Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام نیوز، حمید گورابی‌ رئیس پژوهشگاه رویان در هجدهمین‌ کنگره‌ بین المللی پزشکی تولید مثل‌ و سیزدهمین کنگره بین المللی‌ سلول‌های بنیادی‌ رویان‌ و دوازدهمین‌ سمینار پرستاری و مامایی در پزشکی تولید مثل‌ که صبح امروز در مرکز همایش‌های برج میلاد برگزار شد، اظهار کرد: امسال سلول‌های بنیادی‌ مربوط به عضله‌ بیشتر مورد توجه قرار گرفته است، سلول‌های بنیادی‌ عضلانی‌ در مورد عضله‌های مختلف مانند قلب و سایر عضلات بدن بکار می‌رود و یکی از برندگان جشنواره در این زمینه فعالیت کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: سلول‌های بنیادی در زمینه عوامل محیطی‌ و ایجاد سرطان در روده نیز نقش دارند، اغلب افراد تصور می‌کنند که سلول‌های بنیادی‌ تنها توانایی خوبی برای ترمیم دارند‌ این در حالی است که اگر عوامل محیطی خاصی وجود داشته باشد سلول‌های بنیادی می‌توانند به سلول‌های سرطانی‌ تبدیل شوند.

رئیس پژوهشگاه رویان افزود: در زمینه سلول‌درمانی موارد جدیدی مطرح شده است که از این موارد می‌توان به بیماری‌های عصبی – ماهیچه‌ای و چالش‌هایی که در زمینه سلول‌درمانی وجود دارد، اشاره کرد.

گورابی‌ تأکید کرد: در زمینه پزشکی تولید مثل موارد جدیدی در این کنگره مطرح می‌شود که از جمله این موارد می‌توان به عوامل محیطی‌ در ایجاد مشکلات ناباروری‌ و بیماری آندومترو‌زیس اشاره کرد. در بیماری آندومتروزیس‌ بافت رحم در خارج از آندومتر‌ قرار می‌گیرد، همچنین 2 نفر از برندگان جشنواره‌ در زمینه این بیماری‌فعالیت‌های خاصی را انجام داده بودند.

وی تصریح کرد: یکی از زمینه‌های مورد مطالعه در این کنگره‌ ناباروری مردان از طریق آزمایشات متابولیکی‌، تغییرات ژنتیکی در آندو‌متریوز و عفونت‌های باکتریایی‌ در این بیماری‌ هستند.

رئیس پژوهشگاه رویان بیان کرد: ما قصد داریم که تحقیقاتی که از قبل پایه‌گذاری کردیم را اجرایی کنیم‌ همانطور که تکنولوژی‌های روز دنیا نیز سعی می‌کنند ادامه راه دیگران را به عهده بگیرند‌ و از این طریق بتوانند بازده بهتری داشته باشند. یکی از فعالیت‌هایی که در گذشته انجام دادیم کشت سلولی در ابعاد 2 بعدی بود که امروزه به کمک مهندسی بافت این کشت را به صورت 3 بعدی و شبه بافت ( شبه ارگان ) انجام می‌دهیم.

گورابی‌ یادآور شد: ما زمینه‌های جدیدی برای تحقیقات را پیش رو داریم‌ که امیدواریم بتوانیم‌ از این ایده‌های جدید مطرح شده برای بهره‌برداری لازم را بکنیم.

2024

منبع: جام نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۷۵۹۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آلودگی هوا باعث تشدید بیماری‌های زمینه‌ای می‌شود

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، زهرا مهربان در گفت‌وگویی رسانه‌ای با اشاره به اقدامات لازم در مواجهه با آلودگی هوا اظهار کرد: زمانی که غلظت گازها و ریزگردها در هوا افزایش می‌یابد هوا آلوده می‌شود؛ برخی از علت‌های مهم آلودگی هوا سوخت‌های فسیلی، کارخانه‌ها و نیروگاه‌ها و پودرهای شیمایی هستند. آلودگی هوای داخل منزل نیز می‌تواند به دلیل بسیاری از فعالیت‌های داخل منزل مانند پخت و پز، عطر و ادکلن و گرد و خاک ایجاد شود.

