و به سوی دیار باقی شتافت. دکتر یزدی نامی آشنا برای همه انقلابیون درون و برون کشور بود. فارغ از همه اختلاف سلیقه‌ها و برداشت‌های متفاوت نام او در صفحات روزهای نخستین انقلاب درج شده است. اخلاق و انصاف دو مشخصه بارز این انسان شریف بود، متدین و خداترس بود. هیچگاه حاضر نشد علیه امام و انقلاب مطالب دیگر و دشمن‌شادکن بیان کند. اهل خرد و تدبیر بود و منافع ملی را بر هر باور و ایدئولوژی رجحان می‌داد. اهل عبادت و مناجات بود. خداوند او را غریق رحمت واسعه خود کند و با شهدای اسلام و همه بزرگان دین‌دار دین‌باور محشور فرماید.

مجید فراهانی، عضو شورای شهر تهران ورئیس شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان نیز در پیامی به مناسبت درگذشت وزیر امور خارج دولت موقت عنوان کرد:دکتر ابراهیم یزدی انقلابی همرزم و همسنگر دکتر مصطفی چمران و دکتر علی شریعتی به دیدار حق شتافت، ابراهیم یزدی وزیر خارجه دولت موقت که تشرع و تدین و خدا ترسی او زبانزد بود به رغم اختلاف نظر و تفاوت سلیقه همواره از نظام جمهوری اسلامی ایران و اعتلا و استقلال آن دفاع کرد و منافع ملی را بر منافع حزبی و جناحی برتری می‌داد. او از نسل سیاستمدارانی بود که اخلاق‌گرایی و واقع‌نگری در مواضع و ادبیات رفتاریش پررنگ و برجستهبود، نسلی که سیاست را نه خدعه که خدمت، نه کسب منفعت که درک محنت می‌دانستند، نسلی که انقلاب و نظام برآمده از ان را هماره ایام برخود و مصلحت فردی خود تفوق دادند. نسلی که تشرع و تدین و تشخص و تقید را معنایی اصیل دادند و بلکه بالاتر، آن را زیستند. این ضایعه تاسف بار و فقدان دردناک را به خانواده و علاقه‌مندان ایشان تسلیت عرض می‌کنم.

حجت الاسلام سید حسن خمینی با انتشار تصاویری از امام(ره) و ابراهیم یزدی در اینستاگرام نوشت:درگذشت یکى از نخستین وزراى خارجه جمهورى اسلامى مرحوم دکتر ابراهیم یزدى را به دوستان و خانواده ایشان تسلیت عرض مى‌نمایم و از خداى متعال براى ایشان غفران واسع مسئلت دارم.

محمود احمدی‌نژاد رییس‌ جمهور سابق هم با صدور پیامی درگذشت ابراهیم یزدی وزیر امورخارجه در دولت موقت جمهوری اسلامی ایران را تسلیت گفت. رییس جمهور سابق در پیام خود نوشت: «با نهایت تاسف، در گذشت جناب آقای دکتر ابراهیم یزدی وزیر امور خارجه دولت موقت جمهوری اسلامی ایران را که در طول سالیان متمادی نیز محور وحدت و فعالیت های سیاسی و اسلامی دانشجویان ایرانی مقیم آمریکا بود، تسلیت عرض می کنم.

از خداوند منان برای آن مرحوم، مغفرت و رحمت واسعه الهی را مسالت می کنم و برای خانواده محترم ، بستگان و دوستداران ایشان صبر سلامتی و موفقیت آرزومندم.»

غلامرضا حیدری عضو فراکسیون امید نیز در واکنش به این موضوعدر توئیتر خود نوشت: «درگذشت دکتر ابراهیم یزدی مسلمان مبارز و آزادیخواه که دغدغه ساختن ایرانی آباد و پیشرفته را داشت به همه ایرانیان تسلیت می‌گویم».

