Web Analytics Made Easy - Statcounter

«سیدعلی خرم» سفیر اسبق ایران در لیبی در تشریح استراتژی جدید سازمان‌ملل برای برقراری صلح پایدار در لیبی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: باید توجه داشت که سازمان‌ملل زمانی می‌تواند وارد فرآیند صلح و دولت‌سازی در مورد کشورها شود که دولت‌های عضو به خصوص اعضای دائم شورای امنیت با راهکار پیشنهادی از سوی این سازمان موافقت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سوی دیگر، این سازمان زمانی می‌تواند در این زمینه‌ موفق باشد که بازیگران دخیل در پرونده مورد نظر، تماماً به فرامین و تصمیمات این سازمان گوش فرا داده و عمل کنند. به گونه‌ای که اگر دبیر کل سازمان‌ملل طرحی را در مورد لیبی ارائه می‌کند، باید تمامی طرفین نسبت به آن نگاه مثبت داشته باشند یا حداقل اگر هم مخالفت می‌کنند، دلایل روشن و درست ارئه کنند.

وی افزود: نکته‌ای که باید به آن توجه شود، شرح وظایفی است که شورای امنیت آن را به دبیر کل سازمان ملل ابلاغ می‌کند؛ به عنوان نمونه شاهد بودیم که «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان‌ملل در خصوص استراتژی جدید این نهاد بین‌المللی در لیبی سخن گفته است و به نظر می‌رسد که سعی بر آن است تا بحران حاکم در کشور آرام آرام به حاشیه رانده شود. نکته مهم این است که، باید دید آیا شورای امنیت شرح وظایف مشخصی در خصوص پرونده لیبی به دبیرکل این سازمان ارائه می‌دهد یا خیر؟ در ادامه باید مشخص شود که این شرح وظایف در خصوص تشکیل دولت، آتش‌بس سراسری یا منطقه‌ای، حل اختلاف یا برگزاری انتخابات است یا در مورد موارد دیگر نافذ است. چراکه هر کدام از این موضوعات زمینه اختیارات متفاوتی را نمایان می‌کند.

اگر در خصوص انتخابات به دبیر کل سازمان ملل مجوز داده شود، وی باید بداند که با کدامیک از طرف‌های درگیر به عنوان یک بازیگر می‌تواند بر سر میز مذاکره بنشیند. به عبارت دیگر سازمان‌ملل در حالت فعلی و با توجه به تعدد بازیگران دخیل در پرونده لیبی، دقیقاً باید بداند که شورای امنیت چه شرح وظایفی برای آن مشخص می‌کند و از این منظر باید بگوییم که وظیفه فعلی گوترش به عنوان دبیرکل سازمان‌ملل تا حد زیادی مشکل و شرایط ناهمواره است.

این تحلیلگر مسائل بین‌الملل با تاکید بر اینکه دولت‌های خارجی و جریان‌های داخلی لیبی برای حل بحران این کشور باید به اتفاق نظر برسند بیان کرد: نکته‌ای که در پرونده لیبی وجود دارد این است که شرایط تحت کنترل سازمان ملل نیست و تا زمانی که طرفین دخیل در این پرونده خواهان همکاری با سازمان ملل نباشند این موضوع به نتیجه نخواهد رسید. به عبارت دیگر باید بگوییم که در وضعیت فعلی لیبی صلح پایدار و سراسری معنا ندارد اما امکان دارد که صلح ناقص مطرح شود؛ یعنی به دلیل وجود دو دولت در لیبی، در یک منطقه صلح برقرار شود و در منطقه دیگر منتظر به نتیجه رسیدن مذاکرات و کنشگری بازیگران داخلی و خارجی باشیم.

وی ادامه داد: مساله دیگر این است که دبیر کل سازمان‌ملل می‌تواند شخصاً اقدام به ارائه طرح پیشنهادی در خصوص لیبی و ارسال آن به شورای امنیت کند. یعنی شاهد یک معادله معکوس و شروع پیگیری پرونده از سوی سازمان‌ملل و ارجاع آن به شورای امنیت باشیم. در این حالت دبیر کل سازمان ملل می‌تواند با ارائه مستندات و طرح‌های پیشنهادی، درخواست پیگیری پرونده را بکند که البته باید دلایل و مستندات و راهکارهای مفید و قوی در این طرح وجود داشته باشد.

