Web Analytics Made Easy - Statcounter

اگر دو روز تعطیل پنج شنبه و جمعه را کنار بگذاریم، «محمد علی نجفی» عضو ارشد حزب کارگزاران سازندگی تنها در فاصله 3 روز از زمان معرفی اش به وزارت کشور برای صدور حکم شهرداری تهران، توانست رسما این مسئولیت را بر عهده بگیرد، آنهم در شرایطی که بر خلاف دوره های قبلی معرفی شهردار تهران به وزارت کشور و صدور حکم از سوی وزیر مربوطه، این بار باید استعلام های لازم در خصوص شهردار جدید پایتخت از مراجع ذیصلاح هم اخذ می شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش «تابناک»، اعضای شورای شهر پنجم چهارشنبه اول شهریور ماه 1396، پس از پایان مراسم تحلیف و برگزاری انتخابات هیات رئیسه، در اولین دستور اولین جلسه شورای شهر پنجم، «محمدعلی نجفی» را با 21 رای به عنوان شهردار تهران انتخاب کردند و پس از آن بود که او را برای صدور حکم به عنوان شهردار تهران به وزارت کشور معرفی کردند.

3 روز و یک دنیا شایعه

در فاصله روزهای پنج شنبه، جمعه و شنبه که دو روز آن تعطیل است حکمی برای نجفی از سوی وزیر کشور صادر نشد و همین مساله باعث شد تا شبهات و خبرهای متعدد و البته نادرستی پیرامون صدور حکم شهردار جدید تهران در رسانه ها و به ویژه فضای مجازی منتشر شود از «پیش شرط های برخی مراجع تائید استعلام گرفته تا اینکه نجفی نباید از تخلفات دوره گذشته شهرداری در مدت زمان مدیریتش بر پایتخت چیزی بگوید» در این خبرهای در گوشی و البته نادرست به چشم می خورد.

در جریان دومین جلسه شورای شهر تهران انتخاب سرپرست برای شهرداری تهران با 17 رای در دستور کار اعضای شورای شهر تهران قرار گرفت و «محسن هاشمی رفسنجانی» رئس شورای شهر تهران از اعضای شورا خواست تا آنها کاندیداهای سرپرستی شهرداری تهران را انتخاب کنند.

«مصطفی سلیمی» شهردار سابق مناطق 6، 18 و 20 به عنوان یکی از کاندیداهای سرپرستی شهرداری تهران از سوی تعدادی از اعضای شورای شهر تهران معرفی شد و در نهایت او با 20 رای به عنوان سرپرست شهردار تهران انتخاب شد. شاید سلیمی کوتاه ترین طول مدت مدیریت و یا سرپرستی را تجربه کرده باشد؛ چرا که او کمتر از یک روز و تنها چندین ساعت مدیریت شهرداری پایتخت را به عنوان سرپرست بر عهده گرفت.

حکم نجفی در کمتر از 3 روز صادر شد

در حالی که تنها 2 ساعت و یک دقیقه تا پایان روز پنجم شهریور ماه باقی مانده بود، سخنگوی وزارت کشور از صدور حکم «محمد علی نجفی» به عنوان شهردار جدید تهران خبرداد و گفت: در اجرای تبصره ٣ ذیل بند ١ ماده ٨٠ قانون شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران و پس از طی مراحل قانونی، حکم شهردار تهران توسط وزیر کشور صادر شد.

«سید سلمان سامانی» با تشریح فرآیند قانونی صدور حکم شهردار افزود: صورتجلسه شورای شهر تهران درخصوص شهردار پیشنهادی در روز چهارشنبه یکم شهریورماه به وزارت کشور واصل شد و علیرغم آنکه مطابق قانون فرصت 10 روزه ای برای وزارت کشور به منظور تطبیق شرایط فرد پیشنهادی با موازین قانونی پیش بینی شده است، به جهت اهمیت مدیریت کلانشهر تهران، در روزهای گذشته، بررسی های لازم توسط وزارت کشور و همزمان با آن استعلامات قانونی از مراجع ذیصلاح به عمل آمد.

