Web Analytics Made Easy - Statcounter

پیگیری سند تحول در نظام آموزش و پرورش تنها دغدغه و مسئولیت آموزش و پرورش نیست و علاوه بر وزارت آموزش و پرورش نهادهای دیگری نیز باید به اجرا و رفع کاستی های این سند کمک کنند، شاید عدم اجرای این سند تا کنون به خاطر عدم هماهنگی میان دستگاه های کشور و همچنین نبود دغدغه اجرای این سند در این دستگاه ها باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ همزمان با آغاز هفته دولت و همچنین آغاز نخستین روزهای فعالیت دولت دوازدهم، هیئت دولت دوازدهم با رهبر انقلاب دیدار و گفتگو کردند که در این دیدار 12 توصیه از سوی ایشان خطاب به دولت مطرح شد.

بازخوانی توصیه هشتم رهبر انقلاب به دولت دوازدهم

«در نظر گرفتن کارآمدی، تدین، انقلابی بودن، پرکاری و جهادی عمل کردن در انتخاب همکاران و مدیران زیرمجموعه» هشتمین توصیه‌ی رهبر انقلاب اسلامی بود و ایشان در همین خصوص گفتند: اگر همکاران و مدیران شما افرادی با این خصوصیات نباشند، اهداف و مقاصد به سرانجام نخواهد رسید همان‌گونه که طرح تحول آموزش و پرورش و نقشه‌ی جامع علمی کشور به‌رغم زحماتی که برای آن کشیده شد، آن‌گونه که باید، به نتیجه نرسیده است.

طرح تحول آموزش و پرورش سند و چشم اندازی بود که در سال 1389 در جلسه ۸۲۶ شورای عالی آموزش و پرورش جهت پیگیری امر آموزش در راستای آرمان های انقلاب اسلامی تأیید کلی شد و قرار شد مبنای تمامی سیاست‌گذاری‌ها، برنامه‌ریزی‌ها و تولید اسناد تحولی در نظام تعلیم و تربیت رسمی عمومی جمهوری اسلامی ایران بگیرد.

7 سال تکرار و عدم اجرای یک سند

با گذشت 7 سال از این طرح در ماه های گذشته شاهد بودیم که وزارت آموزش و پرورش به جای اجرای این طرح که مورد تایید مقام معظم رهبری هم قرار گرفته بود اقدام به اجرای سند 2030 کرد که این سند نسخه ای آماده و ابلاغ شده از سوی یونسکو بود.

با پیگیری های زیادی که از سوی منتقدان این سند صورت گرفت و در نهایت با دستور مستقیم مقام معظم رهبری، اجرای این سند در کشور متوقف شد؛ اما برخی از بندهای این سند در سیستم آموزشی کشور اجرا شده بود.

نکته قابل توجه عزم و اراده آموزش و پرورش برای اجرای یک سیستم آموزشی در کشور بود که در همین راستا به سراغ سند 2030 رفت اما چیزی که هنوز مشخص نیست زیر بار نرفتن دولت برای سند تحول در آموزش و پرورش است.

در هفته های گذشته سیدمحمدبطحایی به عنوان وزیر دولت دوازدهم با پیشنهادها و وعده های پیگیری سند تحول در آموزش و پرورش توانست از مجلس شورای اسلامی رای بگیرد؛ وی در صحن مجلس اعلام کرد که برنامه های خود را بر اساس این سند پیگیری خواهد کرد.

وی همچنین اعلام کرد که مدرسه مورد انتظار ما مدرسه‌ای است که منطبق بر سند تحول بنیادین آموش و پرورش باشد؛ نهادهای فرهنگی جامعه و درگیر با اصحاب تعلیم و تربیت باید در این مسیر با یکدیگر همسو و همجهت شوند تا بتوانیم اقدامات زیربنایی توسعه پایدار اجرای الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت، نقشه جامع علمی را به خوبی اجرا کنیم و همه آنها نیازمند آموزش و پرورشی پویا و با انگیزه است.

بطحایی با بیان اینکه رویکرد آینده پژوهانه مورد نیاز امروز کشور در حوزه آموزش و پرورش است گفت: برنامه‌های خود را با رویکرد تحولی مبتنی بر اسناد بالادستی منطبق بر سند تحول بنیادین قرار داده‌ام.

تاکیدات مقام معظم رهبری از یک سو، نیاز سیستم آموزشی کشور به اجرا شدن سریع تر سند تحول در نظام آموزش و پرورش از سوی دیگر و همچنین تمایل وزیر فعلی به اجرای این سند نوید بخش جبران کم کاری های دولت قبل در خصوص اجرای این سند است.

تلاش دولت یازدهم برای اجرای 2030 به جای سند تحول در آموزش و پرورش

دولت قبلی نه تنها اقدام به اجرای این سند نکرد بلکه در جایی تصمیم به اجرای نسخه های بدلی و غیر اصولی مانند 2030 در سیستم آموزشی گرفت، تا جایی که اثرات این تفکر در کشور همچنان باقی مانده است.

