Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس اندیشکده مرکز بین‌المللی مطالعات راهبردی آمریکا با تاکید بر اینکه توافق هسته‌ای کارساز بوده است، نوشت: رییس‌جمهور آمریکا برای عدم تایید پاییبندی ایران هیچ دلیل قانونی و سندی در اختیارندارد؛ چرا که ایران هیچ‌گاه برجام را نقض نکرده است.

به گزارش ایسنا، مارک فیتز پاتریک، رئیس اندیشکده مرکز بین‌الملل مطالعات راهبردی که معاون وزیر امور خارجه آمریکا در امور عدم اشاعه بوده است، در یادداشتی که در وب سایت این اندیشکده منتشر شده است به بررسی رویکرد دولت آمریکا در قبال توافق هسته‌ای ایران و گروه 1+5 پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فیتز پاتریک با اشاره به سفر اخیر نیکی هیلی نماینده آمریکا در سازمان ملل به وین و دیدارش با مقامات آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نوشت: هر چند چیزی در آژانس نبوده است که آمریکا توسط دیپلمات‌هایش در وین از آن مطلع نبوده باشد، کسانی که روزانه با مقامات آژانس دیدار می‌کنند.

این دیپلمات‌ها در حال حاضر شامل یک نماینده در آژانس نمی‌شوند و دیدارهای عالی رتبه برای انتقال پیام‌های مهم به خانه مفید است.

هیلی آژانس را به سهل انگاری متهم نکرد، بلکه تاکید کرد که آژانس بسیار حرفه‌ای و با جدیت و دقت کار می‌کند. اما وی تلاش کرد تا یوکیا آمانو مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را تحت فشار قرار دهد تا خواستار دسترسی فیزیکی به سایت‌های نظامی همچون پارچین شود.

در میان امتیازات مربوط به عدم اشاعه در توافق هسته‌ای، ممنوعیت بی نظیری در بخش T وجود دارد که به انواع مختلف فعالیت‌هایی که برای توسعه تسلیحات هسته‌ای مفید است اعمال می‌شود و تجهیزات مرتبط با آن را نیز کنترل می‌کند. این کنترل‌ها شامل استفاده از سیستم تشخیص انفجاری از جمله دوربین‌های خطی است.

این دیپلمات کهنه کار آمریکایی در ادامه مدعی شده است که این دوربین‌ها ظاهرا بیش از یک دهه قبل در سایت پارچین در فعالیت هسته ای مرتبط نظامی مورد استفاده قرار گرفتند.

وی افزود: این توافق که برنامه جامع اقدام مشترک ( برجام) نام دارد، مشخص نکرده است که بخش T چگونه باید مورد راستی آزمایی قرار گیرد، چرا که طرف‌ها نتوانستند به توافق برسند. ایران بر تمهیداتی پافشاری داشت که مخالف معیارهای دیگر کشورها بود و از حمایت روسیه نیز برخوردار بود. مسکو حتی با بیانیه‌های آژانس در گزارشات فصلی‌اش مبنی بر این که به نظارت و راستی آزمایی تعهدات در بخش T ادامه می‌دهد، مخالف است.

اما مقامات آژانس به نیکی هیلی گفته‌اند که برای بازدید از هر جایی که لازم است در ایران ببینند، مخالفت و محدودیتی وجود ندارد.

وی در ادامه با اشاره به درخواست منتقدان برجام برای بازرسی‌های هر زمان – هر مکان از سایت‌های هسته‌ای ایران، نوشت: در توافق هسته‌ای ساز و کار مناسب برای بازرسی از اماکن مورد نیاز در هر زمان موردنیاز تعیین شده است. در حقیقت رویه‌های برجام برای تضمین دسترسی آژانس به مکان مورد نیاز در هر زمان مورد نیاز، کارساز است. برخی منتقدان این توافق، در ازا، خواستار دسترسی بازرسان به روشی از دسترسی‌های هر زمان - هر مکان هستند که عراق پس از شکست نظامی‌اش در جنگ سال 1991 مجبور به پذیرفتن آن شد. برخی از این منتقدان هنگام طرح این مطالبات به اندازه‌ای صداقت دارند که بگویند چشم انداز آنها تحت نظر داشتن ایران به زور اسلحه است.

فیتز پاتریک با بیان این که فضای خصمانه توافق را در معرض خطر قرار می‌دهد، نوشت: سیاست‌گذاران مسئول یک راه حل مسالمت آمیز را ترجیح می‌دهند و سازش‌های دو جانبه لازم را می ‌پذیرند.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در سال 2005 دو بار از سایت پارچین بازدید داشته است اما چنین بازدیدهایی در یک فضای همکاری که امروز از فضای تقابل جویانه پیرامون برجام حذف شده است، بیشتر امکان پذیر است. حامیان مطالبات تقابل جویانه از تهران اطلاعات کمی از روحیات ایرانی‌ها یا در کل طبیعت انسان دارند. به محض انتشار گزارشاتی مبنی بر اینکه دولت ترامپ در حال فشار برای بازرسی از سایت‌های نظامی ایران با هدف عدم تایید پایبندی تهران به برجام است، دو مقام ارشد ایرانی تاکید کردند که اجازه چنین دسترسی داده نخواهد شد.

