Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بولتن نیوز»
2024-04-26@01:06:49 GMT

٨٠٠ هزار تومان در ازاي هر کودک زباله‌گرد

تاریخ انتشار: ۹ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۵۸۱۵۲۰

٨٠٠ هزار تومان در ازاي هر کودک زباله‌گرد

گروه اجتماعی: روزبه کردوني، مدير کل دفتر آسيب‌هاي اجتماعي وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي، در جلسه بررسي وضعيت کودکان زباله‌گرد، زير نظر شوراي ساماندهي کوکان خياباني در وزارت رفاه که با حضور نمايندگان دستگاه‌هايي نظير شهرداري، وزارت دادگستري، بهزيستي و نمايندگان سازمان‌هاي مردم‌نهاد برگزار شد، بيان كرد: طبق مصوبه شوراي حمايت اجتماعي کودکان، کارگروه بررسي وضعيت زباله‌گردي کودکان براي مقابله با اين معضل اجتماعي تشکيل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارشبولتن نیوز به نقل از روزنامه شرق، وي افزود: ‌«اين کارگروه با حضور نمايندگان دستگاه‌هاي ذي‌ربط نظير شهرداري، وزارت دادگستري، بهزيستي، نيروهاي انتظامي و نمايندگان سازمان‌هاي مردم‌نهاد برگزار خواهد شد و در آن با عوامل پايدارکننده زباله‌گردي با سياست‌هاي مؤثر مقابله خواهد شد. شفاف‌سازي و تبيين ابعاد مختلف کودکان زباله‌گرد مهم‌ترين مسئله‌اي است که بايد به آن پرداخت و اينکه بازار کار پيرامون زباله‌گردي چگونه بازاري است؛ آيا قانوني است يا غيرقانوني و واسطه و کارفرمايان آن چه کساني هستند، بايد مدنظر قرار گيرد و نقش شهردار به عنوان اصلي‌ترين بازيگر اقتصاد شهري در آن مشخص شود».

مديرکل دفتر امور آسيب‌هاي اجتماعي با تأکيد بر اينکه وزير کار مکلف کرده است که تمام دستگاه‌هاي تابعه تمام‌قد وارد اين مسئله شوند، بيان كرد: به عنوان متولي هماهنگ‌کننده دستگا‌ه‌ها در اين راه قدم برمي‌داريم تا به پيشنهادهاي عملياتي و اجرائي برسيم. مقوله آسيب‌هاي اجتماعي از پيچيدگي‌هاي بسياري برخوردار است و ورود به آن بدون اشراف به ابعاد مختلف نه‌تنها مؤثر نخواهد بود بلکه بي‌شک مي‌تواند تبعات منفي به دنبال داشته باشد.

کردوني گفت: تجربه ما در دفتر آسيب‌هاي اجتماعي در‌خصوص شناسايي کودکان بازمانده از تحصيل و اتخاذ سياست‌هاي مناسب و هدفمند براي بازگرداندن آنها به مدرسه مي‌تواند قابل اعتنا باشد و اين تجربه نشان داد که بدون دراختيارداشتن داده‌هاي توصيفي امکان مداخلات مؤثر جهت بازگشت به تحصيل اين کودکان وجود ندارد. وي افزود: با همکاري شهرداري تهران فصل جديدي از اقدامات و سياست‌هاي مشترک در مواجهه با آسيب‌هاي حوزه کودکان خواهيم داشت.


٢٠ ساعت، زمان کاري براي کودکان زباله‌گرد

در ادامه اين نشست هم‌انديشي، سوسن مازيارفرد، عضو جمعيت امام علي (ع) با اشاره به پژوهش انجام‌شده توسط کارشناسان جمعيت امام علي در ١٠ استان کشور درباره کودکان زباله‌گرد گفت: «اين پژوهش نشان داد بيشتر کودکاني که زباله‌گردي مي‌کنند، کودکان ايراني بلوچ هستند، کودکان افغانستاني و پاکستاني نيز زباله‌گردي مي‌کنند».

