Web Analytics Made Easy - Statcounter

یکی از مراجع تقلید نظارت بر کتاب‌ها را از دغدغه‌های اصلی مورد نیاز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دانست و گفت: نمی‌توان هر فرد قلم به دست را محقق و نویسنده بدانیم به همین علت باید بر حوزه نشر و چاپ کتاب نظارت جدی داشته باشیم.

به گزارش فارس، آیت‌الله حسین نوری همدانی ظهر امروز در دیدار با عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که در دفتر این مرجع تقلید انجام شد، با بیان اینکه کار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به مرزهای ایران اسلامی محدود نمی‌شود، اظهار کرد: این وزارتخانه باید کارهای گسترده‌ای را در سطح فراملی دنبال کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با تاکید بر اینکه قشر جوان و نوجوان در عرصه‌های مختلف کشور تاثیرگذار هستند، اضافه کرد: کانون‌های فرهنگی هنری باید ظرفیتی داشته باشند که بتوانند پاسخ‌گوی نیازهای جوانان و نوجوانان باشند.

این مرجع تقلید با اشاره به اهمیت حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای اقشار مختلف جامعه به ویژه اهالی فرهنگ، هنر و دین خاطرنشان کرد: در مقابل جوانان و نوجوانان مسؤولیت سنگینی داریم که نباید نسبت به این مسؤولیت‌ها غافل شویم.

وی ارتباط با حوزه‌های علمیه و روحانیون را از دیگر اولویت‌های مورد نیاز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دانست و خاطرنشان کرد: باید با ایجاد تعامل میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و روحانیون بتوانیم نتایج انقلاب اسلامی را به دنبال معرفی کنیم.

آیت‌الله نوری همدانی یادآور شد: همیشه نمی‌توانیم فرصتی را برای معرفی اسلام در اختیار داشته باشیم اما اکنون به برکت انقلاب و خون شهدا این فرصت ایجاد شده است که باید قدردان آن باشیم.

وی نظارت بر کتاب‌ها را از دغدغه‌های اصلی مورد نیاز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دانست و تصریح کرد: نمی‌توان هر فرد قلم به دست را محقق و نویسنده بدانیم به همین علت باید بر حوزه نشر و چاپ کتاب نظارت جدی داشته باشیم اما در گذشته یکی از مشکلات این بود که کتاب‌هایی منتشر می‌شد که از نظر محتوایی دچار مشکل بود و نظارت کافی بر آنها انجام نمی‌شد.

این مرجع تقلید از جذابیت قالب‌های مختلف هنری یاد کرد و ادامه داد: قرآن کریم با آن محتوای بسیار بلند جنبه‌های هنری بسیاری غنی را به خود اختصاص داده است که باید به صورت گسترده از این جنبه‌ها استفاده شود.

آیت‌الله نوری همدانی با اشاره به اینکه هنر مثبت و خالی از لهو و لعب در اسلام بسیار تاثیرگذار است، یادآور شد: اسلام در هیچ زمانی با هنر مخالفت نکرده است اما گاهی هنر بر اساس آموزه‌های دینی اسلام به کار گرفته نشده است.

وی از اهمیت فعالیت‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی یاد کرد و گفت: همانطور که رهبر انقلاب اسلامی نیز تاکیدات بسیاری داشته‌اند فعالیت فرهنگی در خارج از کشور نیز بسیار تاثیرگذار و مهم است.

آیت‌الله نوری همدانی با تاکید بر اینکه جهانیان به دنبال این بوده که انقلاب اسلامی را یک شورش داخلی معرفی کنند، اظهار کرد: زمانی که مردم دنیا با محتوا و اهداف انقلاب آشنا شدند دچار گمراهی نشدند، در عرصه تبیین انقلاب اسلامی رسالت‌های مهمی بر دوش ماست که نباید نسبت به آن غافل باشیم.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۸۲۹۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای لغو کنسرت‌ها در بوشهر چیست؟

اواخر سال گذشته (۱۴۰۲)، برگزاری فستیوال «کوچه» در استان بوشهر با حواشی زیادی همراه بود؛ اختتامیه این فستیوال مردمی لغو شد و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم قول پیگیری موضوع را داد و هم دستور پیگیری صادر کرد. این اتفاق چند وقت بعد از ماجرای پرحاشیه لغو کنسرت علیرضا قربانی بود که با پیگیری محمدمهدی اسماعیلی و تاکید دولتمردان بر اجرای قانون و احترام گذاشتن به مجوزهای رسمی در کشور، در نهایت ختم به خیر شد.