بیشتر بخوانید: شنبه جایگزین پنجشنبه به عنوان روز تعطیل شود

وی افزود: اجزای اصلی آلودگی هوا یک سری ریزگردها و گازها شامل دی اکسید گوگرد، دی اکسید نیتروژن، اوزون، اسید سولفوریک هستند که خطرناک‌ترین نوع ذرات معلق اندازه ۲.۵ تا ۱۰ میکرون دارند.

این فوق تخصص بیماری‌های ریه گفت: برخی از این ریزگردها بر اساس حلالیت و سایزشان می‌توانند در سیستم تنفسی فوقانی رسوب کنند و یک سری علائم برای فرد ایجاد کنند. گروهی نیز خود را به سیستم تنفسی تحتانی می‌رسانند و رسوب می‌کنند و گاهی وارد خون می‌شوند.

وی با اشاره به علائم تنفسی آلودگی هوا افزود: خارش بدن، چشم، بینی و گلو، سرفه، خس خس سینه، تنگی نفس و گاهی تشدید بیماری‌های زمینه‌ای مانند آسم و آلرژی و نیاز به بستری عده‌ای از این افراد در بیمارستان‌ها، در پی آلودگی هوا رخ می‌دهند.

مهربان گفت: در شرایط آلودگی هوا باید افراد به ویژه بیماران مزمن تنفسی و قلبی، سالمندان و کودکان و مادران باردار تا حد امکان از منزل خارج نشوند. همچنین باید از ورزش و پیاده‌روی تند خودداری و از ماسک‌های مناسب برای مقابله با آلودگی هوا استفاده شود و بهترین ماسک‌ها N۹۵، KN۹۵، FFP۲ هستند.

وی افزود: این ماسک‌ها تا ۹۵ درصد مانع ورود ذرات آلوده و ریزگردها به دستگاه تنفسی می‌شوند اما ماسک‌های نخی، پارچه‌ای و جراحی زیاد برای محافظت از ورود ریزگردها مفید نیستند. ماسک‌های معمولی تنها برای مقابله با ذرات بزرگ‌تر مناسب هستند و نمی‌توانند محافظت خوب و کاملی از ورود ریزگرد به بدن داشته باشند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: توصیه می‌شود بعد از رسیدن به منزل حتما دست‌ها و صورت خوب شسته و بینی و گلو با سرم نمکی شست‌وشو شود. تغذیه مناسب برای افزایش تقویت سیستم ایمنی بدن مانند استفاده از لبنیات تازه و کم چرب، سبزیجات و میوه‌های تازه و مایعات فراوان توصیه می‌شود و از مصرف غذاهای سرخ‌شده و فست فود نیز پرهیز شود یا کم استفاده شود.

وی ادامه داد: خواب کافی و دور از استرس، دوری از سیگار و دخانیات، استفاده از گیاهان خانگی برای تصفیه هوا توصیه می‌شود. دستگاه‌های خانگی تصفیه هوا درصدی از آلاینده‌ها را فیلتر می‌کنند اما نمی‌توانند بیشتر ذرات را فیلتر کنند بنابراین خرید این دستگاه‌ها توصیه نمی‌شود.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

کد خبر: 1228889 برچسب‌ها آلودگی هوا

دیگر خبرها

  • مسکن‌ها؛ مهم‌ترین علت بروز سردرد‌های میگرنی!
  • محدودیت؛ یکی از عوامل ایجاد انگیزه برای تولید و پیشرفت
  • آلودگی هوا باعث تشدید بیماری‌های زمینه‌ای می‌شود
  • محدودیت یکی از عوامل ایجاد انگیزه برای تولید و پیشرفت
  • چگونه کودکانی قد بلند داشته باشیم؟
  • سلامت کارگران تحت تاثیر بیماری‌های مرتبط با تغییرات آب و هوایی
  • تقسیم عشق در زندگی زوج مبتلا به «ای‌ال‌اس»/بیماری جزیی از زندگیست
  • تاثیر آفت‌کش‌ها بر افزایش احتمال پارکینسون
  • نحوه تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • مهم‌ترین عوامل ناباروری در بانوان (فیلم)