وي افزود: «اين کودکان به علت ساعت بالاي کاري و نوع شغلشان عموما بي‌سواد هستند يا اگر درس مي‌خوانند، خيلي زود مجبور به ترک تحصيل مي‌شوند. در زباله‌گردي، يک کودک ١١،١٠ ساله موظف است که روزانه ٦٠ کيلو زباله جمع‌آوري کند. ٤٠ درصد اين کودکان تنها منبع درآمد خانواده خود هستند و به همين دليل نمي‌توانند شغل خود را ترک کنند».

مازيارفرد تأکيد کرد: «بيشتر اين کودکان در همان محل تفکيک زباله زندگي مي‌کنند، جايي که به دليل بوي تعفن موجود در فضا حتي يک لحظه تحمل آن غيرممکن است. آن بخشي از کودکان هم که در مراکز تفکيک زباله زندگي نمي‌کنند،‌ در خانه‌هاي تيمي به صورت گروهي زندگي مي‌کنند و از کمترين امکانات زندگي هم برخوردار نيستند. در مورد وضعيت غذايي اين کودکان هم نکات مهمي وجود دارد. در اين پژوهش کودکان به ما گفتند غذاي خود را يا از ميان زباله‌ها پيدا مي‌کنند يا اينکه در همان محل آلوده تفکيک زباله غذا درست مي‌کنند و مي‌خورند».

مورد ديگري که عضو جمعيت امام علي (ع) به آن اشاره کرد، درباره نوع ارتباط کارفرما با کودکان زباله‌گرد بود. مازيارفرد گفت: «ارتباط اين کودکان با کارفرما به دو شکل صورت مي‌پذيرد؛ در نوع اول کودکان به صورت مستقيم به استخدام پيمانکار شهرداري در مي‌آيند و کارتي براي آنها به صورت فصلي صادر مي‌شود و بين ٢٠٠ تا ٤٠٠ هزار تومان از کودک در هر فصل گرفته مي‌شود تا با صدور کارت آنها مجوز حضور در محل تفکيک زباله را داشته باشند. اگر اين بچه‌ها اين مبلغ را پرداخت نکنند، برايشان کارت صادر نمي‌شود و حتي ممکن است از پيمانکاران کتک بخورند و بچه‌ها به خاطر پرهيز از کتک‌خوردن مجبور هستند اين پول را پرداخت کنند. اما نوع ديگر ارتباط اين کودکان با مراکز تفکيک زباله، غيرمستقيم است. يعني کودکان با پيمانکار شهرداري در ارتباط هستند و شهرداري از هر پيمانکار به ازاي هر کودکي که در مراکز تفکيک زباله کار مي‌کند، ٨٠٠ هزار تومان دريافت مي‌کند».

با ما حرف بزنيد

مازيارفرد گفت: «حداکثر زماني که کودکان در اين مراکز زباله‌گردي مي‌کنند، ٢٠ ساعت است، آنها بايد روزانه ٦٠ کيلو زباله تحويل بدهند. ميانگين زماني به‌دست‌آمده ما حداکثر ٢٠ ساعت و حداقل ٠‌١ساعت‌ونيم بود. در اين مراکز وضعيت بهداشتي اصلا خوب نيست. اين کودکان دستکش ندارند و پيمانکار نيز به آنها دستکش نمي‌دهد و مي‌گويد اگر دستکش مي‌خواهيد خودتان بايد آن‌ را تهيه کنيد، بچه‌اي هم که نان‌آور خانه است، دلش نمي‌آيد پول دستکش بدهد. مطابق آمار ٦٢ درصد اين کودکان از دستکش استفاده نمي‌کنند و محل کارشان مملو از عفونت است. بيماري‌هاي شايع بين اين دست از کودکان ايدز، هپاتيت، کزاز، اسهال خوني و انگل روده‌اي است».