پیش از این حجت الاسلام علی کشوری، دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی در این خصوص گفته بود: میان کارشناسان کشور یک اختلاف رای کوچک وجود دارد و برخی معتقدند در کنار سند تحول بنیادین آموزش و پرورش در کشور لازم است مدل آموزش و پرورش با نگاه الگوی پیشرفت اسلامی هم مطرح شود؛ به عبارت دیگر برای تکمیل سند تحول بنیادین نیازمند الحاق یک پیوست بر اساس مفاهیم الگوی پیشرفت اسلامی به این سند هستیم.

به نظر می رسد پیگیری سند تحول در نظام آموزش و پرورش تنها دغدغه و مسئولیت آموزش و پرورش نیست و علاوه بر وزارت آموزش و پرورش نهادهای دیگری نیز باید به اجرا و رفع کاستی های این سند کمک کنند، شاید عدم اجرای این سند تا کنون به خاطر عدم هماهنگی میان دستگاه های کشور و همچنین نبود دغدغه اجرای این سند در این دستگاه ها باشد.

انتهای پیام/ط

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۵۶۷۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰۰۰ هنرستان جدید در کشور ساخته می‌شود

وزیر آموزش و پرورش از ساخت یک هزار هنرستان جدید در کشور خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی آموزش و پرورش، رضا مراد صحرایی در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: پس از ۱۲ سال از تصویب سند تحول بنیادین، نخستین آئین نامه برای اجرای این سند یعنی بخش مهارت آموزی دانش آموزان تصویب شد، این آئین نامه در ۱۰ ماده به تصویب هیئت دولت رسید و بر این اساس تا پنج سال آینده، یک هزار هنرستان جدید در کشور ساخته می‌شود و تعداد دانش آموزان در رشته‌های مهارتی در هنرستان به نیمی از دانش آموزان کل کشور می‌رسد؛ این عدد الان ۳۹ درصد است.

وی افزود: موضوع تغییر تقویم آموزشی که مصوبه دولت است در قالب یک طرح تصویب شده و در حال بررسی است و هنوز قطعی نشده است؛ ۸۰۰ هنرستان نیز از طریق تغییر فضای آموزشی موجود ایجاد می‌شود.

وزیر آموزش و پرورش گفت: بر اساس این آئین نامه، ۲۵۰۰ هنرستان به واحدهای تولیدی و کارآفرین تبدیل خواهد شد، معادل دو درصد اعتبارات حساب‌های ملی و استانی پیشرفت و عدالت به عنوان مشوق در اختیار شرکت‌های و صنایعی قرار می‌گیرد که هنرستان تأسیس می‌کنند.

صحرایی ادامه داد: تأسیس هنرستان وابسته به دستگاه‌ها و غیردولتی و تیزهوشان در این آئین نامه دیده شده است و وزارت صمت مکلف به ایجاد هنرستان در جوار شهرک‌های صنعتی شده است و وزارت تعاون، نفت صمت، کشاورزی، فرهنگ، گردشگری، راه، بهداشت، کشور و ورزش حداقل پنج هنرستان وابسته مبتنی بر طرفیت‌های خود برای تقویت مهارت آموزی ایجاد کنند.

وی خاطرنشان کرد: ۲۰ درصد ظرفیت آموزشی مراکز فنی و حرفه‌ای به آموزش مهارت به سایر دانش آموزان غیر فنی و حرفه‌ای اختصاص می‌یابد، وزارت آموزش و پرورش مکلف شده به دانش آموزان به دوره دوم غیر فنی و حرفه‌ای، ۳۰۰ ساعت آموزش مهارتی بدهد، تغییر کاربری هنرستان‌ها و تصاحب زمین‌های ممنوع است، اگر هنرستانی قابل استفاده نباشد، با اجازه وزارت آموزش و پرورش امکان تغییر بهره برداری از آنها ممکن است؛ آئین نامه توسعه سواد خواندن کشور و برنامه ملی اوقات فراغت به زودی به دولت خواهد آمد.

کد خبر 747528

دیگر خبرها

  • سند تحول آموزش و پرورش به طور کامل اجرا شود
  • وعده صادق هیمنه رژیم صهیونیستی را شکست
  • میدان‌داری مردم و دولت، پیش نیاز تحول فرهنگی است
  • بیانات رهبر انقلاب در حوزه امنیت شغلی کارگران مهم‌ترین مطالبه کارگری است
  • سربازان همچنان در انتظار صدور بخشنامه برای جذب سرباز معلم
  • آمادگی مجموعه مدارس صدرا در اجرای کامل سند تحول آموزش و پرورش
  • ریل جذب در آموزش و پرورش توسط فرهنگیان جوان انقلابی تغییر کرد
  • ۱۰۰۰ هنرستان جدید در کشور ساخته می‌شود
  • نخستین آیین نامه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش تصویب شد
  • آئین نامه مدرسه تراز سند تحول نهایی شد