حسن روحانی رئیس جمهور کشورماندر پیامی با تسلیت درگذشت دکتر ابراهیم یزدی، از درگاه ایزد منان برای آن مرحوم رحمت واسعه و برای عموم بازماندگان صبر و اجر مسألت کرد. همچنین اوبا انتشار تصویری از خود، رهبر انقلاب و ابراهیم یزدی در اینستاگرام نوشت:تلاش‌های زنده یاد دکتر ابراهیم یزدی در کنار امام در نوفل‌لوشاتو و سال‌های بعد از آن، در تاریخ کشور ماندگار خواهد بود.

محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه در پیامی درگذشتابراهیم یزدی، وزیر اسبق امور خارجه و مبارز برجسته دوران ستمشاهی را به خانواده و کلیه بازماندگان آن فقید سعید‌ تسلیت گفته و از درگاه خداوند سبحان برای آن مرحوم رضوان و رحمت واسعه مسئلت کرد.

منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۴۹۶۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صنعت خودرو، قربانی زیاده‌خواهی مسئولان و دلالان

صنعت خودروسازی ایران این روزها در کنار زیاندهی شدید به دلیل دخالت‌های سیاسی دولت‌ها و مجالس و ضعف‌های مدیریتی، گرفتار زیاده‌خواهی سفته بازان و دلالان هم شده که از فاصله قیمتی وحشتناک کارخانه تا بازار برخی خودروها سودی به جیب بزنند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در سالهای اخیر داستان صنعت خودروسازی ایران به یکی از چالشهای مشهود اقتصاد ایران بدل شده است. در برهه های مختلف زمانی، اتهامات جدی به عملکرد خودروساز، دولت و قانون گذار در خصوص کوتاهی در انجام وظایف، حیف و میل منابع، عرضه محصولات کم کیفیت و انحصار گرایی وارد شده است.

تیغ تیز انتقاد به سمت خودروساز با زیان انباشته 100 هزار میلیاردی

از یک سو، در سالهای اخیر تیغ تیز انتقادات به سمت خودروسازان بوده و جدا از وضعیت محصولات ارائه شده به بازار وضعیت صورتهای مالی آنها با زیان انباشته 100 هزار میلیارد تومانی سوالات متعددی در ذهن کارشناسان و ناظران ایجاد کرده است.

در واقع این سوال مطرح  می‌شود که چگونه است که بازار خودروی ایران در اختیار چند خودروسازی محدود داخلی قرار گرفته و منابع سالیانه تا 8 میلیارد دلار ارز به این حوزه تخصیص یافته اما وضعیت نهایی تولیدات در مقایسه با محصولات خارجی، مورد تایید و رضایت مصرف کننده نیست.

نقش مخرب دولت با سیاست گذاری غیر اصولی در صنعت خودرو

از سوی دیگر، در مقاطع مختلف زمانی نیز نقش مخرب دولت در دخالتهای غیر استاندارد و سیاسی در صنعت خودروسازی مورد توجه قرار گرفته و بخشی از ناظران مشکلات این صنعت را ناشی از سیاست گذاریهای غیر اصولی و مداخله جویانه دولتهای مختلف مرتبط دانسته اند. در حالی که دولت سهم حداقلی را در شرکتهای خودروسازی دارد ولی مدیریت این شرکتها با دخالت مستقیم دولت تعیین می شود و تا حدودی مجلس هم طی سالهای گذشت دخالتهای سیاسی زیادی در صنعت خودروسازی کشور داشته است.

در سالهای اخیر و بعد از تشدید تحریمها و ناترازی بیشتر بین عرضه و تقاضای خودرو یک ضلع جدید نیز به پازل ناترازی خودرو در اقتصاد ایران اضافه شده است.

ضلع جدید گرفتاری صنعت خودرو؛ رانت خواهی مصرف کننده

طی سال های اخیر سیاست گذار صنعت خودرو، با مشی سیاسی متفاوت تصمیم گرفته علیرغم زیان انباشته صنعت خودرو،  از رویکرد تخصیص خودرو با محدودیت  قیمتی به متقاضایان و مصرف کننده نهایی استفاده کند. در این بین شاهد تشکیل صفوف بسیار سنگین متقاضیان برای استفاده از رانت قیمتی بین قیمت عرضه دولتی و بازار آزاد هستیم.