اين پژوهشگر در ادامه سخنان خود گفت هيچ نهادي که بتواند پاسخ اين مشکلات را بدهد، ناظر بر اين موضوع نيست. ما درصدد هستيم درهاي اين مراکز به روي مددکاران باز شود و با اين بچه‌ها سخن بگوييم. در محله پاسگاه نعمت‌آباد به ما خبر رسيده کودکان زباله‌گرد زيادي در تصادف جان خود را از دست داده‌اند، اما چون شناسنامه ندارند نه کسي پيگير وضعيت آنها مي‌شود و نه کسي درباره‌شان حرف مي‌زند. در اين پژوهش از اين کودکان درباره آرزوهايشان سؤال کرديم، مهم‌ترين آرزوي آنها اين بود که با کسي حرف بزنند. آنها از بديهي‌ترين حقوق خود محروم هستند».

در ادامه اين نشست، اسماعيلي از مرجع ملي کنوانسيون حقوق کودک، بيان کرد: «ما با هماهنگي جمعيت امام علي توانستيم از کارگاه تفکيک زباله کهريزک بازديد کنيم، ‌اما براي بازديد از مراکز ديگر دچار مشکل شديم و در را براي ما باز نکردند. در همان ديدار بوي تعفن را نمي‌شد تحمل کرد. در همان بازديد شاهد ردوبدل‌شدن کارت‌ها بين کودکان بوديم و همان‌جا هم اعلام شد که پيمانکار در ازاي هر کودک به شهرداري ٨٠٠ هزار تومان پرداخت مي‌کند».

فرهنگ‌سازي تنها راه‌حل اين بحران است

در ادامه اين نشست نماينده سازمان بهزيستي نيز تصريح کرد: «سازمان بهزيستي اعلام آمادگي کرده است که به صورت تمام‌قد وارد ماجراي کودکان زباله‌گرد شود. اما اگر بخواهيم اين کار را به صورت کامل ممنوع کنيم، بايد در نظر داشته باشيم که اين کودکان از مراکز تفکيک زباله به خيابان‌ها سرازير خواهند شد. بهزيستي اعلام آمادگي کرده است که اگر سه بار يک کودک خياباني توسط مأموران بهزيستي جمع‌آوري شود، آن را به صورت کامل پذيرش کند».

همچنين نماينده مرکز خدمات اجتماعي شهرداري تهران عنوان کرد: «ما به دنبال مقصر اين ماجرا نيستيم اما بايد دست به دست هم براي حل مشکل اقدام کنيم. اول اينکه بايد در نظر گرفت که شهرداري در حوزه زباله خشک هيچ درآمدي ندارد و نه‌تنها پولي نمي‌گيرد بلکه براي جمع‌آوري زباله خشک پول هم پرداخت مي‌کند. در ابتداي امر ما اعلام کرديم که هر شب ساعت ٢١ زباله‌ها جمع‌آوري شود که به علت عدم استقبال مردم اين ساعت برداشته شد. هدف اصلي شهرداري حمل زباله از شهر به سمت آرادکوه است و در اين جمع‌آوري ماجرا دست پيمانکار شهرداري مي‌افتد».

وي در بخش ديگري از سخنان خود تأکيد کرد: «شهرداري تحت هيچ شرايطي براي کار هيچ کودکي کارت زباله صادر نمي‌کند و اين مسئله خارج از چرخه شهرداري اتفاق مي‌افتد. راه‌حلي که ما براي اين مسئله در نظر داشتيم، تفکيک زباله از مبدأ بود که هنوز هم اين مسئله با استقبال مواجه نشده. درحال‌حاضر در هر پارکي يک کيوسک تحويل زباله خشک وجود دارد و فکر مي‌کنيم اين ماجرا بايد به صورت فرهنگي حل شود».

ليلا ارشد، مديرعامل خانه خورشيد، نيز در اين نشست خبري گفت: «در ابتدا بايد بررسي کرد که هر کدام از اين سازمان‌ها چه نقشي در کم‌کردن اين معضل دارند. مثلا براي درمان يک کودک معتاد قرار بود بيمارستاني در اختيار ما قرار بگيرد؛ خب نتيجه‌اش چه شد؟ براي درمان کودکي که هيچ‌گونه اوراق هويتي ندارد، عملا نظام سلامت کاري از پيش نمي‌برد که ما بخواهيم از بيمه اين كودكان صحبت کنيم. ما حتي درباره کارت درماني براي زنان تن‌فروش هم صحبت کرديم که اين زنان حداقل بتوانند براي آزمايش‌هاي خود به مراکز درماني مراجعه کنند که آن هم ميسر نشد».

