Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی الف؛ بانک مرکزی در روز 31 مردادماه اعلام کرد بخشنامه‌ای با موضوع کاهش نرخ سود بانکی به بانک‌ها ابلاغ خواهد شد و این بخشنامه در روز اول شهریور به شبکه بانکی ابلاغ شد که بر اساس آن از روز شنبه 11 شهریورماه سال جاری بانکها موظف‌اند نرخ سود علی‌الحساب سپرده‌های یک‌ساله را به حداکثر ۱۵ و برای سپرده‌های کوتاه‌مدت و روزشمار تا ۱۰ درصد تعیین و کاهش دهند و از تاریخ فوق به بعد هیچ بانکی مجاز به گشایش حساب‌ با سود بالاتر نخواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هم‌اکنون بانک‌ها مجازند به سپرده‌های کوتاه‌مدت 15 درصد و یک‌ساله 18 درصد سود پرداخت کنند.

هرچند به نظر می‌رسد که بانک مرکزی در اجرای بخشنامه جدید خود در مورد کاهش سود سپرده بانکی جدیت دارد و این بار مانند دفعه‌های گذشته نیست، اما تضمینی برای اجرای آن وجود ندارد و بانک‌ها در این جنگ با شیوه‌ها ابداعی خود ساختمان میرداماد را همیشه دور زدند؛ مانند مصوبه سال گذشته شورای پول اعتبار که اجرای آن همان چند روز ابتدایی دوام داشت؛ حتی بانک‌های منضبط نیز وقتی با خروج پول از بانک خود مواجه شدند از روش بانک‌های دیگر برای جذب سپرده استفاده و اقدام به ایجاد صندوق‌های سرمایه‌گذاری کردند.

حال تنها 3 روز کاری به اجرای دستورالعمل بانک مرکزی، برای کاهش نرخ سود سپرده باقی‌مانده است، اما بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد بانک‌ها از روش جدید علیه بخشنامه‌ بانک مرکزی اقدام کردند. دستورالعمل جدید بانک مرکزی از شنبه آینده اجرایی خواهد شد و بر اساس آن حساب‌هایی که تا قبل از تاریخ موردنظر افتتاح شود، مشمول بخشنامه نبوده و مانند شرایط فعلی ایجاد خواهد شد؛ این موضوع یک فرصت 10 روزه را ایجادکرد و بانک‌ها از آن حداکثر استفاده را کردند و در واپسین روزهای مانده به ضرب‌الاجل بانک مرکزی، نرخ سود سپرده‌ها را با شیوه‌های مختلف افزایش دادند.

بانک‌ها در فرصت 10 روز با ارسال پیامک، از مشتریان خود خواستند برای تعیین تکلیف سپرده خود به شعب بانک مراجعه کنند که نتیجه این مراجعه تبدیل و تمدید بخش قابل‌توجهی از سپرده‌های کوتاه‌مدت به سپرده‌های یک‌ساله با نرخ سود بالای 23 درصد است. درواقع حساب‌هایی که پیش‌ازتاریخ لازم‌الاجرا شدن بخشنامه افتتاح‌شده‌اند تا پایان مدت قرارداد خود (حداکثر یک سال) می‌توانند تابع این نرخ نباشند و این بدان معنا است که اجرای دستور بانک مرکزی یک سال با تأخیر مواجه است.

اکنون با روشی که بانک‌ها در پیش‌گرفته‌اند و سپرده‌های کوتاه‌مدت را به بلندمدت تبدیل می‌‌کنند، در حقیقت حجم قابل‌توجهی از بازار پول را برای مقابله با ابلاغیه بانک مرکزی بسیج می‌کنند؛ زیرا بانک‌ها هم‌اکنون نرخ سود بالای 23 درصد پرداخت می‌کنند، البته برخی بانک‌ها با افتتاح حساب در صندوق‌های سرمایه‌گذاری خود سود علی‌الحساب 22.5 درصد را پرداخت می‌کنند و این وعده را می‌دهند که این حداقل سودی است که به آن تعلق می‌گیرد.

الف در زمان ابلاغ بخشنامه جدید برای کاهش نرخ سود سپرده‌ها در گزارش‌هایی به بررسی این اقدام بانک مرکزی و اجرایی شدن و تأثیرات به‌صورت مفصل پرداخت.(اینجا) و (اینجا)

گزارش میدانی الف نشان می‌دهند یک بانک وابسته به یک‌نهاد دولتی با ارسال پیامک به مشتریان خود از آن‌ها درخواست کرده بود برای تعیین تکلیف سپرده‌های خود تا تاریخ امروز (8 شهریور) به شعب مراجعه کرده که امروز شعب این بانک نسبت به بانک‌های دیگر بسیار شلوغ بود.

