Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگارگروه استان هایباشگاه خبرنگاران جوانازساری،وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد، جهت گیری دولت واردات دانه‌های روغنی به جای روغن خام است تا ارزش افزوده داخل کشور باقی بماند و هم کنجاله آن برای دام و طیور مصرف شود.

سرانه ۲۰ کیلوگرمی مصرف روغن در ایران

وزارت بهداشت و درمان ،علوم پزشکی اعلام کرد ، سرانه مصرف روغن در ایران هم اکنون به ۲۰ کیلوگرم رسیده که حداقل هفت کیلوگرم بیش از سرانه مصرف جهانی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علیرضا مهاجر مجری طرح دانه‌های روغنی وزارت جهادکشاورزی در ساری در گفتگو باخبرنگارگروه استان هایباشگاه خبرنگاران جوانازساری به اهمیت کشت دانه‌های روغنی در کشور در راستای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت: ۳ میلیارد دلار ارز کشور سالیانه صرف واردات روغن خام، کنجاله و سویا می‌شود که به همین منظور باید تولید دانه‌های روغنی را توسعه دهیم تا ارز کمتری از کشور خارج شود.

وی افزود: روغن خام مورد نیاز کشور از دو منبع سویا از کشورهای برزیل و آرژانتین و پالم از کشورهای مالزی و اندونزی تامین می شود و حجم واردات آنها در سال های مختلف متفاوت است.

افتتاح بزرگترین مرکز تحقیقاتی کاربردی و تولید بذر دانه‌ های روغنی کشور در ساری

مدتها بود این خبر نگاه محققان کشاورزی مازندران را به سمت خود جلب کرده است ، این محققان برای رهایی از وابستگی به واردات موفق شدند بزرگترین مرکز تحقیقاتی کاربردی و تولید بذر دانه‌ های روغنی کشور را در ساری راه اندازی کنند.

شادی نو مدیرعامل شرکت مرکز تحقیقاتی کاربردی و تولید بذر دانه‌های روغنی کشور در ساری در گفتگو با خبرنگارگروه استان هایباشگاه خبرنگاران جوانازساری گفت: این مرکز با سرمایه گذاری ۶۰ میلیارد ریالی در مساحت حدود ۲۷ هزار مترمربع با ذخیره سازی بیش از ۳ هزار ژرم پلاسم دانه روغنی سراسر دنیا بهره برداری شد.

وی افزود: محققان این مرکز کار تحقیقاتی بر روی ژرم پلاست‌ ها ، تولید بذر، تولید ارقام و اصلاح ارقام کشور را انجام می‌دهند.

فروزان مدیر بذر تحقیقات و آموزش شرکت نیز گفت: تاکنون اصلاح ژنتیکی بر روی چهار رقم اصلی دانه روغنی شامل کلزا، سویا ، گلرنگ و آفتابگردان صورت گرفته است.

وی مهمترین مزیت این رقم‌ های اصلاح شده را کاهش هزینه کشاورزی در کاشت، داشت، برداشت و افزایش تولید برشمرد.

تولید سه رقم کلزا و سویا در مرکز تحقیقاتی کاربردی و تولید بذر دانه‌ های روغنی کشور

مهتاب صمدی محقق و پژوهشکر این مرکز در گفتگو باخبرنگارگروه استان هایباشگاه خبرنگاران جوانازساری گفت: در پی فعالیت‌های تحقیقاتی اصلاحی انجام شده در ۶ سال گذشته از طریق اصلاح موتاسیونی رقم کلزا مهتاب و زمان که یک رقم بهاره است و مناسب برای شرایط آب و هوایی استان‌های مازندران، گلستان و قم است که پارسال توسط کمیته معرفی ارقام در در موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال ثبت شد.

وی افزود: رقم کلزا مهتاب در مقایسه با رقم محلی منطقه ۱۴۴ روزه است و دو هفته زودتر این محصول قابلیت برداشت دارد و این یک مزیت بسیار خوب برای شالیکاران مازندرانی و گلستانی است.

وی گفت: ۱۵ روز زودتر از رقم‌های محلی برداشت می‌شود و مزیت مهم آن فراهم شدن شرایط مناسب برای کشاورزان برای کشت دوم است.

