Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-04-27@20:53:47 GMT

ایران به درخواست نظامی آمریکا واکنش نشان داد

تاریخ انتشار: ۸ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۵۶۵۵۹۷

ایران به درخواست نظامی آمریکا واکنش نشان داد

به گزارش سرویس سیاسی جام نیـوز، اظهارات محمد باقر نوبخت سخنگوی دولت ایران درباره عدم امکان دسترسی به پایگاه های نظامی، انعکاس وسیعی در رسانه های انگلیسی زبان داشته است.

خبرگزاری رویترز، واشنگتن پست، گاردین، هیل، یو اس نیوز اند ورلد ریپورت، اسپوتنیک، ژاپن تودی و ... از جمله رسانه هایی هستند که به این موضوع پرداخته اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رویترز (Reuters) در انعکاس این خبر تیتر زد: ایران درخواست آمریکا برای بازدید سازمان ملل از سایت های نظامی را رد کرد.

در ابتدای این گزارش می خوانیم: ایران خواسته آمریکا برای دسترسی به سایت های نظامی این کشور را صرفا یک رؤیا خوانده و درعین حال اعلام کرده بسیار بعید است که آژانس بین المللی انرژی هسته ای با چنین خواسته ای موافقت کند.

رویترز افزود: نیکی هیلی نماینده آمریکا در سازمان ملل، هفته گذشته [میلادی] به آژانس فشار آورد که به دنبال دسترسی به سایت های نظامی ایران باشد تا اطمینان حاصل شود که این کشور فعالیت های مخفیانه مخالف با توافق هسته ای 2015 انجام نمی دهد.

در ادامه این گزارش آمده است: دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا، توافق هسته ای انجام شده در زمان باراک اوباما را بدترین توافق تاریخ لقب داده است. وی در ماه آوریل دستور بازنگری در این توافق را داد تا مشخص شود آیا تعلیق تحریم های هسته ای ایران در راستای منافع آمریکا بوده است یا خیر.

محمد باقر نوبخت سخنگوی دولت ایران در کنفرانس خبری هفتگی خود که روز سه شنبه از تلویزیون پخش شد به درخواست آمریکا برای دسترسی به سایت های نظامی واکنش نشان داد.

آقای نوبخت ضمن بیان اینکه سایت های نظامی ایران کاملا سری هستند گفته: ایران هرگز اجازه چنین بازرسی هایی را نخواهد داد. به چنین اظهاراتی که فقط بیان آرزوی آمریکایی هاست توجه نکنید.

رویترز نوشت: پس از آن، حسن روحانی رئیس جمهور ایران گفته بسیار بعید است که ناظر هسته ای سازمان ملل با درخواست آمریکا موافقت کند.

آقای روحانی در مصاحبه تلویزیونی اظهار داشت: بسیار بعید است که آژانس بین المللی انرژی هسته ای درخواست آمریکا برای بازرسی از سایت های نظامی ما را بپذیرد.

پیش از این نیز پایگاه آمریکایی سی ان اس نیوز (CNS News) با انتشار گزارشی به انعکاس اظهارات سردار فیروزآبادی در رابطه با بازرسی از پایگاه های نظامی ایران پرداخته بود.

در این گزارش آمده است، ایران پاسخ سفیر آمریکا در سازمان ملل را داد: هیچ کس بدون اجازه رهبر ایران پایگاه های نظامی این کشور را نخواهد دید.

این پایگاه آمریکایی نوشت: دو سال پس از آنکه دولت اوباما مدعی شد که توافق هسته ای به دست آمده با ایران باعث باز شدن درهای پایگاه های نظامی ایران به روی بازرسان بین المللی است، یکی از مشاوران ارشد نظامی رهبر ایران رسما اعلام کرد که چنین اجازه ای وجود ندارد.

سی اس ان نیوز افزود: رسانه های ایران به نقل از این ژنرال ایرانی نوشتند: برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) اجازه هیچ گونه بازرسی از مراکز نظامی ایران را نمی دهد.

ناظران سیاسی می گویند، دسترسی به اماکن نظامی همان سیاستی است که آمریکا پیشتر برای تخلیه اطلاعاتی برخی کشورها و تجاوز نظامی علیه آنان به کار برده است.