به گزارش ایسنا، با این مقدمه‌ها و البته تاکید دولت انتظار می‌رفت، برخوردهای سلیقه‌ای با برگزاری کنسرت در استان‌های مختلف متوقف شود اما درست در نخستین ماه سال ۱۴۰۳ کنسرت‌های آرمان گرشاسبی در ۳۰ و ۳۱ فروردین و کنسرت معین زد در ۵ تا ۷ اردیبهشت در استان بوشهر هم مجوز نگرفت؛ شبیه همان اتفاقی که برای اختتامیه فستیوال «کوچه» افتاده بود!

اما طبق پیگیری خبرنگار ایسنا مشخص شد که کنسرت آرمان گرشاسبی مجوزهای لازم را دریافت کرده و در مرحله بلیت‌فروشی بوده است. با این حال بدون ارائه دلیل قانع‌کننده به تهیه‌کننده، بلیت‌فروشی و برگزاری کنسرت لغو شده است.

پس از لغو اجرای آرمان گرشاسبی، خبر لغو کنسرت اردیبهشت‌ماه معین زندی «معین زد» نیز در پی صادر نشدن مجوز نهایی ارشاد برای برگزاری کنسرت اعلام شد.

کنسرت گرشاسبی لغو شد؛ معین زد مجوز نگرفت

در همین راستا و بحث‌هایی که در فضای مجازی به ویژه شبکه ایکس (توییتر) شکل گرفته، خبرنگار ایسنا در تماسی با عبدالرحیم افروغ (مدیرکل ارشاد استان بوشهر) علت لغو کنسرت‌های آرمان گرشاسبی و «معین زد» در بوشهر را جویا شد. او به ایسنا درباره لغو کنسرت گرشاسبی گفت: «کنسرت آرمان گرشاسبی‌ مجوزهای لازم را دریافت کرده بود، منتهی لغو آن به علت ماجرایی بود که بین اداره اماکن و موسسه آوای هنر (شرکت کنسرت‌گزار) پیش آمده بود؛ البته این مشکل سوءتفاهمی بیش نبود و با صحبت حل شد. در ارشاد مشکلی برای برگزاری کنسرت نداشتیم ولی فضا در مجموعه‌های نظارتی به سمتی پیش رفت که مجوز کنسرت آقای گرشاسبی لغو شد. پس از حل مشکل چون از زمان برگزاری گذشته بود، دیگر کنسرتی برگزار نشد اما برای برگزاری کنسرت آقای گرشاسبی در آینده مشکلی نداریم.»

او همچنین درباره کنسرت «معین زد» که قرار بود ۵ تا ۷ اردیبهشت در اردیبهشت برگزار شود، توضیح داد: «چون لغو کنسرت آرمان گرشاسبی حاشیه‌ساز شده بود، برای کنسرت آقای معین زندی مجوزی صادر نکردیم که بخواهد، لغو شود. برگزارکنندگان کنسرت این خواننده در سامانه درخواستی برای برگزاری داده بودند که چون صدور مجوزهای لازم به تأخیر خورد، در نهایت کنسرت این خواننده به بعدا موکول شد. حتی موسسه «آوای هنر» نیز در فضای مجازی خبر لغو این کنسرت را اعلام کرد و در بوشهر لغو جدیدی نداشتیم. در حال حاضر قرار است جشنواره موسیقی خلیج فارس را با توجه به فرا رسیدن روز خلیج فارس داشته باشیم و پس از برگزاری آن کلیه درخواست‌های برگزاری کنسرت را بررسی می‌کنیم و مجوز خواهیم داد. به طور کلی مشکلی برای برگزاری کنسرت در استان نداریم.»

از افروغ سوال کردیم که اگر امکان برگزاری جشنواره موسیقی خلیج فارس در بوشهر وجود دارد، پس چرا اختتامیه جشنواره «کوچه» لغو شد؟ پاسخ داد: «سایر جشنواره‌ها نیز مجاز به برگزاری هستند. اختتامیه فستوال «کوچه» را نیز خود مجری روی صحنه نبرد و من به عنوان نماینده ارشاد نامه‌ای برای لغو صادر نکرده بودم.»