وی تاکید کرد: باتوجه به وصول پاسخ مثبت استعلامات و تکمیل مراحل قانونی، حکم جناب آقای نجفی برای تصدی سمت شهردار تهران توسط وزیر محترم کشور صادر شد.

حکم قالیباف و احمدی‌نژاد برای شهرداری چند روزه صادر شد؟

سخنان سخنگوی وزارت کشور نشان می دهد که مطابق با قانون وزارت کشور فرصتی 10 روزه در اختیار دارد تا ضمن انجام بررسی و تطبیق شرایط فرد پیشنهادی برای شهرداری پایتخت، استعلامات لازم را در خصوص و از مراجع ذیصلاح اخذ کرده و در نهایت پاسخ خود را در ارتباط با معرفی شهردار جدید پایتخت اعلام کند. با این وجود معرفی نجفی اگر روزهای پنج شنبه و جمعه را کنار بگذاریم، تنها کمتر از 3 روز و کمتر از یک چهارم فرجه قانونی زمان برده است.

این در حالی است که اگر به سنوات گذشته بازگردیم و صدور حکم شهرداری «محمدباقر قالیباف» در دوره اول شهرداری اش حدود 20 روز و در چهار سال آخر با وجود اینکه مسئولیت شهرداری تهران را بر عهده داشته است، حدود چند ماه به طول انجامیده است یا در مورد شهرداری احمدی نژاد این مساله حدود 18 روز زمان می برد؛ این در حالی است که در آن برهه هم هیچ قانونی برای استعلام از مراجع ذیصلاح وجود نداشته و وزیر کشور راسا و پس از بررسی شرایط در خصوص شهردار منتخب نسبت به صدور حکم وی اقدام می کرده است.

نظر نایب رئیس شورا در مورد صدور احکام نجفی، قالیباف و احمدی‌نژاد

در هیمن زمینه، «سید ابراهیم امینی»، حقوقدان و نایب رئیس شورای شهر در پاسخ به ادعای اخبار غیر موثق مبنی بر تاثیر یک نهاد نظارتی – امنیتی بر طولانی شدن روند تایید حکم شهرداری «نجفی»، گفت: به هر حال قانون پیش‌بینی کرده است که کسانی که مسوولیت‌های حساسی را می‌خواهند عهده‌دار شوند، باید از برخی مراجع قانونی در مورد آنها استعلام شود و این امری طبیعی است.

وی افزود: فکر می‌کنم این روند آنقدر طولانی نشده است که سوالی برای کسی ایجاد کند. مثلا در زمان آقای قالیباف در دوره‌ی گذشته، علیرغم اینکه شهردار هم بودند، چندین ماه طول کشید تا وزیر کشور حکمش را صادر کرد؛ همینطور در دوره‌ای که آقای احمدی‌نژاد به عنوان شهردار تهران انتخاب شدند، مدت زمانی طول کشید تا حکم ایشان صادر شد. همیشه این روند وجود داشته است. ما ابتدای کاریم، روز چهارشنبه آقای نجفی انتخاب شده و شنبه دومین روز کاری بود.

امینی تاکید کرد: صدور حکم شهردار تشریفاتی دارد و به این سادگی نیست. حکم شهردار که به وسیله وزیر کشور صادر می‌شود، به این صورت نیست که ما انتظار داشته باشیم که در یک مدت زمان بسیار کوتاه صادر شود. نیاز به استعلام از مراجع قانونی است و باید این تشریفات طی شود و پس از آن وزیر کشور حکم شهردار را صادر می کند؛ این مساله همیشه به این صورت بوده و چیز جدیدی نیست که به دنبال علتی برای آن باشیم.

