Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-05@03:20:44 GMT

نبرد سایبری، گزینه ترامپ علیه کره شمالی

تاریخ انتشار: ۹ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۵۷۹۰۷۲

نبرد سایبری، گزینه ترامپ علیه کره شمالی

چهارم ژوئیه(تیر) 2017 یعنی در «روز استقلال امریکا» کره شمالی نخستین موشک بالستیک بین قاره‌ای خود را شلیک کرد و «کیم جونگ اون» رهبر این کشور گفت: «این یک هدیه برای روز ملی امریکا بود».

او سپس نیروی نظامی خود را تشویق کرد تا هدایای کوچک و بزرگ برای امریکا ارسال کنند و یک ماه پس از این اتفاق، دوربردترین موشک کره شمالی آزمایش شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حالت تئوری این موشک قادر بود پس از شلیک شدن از خاک کره شمالی به شهرهای لس‌آنجلس، دِنوِر و شیکاگو در امریکا برسد.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایران ، پاسخ «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری امریکا به تهدیدهای نظامی مذکور افزایش فشارها به چین به‌عنوان نزدیکترین همسایه کره شمالی بود تا مراودات خود را با آنها سخت‌تر کند. اما این هفته رویه ترامپ تغییر کرد و اظهار داشت «آتش و خشمی را در پاسخ به این تهدیدها اعمال می‌کند که جهان هرگز به خود ندیده است».

این تهدیدهای نظامی آغاز جنگ هسته‌ای میان دو کشور است که می‌تواند تبعات گسترده‌ای را به‌دنبال داشته باشد که به نظر می‌رسد چندان مورد پسند دولت‌ها نیست. از این‌رو «دونالد ترامپ» تصمیم گرفته است روش دیگری را برای شکست کره شمالی پیش ببرد: نبرد سایبری.

حمله سایبری امریکایی

روزنامه نیویورک تایمز مارس امسال گزارش داده بود که دولت اوباما سال‌های طولانی سرمایه‌گذاری و تلاش بسیاری داشته تا جلوی هرگونه خرابکاری سایبری بزرگ را بگیرد و همچنین بتواند در مواقع لزوم حملات سایبری گسترده انجام دهد. بر اساس این گزارش، گفته می‌شود 88 درصد شکست‌های کره شمالی برای پرتاب موشک‌های میان‌برد به دلیل حملات سایبری امریکا است و به عبارت دیگر دولت امریکا بواسطه توانایی گسترده خود در این زمینه توانسته است در بیشتر موارد جلوی پرتاب موشک‌های بالستیک کره‌ای را بگیرد. با این توضیح این سؤال مطرح می‌شود که آیا دولت امریکا این توانایی را دارد که از فاصله 11 هزار کیلومتری با فشردن یک دکمه تجهیزات هسته‌ای کره شمالی را از کار بیندازد و ایمنی کامل را برای خود برقرار کند که پاسخ کوتاه به سؤال مذکور به نوعی منفی است.

«تیم استیوِنس» مدیر طرح امنیت جهانی در کالج سلطنتی بریتانیا در این خصوص گفت: «آنچه از طریق فضای سایبری به دست می‌آورید چندان واضح و روشن نیست. چرا که زیرساخت‌های حیاتی کره شمالی چندان مشخص نیست و تنها بخش اندکی از آن به‌صورت آنلاین قابل دسترس است». اینکه کره شمالی چگونه با بقیه کشورهای جهان به‌صورت اینترنتی اتصال برقرار می‌کند هنوز برای بسیاری از دولت‌ها سؤالی بزرگ محسوب می‌شود. زیرا بخش اعظم نیروهای نظامی کره شمالی در خارج از مرزهای این کشور بخصوص در چین و آسیای جنوب شرقی حضور دارند و دولت کره مجبور است به کمک دستگاه‌های الکترونیکی و شبکه‌های اینترنتی با آنها در ارتباط باشد.