ارشد تصريح کرد: «کاش شهرداري در همين مراکز تفکيک زباله کيوسکي در اختيار مددکاران قرار دهد تا مددکار آنجا بالاي سر کودکان باشد. بچه‌ها در ميان کارشان بتوانند در اين کيوسک‌ها کمي استراحت کنند، آبي بنوشند و کمي از آن فضاي مسموم فارغ شوند».

سخنران پاياني اين نشست طيبه سياوشي، نماينده کميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي بود. سياوشي گفت: «متأسفانه بسياري از مسائل حوزه آسيب‌هاي اجتماعي در مرحله امنيتي و سياسي است اما خوشحالم که بحث کودکان زباله‌گرد از اين مرحله گذشته است. يکي از مسائلي که همچنان در مرحله امنيتي و سياسي باقي مانده است، مسئله تابعيت کودکان است که متأسفانه در بحث کودکان کار و به‌ويژه زباله‌گرد نيز مطرح مي‌شود. براي حل مشکلات کودکان کار بايد از مطالعات تطبيقي استفاده و آن را بومي کنيم».

وي افزود: «بايد در رابطه با راه‌حل‌هاي کوتاه‌مدت و بلندمدت صحبت کنيم تا بتوانيم راه‌حل اصلي و اساسي را در بحث کودکان کار و به‌ويژه زباله‌گرد اتخاذ کنيم و براي اين کار به حمايت ويژه‌اي احتياج داريم. نتيجه‌اي حاصل نمي‌شود مگر اينکه دستگاه‌ها به اين مسئله ورود کنند. راه‌حل اصلي براي مبارزه با زباله‌گردي فرهنگ‌سازي است. بايد در مورد مسائل و قوانين مختلف پيشگيري صورت گيرد و از طريق رسانه ملي با برخي مشکلات حوزه کودکان مبارزه شود اما متأسفانه در بسياري از موارد با رسانه ملي به توافق نمي‌رسيم مثلا در مورد لايحه حفاظت از خاک رسانه ملي حتي حاضر نشد يک تيزر کوچک را هم فراهم کند تا در اين رابطه فرهنگ‌سازي شود و در جواب خواسته ما به راحتي اعلام کرد که بودجه نداريم.

عضو کميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي در ادامه با تأکيد بر اينکه با اتفاقات جديد در شهرداري تهران مي‌توان مسائل را حل‌‌وفصل کرد، بيان كرد: «در کشور يک ميليون کودک بدون تابعيت زندگي مي‌کنند که اکثر آنها در جامعه رها شده‌اند. بايد مسائل مرزي حل‌وفصل شود چراکه همين کودکان در شهر تن به کارهاي سخت ازجمله زباله‌گردي مي‌دهند. متأسفانه پروسه بازيافت در کشور متفاوت است که بايد حل‌وفصل شود تا کودکان به دليل ارزان‌بودن استثمار نشوند. متأسفانه آسيب اجتماعي مرحله بحران را رد کرده است. با جلساتي که به همراه نمايندگان مجلس با اعضاي شوراي شهر و شهردار تهران داشته‌ايم به اين نتيجه رسيديم که ٥٢ نفر هستيم و بايد در جهت مسائل و مشکلات کلان شهر تهران تلاش کنيم. مسئله مهم‌تر اين است که در مجلس در کميسيون حقوقي و قضائي فراکسيون کاهش آسيب‌ها را تشکيل داده‌ايم که مهم‌ترين کميته آن كميته کودکان کار و خيابان است. تلاش مي‌کنيم در رفع اين مشکلات از اطلاعات و نظرات دوستان استفاده کنيم و در کميته کودکان هر کاري را که نياز است انجام دهيم تا قدم مثبتي براي رفع مشکلات کودکان برداريم».