از لابی سنگین کارگزاران تا قربانی کردن آرمان‌های اصلاح‌طلبی!

صدور حکم «محمدعلی نجفی» به عنوان شهردار جدید تهران در فاصله کمتر از 3 روز آنهم با وجود قانون جدید مبنی بر اخذ استعلام از نهادهای ذیصلاح نشان می دهد که حزب کارگزاران سازندگی که نجفی عضو ارشد آن است، لابی جدی و سنگینی را در خصوص به کارگیری اعضایش در مسئولیت ها و مناصب گوناگون انجام می دهد و دست بر قضا این لابی ها تاثیرگذار هم بوده است.

اکنون این حزب که در ابتدای شکل گیری به عنوان یک گروه سیاسی راست گرای مدرن شناخته می شد و کم کم به سمت اصلاح طلبی سوق پیدا کرد و اتفاقا امروز در این جریان نقش تاثیرگذاری را هم ایفا می کند، هم در دولت، هم در مجلس، هم در شوراهای شهر از جمله در کلان شهرهای مهم و هم در شهرداری پایتخت و برخی شهرداری ها نظیر مشهد مقدس اعضا و نزدیکان خود را روانه کارگزار سیاست و مدیریت کرده و سهم جدی از نهادهایی که اسم برده شده، دارد.

بازی رسانه ای و ایجاد جو سنگین در خصوص صدور هرچه زودتر حکم «محمد علی نجفی» برای شهرداری تهران هم گویای این است که کارگزاران سازندگی با وجود دارا بودن و منتسب بودن برخی رسانه ها و نشریات به آنها، توانسته در عرصه رسانه ای هم نقش جدی را بازی کند، تا جایی که برای نیل به اهداف از پیش تعیین شده خود و همچنین موقعیت هایی نظیر آنچه برای «محمد علی نجفی» ایجاد شد، می تواند با ایجاد یک جو سنگین رسانه ای راه خود را برای رسیدن به هدف باز کند.

صدور حکم نجفی در فاصله کمتر از 3 روز بر خلاف سنوات گذشته شهرداری تهران با وجود لزوم اخذ استعلام از مراجع قانونی، نکته ای را هم در ذهن متبادر می کند و آنهم اینکه کارگزاران همانطور که قبلا در مواقعی نشان داده حاضر است برای پیشبرد کارها و اقدامات در کشور برخی آرمان های اصلاح طلبی را فدای خواسته، اهداف و افراد خود کند، موضوعی که به نظر می رسد در جریان معرفی شهردار جدید تهران آن را شاهد بودیم.

برچسب ها: حکم قالیباف برای شهرداری ، حکم احمدی نژاد برای شهرداری ، حکم نجفی ، کارگزاران ، قربانی کردن آرمان های اصلاح طلبی

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۶۱۷۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساماندهی بازار آهن شادآباد و پیگیری طرح شن‌چاله‌ها در کمیسیون ماده پنج تسریع می‌شود

محمدجواد خسروی، شهردار منطقه ۱۸ درخصوص مصوبات، تصمیم‌گیری‌ها و نتایج حضور رئیس و برخی اعضای هیات دولت در منطقه ۱۸ پایتخت، اظهار کرد: شروع حضور رئیس‌جمهور در منطقه با بازدید از بیمارستان شهدای یافت آباد بود که ایشان درخصوص توسعه بیمارستان، دستورات لازم را صادر کرد.

وی با بیان اینکه با حضور وزیر کشور، استاندار و فرماندار تهران از مجموعه ۳۰۰ هکتاری شن چاله‌های منطقه ۱۸ بازدید شد، افزود: از آنجایی که ما یک سری توافقات با مالکین شن چاله‌ها داشتیم و روند آن در کمیسیون ماده ۵ در حال طی شدن است، طرحی که مدنظر شهرداری برای شن چاله هاست را برای وزیر کشور تشریح کردیم تا مقدمات تسریع آن فراهم شود.