اگر دونالد ترامپ بخواهد در نوبت بعدی، یعنی ماه اکتبر پایبندی ایران را تایید نکند، احتمالا از چنین اظهاراتی برای این که بگوید ایران روح توافق را نقض می‌کند، استفاده خواهد کرد. هر چند هیچ معنی قانونی برای " روح توافق" وجود ندارد و این اظهارات تناقضی با متن برجام ندارد. همان طور که قبلا هم گفته‌ام، ایران هیچ گاه هیچ شرطی از توافق را نقض نکرده است.

رییس مرکز بین‌المللی مطالعات راهبردی دربخش پایانی یادداشت خود با تاکید بر اینکه ترامپ برای عدم تایید پایبندی ایران هیچ سندی ندارد، نوشت: متاسفانه تایید نکردن پایبندی ایران به توافق به سرعت کنگره را به سمت بررسی وضع مجدد تحریم‌های ایران که با برجام لغو شدند، سوق می‌دهد.

کنگره هیچ دلیل مشروعی برای بازگرداندن تحریم‌ها ندارد و وضع مجدد تحریم‌ها خود نقض آشکار برجام است. دراین صورت، دیگر کشورها بعید است که به آمریکا بپیوندند و چنین کاری واشنگتن را منزوی خواهد کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۷۱۲۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویب لایحه جنجالی در سنای آمریکا؛ واردات اورانیوم از روسیه ممنوع شد

سنای آمریکا لایحه ممنوعیت واردات اورانیوم از روسیه را تصویب کرد.

به گزارش ایرنا، این لایحه هیچ مخالفی نداشت و همه سناتور‌های حاضر در جلسه به آن رای موافق دادند. مجلس نمایندگان آمریکا پیشتر در ماه دسامبر این لایحه را تصویب کرده بود.

اداره اطلاعات انرژی آمریکا در گزارشی اعلام کرد که نیروگاه‌های برق هسته‌ای ایالات متحده در سال ۲۰۲۲ حدود ۱۲ درصد از اورانیوم مورد نیاز خود را از روسیه وارد کردند. جان باروسو سناتور جمهوریخواه از ایالت وایومینگ در بیانیه‌ای اعلام کرد: وایومینگ اورانیوم کافی برای جایگزین کردن اورانیوم روسیه را دارد و آماده‌ایم که از آن استفاده کنیم.

وی افزود: لایحه دوحزبی ما کمک می‌کند که بودجه ماشین جنگی روسیه را کم کرده، تولید اورانیوم آمریکا را احیا کرده و سرمایه‌گذاری در چرخه عرضه سوخت هسته‌ای آمریکا را افزایش دهیم.

یک مقام ارشد آمریکایی با تاکید بر افزایش تولید داخلی سوخت هسته‌ای ایالات متحده، از مصرف‌کنندگان خارجی نیز خواست که وابستگی خود به روسیه در حوزه انرژی هسته‌ای را کاهش دهند. «کاترین هاف» دستیار وزیر انرژی آمریکا در حوزه هسته‌ای ماه مارس در مصاحبه با رویترز گفت که کشور‌های شرکت‌کننده در اجلاس هسته‌ای بروکسل تلاش کردند تا سرمایه‌گذاری در زمینه تولید سوخت هسته‌ای را افزایش دهند.

وی افزود که آمریکا، ژاپن، فرانسه، کانادا و انگلیس متعهد شده‌اند ۴.۲ میلیارد دلار در این زمینه سرمایه‌گذاری کنند که سهم آمریکا ۲.۷ میلیارد دلار است که «گامی تاریخی» به شمار می‌آید. شرکت هسته‌ای روس‌اتم می‌گوید که ۱۷ درصد از سوخت هسته‌ای دنیا را تامین می‌کند.

دیگر خبرها

  • اسلامی: بیش از ۱۳۰ بازرس آژانس مجازند در ایران حضور داشته باشند
  • تصویب لایحه جنجالی در سنای آمریکا؛ واردات اورانیوم از روسیه ممنوع شد
  • سنای آمریکا واردات اورانیوم از روسیه را ممنوع کرد
  • محکومیت کارمند آژانس امنیت ملی آمریکا به جرم جاسوسی
  • «رافائل گروسی» به ایران سفر می کند
  • موبایل پرچمدار هواوی تحریم‌های تراشه آمریکا را دور زد
  • ۲۲ سال حبس برای عامل اطلاعاتی آمریکا به جرم فروش اسناد محرمانه
  • آمریکا با هواپیمای آخرالزمانی آماده جنگ احتمالی هسته‌ای می‌شود
  • علیرضا عسگری؛ سوژه‌ای سوخته برای فرار از شکست
  • مهلت ۱۰ روزه تل‌آویو به حماس برای پذیرش شروط خود