البته به عقیده دکتر استیوِنس این مسأله برای امریکا چندان اهمیت ندارد تا از داخل کشورهایی که نیروهای نظامی کره شمالی در آنها مستقر شده‌اند عملیات هکری و سایبری خود را انجام دهند. نکته مهم اینجاست که امریکا بتواند راه نفوذ به سیستم‌های داخلی کره شمالی را پیدا کند و از این طریق حملات سایبری خود را به انجام برساند.

استیوِنس در ادامه تأیید کرد 88 درصد شکست‌ها و اختلال‌های پیش آمده در موشک‌های میان‌برد کره شمالی به‌دلیل حملات سایبری امریکا صورت گرفته است. با وجود این چون عملیات‌های نظامی کره شمالی به صورت شبکه‌ای دنبال نمی‌شود، دور از ذهن به نظر می‌رسد که امریکا با یک حمله سایبری واحد و گسترده موفق شده باشد این اقدام را عملی کند. علاوه بر این، ایالات متحده نمی‌تواند نقشه کامل سیستم‌های رایانه‌ای و شبکه‌ای کره شمالی را به دست آورد تا در مراحل آتی حملات خود را تشدید کند و به همین خاطر سطح خرابکاری‌های سایبری امریکا در همین حد باقی می‌ماند.

«کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی چندی پیش در این خصوص گفت: «اگر امریکا مسئول اختلالات پیش آمده در موشک‌های بالستیک باشد، برنامه مذکور به طور کامل کنار گذاشته خواهد شد و در کمترین زمان یک سیستم جدید طراحی می‌شود. زیرا آن برنامه شکست خورده است و باید سیستم‌های ایمن‌تر و کامل‌تری در اختیار بگیریم».

توانایی سایبری نظامی

توانایی سایبری همچنان بزرگترین مهمات امریکایی برای حمله به کره شمالی محسوب می‌شود. «اچ‌.آر مک‌مستر» مشاور ارشد کاخ سفید بار دیگر تأکید کرد دولت امریکا به تلاش‌های خود در عرصه سایبری ادامه می‌دهد و تمام گزینه‌ها برای جلوگیری از نبرد نظامی را از این طریق بررسی می‌کند. اگر دولت امریکا به این نتیجه برسد که از طریق توانایی سایبری خود نمی‌تواند جلوی عملیات‌های نظامی کره شمالی را بگیرد، گزینه‌های دیگر روی میز بررسی می‌شود.

مک‌مستر توضیح داد که دولت امریکا در جریان انتشار بدافزار«استاکس نت» هدفگیری دقیق انجام داده بود و بخوبی می‌دانست این کرم اینترنتی در چه نقاطی نفوذ می‌کند. ولی در مورد کره شمالی شرایط به صورت کاملاً متفاوت بررسی می‌شود و هیچ مرکز یا دولتی از لایه‌های درونی شبکه داخلی این کشور آگاهی ندارد.

مشاور ارشد کاخ سفید در ادامه گفت:‌ «از آنجایی که نمی‌دانیم شبکه آنها به چه شکل ترسیم شده است، هیچ گونه بدافزار یا حمله سایبری دقیقی را نمی‌توان مقابل کره شمالی عرضه کرد تا با اطمینان کامل به نتیجه برسد. من فکر می‌کنم بی‌ثبات کردن سیستم مرکزی شبکه داخلی ارتش کره شمالی راه مناسبی برای شکست دادن آنها باشد. ولی مشکل اینجاست که هیچ راهی برای ایجاد اختلال در سیستم سایبری آنها پیدا نمی‌شود».

دولت کره شمالی چندی پیش تهدید کرد هرگونه حمله سایبری از جانب امریکا می‌تواند دلیل اصلی برای آغاز جنگ نظامی بین دو کشور باشد و کره خود را برای هرگونه اتفاق آماده کرده است. این تهدیدها یک نکته مهم را در مورد کره شمالی نمایان می‌کند: متخصصان سایبری، تخصص سایبری و توانایی سایبری کره شمالی.