اسلیت مگزین (Slate Magazine)دیگر رسانه آمریکایی، تلاش های ضدبرجامی ترامپ را یکی از نقطه ضعف های آمریکا دربرابر ایران بر شمرده است.

اسلیت مگزین در عین حال می نویسد: ترامپ گفته نمی خواهد بار دیگر پایبندی ایران به توافق را تایید کند اما صاحب نظران می گویند بسیار بعید است که وی به سادگی برجام را از بین ببرد. به احتمال قوی تاکتیک ترامپ این است که برای بازرسی های قوی تر و قوی تر در چارچوب توافق هسته ای فشار بیاورد و این همان چیزی است که روز جمعه توسط نیکی هیلی نماینده آمریکا در سازمان ملل مطرح شد.

همچنین گزارش هایی وجود دارد که می گوید دولت ترامپ درحال متقاعد ساختن مقامات اطلاعاتی آمریکاست تا بهانه ای برای اعلام عدم پایبندی ایران به برجام پیدا کنند. این رویکرد، یادآورد خاطره بد تاثیرگذاری بر نهادهای اطلاعاتی در جریان جنگ 2003 عراق است.

این رسانه آمریکایی افزود: مشکل این استراتژی، روشن و آشکار بودن آن برای همه است و اظهارات ترامپ نیز واضح ساخته که وی به دنبال بهانه ای برای نابود کردن برجام است. اگر ترامپ موفق شود برجام را از بین ببرد بسیار بعید است که کشورهای اروپایی با وی همکاری کنند و تحریم ها علیه ایران را بازگردانند. چین و روسیه نیز هرگز این کار را نخواهند کرد.

111

منبع: جام نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۶۵۵۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش مسکو: به قطعنامه سلاح‌های هسته‌ای در فضا

به گزارش «تابانک» به نقل از ایرنا از تاس، زاخارووا تصریح کرد: ما به این دلیل با این پیش‌نویس مخالفت کردیم که آمریکا تلاش کرد در شورای امنیت سازمان ملل تعهدات حقوقی جدیدی درباره امنیت فضا ایجاد کند که فراتر از پیمان‌ها و توافقنامه‌های فعلی است؛ که مهمترین آنها پیمان ماورای جو ۱۹۶۷ است.

روسیه چهارشنبه شب قطعنامه پیشنهادی آمریکا و ژاپن درباره عدم استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا را در نشست شورای امنیت سازمان ملل وتو کرد.

۱۳ عضو از ۱۵ عضو شورای امنیت سازمان ملل به قطعنامه پیشنهادی آمریکا و ژاپن رای مثبت دادند، چین یکی از اعضای دائم شورای امنیت رای ممتنع داد و روسیه دیگر عضو شورای امنیت به این قطعنامه رای مخالف داد و آن را وتو کرد.

شورای امنیت ملی ایالات متحده آمریکا در واکنش به وتوی قطعنامه کشورش از سوی روسیه گفت که این وتو، نگرانی‌های جدی را در مورد برنامه‌های روسیه برای فضای ماورای جو ایجاد می‌کند.

این رای‌گیری پس از آن صورت گرفت که واشنگتن، مسکو را به ساخت سلاح هسته‌ای برای ارسال به فضا متهم کرد. آمریکا معتقد است که روسیه در حال استقرار یک جنگ‌افزار هسته‌ای ضد ماهواره در فضا است که انفجار آن می‌تواند در همه موضوعات از ارتباطات نظامی تا حتی خدمات مسافربری اینترنتی، خرابکاری ایجاد کند.

مسکو این ادعاها را رد کرده و ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه گفته است که مسکو مخالف استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا است.

دیگر خبرها

  • درخواست اسرای صهیونیست از نتانیاهو درباره پذیرش توافق آتش بس
  • فشار نظامی به حماس شکست خورده است
  • کمک‌ های جدید آمریکا چه معنایی برای اوکراین و پوتین دارد؟
  • کمک‌های جدید واشنگتن چه معنایی برای کی‌یف و پوتین دارد؟
  • تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب ازسرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • طرح آمریکا و ۱۷ کشور دیگر برای آتش‌بس در غزه
  • طرح پیشنهادی آمریکا و ۱۷ کشور دیگر به حماس درباره غزه
  • واکنش آمریکا به گزارش اخیر گروسی درباره ایران
  • واکنش مسکو: به قطعنامه سلاح‌های هسته‌ای در فضا