Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-05-03@03:30:40 GMT

کمرنگ شدن نظارت بر بازار با حذف برچسب قیمت

تاریخ انتشار: ۸ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۵۶۹۳۸۵

صراط: بخشنامه حذف قیمت مصرف‌کننده یکی از پربحث ترین مقولاتی است بنا بر برنامه ریزی های صورت گرفته در ابتدا مهر ماه اجرایی خواهد شد.

به گزارش میزان، این بخشنامه نظرات موافق و مخالف زیادی را به خود دید که هر کدام اظهار نظرات موجه ای در خصوص این بخشنامه داشته اند.

موافقان این بخشنامه یکی از دلایل گران فروشی موجود در سطح بازار را قیمت گذاری در مبدا می دانند زیرا در نهایت قیمت گذاری ها واقعی نبوده و همین سبب شکل گیری تخفیفات نامعقول در فروشگاه های زنجیره ای شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این عده از کارشناسان معتقداند با قیمت گذاری در بنگاه های خرده فروشی رقابت در بازار شکل می گیرد که همین امر در قیمت گذاری مناسب موثر خواهد بود.

گفتنی است بنا بر قوانین سود عمده فروش که محصولات را از کارخانه خریداری می کند 3 درصد و خرده فروش بین 12 تا 20 درصد اعلام شده است.

محمد آقاطاهر در گفت‌وگو با خبرگزاری میزان، در خصوص طرح حذف برچسب قیمت گفت: از سال گذشته طرح آزمایشی حذف برچست قیمت برای چندین قلم کالا اجرا شد که هدف از آن سامان دهی تخفیفات نامعقول در بازار توسط خرده فروشی ها بود.

وی در ادامه افزود: تخفیفات 40 تا 50 درصدی در برخی از خرده فروشی ها خبر از وجود افزایش قیمت بی دلیل در کالاها می دهد که با اجرا درست این طرح و انجام بازرسی ها و صدور فاکتور امیدواریم بتوانیم به قیمت کالاها در خرده فروشی رسیدگی کنیم.

رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی عنوان کرد: در دوره جدید طرح حذف برچسب قیمت که از ابتدا مهر ماه آغاز می شود اقلامی همچون محصولات سلولوزی، پوشاک، چیپس و پفک و تنقلات،کیک و شکلات و شیرینی تولید کارخانه جات مد نظر قرار گرفته است و در صورت رضایت بخش بودن نتایج طرح آزمایشی، اجرا آن به سایر کالاها نیز گسترش پیدا می کند.

آقاطاهر با تاکید بر اینکه تمام واحدهای خرده فروشی موظف به زدن برچست قیمت هستند عنوان کرد: خرده فروشی ها از طرق مختلف همچون خرید کالا از کارخانه تولید کننده، خرید از شرکت های پخش و خرید از عمده فروشی ها امکان تهیه محصولات خود را دارند که خرید از هر کدام از آنها قیمت تمام شده را برای خرده فروشی تغییر می دهد و در نهایت باعث ایجاد رقابت در بازار می شود.

در طرف مقابل، مخالفان این بخشنامه به مورد مشابه این قانون مانند قیمت گذاری کالاهای وارداتی اشاره کرده اند، زیرا این دسته از کالاها توسط فروشندگان قیمت گذاری می شوند و در نهایت نتیجه رضایت بخشی حاصل نشده است.

این افراد معتقدند اجرای این قانون به هرج و مرج بازار منتهی می شود و اعتماد خریداران لطمه وارد می کند.همچنین اجرا این دست از قوانین نیازمند فرهنگ سازی قیمت گذاری در واحدهای خرده فروشی است که این مهم متاسفانه در بازارهای ما کمرنگ بوده است.

حال این سوال مطرح است که مگر در زمان قیمت گذاری در کارخانه ها نظارتی از سوی سازمان های مربوطه صورت نمی گیرد که شاهد قیمت گذاری های غیرواقعی برای محصولات هستیم و تحت این شرایط بازرسی ها در زمان پس از قیمت گذاری در بنگاه ها با چه قوانینی ادامه خواهد داشت.