با توجه به اینکه هیچ هدف مشخصی در کره شمالی شناسایی نشده است تا از طریق آن حمله سایبری صورت گیرد، برنامه‌های سایبری امریکایی با اهداف نامشخص انجام می‌شوند و به همین خاطر هیچ تضمینی وجود ندارد به نتیجه برسند.

«اندرو فاتر» مدیر گروه سیاست‌های بین‌المللی دانشگاه لِسِستر امریکا گفت: «بعید می‌دانم طی یک دهه گذشته امریکا توانسته باشد هدف سایبری دقیقی در سیستم داخلی کره شمالی پیدا کند». با وجود این، دولت امریکا برتوانایی‌های سایبری خود ایمان دارد و تنها راه خاتمه دادن به کشمکش‌های پیش آمده را حمله سایبری می‌داند تا جلوی هرگونه حمله نظامی را بگیرد. باید دید در این نبرد جدید کدام یک از دو کشور مذکور پیروز خواهند شد.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۷۹۰۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انیمیشن‌هایی متفاوت برای بزرگتر‌ها؛ انیمیشن‌هایی مفرح برای بچه‌ها

آفتاب‌‌نیوز :

چقدر طول کشید که از پیرمرد شجاع و وفادار و بامزه «آپ/ بالا» خوشتان بیاید و با او همدلی کنید؟ نوازنده شکست‌خورده انیمیشن «روح» که در زندگی نتوانسته دنبال رؤیای نوازندگی‌اش برود و تازه پس از مرگ در عالم ارواح شجاعت لازم را برای تغییر زندگی‌اش به دست می‌آورد، چقدر شما را به خطر کردن و پی رؤیاهای‌تان رفتن ترغیب کرده؟ همین اواخر، انیمیشن معمولی «لئو» چقدر دیده شد و پیام ساده و عملی‌اش که ماهی را هروقت از آب بگیری تازه است، به دل‌ها نشست. ۸ انیمیشنی که در ادامه معرفی شده بخشی از خاطره چند نسل از دنیای انیمیشن است.

شرک (۲۰۰۱)

کارگردان: اندرو آدامسون و ویکی جنسون

محصول: امریکا

یک شخصیت چطور وارد فرهنگ عامه ــ آن‌هم نه فقط فرهنگ عامه کشور سازنده بلکه فرهنگ عامه بسیاری از مردم در سرتاسر جهان ــ می‌شود، پاسخش شرک است. اگر شما کسی را به شرک تشبیه کنید بلافاصله مخاطب شما متوجه می‌شود که منظور شما چیست. شرک و دیگر شخصیت‌های این انیمیشن دیدنی خیلی زود جای خود را در میان شخصیت‌های ماندگار انیمیشن باز کردند. بچه‌ها و بزرگ‌تر‌ها به سرعت عاشق این موجود سبز گنده بداخلاق، اما مهربان و شجاع شدند و حالا سال‌هاست که تماشاگر دنباله‌های آن هستند. حتی اگر دیگر انیمیشنی از شرک تولید نشود، شرک همیشه به حیات خود ادامه می‌دهد.

شرکت هیولا‌ها (۲۰۰۱)

کارگردان: پیتر داکتر

محصول: امریکا

در مانستروپولیس، هیولا‌ها با ترساندن بچه‌ها از صدای جیغ آن‌ها انرژی تولید می‌کنند. اما کارخانه تولیدکننده جیغ بچه با مشکل تامین انرژی روبه‌رو است، چون کودکان دیگر مثل سابق نمی‌ترسند. هیولا‌ها از هر گونه تماس با بچه‌ها مطلقا منع شده‌اند، اما سالی و مایک، دو هیولای متخصص ترساندن بچه‌ها، در اثر اشتباهی وارد دنیای بچه‌ها می‌شوند و همه‌چیز به هم می‌ریزد. در این بین سالی و مایک کشف می‌کنند که صدای خنده کودکان انرژی بیشتری تولید می‌کند. کمتر انیمیشنی به اندازه «شرکت هیولاها» در ترغیب آدم‌ها در مواجهه با ترس‌های‌شان که علت و اساس‌شان را هم نمی‌دانند موفق بوده است.