منبع: بولتن نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bultannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بولتن نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۸۱۵۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بایدها و نبایدهای رفتاری در برخورد با کودکان و 7 اشتباه والدین در تربیت فرزندان

گاهی به نظر می‌رسد که فرزند شما به طور ذاتی می‌داند چگونه دکمه‌های صبر شما را فشار دهد و شما را به نقطه انفجار برساند.

در این لحظات حساس، واکنش‌های نامناسب شما می‌تواند پیامدهای منفی طولانی‌مدتی بر سلامت عاطفی و رفتاری فرزندتان داشته باشد. تربیت فرزند کار آسانی نیست و همه والدین در طول مسیر اشتباهاتی را مرتکب می‌شوند. اما برخی از اشتباهات رایج می‌توانند پیامدهای جدی و ماندگاری بر روی کودکان، به خصوص در دوران حساس پیش دبستانی داشته باشند. در این مقاله، به بررسی چند مورد از رفتار های اشتباه والدین در تربیت فرزندان ارائه راه‌حل‌های جایگزین برای مدیریت این چالش‌ها می‌پردازیم. همچنین پیش دبستانی اصفهان با درک عمیق از نیازها و چالش‌های دوران پیش دبستانی، در کنار شماست تا به شما در تربیت فرزندانتان یاری برساند.

فاصله گرفتن از روال؛ عاملی برای تشدید رفتارهای نامناسب در کودکان

یکی از رایج ترین اشتباه والدین در تربیت فرزندان که می‌تواند منجر به مشکلات رفتاری در کودکان شود، فاصله گرفتن از روال و برنامه روزانه است. کودکان موجوداتی عادت‌پذیر هستند و ثبات و نظم در زندگی برای آنها احساس امنیت و آرامش را به ارمغان می‌آورد.

وقتی روال زندگی کودک به طور مداوم تغییر می‌کند، او گیج و سردرگم می‌شود و ممکن است برای جلب توجه یا ابراز نارضایتی خود، به رفتارهای نامناسب مانند بداخلاقی، پرخاشگری یا بی‌نظمی متوسل شود.

برای مثال، کودکی که دیروز بعد از مدرسه 10 دقیقه در پارک بازی کرده، امروز ممکن است با شنیدن مخالفت مادر برای بازی، عصبانی شود و بهانه‌گیری کند. یا کودکی که شب گذشته با مادرش در تخت خوابیده، صبح ممکن است با تقاضای او برای خوابیدن در تخت خود، مقاومت کند.

راه حل:

برای جلوگیری از این مشکلات، داشتن یک برنامه ثابت و منظم برای نظم، عادات خواب و برنامه‌های غذایی کودک بسیار مهم است. ثبات و نظم در زندگی به کودک کمک می‌کند تا احساس امنیت و آرامش کند، قواعد و انتظارات را به درستی درک کند و در نهایت، به کودک شاد و مطمئن تبدیل شود.

بی‌توجهی به علائم هشداردهنده

یکی دیگر از اشتباه والدین در تربیت فرزندان که می‌تواند منجر به کج‌خلقی و بی‌قراری در کودکان شود، بی‌توجهی به علائم هشداردهنده است.کودکان، به ویژه در سنین پایین، هنوز توانایی کافی برای تنظیم احساسات خود را ندارند و ممکن است در مواقعی که احساس گرسنگی، خستگی یا بی‌حوصلگی می‌کنند، به طور ناگهانی عصبانی، بداخلاق یا بی‌قرار شوند. متاسفانه، بسیاری از والدین در مواجهه با این رفتارها، به جای توجه به نیازهای کودک، سعی می‌کنند با سرزنش و نصیحت او را آرام کنند.

راه حل:

بهترین راهکار برای حل این مشکل، پیش‌بینی و توجه به علائم هشداردهنده طبیعی کودک است. این علائم می‌توانند شامل گرسنگی، خستگی، بی‌حوصلگی، نیاز به خواب و ... باشند. به عنوان مثال، اگر می‌دانید که فرزندتان در ساعات خاصی از روز احساس گرسنگی می‌کند، قبل از رفتن به بیرون از خانه، به او میان وعده‌ای سالم بدهید.