نکته قابل تامل ماجرا اینجاست که اکنون علی رغم نظارت تعذیرات و سازمان حمایت بر قیمت کالاها، همچنان شاهد گران فروشی در برخی کالاهای تولیدی و تخلفات اینچنینی هستیم، و قطعا با خارج شدن دولت از بحث تنظیم بازار و نظارت بر قیمت گذاری ها، آیا می توان تضمین کرد در کالاهای انحصاری و برخی کالاهایی که تولید کنندگان اندکی دارد، قیمت ها کذایی بالا نرود و مصرف کننده نهایی متضرر نشود؟

منبع: صراط نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۶۹۳۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مددجویان خراسان‌جنوبی هزار و ۳۶۲ متر مربع فرش به بازار عرضه کردند

به گزارش خبرنگار مهر، علی‌اکبر نخعی صبح چهارشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: از ابتدای سال ۱۴۰۲ تا کنون مددجویان این نهاد تعداد ۲۹۷ تخته فرش به متراژ هزار و ۳۶۲ متر مربع فرش دستباف تولید کردند که این تولیدات توسط امداد و فروش مستقیم بافنده به ارزش ۴۲ میلیارد و ۳۶۵ میلیون ریال در استان و تهران به فروش رسیده است.

معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد خراسان جنوبی با بیان اینکه استعدادسنجی قالیبافان و مشاوره شغلی آنها به صورت چهره به چهره از رویکردهای اساسی این نهاد در ایجاد طرح‌های قالیبافی است افزود: پس از طی این مراحل متقاضیان بافت فرش جهت انتخاب نوع فرش و تکمیل پرونده به واحد اشتغال مربوطه معرفی می‌شوند که با تهیه امکانات نقشه و مواد اولیه مورد نیاز توسط امداد طرح راه اندازی می‌شود.

نخعی فرآیند بافت فرش توسط مددجویان تحت حمایت را این طور توضیح داد: در مرحله بافت فرش، استادکار ناظر طرح ماهیانه و به صورت منظم بر روند بافت آن نظارت کرده و پس از اتمام بافت، ضمن ارزیابی و قیمت گذاری، فرش تولیدی مددجوی تحت حمایت امداد توسط شرکت صنعت آفرینان مرکز خریداری و وجه آن پس از کسر بدهی مواد اولیه به حساب مددجو واریز می شود.

وی صنعت فرش را آمیخته با فرهنگ و تمدن زنان و مردان توانمند کشور دانست و اظهار کرد: صنعت قالیبافی میراث گذشتگان این استان است که به نسل امروز منتقل شده که علاوه بر تولید فرش‌های با کیفیت به معیشت خانواده خود نیز کمک قابل توجهی کنند.

معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد خراسان‬ جنوبی‬ با بیان اینکه کار نظارت، آموزش و هدایت فرش‌بافان و بازاریابی فروش توسط کارشناسان این نهاد انجام می‌شود، افزود: بیشتر بافندگان فرش دستباف را زنان مددجو و سرپرست خانوار تشکیل می‌دهند که از نظر تأمین مواد اولیه، نظارت بر تولید فرش، برگزاری کلاس‌های آموزشی دوره‌ای مورد حمایت قرار می‌گیرند.

نخعی در پایان خاطر نشان کرد: در سال جاری نیز با همکاری بافندگان و اساتید فرش استان آذربایجان شرقی در حال آموزش و توسعه بافت فرش با گره ترکی هستیم که سبک جدیدی دربین مددجویان استان است.

کد خبر 6093726

دیگر خبرها

  • پلمب ۱۳۱ واحد صنفی در مشهد
  • فروش نان بدون برچسب تولید و قیمت جریمه به دنبال دارد
  • قیمت دوربین مدار بسته بیسیم با برد بالا ؟ + انواع آن
  • وزیر کشاورزی: کالاهای مورد نیاز مردم تأمین شده است
  • مددجویان خراسان‌جنوبی هزار و ۳۶۲ متر مربع فرش به بازار عرضه کردند
  • خرده‌فروشی مواد مخدر معضلی جدی در کنارک
  • فرار مالیاتی به سبک معامله میلیونی خط‌های رند
  • پایان شگرد گران‌فروشی «عجله» برای اسنپ و تپسی
  • قیمت مصوب انواع میوه اعلام شد/ جدول قیمت
  • اعلام قیمت عمده انواع میوه و سبزی+جدول