Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرویس اقتصاد پایگاه خبری تحلیلی بی‌باک؛ بخش مهمترین عناوین:


وزیر نفت در پاسخ به این پرسش که بزرگترین مشکل صنعت نفت کشورمان چیست؟ گفت: در این صنعت دچار کمبود سرمایه گذاری و ضعف فناوری هستیم که باید هر دو را درست کنیم.

به گزارش بی‌باک به نقل از صدا و سیما، بیژن زنگنه با حضور در برنامه نگاه یک شبکه یک سیما با اشاره به اینکه بالاترین رأی اعتماد به وزیر نفت در تاریخ کشورمان در این دوره مجلس شورای اسلامی داده شد، افزود: این از یک طرف نشانه همدلی و همگرایی میان دولت و مجلس شورای اسلامی است و باید به آن اهمیت داد و گرامی داشت و این همدلی موجب پیشرفت کشورمان می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی اضافه کرد: از طرف دیگر این اعتماد نشانه رضایت مجلس از عملکرد وزارت و صنعت نفت در سال های گذشته است و این اعتماد بار ما را سنگین تر می کند .

زنگنه گفت: در دوره قبل آقایان توکلی و نادران از مخالفان من برای کسب رأی اعتماد بودند امّا پس از آن در مواردی که از آنها یاری خواستم برای منافع ملی به من کمک کردند و نمونه خوبی از همکاری نیروهای انقلاب با هم بود.

وزیر نفت افزود: اشکالی ندارد مخالف باشیم اما نباید متنفر و دشمن باشیم و در عین مخالفت باید با هم مذاکره کنیم و نه مخاصمه .

وی با تاکید بر اینکه بالاترین نقطه توجه ما باید به منافع ملی باشد، ادامه داد: برای منافع ملی باید با هم همکاری کنیم و این کلید پیروزی ماست و اگر چنین باشیم هیچ دشمنی نمی تواند برای ما خطری جدی بیافریند.

زنگنه با اشاره با اینکه فناوری و علم و دانایی را باید در داخل تولید و بسترهای مناسب را برای آن ایجاد کرد، افزود: محصولات فناوری و علمی را می توان خرید امّا خود علم و فناوری را نمی توان خرید.

وزیر نفت با بیان اینکه سرمایه گذاری ها در صنعت نفت ما به علت مشکلات ناشی از تحریم کم شده است، گفت: مشکلاتی در تنظیم درست روابط مالی میان دولت و شرکت نفت برقرار شده است و کمبود منابع داریم .

زنگنه افزود: باید این مسایل را حل کنیم تا هم میدان های مشترک را توسعه دهیم و هم به افزایش بازیافت نفت از ذخایر موجود و کشف شده مان برسیم تا ذخایر ما هدر نرود که این اقدامات هم به فناوری و هم به منابع مالی و به مدیریت درست نیاز دارد.

وی با بیان اینکه اکنون تولید نفت خام کشورمان بیش از ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه نفت در روز است، گفت: صادرات نفت خام و معیانات ما در مرداد امسال بیش از ۲ و ۶ دهم میلیون بشکه در روز بوده و این رقم های خوبی است و امیدواریم در ماه های آینده این ظرفیت را با بالا رفتن تولید ما در میدان های مشترک افزایش دهیم.

زنگنه با اشاره به اینکه تولید کنونی به هیچ وجه متناسب با ذخایر ما نیست، افزود: در سیاست های کلی نظام که در سال ۱۳۷۹ توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شده، اصلی را داریم که تولید ما متناسب با ذخایر ما باشد.

وی با بیان اینکه تا پایان برنامه ششم توسعه، ظرفیت تولید ما باید به ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه در روز برسد، اضافه کرد: باید ظرفیت تولید صیانتی داشته باشیم و این برای افزایش قدرت اقتصادی، سیاسی و امنیتی در منطقه مهم است .

زنگنه افزود: اکنون تقریباً به اندازه پیش از تحریم ها تولید می کنیم .

وزیرنفت در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه کارگروهی در حال کار است تا بتوانیم منابع داخلی را جذب کنیم، گفت: پارسال ۵ هزار میلیارد تومان اوراق مشارکت منشتر کردیم و در بودجه امسال هم تا ۵ هزار میلیارد تومان اجازه انتشار اوراق مشارکت را به ما دادند.