خرم در پایان با اشاره به وضعیت و آینده لیبی گفت: تنوع قدرت‌های خارجی و گوناگونی طیف‌های داخلی مساله صلح سراسری در لیبی را تا حدود زیادی مشکل کرده است. لذا اگر سازمان‌ملل بتواند انتخابات سراسری و صلح پایدار را در لیبی صورت دهد، گام بسیار بزرگی در عرصه سیاست جهانی برداشته است. از این جهت باید بگوییم موانع و مشکلات زیادی سد راه گوترش خواهد بود؛ مگر این که دولت‌های خارجی (اعم از آمریکا، بریتانیا، ایتالیا، فرانسه،قطر، ترکیه، عربستان، مصر و تا حدودی روسیه) مجاب شوند تا وارد پرونده لیبی شده و یک حکومت جدید و سراسری را به اتفاق نظر تشکیل دهند.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۶۶۵۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قانون مدیریت یکپارچه شهری توسط مجلس پیگیری شود

رئیس شورای اسلامی شهر تهران با تاکید بر لزوم هم افزایی شوراهای شهر و مجلس شورای اسلامی، گفت: انتظار داریم قانون مدیریت یکپارچه شهری با پیگیری مجلس اجرایی شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان شمالی، مهدی چمران امروز _ پنج شنبه سیزدهم اردیبهشت_ در سفر به خراسان شمالی و جلسه هم اندیشی با اعضای شورای اسلامی شهر بجنورد اظهار کرد: مدیریت یکپارچه شهری از اساسی‌ترین نیازمندی‌های مدیریت شهری است.

وی با اشاره به اینکه شوراهای اسلامی، ۱۸ سال دیرتر از موعد مقرر آغاز به کار کردند، افزود: عقب ماندگی‌ها به واسطه عقب بودن در آغاز به کار همچنان جبران نشده است.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه مجلس شورای اسلامی و شوراهای اسلامی شهرها در امتداد هم فعالیت دارند، گفت: این دو شورا اگر در کنار هم باشند، راحت تر و بهتر می‌توان برای حل مسائل و مشکلات گام برداشت.

وی خاطرنشان کرد: شوراهای اسلامی شهرها پارلمان محلی محسوب می‌شوند و نقش اساسی در برطرف کردن مشکلات دارند اما در این باره مدیریت شهری به پشتیبانی خانه ملت نیاز دارد.

رئیس مجمع مشورتی شورای اسلامی کلانشهرها و مراکز استان‌ها بیان کرد: شماری از نمایندگان مجلس شورای اسلامی از مدیریت شهری به خانه ملت راه یافته اند بر این اساس تأثیر زیادی در حل شدن مشکلات شهرها دارند.

چمران بیان کرد: مجلس شورای اسلامی دور گذشته، قانون درآمد پایدار برای شهرداری‌ها را پیگیری کرد اما مشکلات هنوز وجود دارد، به طور مثال انتظار داریم قانون مدیریت یکپارچه شهری با پشتیبانی خانه ملت اجرایی شود.

کد خبر 750085

دیگر خبرها

  • اجرای مدیریت یکپارچه شهری از اساسی‌ترین طرح‌ها در شورا‌هاست
  • مسکو: واشنگتن در ۶ ماه اخیر، شورای امنیت را گروگان گرفته است
  • قانون مدیریت یکپارچه شهری توسط مجلس پیگیری شود
  • درخواست روسیه برای تحقیق درباره گورهای دسته جمعی در غزه
  • مجلس شورای اسلامی، قانون مدیریت یکپارچه شهر را عملیاتی کند
  • نبنزیا: شورای امنیت به گروگان آمریکا تبدیل شده است
  • ویسی: فدراسیون و سازمان لیگ عرضه ندارند شورای امنیت وسط بیاید
  • دبیرکل سازمان ملل: متعهد به صلح بر اساس پایان اشغال هستیم
  • ویسی:فدراسیون و سازمان لیگ عرضه ندارند شورای امنیت وسط بیاید
  • روسیه: شورای امنیت باید از درگیری در بوسنی جلوگیری کند