در واقع تلاش برای دسترسی به خودرو به تلاش برای دستیابی به رانت قیمت تغییر کرده است. این وضعیت که متقاضی را به رانت جوی جدید پازل خودرو تبدیل کرده، مشکلات صنعت خودروسازی کشور را بیش  از گذشته تشدید کرده است. موضوعی که اخیرا در خصوص خودروی پژوپارس به دلیل رانت بی سابقه در فاصله قیمت خودرو و بازار تبدیل به سوژه رسانه ای شده است.

در این بین به نظر میرسد جدای از نقش دولت و خودروسازی چه در بحث ناکارمدی مدیریتی و فنی و سیاست گذاریهای غیر اصولی بایستی به نقش مصرف کننده در استفاده از رانت قیمتی نیز توجه کرد.

جولان سوداگران در بازار خودرو/ دوستی خاله خرسه ی سفته بازان در جمع متقاضیان واقعی خودرو

نکته ی دیگری که جدا از ضعف مدیریتی و همچنین کوتاهی وزارت صمت در ساماندهی وضعیت خودرو با ابزار های مختلف از جمله واردات و یا برنامه ریزی برای افزایش تولید خودرو، باید به آن اشاره کرد، حضور سفته بازان و سوداگران در بازار خودرو است.

اتفاقی که در این روزها به وضوح در حال رخ دادن است حضور دلالان و سوداگران در قالب متقاضیان واقعی خودرو در بازار آشفته ی خودرو است. سابقه ی فروش های سابق دو شرکت خودرو سازی نشان می دهد به دلیل عدم مدیریت تقاضای واقعی، حجم خریدارانی که صرفا به دلیل سفته بازی در بازار خودرو حضور پیدا کرده اند، قابل توجه است.

طبق همین تجارب، می توان این ادعا را مطرح کرد، که بخش زیادی از حواشی این روزها خصوصا تجمعاتی که برای عرضه ی خودروی پژو پارس و افزایش قیمتی که این خودرو متناسب با سایر خودرو ها داشته است، اتفاق افتاده، احتمالا ردی از حضور سفته بازان در آن دیده می شود.

لازم به ذکر است علارغم گلایه ی به حقی که برخی از خریداران خودرو در خصوص افزایش قیمت ها مطرح می کنند، اما این نکته نیز باید مورد توجه قرار گیرد که بسیاری از حواشی ایجاد شده توسط کسانی است که صرفا به دنبال ماهی گرفتن از آب گل آلود بازار خودرو و سفته بازی در این بازار هستند و اساسا مصرف کننده ی واقعی به شمار نمی روند.

و کلام آخر اینکه، صنعت خودروی کشور که باید بدون دخالت های سیاسی دولت و مجلس به دست مهندسان و دانشمندان حوزه صنعت کشور زبانزد باشد، گرفتار موجی از رانت خواری ها از جوانب مختلف شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • واکنش ابراهیم رئیسی به درگذشت عروس امام خمینی
  • پیام برادران انصاری در پی درگذشت عروس امام خمینی
  • معاون سیاسی وزیر امور خارجه: ریشه ناآرامی‌ها در منطقه در دخالت خارجی است
  • صنعت خودرو، قربانی زیاده‌خواهی مسئولان و دلالان
  • روزنامه‌نگاری که دیپلمات نبود
  • اولین فهرست اصولگرایان در دور دوم انتخابات مجلس؛ از ابراهیم یزدی تا پورمحمدی و نجابت /از کاندیداها تعهد گرفته شد
  • در سفر ابراهیم رئیسی به پاکستان چه می‌گذرد؟
  • واکنش امیرعبداللهیان به تصمیم اتحادیه اروپا درباره ایران
  • امیرعبداللهیان: اتحادیه اروپا باید رژیم اسرائیل را تحریم کند
  • اتحادیه اروپا باید رژیم اسراییل را تحریم کند