و اما پس از تماسی که با افروغ داشتیم، با علی جعفری (مدیر اجرایی آوای هنر و مدیر برنامه معین زندی) تماس گرفتیم تا این ماجرا را به روایت او نیز بشنویم؛ او به ایسنا گفت: «روال برگزاری کنسرت این است که پس از موافقت ارشاد با مراحل اولیه، درخواست برگزاری کنسرت برای اداره اماکن ارسال می‌شود. وقتی هم که درخواست برگزاری کنسرت به اماکن ارسال می‌شود، تهیه‌کننده تمام کارهای خود را از رزو سالن و هتل تا تهیه بلیت انجام می‌دهد. حالا ما نیز همین مراحل را از موافقت اولیه ارشاد تا صدور درخواست به اماکن را طی کرده بودیم که گویا اداره اماکن گفته بود برگزاری این کنسرت فعلا به مصلحت نیست؛ البته مجوز نهایی وزارت ارشاد را دریافت نکرده بودیم.»

البته با توجه به تصویب سند ملی موسیقی و تأکید وزیر فرهنگ بر برخورد با رفتارهای سلیقه‌ای، خبرنگار ایسنا با امیرحسین سمیعی (مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) هم تماس گرفت که موضع و پیگیری‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را نسبت به موضوعات پیش آمده جویا شود که با عدم پاسخگویی او همراه بود؛ اگرچه در موارد دیگر و مشابه، سمیعی درباره لغو کنسرت‌های موسیقی خارج از چهارچوب قانون گفته بود: «صریحاً ذکر شده که متولی فرهنگ و هنر، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. پس وقتی مجوزی به کنسرتی یا هر رویداد دیگری در عرصه هنر داده می‌شود؛ به این معنی است که آن رویداد از نظارت‌های مختلف گذر کرده و سلامتش به تناسب شئون جامعه دیده شده و مجوزش صادر شده است.»

در نهایت باید دید همانطور که مدیرکل فرهنگی استان بوشهر می‌گوید، آیا روند برگزاری کنسرت‌ها در این استان به روال عادی خود باز می‌گردد؟

مسئولان بوشهر مقاومت می‌کنند!

پس از نگارش این گزارش، محمود سالاری معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری آنا، به نوعی حواشی پیش‌ آمده در بوشهر را تایید کرد و گفت: فصل الخطاب همه این اتفاقات همین مصوبه ابلاغ شده از سوی سرتیپ سید مجید میراحمدی معاون سیاسی امنیتی وزارت کشور به همه استان‌ها است که همه موظف هستند آن را اجرا کنند، ما هم پیگیر هستیم تا همان ابلاغیه عملیاتی شود که اگر این اتفاق رخ دهد، مجوزهای وزارت فرهنگ و ارشاد هم طبق مصوبه و ابلاغیه همه استان‌ها می‌بایست اجرا شود.

وی تاکید کرده است که «در حال حاضر مقاومت‌ها و مشکلاتی در برخی شهرها و استان‌ها، چون بوشهر پیش آمده، اما ما می‌خواهیم به سمتی حرکت کنیم که شرایط پایدار و منسجمی را هم در حوزه معاونت‌های سیاسی امنیتی استان‌ها و هم معاونت هنری و اداره کل ارشاد استان‌ها شاهد باشیم، این اتفاق به تدریج به یک همدلی خواهد رسید.»

tags # موسیقی سایر اخبار (تصاویر) عجیب‌ترین موجودات دریایی جهان؛ از شیطان دریایی تا ماهی خون‌آشام! حقایقی عجیب درباره اژد‌های کومودو؛ از بچه‌داری بدون جفت‌گیری تا شنیدن بوی خون از ۴ کیلومتری! چه کسی لباس را اختراع کرد؛ آیا انسان‌های اولیه همیشه لخت بودند؟ اولین قتل در جهان چگونه اتفاق افتاد؟!

دیگر خبرها

  • همه پروژه‌های فرهنگی-هنری دارای شناسنامه ملی می‌شوند
  • تأکید آیت‌الله نوری همدانی بر توجه به تفسیر قرآن
  • سمیعی: کنسرت‌های موسیقی در بوشهر طبق مجوزهای قانونی برگزار می‌شود
  • توضیح مدیرکل موسیقی وزارت فرهنگ درباره لغو کنسرت‌های بوشهر
  • تخصیص اعتبار از محل قرارگاه شهید آوینی برای تقویت انجمن های هنری
  • انجمن های هنری بازوان مشورتی،تخصصی و اجرایی وزارت ارشاد هستند
  • ماجرای لغو کنسرت‌ها در بوشهر چیست؟
  • وزارت فرهنگ، متولی تبلیغات در حوزه VODها است
  • جشنواره فجر معماری به مجموعه جشنواره‌های وزارت فرهنگ اضافه می‌شود
  • وزارت فرهنگ، متولی همه عرصه‌های تبلیغاتی کشور است