یا اگر می‌دانید که بعد از ظهرها خسته می‌شود، برنامه خود را طوری تنظیم کنید که در آن زمان بتوانید او را به چرت بعد از ظهر بفرستید. با کمی دقت و توجه به نیازهای کودک، می‌توانید از بسیاری از مشکلات رفتاری او پیشگیری کنید و به او کمک کنید تا احساسات خود را به طور سالم مدیریت کند.

تمرکز بیش از حد بر نقاط منفی و نادیده گرفتن رفتارهای مثبت

یکی از اشتباهات رایج والدین در تربیت فرزندان، تمرکز بیش از حد بر نقاط منفی و نادیده گرفتن رفتارهای مثبت است. این رفتار می‌تواند تأثیر مخربی بر عزت نفس و اعتماد به نفس کودک داشته باشد. این تمرکز صرف بر نکات منفی، نه تنها به اصلاح رفتار کودک کمک نمی‌کند، بلکه می‌تواند باعث ایجاد حس شرم، یأس و بی‌ارزشی در او شود.

راه حل:

به جای سرزنش دائمی، بر رفتارهای مثبت کودک تمرکز کنید و آنها را تشویق و تقویت نمایید. تحسین و تمجید از کارهای خوب، آغوش گرم و یا بوسیدن کودک، می‌تواند به عنوان پاداشی برای رفتارهای مثبت او باشد.

برای مثال، می‌توانید به فرزندتان بگویید: "من از آرام حرف زدنت و حرف گوش دادنت خوشم می‌آید" یا "اینکه بادیگران قشنگ رفتار کردی دوست داشتم." با تمرکز بر نقاط قوت و تشویق رفتارهای مثبت، به کودکتان کمک می‌کنید تا عزت نفس قوی و سالمی را در خود پرورش دهد و به فرد شاد و موفق در آینده تبدیل شود.

تشویق به غر زدن: اشتباهی که به عادت تبدیل می‌شود

یکی دیگر از اشتباه والدین در تربیت فرزندان ، نادیده گرفتن یا حتی تشویق غر زدن و نق زدن کودک است. این رفتار می‌تواند به مرور زمان به یک عادت در کودک تبدیل شود و در آینده مشکلات بسیاری را برای او به وجود آورد. کودکان در سنین پایین هنوز توانایی کافی برای تنظیم احساسات خود را ندارند و ممکن است در مواقعی که احساس نارضایتی، خستگی یا کلافگی می‌کنند، به غر زدن و نق زدن متوسل شوند.

اگر در این شرایط، والدین به جای توجه به نیاز کودک و حل مشکل او، غر زدن او را نادیده بگیرند یا به آن با لحنی عاطفی پاسخ ‌دهند، به طور ناخواسته به او پیام می‌دهند که این رفتار قابل قبول است و می‌تواند راهی برای جلب توجه یا رسیدن به خواسته‌ها باشد.

راه حل:

به جای تشویق غر زدن، به احساسات کودک توجه کنید و سعی کنید نیاز او را برطرف نمایید. اگر کودک از چیزی ناراضی است، با او صحبت کنید و به حرف‌هایش با دقت گوش دهید. اگر احساس خستگی یا گرسنگی می‌کند، به او غذا یا میان وعده‌ای سالم بدهید. و اگر نیاز به خواب دارد، او را به تخت خوابش راهنمایی کنید.

همچنین می‌توانید با ایجاد یک محیط آرام و بدون تنش به کودک کمک کنید تا احساسات خود را به طور سالم مدیریت کند. برای مثال، می‌توانید برای او کتاب بخوانید، با او بازی کنید یا او را به پیاده‌روی در طبیعت ببرید. با صبر و حوصله و با استفاده از روش‌های صحیح، می‌توانید به کودکتان کمک کنید تا غر زدن و نق زدن را کنار بگذارد و به جای آن، روش‌های سالم‌تری برای ابراز احساسات خود یاد بگیرد.