زنگنه با اشاره به اینکه جذب منابع از داخل سخت است، اضافه کرد: بیشترین تجهیز منابع مالی باید از منابع خارجی باشد .

وی در پاسخ به این پرسش که در دولت دوازدهم چه میزان سرمایه گذاری خارجی جذب شد؟ گفت: با توجه به انعقاد قرارداد با شرکت توتال، امسال بیشترین جذب سرمایه گذارای خارجی را داشتیم و در مورد پتروشیمی هم مقداری از فاینانس استفاده کردیم .

زنگنه افزود: برای سال های آینده به حجم عظیمی از این نوع سرمایه گذاری در قالب قراردادهای نوین نفتی نیاز داریم.

​وزیر نفت گفت: در کمتر از دو سال آینده همه فازهای پارس جنوبی به بهره برداری می رسد و حدود ۷۰۰ میلیون مترمکعب روزانه گاز تولید خواهیم کرد که این میزان از تولید قطر بیشتر خواهد بود.

بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت در ادامه سخنان خود در برنامه نگاه یک درباره کارشکنی های آمریکایی در برجام افزود: باید در عقد قراردادها تسریع کنیم زیرا هر کدام از این قراردادها امضا شود عدم موفقیت برای سیاست آمریکاست.

وی با اشاره به اینکه اکنون شرایط خوبی برای پیشبرد کارها در کشور ایجاد شده است، اضافه کرد: اگر قراردادهای ما متنوع باشد حاشیه امنی را برای ما در مقابل فشارهای آمریکا ایجاد می کند.

زنگنه افزود: اکنون ۱۰ گروه موازی برای مذاکره با شرکت ها در حال فعالیت هستند و به حدود ۱۱ موضوع اولویت داده ایم که باید با پیگیری آنها را به نتیجه برسانیم و امیدواریم چندین قرارداد تا پایان امسال امضا شود.

وی گفت: از چهار ماه پیش در قرارداد اخیر برای انتقال فنآوری راه هایی را پیش بینی کردیم که نخستین راه این است که یک شرکت تولید و اکتشاف نفت ایرانی (پترو پارس) جزو دو شرکت خارجی فرانسه و چین باشد.

زنگنه افزود: چگونگی مدیریت و مهندسی مخزن، مدیریت سوپر پروژه و چگونگی تأمین مالی از جمله مسائل مهمی است که شرکت های خارجی متعهد شدند به شرکت ایرانی آموزش دهند.

وزیر نفت گفت: توتال باید یک مرکز پژوهش معتبر ایرانی را هم تجهیز کند و طرح های مشترک تحقیقاتی را اجرا کنند.

زنگنه افزود: قراردادهایی هم توسط شرکت توتال با شرکت های ایرانی بسته می شود و این کمک می کند تا صلاحیت شرکت های داخلی ما در حد بین المللی شود.

وی ادامه داد: به شرکت نفت هم بخشی از مسائل مربوط به مدیریت پروژه و توانمندی هایی را در سطح مدیریتی بالا آموزش و فنآوری را در این زمینه انتقال می دهد.

وزیر نفت با اشاره به اینکه میدان های مشترک باید به سامان برسد گفت: این موضوع در اولویت ماست و اگر در تعامل جهانی مشکلی پیدا نکنیم می توانیم مشکلات را حل کنیم.

زنگنه درباره اینکه مذاکرات برای توسعه میدان های مشترک طولانی شده است، افزود: برای میدان مشترک فرزاد B با شرکت دولتی هند مذاکراتی کردیم اما به نتیجه نرسیدیم زیرا پیشنهاد آنها مناسب نبود و ۹۰ درصد عاید آنها و فقط ۱۰ درصد عاید ما می شد به همین علت با یک شرکت روسی یادداشت تفاهم امضا کردیم و مشاوری هم مسئول بررسی این موضوع شده است.

وی با بیان اینکه میانگین میزان بازیافت میدان های ما حدود ۲۷ تا ۲۸ درصد است گفت: میدان ها حسب کیفیت زمین و مخزن بازیافت های مختلفی دارد.

