Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-07@22:54:23 GMT

خطرپذیری عراق با تحول در قیمت گذاری نفت

تاریخ انتشار: ۷ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۵۶۳۲۰۳

خطرپذیری عراق با تحول در قیمت گذاری نفت

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از شبکه خبری بلومبرگ، عراق که دومین تولیدکننده بزرگ سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) به شمار می‌آید، تلاش خود را برای بازنگری در شیوه قیمت‌گذاری نفت برای مشتریان آسیایی، تشدید کرده است.

به گفته معامله‌گران، عراق برای استفاده از قیمت مرجع جدید برای فروش محموله‌های نفت خام خود به آسیا، برنامه‌های گوناگون را بررسی می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کشور پیشنهاد داده است که به جای ساز و کار کنونی مورد استفاده ایران و عربستان، از شاخص نفت خام بورس دوبی برای قیمت گذاری نفت خود استفاده کند.

با توجه به استمرار مازاد عرضه نفت در بازارهای جهانی و باقی ماندن قیمت نفت در سطوح ۵۰ دلار برای هر بشکه، عراق تلاش می‌کند تا آخرین ذره از ارزش نفت خود را از مشتریان دریافت کند.

شرکت بازاریابی نفت عراق (سومو) نخستین محموله را با استفاده از یک ساز و کار جدید مزایده، در سال جاری میلادی فروخته است و اکنون تلاش می‌کند فروش نفت خود را با قیمت‌های اعلام شده در بورس کالای دوبی هماهنگ کند، زیرا این شرکت باور دارد که ساز و کار کنونی سبب تعیین قیمتی کمتر از قیمت واقعی برای نفت می‌شود.

نوین ناه، کارشناس مؤسسه اسپکت انرژی، گفت: گمان می کنم که سومو در تلاش برای دستیابی به ارزش واقعی نفت خود، چند گام از بقیه خاورمیانه جلوتر است، اما این پیشنهاد به برخی اصلاحات و استفاده از بازخورد خریداران نیاز دارد.

شرکت سومو در نامه ای خطاب به مشتریان آسیایی، اعلام کرده در حال بررسی شاخصی است که از میانگین قیمت شاخص نفت خام عمان در بورس کالای دوبی استفاده می‌کند.

در رویه کنونی مورد استفاده از سوی کشورهای خاورمیانه، از حد وسط دو شاخص نفت خام عمان و دوبی در همان ماه بارگیری استفاده می‌شود که مؤسسه پلاتس آن را منتشر می‌کند. به گفته معامله گران، سومو از مشتریان خواست تا پایان ماه اوت امسال، بازخورد خود را ارائه دهند.

ساز و کار پیشنهادی عراق، برای مشتریان نفت این کشور پیامدهای مالی احتمالی در بر خواهد داشت. مشتریان نفت عراق باید برای پیشگیری از خطر نوسان قیمت در ماه تعیین قیمت تا ماه بارگیری، از ساز و کارهای پوشش ریسک استفاده کنند که هزینه ای اضافی به شمار می‌آید.

از سوی دیگر، به گفته توشار تارون بانسال، مدیر مؤسسه آیوی گلوبال انرژی، اتخاذ رویه جدید از سوی عراق سبب خواهد شد ارزیابی رقابتی بودن قیمت شاخص نفت خام بصره این کشور در مقایسه با انواع رقیب نفت خام تولیدی در ایران و عربستان، دشوارتر شود.

در ماه اوت امسال، قیمت رسمی نفت خام اعلام شده از سوی عراق، در مقایسه با قیمت رسمی نفت خام نوع سنگین عربی اعلام شده از سوی شرکت آرامکو، پایین ترین تخفیف خود را تاکنون داشت.

بانسال گفت: اگرچه شیوه اعلام شده از سوی سومو به معنای جدا شدن مسیر آن از مسیر ایران و عربستان است، بی گمان این حرکتی در مسیر درست است؛ این اقدام، گامی به سوی شیوه ای پیچیده تر برای قیمت‌گذاری نفت است، اما هنوز تا رسیدن به یک بازار آزادتر، راهی دراز در پیش دارد.

انتهای پیام/

قیمت نفت خام در بازار جهانی

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۶۳۲۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فصل‌های بعدی «برمودا» ساخته می‌شود

رئیس صداوسیما در دیدار با عوامل «برمودا» به این نکته اشاره کرد که این برنامه تلویزیونی قابلیت ساخت در فصل‌های بعدی را دارد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، پیمان جبلی رئیس صدا و سیما در آخرین شب ضبط برنامه تلویزیونی «برمودا» شبکه نسیم با میزبانی از امیر دریادار سیاری، در جمع عوامل این برنامه حضور یافت و با بیان اینکه این برنامه با پشتیبانی یک اتاق فکر قوی طراحی شده است، گفت: برمودا در زیست‌بوم رسانه‌ای متنوع و رقابتی کنونی توانسته توفیق بزرگی را رقم بزند و تبدیل به اعتبار، نماد و یکی از ویژندهای سیما و شبکه نسیم شود.

وی افزود: موفقیت برنامه، مسئولیت تیم تولید را سنگین‌تر می‌کند تا در فصل‌های بعد به توقعات و انتظارات مخاطبانش که بالاتر رفته، پاسخ دهند و با ریل‌گذاری درستی که انجام شده، محتوای مدنظر را به افکار عمومی منتقل کنند.

رئیس رسانه ملی با بیان اینکه برمودا، قابلیت ساخت فصل‌های متعددی خواهد داشت که با اتکا به اتاق فکری قوی می‌تواند بدرخشد، گفت: این نکته را نیز باید مورد توجه قرار داد که برنامه نباید روی دور تکرار بیفتد و این رویش و زایش باید تداوم داشته باشد.

ساخت سریال‌های جدید «الف ویژه» در دستور کار تلویزیون

وی تحول رویکردی و بسط دامنه ساز و کارهای تولیدی مبتنی بر راهبردهای دوره جدید مدیریتی را ازجمله ویژگی‌های ساخت این مجموعه برشمرد و با تأکید بر محوریت محتوا در شاکله برنامه‌هایی چون برمودا، تصریح کرد که تحول محتوایی غایت همه تحول‌هاست و ضرورت دارد دست‌اندرکاران این برنامه و برنامه‌های مشابه آن به این موضوع توجه خاص داشته باشند و بدان اهتمام ورزند.

جبلی در خاتمه افزود:  باید از ظرفیت‌های به‌وجود‌آمده به موقع و بجا استفاده کرد و برمودا را که  روی‌هم‌رفته کار خوبی است، در مسیر پیشرفت یاری کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بیش از ۹۰ درصد از درخواست‌های مردم در حوزه اشتغال است
  • صیانت از آزادی‌های مشروع در سند تحول قضایی
  • تدوین نقشه راه اجرای سند تحول بنیادین
  • «برمودا» قابلیت ساخت فصل‌های متعدد را دارد
  • فصل‌های بعدی «برمودا» ساخته می‌شود
  • فصل‌های بعدی «برمودا» ساخته می‌شود
  • سند تحول آموزش و پرورش، نیازمند تحول
  • پیام توییتری وزیر سابق آموزش و پرورش به وزیر فعلی آموزش و پرورش : این صندلی ارزشش را ندارد...
  • معلم‌محوری از ویژگی‌های اصلی سند تحول بنیادین آموزش‌وپرورش است
  • نحوه رسیدگی به پرونده‌های کثیرالشاکی در سند تحول