برنامه‌ریزی بیش از حد برای فعالیت‌های روزانه کودک

از دیگر اشتباه والدین در تربیت فرزندان می توان به ، برنامه‌ریزی بیش از حد برای فعالیت‌های روزانه آنها است. در حالی که داشتن برنامه و نظم در زندگی تا حدودی ضروری است، پر کردن هر لحظه از روز کودک با کلاس‌های آموزشی، فعالیت‌های فوق برنامه و برنامه‌های تفریحی، می‌تواند زمان آزاد او را برای بازی، تخیل و اکتشاف از بین ببرد.

کودکان، به خصوص در دوران پیش دبستانی، نیاز به زمان آزاد برای کاوش در دنیای اطراف خود، برقراری ارتباط با طبیعت و دنبال کردن علایق خود دارند. برنامه‌ریزی بیش از حد، نه تنها این فرصت‌ها را از آنها می‌گیرد، بلکه می‌تواند باعث ایجاد استرس، اضطراب و حتی افسردگی در آنها شود.

راه حل:

به جای پر کردن هر لحظه از روز کودک با برنامه‌های مختلف، زمان آزاد کافی برای او در نظر بگیرید تا به بازی، تخیل و خلاقیت خود بپردازد. اجازه دهید که کودک علایق و سرگرمی‌های خود را دنبال کند، با دوستانش بازی کند و در طبیعت وقت بگذراند. همچنین می‌توانید با برنامه‌ریزی‌های انعطاف‌پذیر و با در نظر گرفتن نظر و سلیقه کودک، به او کمک کنید تا ضمن داشتن نظم و انضباط، از اوقات فراغت خود نیز لذت ببرد.

عدم توجه کافی به فرزندشان به دلیل مشغله‌های روزانه

یکی از اشتباهات رایج والدین در تربیت فرزندان ، عدم توجه کافی به فرزندشان به دلیل مشغله‌های روزانه است. در دنیای پرمشغله امروز، بسیاری از والدین به طور مداوم درگیر کار، امور منزل، پرداخت قبض‌ها و سایر مسئولیت‌ها هستند و ممکن است ناخواسته، توجه کافی به نیازهای عاطفی و روانی فرزندشان نداشته باشند. این بی‌توجهی می‌تواند پیامدهای منفی بسیاری برای کودک داشته باشد.

کودکان در سنین رشد، نیاز به محبت، توجه و ارتباط عاطفی با والدین خود دارند. کمبود این توجه می‌تواند باعث ایجاد احساس ناامیدی، تنهایی و بی‌ارزشی در آنها شود و در آینده به مشکلات عاطفی، رفتاری و حتی تحصیلی منجر شود.

راه حل:

برای حل این مشکل، سعی کنید هر روز زمانی را به طور اختصاصی به فرزندتان اختصاص دهید. این زمان می‌تواند برای بازی، صحبت، مطالعه یا هر فعالیت دیگری که از آن لذت می‌برید، صرف شود. در این زمان، تمام توجه خود را به فرزندتان معطوف کنید و از فکر کار، تلفن همراه و سایر مشغله‌ها دوری کنید.

همچنین می‌توانید با برنامه‌ریزی دقیق و مدیریت زمان، از اتلاف وقت و بی‌برنامگی جلوگیری کنید و زمان بیشتری را برای بودن با فرزندتان در اختیار داشته باشید. به یاد داشته باشید که هیچ چیز مهم‌تر از عشق، توجه و محبت شما به فرزندتان نیست. با کمی برنامه‌ریزی و تلاش، می‌توانید به کودکتان نشان دهید که چقدر برای شما ارزشمند است و به او کمک کنید تا به فردی سالم، شاد و موفق در آینده تبدیل شود.

واکنش بیش از حد به دروغ: تله‌ای که اعتماد را از بین می‌برد

یکی از اشتباه والدین در تربیت فرزندان نحوه برخورد آنها با دروغگویی کودکان است که، واکنش بیش از حد احساسی و تندی نشان می دهند. در حالی که دروغگویی رفتار قابل قبولی نیست و باید به آن رسیدگی شود، سرزنش، فریاد زدن و تنبیه شدید کودک می‌تواند پیامدهای منفی به مراتب بدتری داشته باشد.