زنگنه افزود: افزایش برداشت مسئله اصلی میدان های ماست و نباید به هیچ وجه از آن کوتاه بیاییم و باید از پول و ثروت و از بیت المال حفاظت کنیم.

وزیر نفت با بیان اینکه برای بازیافت به فنآوری های پیشرفته نیاز داریم و باید دانش آن را در داخل کشور تولید کنیم، گفت: با حدود ۱۲ شرکت در حال مذاکره هستیم که بیشتر آنها خارجی هستند و یکی دو شرکت ایرانی هستند.

وی اضافه کرد: اگر همه چیز خوب پیش برود حدود سه ماه طول می کشد تا این مذاکرات به نتیجه برسد.

زنگنه گفت: اکنون وضع همه کشورهایی که با ما میدان مشترک نفتی دارند از نظر برداشت از ما بهتر است زیرا آنها با شرکت های درجه یک بین المللی همکاری دارند.

وی افزود: آنها برای دسترسی به شرکت های بین المللی هیچ محدودیتی ندارند در حالی که ما محدودیت زیادی داریم.

وزیر نفت در بخش دیگری از سخنان خود درباره مسئله معیشت کارکنان صنعت نفت گفت: به وضعیت کارکنان صنعت نفت باید به طور ویژه رسیدگی شود و طبق قانون، شرکت نفت و برخی از شرکت های ما باید دولتی باقی بمانند.

وی ادامه داد: نمی توان با شرکت نفت مانند یک اداره کل برخورد کرد زیرا باید با شرکت های نفت منطقه رقابت کند و برخی مواقع بهترین پرسنل خود را به علت همین رقابت از دست می دهیم.

زنگنه گفت: در سال ۸۴ کل پرسنل قرارداد پیمانکاری و رسمی وزارت نفت کمتر از ۱۲۰ هزار نفر بود اما در سال ۹۲ بدون اینکه کار نفت اضافه شود و با وجود جدا شدن ۲۵ هزار نیرو با واگذاری ها بیش از ۲۲۰ هزار نفر پرسنل داشت.

وزیر نفت با بیان اینکه در جاهایی تراکم نیرو و در جاهایی کمبود نیرو داریم، افزود: داشتن کارکنان زیاد از نظر مدیریتی بحران ایجاد می کند و این در حالی است که با حدود ۸۰ هزار نفر می توان اداره کرد.

زنگنه با اشاره به افزایش سوزاندن گازهای همراه نفت گفت: علت آن اضافه شدن یک میلیون بشکه نفت به تولید است.

وی با بیان اینکه این گازها باید جمع آوری شود و در کارخانه های ان جی ال باید شیرین سازی و تفکیک شوند، افزود: در این زمینه بیش از پنج میلیارد دلار طرح داریم که اکنون در حال اجراست.

وزیر نفت گفت: تعهد کردیم که در پایان برنامه چهار ساله دولت بیش از ۹۵ درصد گازهای همراه نفت را جمع آوری و از سوختن آنها جلوگیری کنیم.

زنگنه با اشاره به اینکه حدود پنج درصد نفت خام خوراک پتروشیمی و بقیه آن تبدیل به سوخت می شود، افزود: برای جلوگیری از خام فروشی لازم است پتروشیمی را توسعه دهیم.

وی ادامه داد: در سال ۱۳۷۶ تولید پتروشیمی حدود یک میلیارد دلار بود و در سال ۱۳۹۵ تولید را به ۲۰ میلیارد دلار رساندیم و اکنون اگر بتوانیم از فاینانس های خارجی به خوبی استفاده کنیم راحت می توانیم در پایان برنامه به بیش از ۴۰ میلیارد دلار برسانیم.

زنگنه گفت: برای پالایش برنامه ما این است که همه میعانات گازی تولیدی کشور را که حدود یک میلیون بشکه در روز خواهد بود را در پالایشگاه های خودمان پالایش کنیم.

وزیر نفت افزود: با توجه به این برنامه پیش از پایان دولت دوازدهم میعانات گازی برای صادرات نخواهیم داشت و تبدیل به فرآورده ها خواهد شد.