عصر یخبندان (۲۰۰۲)

کارگردان: کریس وج

محصول: امریکا

حتی اگر فرنچایز «عصر یخبندان» را هم ندیده باشید، احتمالا آن سنجابی را که با چنگ و دندان برای حفظ دانه بلوطش خودش را به آب‌وآتش می‌زند و بلا‌های زیادی سر خودش و دنیای اطرافش می‌آورد دیده‌اید. یکی دیگر از انیمیشن‌های ماندگار سال‌های آغازین هزار سوم میلادی که تا همین امروز خاطره خوش آن در ذهن تماشاگرانش باقی مانده، «عصر یخبندان» است. داستانی درباره دوستی، مدارا، پذیرش تفاوت‌ها و در عین حال احترام به محیط زیست با شخصیت‌های دوست‌داشتنی‌ای مثل مندی و سید که زوج ناجور، اما جدانشدنی‌ای هستند. درامی جاده‌ای، اکشن و ماجراجویی که شوخی‌های بامزه‌اش به حفظ قوام و انسجامش کمک زیادی کرده.

در جست‌وجوی نمو (۲۰۰۳)

کارگردان: اندرو استنتون و لی آنکریچ

محصول: امریکا

درونمایه جست‌وجو در اغلب انیمیشن‌ها قابل تشخیص است. انگار از روز اول که قرار بر پا گرفتن صنعت انیمیشن بوده، طالع شخصیت‌های انیمیشن را با جست‌وجو و سفر نوشته‌اند. سه مرحله کلی سفر قهرمان که به «جدایی» (سفر به دنیای ناشناخته‌ها)، «تشرف» (ماجراجویی در دنیای ناشناخته‌ها) و «بازگشت» (برگشت به دنیای عادی) قابل تقسیم است در این انیمیشن و بسیاری انیمیشن‌های دیگر کاملا رعایت شده. اینجا سفر درونی با سفر بیرونی هم‌راستا و هم‌زمان شده و تماشاگر راحت‌تر می‌تواند تاثیر سفر در پخته شدن خام را دریابد. فیلم اکرانی بسیار موفق داشت و این موفقیت با ساخت دنباله «در جست‌وجوی دوری» تدوام یافت.

کورالاین (۲۰۰۹)

کارگردان: هنری سلیک

محصول: امریکا

انیمیشن استاپ موشن را اصولا گرم و گیراتر از انیمیشن دوبعدی و سه‌بعدی می‌دانید یا نه؟ اگر فکر می‌کنید استاپ موشن فضایی صمیمی و دوستانه دارد، «کورالاین» حسابی غافلگیرتان می‌کند. اگر فکر می‌کنید که استاپ موشن اصولا فاقد صمیمت و جذابیت انیمیشن‌های دوبعدی و سه‌بعدی است، باز هم «کورالاین» شما را متحیر می‌کند. شاید اگر تیتراژ این انیمیشن جذاب را نبینید، حدس بزنید که کارگردانش تیم برتون است که البته فانتزی‌هایش تاریک‌تر و دلهره‌آورتر شده. «کورالاین» پاسخ به پرسشی کنجکاوی‌برانگیز، ولی در عین حال ترسناک است که هر آدمی در بچگی با آن مواجه شده: اگر پدر و مادر آدم جوری دیگری بودند، چه می‌شد؟

مری و مکس (۲۰۰۹)

کارگردان: آدام اِلیوت

محصول: امریکا

مری و مکس، دو آدم با دنیایی فاصله میان‌شان، دوست مکاتبه‌ای هستند. مری که در استرالیا زندگی می‌کند و خانواده‌ای ازهم‌پاشیده دارد در هشت‌سالگی از سر اتفاق شروع به نامه‌نگاری می‌کند با مکس چهل‌وچهارساله چاق و مشکل‌دار در روابط اجتماعی. رابطه این دو به تدریج عمیق‌تر می‌شود و مثل هر رابطه دوستانه دیگری به مشکل می‌خورد. مری و مکس مستعدند که به تیره‌روزی‌های زندگی با شدت و حدت واکنش نشان دهند و همین ویژگی هم هست که برای تماشاگر ملموس‌شان می‌کند. انیمیشنی ماندگار با تکنیک استاپ موشن.