کودکان به دلایل مختلفی ممکن است دروغ بگویند. گاهی اوقات برای جلب توجه، فرار از تنبیه یا محافظت از خود دروغ می‌گویند. واکنش بیش از حد به دروغ، نه تنها به حل مشکل کمک نمی‌کند، بلکه می‌تواند باعث ایجاد اضطراب، ترس و احساس شرم در کودک شود و در آینده به مشکلات رفتاری و عاطفی او منجر شود.

راه حل:

به جای واکنش تند، سعی کنید با آرامش و صبر با کودک صحبت کنید. به او توضیح دهید که چرا دروغ گفتن رفتار اشتباهی است و چه پیامدهایی می‌تواند داشته باشد. همچنین به او کمک کنید تا راه‌های درست برای بیان احساسات و نیازهای خود را یاد بگیرد. به یاد داشته باشید که هدف شما باید اصلاح رفتار کودک و آموزش او باشد، نه تخریب عزت نفس و اعتماد به نفس او.

جمع بندی

تربیت فرزند کار آسانی نیست و همه والدین در طول مسیر اشتباهاتی را مرتکب می‌شوند. با این حال، برخی از اشتباهات رایج می‌توانند پیامدهای جدی و ماندگاری بر روی کودکان داشته باشند. در این مقاله به چند نمونه از رفتارهای اشتباه والدین در تربیت فرزندان ، مانند تمرکز بر نکات منفی، تشویق به غر زدن، برنامه‌ریزی بیش از حد، بی‌توجهی به دلیل مشغله‌های روزانه و واکنش بیش از حد به دروغ، اشاره کردیم. به یاد داشته باشید که هیچ پدر و مادری کامل نیست و همه ما در حال یادگیری و پیشرفت هستیم. با شناخت این اشتباهات رایج و تلاش برای اصلاح آنها، می‌توانیم به فرزندانمان کمک کنیم تا به انسان‌هایی شاد، سالم و موفق تبدیل شوند.

سوالات متداول چه نوع رفتاری در کودکان پیش دبستانی طبیعی است؟

کودکان در این سنین در حال یادگیری و رشد هستند و ممکن است رفتارهای مختلفی از خود نشان دهند. برخی از رفتارهای رایج در این سنین عبارتند از:

لجبازی بی‌نظمی پرخاشگری دروغ گفتن غر زدن و نق زدن چگونه می‌توان با رفتارهای نامناسب فرزند مقابله کرد؟

در این مقاله، راه‌حل‌های مختلفی برای مدیریت رفتارهای نامناسب کودکان پیش دبستانی ارائه شده است. مهم‌ترین نکته این است که با صبر و حوصله با فرزندتان صحبت کنید و به او کمک کنید تا نیاز خود را به طور سالم بیان کند و راه حل‌های مناسبی برای مشکلات پیدا کند.

چه کاری می‌توان انجام داد تا به فرزندان کمک کنیم تا به یک فرد سالم و شاد تبدیل شوند؟

بهترین کاری که می‌توانید انجام دهید این است که به فرزندتان عشق، حمایت و تشویق ارائه دهید. همچنین می‌توانید با فراهم کردن فرصت‌های مناسب برای یادگیری، رشد و کاوش، به او کمک کنید تا به یک فرد سالم و شاد تبدیل شود.

کد خبر 747494

دیگر خبرها

  • «کودک شو» : تلاش بودجه‌سوز برای استمرار یک تجربه‌ی تمام‌شده
  • شناسایی ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور
  • پینوکیویی که کارآفرین است
  • با «کودک استرسی» چگونه برخورد کنیم؟
  • نخستین دور گفتگوهای روسیه و اوکراین با میانجیگری قطر انجام شد
  • بایدها و نبایدهای رفتاری در برخورد با کودکان و 7 اشتباه والدین در تربیت فرزندان
  • سرباز وکارمند دادگستری کودکان را ازسیل نجات دادند
  • قطع عضو؛ سرنوشت تلخ کودکان معصوم فلسطینی
  • سازمان ملل: بیش از ۲۳ هزار کودک قربانی سلاح های انفجاری شدند
  • پرتناقض‌ترین سن کودک کدام است؟