خسروی ادامه داد: شن چاله‌ها هم مشکلات زیست محیطی دارند و هم مشکل ایمنی، یعنی مشکل ریزگرد‌ها را در زمان وزش باد دارند و از آنجایی که در مجاورت رودخانه کن واقع شده اند می‌توانند در زمان سیلاب خطر آفرین باشند. می‌توان با اجرای طرح مناسب این مشکلات را حل کرد و از فرصتی که برای شهر تهران ایجاد می‌کند، استفاده کرد.

شهردار منطقه ۱۸ اضافه کرد: توافقات خوبی در این دوسال در خصوص شن چاله‌ها انجام شده و مراحل کار کمیسیون ماده پنج آن در حال انجام است تا در این پروژه فرصت گردشگری برای شهر تهران ایجاد شود.

وی با اشاره به اینکه بازار آهن شادآباد دیگر نقطه‌ای بود که وزیر کشور به صورت میدانی از آن بازدید کرد، بیان کرد: جزو دستور کار‌ها این بود که بتوانیم نسبت به ساماندهی مناسب بازار آهن با کمک استانداری، فرمانداری و شهرداری تهران و مساعدت قوه قضائیه در کوتاه مدت اقدام کنیم و بعد از آن در فاز دوم فرآیند انتقال بازار را داشته باشیم.

خسروی عنوان کرد: همچنین بازدیدی از فاز دوم پروژه شهید بروجردی داشتیم که وزیر کشور در این بازدید نسبت به تسریع رفع معارضین تاسیساتی پروژه نکات لازم را تاکید کرد تا بتوانیم امسال این پروژه را به بهره‌برداری برسانیم.

شهردار منطقه ۱۸ با اشاره به بازدید وزیر کشور از پروژه باغ‌راه حضرت زهرا (س) گفت: این پروژه در دو منطقه ۱۷ و۱۸ واقع شده که قریب به ۹ کیلومتر است که حدود ۶ کیلومتر آن در منطقه ۱۸ قرار دارد. از وزیر کشور در خواست کردیم که صحبت‌هایی با مجموعه مرتبط در دولت و وزیر راه و شهرسازی داشته باشد تا با همراهی و کمک آنها این پروژه را زودتر به نتیجه برسانیم.

وی در پایان با بیان اینکه حدود ۴۰۰ هکتار از مساحت منطقه ۱۸ در بافت فرسوده است، خاطرنشان کرد: همچنین در جلسه‌ای با حضور رئیس جمهور، وزرا و شهردار تهران بحث بافت فرسوده دو منطقه ۱۷ و ۱۸ نیز مطرح و قرار شد بررسی‌هایی درخصوص ارائه بسته‌های تشویقی برای نوسازی بافت فرسوده انجام و روند نوسازی آن تسریع شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • دهه هشتادی ها شهردار محلات رفسنجان شدند
  • قرارداد در چین؛ دلخوری در شورای شهر تهران/ چرا قرارداد زاکانی با چینی‌ها بحث‌برانگیز شد؟
  • آبستراکسیون ناموفق در شورای شهر تهران در اعتراض به شهردار!
  • قراردادهای شهرداری تهران با چین به شورای شهر ارسال شود
  • ارزش افزوده در شهرهای کوچک ناچیز است و باید این قانون اصلاح شود
  • از ساماندهی بازار آهن شادآباد تا تسریع پیگیری طرح شن‌چاله‌ها
  • تسرسع ساماندهی بازار آهن شادآباد و پیگیری طرح شن‌چاله‌ها در کمیسیون ماده پنج
  • ساماندهی بازار آهن شادآباد و پیگیری طرح شن‌چاله‌ها در کمیسیون ماده پنج تسریع می‌شود
  • همراهی دولت و شهرداری باعث شکستن قفل واردات واگن های مترو
  • فضای تفریحی گردشگری سرخه‌حصار توسعه می‌یابد