انومالیزا (۲۰۱۵)

کارگردان: چارلی کافمن و دوک جانسون

محصول: امریکا

مردی میان‌سال به نام مایکل که متخصص خدمات مشتریان است برای سخنرانی در کنفرانسی وارد هتل فرگولی می‌شود. هتل فرگولی در ظاهر هیچ شباهتی به هتل اوِرلوک فیلم «درخشش» (۱۹۸۰) استنلی کوبریک ندارد که ساکنانش را به انزوا می‌کشاند، روح‌شان را با سیاهی تغذیه می‌کند و دست آخر باعث جنون‌شان می‌شود. در واقع فرگولی برای مایکل به مراتب بدتر از اورلوک است. در این هتل است که مایکل با خودش و زندگی پوچ و بی‌روحش مواجه می‌شود. این انیمیشن که با تکنیک استاپ موشن ساخته شده همان روح فیلمنامه مشهور «درخشش ابدی یک ذهن پاک» را دارد؛ غمگین و دریغ‌خوار که با سردی رئالیستی‌اش برگشت‌ناپذیر بودن زندگی را توی گوش مخاطب می‌زند و خوشبختانه پایانی نسبتا خوش دارد.

لاکپشت قرمز (۲۰۱۶)

کارگردان: مایکل دودوک دی ویت

محصول: فرانسه و ژاپن

اگر در انیمیشن دنبال آواز و حرکات موزون و دیالوگ‌های بامزه هستید، این انیمیشن به هیچ وجه مناسب شما نیست. این انیمیشن بی‌کلام است و صدای طبیعت و موسیقی گوش‌نواز راوی آن. مردی که با جریان آب به جزیره‌ای متروک و دورافتاده آورده شده، تصمیم می‌گیرد با قایقی از جزیره بگریزد، اما لاکپشت قرمز عظیم‌الجثه‌ای بزرگ‌ترین مانع بر سر راه او برای رهایی است. مرد برای بازگشت به اجتماع و خلاصی از طبیعت هرچه در توان دارد رو می‌کند، ما خلاصی واقعی او در صلحی است که با طبیعت نصیبش می‌شود. «لاکپشت قرمز» تماشاگرش را به فکر می‌اندازد که زندگی در طبیعت چه بهایی دارد.

منبع: همشهری آنلاین

دیگر خبرها

  • نبرد حساس صدرنشینی در آزادی؛ ذوب آهن، کابوس آبی‌پوشان در خارج از خانه؟
  • دورۀ دوم علیه دشمنانم تلافی می‌کنم- ترامپ 
  • دورۀ دوم علیه دشمنانم تلافی می‌کنم- ترامپ
  • انیمیشن‌هایی متفاوت برای بزرگتر‌ها؛ انیمیشن‌هایی مفرح برای بچه‌ها
  • مقام اطلاعاتی اوکراین: اوضاع در خط مقدم از زمان آغاز جنگ هم سخت‌تر است
  • تصویری از حمل پرچم جمهوری اسلامی ایران در دانشگاه دولتی امریکا
  • بازداشت هزاران دانشجو در آمریکا دروغ آزادی بیان را اثبات کرد
  • پاتریس اورا، اتوئو را به ویا ترجیح می‌دهد؛ خاطره مدافع فرانسوی از نبرد با ساموئل اتوئو در فینال رم / زیرنویس فارسی
  • تصاویر تجهیزات چهارده کشور در روسیه
  • گزینه عجیب معاون اولی ترامپ؛ زنی معروف به «قاتل سگ‌ها»!