وی اضافه کرد: در مجموع تصمیم ما این است که از یک و هفت دهم میلیون بشکه خوراک پالایشی فعلی با افزایش کیفیت بتوانیم ظرفیت پالایشی کشور را به سه میلیون بشکه در روز برسانیم.

زنگنه در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه تولید ما در پارس جنوبی به قطر رسیده است و تا دو سال آینده تولید ما از قطر بیشتر خواهد شد، افزود: در کمتر از دو سال آینده همه فازهای پارس جنوبی به بهره برداری می رسد و حدود ۷۰۰ میلیون مترمکعب روزانه گاز تولید خواهیم کرد که این میزان از تولید قطر بیشتر خواهد بود.

وزیر نفت گفت: به خاطر کمبود گاز در سال ۱۳۹۲ معادل ۱۸ میلیارد دلار سوخت مایع فقط در نیروگاه ها مصرف کردیم و در این سال ها حدود ۱۰۰ میلیارد دلار سوخت مایع در صنایع و نیروگاه ها به علت کمبود گاز مصرف کردیم بنابراین گاز اضافه برای صادرات نداشتیم.

وی افزود: در قالب دو قرارداد ۲۷ میلیارد مترمکعب گاز به عراق صادر خواهد شد و با پاکستان هم ۱۰ میلیارد متر مکعب قرارداد صادرات گاز داریم اما آنها در اجرا جدی نیستند و بهانه تحریم داشتند.

وزیر نفت گفت: برنامه ما این است که در پایان دولت دوازدهم ۷۰ میلیارد متر مکعب گاز صادرات داشته باشیم.

زنگنه افزود: استفاده نیروگاه ما از سوخت مایع امسال به زیر ۱۰ درصد خواهد رسید در حالی که این رقم در سال ۱۳۹۳، چهل و دو درصد بود و در سال ۱۴۰۰ به حدود پنج درصد خواهد رسید.

وزیر نفت گفت: تصمیم راهبردی را رئیس جمهور به وزارت نفت ابلاغ کرد و آن این است که پایانه ای را برای صادرات نفت در دریای عمان بسازیم مناقصه های این پایانه انجام شده است و باید خط لوله ای با بیش از ۱۰۰۰ کیلومتر طول باید بکشیم تا یک میلیون بشکه نفت را انتقال دهد.

زنگنه افزود: طراحی ها و مناقصه آن انجام شده است و امسال قرارداد را خواهیم بست و سال آینده عملیات اجرایی آن آغاز خواهد شد و قرار است پالایشگاه ۳۰۰ هزار بشکه ای نفت خام هم در آنجا ساخته شود.

وی اضافه کرد: حدود ۹۸ درصد شهرها و حدود ۹۰ درصد روستاها از نعمت گاز برخوردارند.

وزیر نفت گفت: در این دولت به ۹۰۰۰ روستا گازرسانی کردیم و ۵۰۰۰ روستا در دست اجرا داریم و در کمتر از دو سال دیگر پوشش گازرسانی به روستاها به ۹۵ درصد می رسد.

زنگنه افزود: سرانه گازرسانی برای هر علمک شش میلیون تومان اما در برخی جاها به ۳۰ میلیون تومان می رسد بنابراین گازرسانی به برخی از روستاهای دور دست توجیه اقتصادی ندارد و به صرفه نیست.

وزیر نفت با اشاره به اینکه وزارت نفت به مسائل زیست محیطی کم توجهی نمی کند گفت: بالاترین خدمات را در این چهار سال به محیط زیست انجام دادیم از جمله تهیه سوخت یورو۴ برای شهرهای بزرگ و گازوییل بدون گوگرد را در شهرهای بزرگ توزیع کردیم و گازرسانی را در سطح وسیع انجام دادیم.

زنگنه افزود: برای ما قابل قبول نیست که از یک میدان نفتی ۴۰۰ هزار بشکه نفت تولید کنیم اما مردم در اطراف این میدان آب و مدرسه و جاده و خانه بهداشت نداشته باشند.


منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۵۲۴۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشکل تأمین برق ناشی از ناترازی درآمد و هزینه‌های شرکت برق است

ایسنا/اصفهان نماینده مردم نجف‌آباد و تیران و کرون در مجلس شورای اسلامی گفت: درآمد و هزینه‌های شرکت برق تراز نبوده و از نظر اقتصادی این نهاد با مشکلات درآمدی روبرو است.

ابوالفضل ابوترابی، امروز(شنبه، هشتم اردیبهشت ماه) در نشست مشترک فعالان اقتصادی تیران و کرون با مدیر توزیع برق منطقه اصفهان و مدیرعامل شرکت برق استان اصفهان، اظهار کرد: درآمد وزارت نیرو از فروش تولید برق نسبت به هزینه‌های تأمین این انرژی بسیارکم بوده و این موضوع باعث شده تا ناترازی ایجاد و در مسیر کار با مشکل روبرو شوند.

وی معتقد است شرکت برق به یک نهاد ورشکسته تبدیل شده چراکه در تأمین هزینه‌ها با مشکل روبرو است و همین موضوع مانع از راه‌اندازی نیروگاه‌ها و توسعه خدمات می‌شود.

به گزارش ایسنا، نماینده مردم نجف‌آباد و تیران و کرون در مجلس ادامه داد: حل مشکل تأمین برق کشور نیازمند برنامه‌ریزی بلندمدت اقتصادی و چشم‌انداز روشن برای این حوزه بوده تا علاوه بر تأمین هزینه‌ها مشکل بخش‌های اقتصادی و خانگی رفع شود.

وی با بیان اینکه شهرک‌های جدید صنعتی و اقتصادی در کشور ایجاد شده‌اند، افزود: برق مورد نیاز آن‌ها باید توسط وزارت نیرو تأمین شود.

ابوترابی مشارکت بین فعالان صنعتی در احداث پست‌های برق‌رسانی و تولید انرژی پاک را مهم خواند و یادآور شد: وزارت نیرو باید زمینه‌های مشارکت و همکاری‌ها را فراهم کند.

وی با اشاره به راه‌اندازی شهرک‌های جدید صنعتی در تیران و کرون و توسعه کشت گلخانه‌ای در این منطقه تصریح کرد: ۱۲۰۰ مورد درخواست مراکز تولیدی اقتصادی در بخش صنایع و کشاورزی در این شهرستان وجود دارد که بر اساس برآورد اولیه ۱۵ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.

به اعتقاد این نماینده مجلس وزارت نیرو در یک مقطع زمانی کوتاه‌مدت قادر به تأمین آن نیست و حل این مشکل با مشارکت تشکل‌های صنفی مرتبط با صنایع و کشاورزی قابل رفع خواهد بود.

ابوترابی با بیان اینکه توسعه زیرساخت‌های انرژی غیرقابل‌ انکار است، خاطرنشان کرد: بهره‌گیری از دانش‌های نوین در تولید و مصرف بخش زیادی از کمبودها را جبران می‌کند از این رو شرکت‌های نیرو و گاز باید برنامه‌ریزی بلندمدت داشته باشند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ادعای معاون رئیسی درباره مهاجرت ایرانیان | چرا پلیس وارد بحث مهاجرت شد؟
  • اصلاح قیمت مواد اولیه برای تولید خودرو امری ضروری است/ افزایش 40 درصدی اعلام نیاز سایپا به ورق خودرو در راستای افزایش تولید خودرو در سال جاری
  • مشکل تأمین برق ناشی از ناترازی درآمد و هزینه‌های شرکت برق است
  • معاون علمی رئیسی: افرادی که از کشور خارج می‌‎شوند با منِ نوعی مشکل دارند نه با ایران
  • حل مشکل تردد دانشجویان بزرگترین دانشگاه اهواز با ساخت پل عابر پیاده
  • بودجه گروگان بورسی‌ها/زنگنه:کاهش معافیت‌های مالیاتی بدعت است
  • اپل دوباره با اوپن‌ای‌آی سر میز مذاکره نشست
  • رژیم صهیونیستی توان دفاع از خود را هم ندارد
  • حذف موازی کاری از صنعت داروسازی/ تسهیل در صدور پروانه و تولید
  • حذف موازی کاری از مسیر صنعت داروسازی/تسهیل در صدور پروانه و تولید