بر اساس مشاهدات خبرنگار اقتصادی الف، مشتریان این بانک با دو پیشنهاد مواجه می‌شدند، نخست اینکه سپرده کوتاه‌مدت گذشته خود را که با نرخ سود علی‌الحساب 15 درصد بود، بسته و حساب جدید با نرخ 18 درصد باز کنند، البته با این تفاوت که در یک ماه نخست حق برداشت از حساب خود را ندارند و یا اینکه حساب کوتاه‌مدت خود را با نرخ سود 23 درصد به یک‌ساله تغییر دهند، البته حساب‌های سپرده با بازه زمانی یک‌ساله را نیز بسته و از روز جاری حساب جدید با نرخ سود 23 درصد باز می‌کند.

خبرنگار الف در تماس تلفنی با مدیر یکی از شعب همین بانک در مورد میزان نرخ سود پرسید که این مدیر عنوان کرد طبق مصوبه بانک مرکزی اقدام می‌شود، اما وقتی به همان شعب مراجعه شد؛ نرخ سود 18 درصد برای سپرده‌های کوتاه‌مدت و 23 درصد برای یک‌ساله تضمین می‌شود؛ اقدام این بانک و بانک‌های دیگر نشان می‌دهد اجرایی شدن مصوبه بانک مرکزی با یک سال تأخیر اجرا خواهد شد، هرچند پایبندی به مصوبه بانک مرکزی مشخص نیست چند روز باشد.

خبرنگار الف از کارمند شعبه این بانک پرسید برای سپرده با مبلغ 100 میلیون تومان چه میزان سودی پرداخت می‌شود و کارمند پاسخ داد یک‌ساله 23 درصد و کوتاه‌مدت 18 درصد به سپرده‌ها تعلق می‌گیرد.
سیف:نرخ سود بین بانکی از بالای ۲۱ درصد به ۱۸ درصد رسیده است/ همه بانک‌ها علاقه‌مند هستند که این کار در اسرع وقت انجام شود

تماشا و دانلود


منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۷۵۵۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیاست بانک ترکیه تغییر نکرد

بانک مرکزی ترکیه نرخ بهره را ۵۰ درصد نگه داشت.

به گزارش ایسنا، بانک مرکزی جمهوری ترکیه (CBRT) اعلام کرد که نرخ بهره را پس از افزایش در ماه گذشته بدون تغییر در ۵۰ درصد نگه می‌دارد.

کمیته سیاست پولی استدلال کرد که به دلیل تاخیر بین افزایش نرخ‌ها و تاثیر آن بر تورم، توقف در انقباض الزامی است.

بانک افزود که «به شدت به ریسک‌های تورمی توجه می‌کند».

بانک ترکیه گفت: تا زمانی که شاهد کاهش قابل توجه و پایدار در روند زیربنایی تورم ماهانه نباشد و تا زمانی که انتظارات تورمی به محدوده پیش‌بینی شده باز نگردد، موضع پولی فشرده خود را حفظ خواهد کرد.

این سازمان مجددا تاکید کرد که آماده است تا در صورت پیش‌بینی وخامت قابل توجه و مداوم تورم، نرخ‌ها را بیشتر افزایش دهد.

دیگر خبرها

  • واکنش کنایه آمیز مقام دولتی به انتقادات مجلس از قیمت دلار و وضعیت بازار ارز
  • سطح اعتبار سنجی تسهیلات خرد دقیق‌تر می‌شود+ فیلم
  • بانک مرکزی آرژانتین نرخ بهره را به ۶۰ درصد کاهش داد
  • سیاست بانک ترکیه تغییر نکرد
  • افشای لیست ارزبگیران توسط گمرک با وجود وعده بانک مرکزی
  • حداقل چند درصد اقتصاد جهان وابسته به ذخایر ژنتیکی است؟
  • ۱۶ میلیارد یورو تعهد ارزی ایفا نشده در کدام سیاه چاله اقتصادی مخفی بود؟
  • پرداخت ۱۶۰ هزار میلیارد تومان وام ازدواج در کشور
  • تداوم کاهش نرخ رشد نقدینگی
  • قرارداد بانک مسکن و صندوق توسعه ملی روی کاغذ ماند