میرآبادی رییس مرکز تحقیقات کاربردی و تولید بذر این مرکز تحقیقاتی در گفتگو باخبرنگارگروه استان هایباشگاه خبرنگاران جوانازساری،گفت: رقم های اصلاح شده کلزا و سویا به نام های مهتاب ،زمان و آرین به تنش های زیست محیطی مثل گرما،کم آبی ، آفت و علف های هرز مقاوم است .

وی افزود: این ارقام اصلاح شده سبب می شود هزینه های تمام شده برای کشاورزان منطقه حدود یک دهم بذرهای هیبرید خارجی است ، اگرچه راندمان آنها خیلی کمتر است .

وی زودرس بودن ارقام تولیدی اصلاح شده در راستای اقتصاد مقاومتی را از مزیت این رقم‌های تولیدی دانست و گفت: این ارقام نخستین رقم‌های تولیدی این مرکز بعد از ۱۰ سال است.

فرهنگ آسا مدیریت نمایندگی مازندران شرکت توسعه کشت دانه های روغنی کشور در گفتگو باخبرنگارگروه استان هایباشگاه خبرنگاران جوانازساری، گفت: رقم آرین برای کشت در استان های گلستان و مازندران توصیه می شود این رقم متوسط زودرس بودهاست.

وی گفت: طول دوره رویش این ارقام حدود ۱۴۴ روز در کشت بهاره است و نسبت به ارقام محلی داخلی استان ۱۵ روز زودتر می‌رسد وبرداشت می‌شود.

وی افزود: از ویژگی شاخص این رقم، مقاوم به خوابیدگی و مناسب برای برداشت مکانیزه ، تحمل به ریزش و بیماریهای ویروسی بالا است.

مدیریت نمایندگی مازندران شرکت توسعه کشت دانه‌های روغنی کشور گفت: متوسط عملکرد ۳۵۰۰ تا ۴۰۰۰ کیلوگرم در هر هکتار طی سال‌ها است و با ارقام رایج سویا در کشت بهاره و تابستانه محلی قابلیت رقابت دارد.

افزایش ۲.۵ برابری تولید کلزا در کشور

علیرضا مهاجر مجری طرح دانه‌های روغنی وزارت جهادکشاورزی در گفتگو با خبرنگارگروه استان هایباشگاه خبرنگاران جوانازساری،گفت: قرار است در برنامه ۱۰ ساله ۷۰ درصد روغن مورد نیاز کشور در داخل تولید شود و این برنامه از سال دو سال قبل آغاز شده است.

وی افزود: نزدیک به ۶۸ هزار و ۵۰۰ تن کلزا پارسال در کشور تولید شد که این رقم امسال بیش از ۲.۵ برابر رسیده است.

مجری طرح دانه‌های روغنی وزارت جهادکشاورزی گفت: با اقدام‌های خوب وزارت جهاد کشاورزی و استفاده از رقم‌های اصلاح شده از سال گذشته تاکنون حدود ۱۸۵ هزارتن کلزا از کشاورزان خریداری شده است.

مهاجر با اشاره به اینکه برنامه افزایش سطح زیر کشت کلزا در سال زراعی ۹۷-۱۳۹۶ از شهریور ماه امسال در مناطق سردسیر و در مهرماه در مناطق معتدل مازندران و گلستان در سطح ۳۰۰ هزار هکتار اغاز خواهد شد، گفت: از این سطح کشت پیش بینی می‌شود بیش از ۵۰۰ هزار تن کلزا در کشور تولید شود.

وی با بیان اینکه سیستم های دولتی به دلیل بروکراسی اداری نمی تواند درست ،سریع ، بموقع و کامل کار انجام دهد و به همین دلیل اصلاح ، تولید و ازدیاد بذر به بخش خصوصی واگذار شده است ، افزود: در جهت حمایت از موسسات تحقیقاتی خرید بذر و معرفی به کشاورزان در دستور برنامه این نهاد قرار دارد.

حمایت از کشاورزان با خریداری ۸۰ دستگاه بذر کار در مازندران

حیدر پور رییس جهاد کشاورزی مازندران در گفتگو با خبرنگارگروه استان هایباشگاه خبرنگاران جوانازساری،گفت: یکی از طرح‌های اقتصاد مقاومتی تامین روغن از منابع داخلی همچون کشت کلزا و سویا در افق ۱۴۰۴ است که قرار است ۷۰ درصد روغن مورد نیاز از منابع داخلی تامین شود.

وی با بیان اینکه دانه روغنی کلزا از سال گذشته مورد حمایت قرار گرفته است افزود: در سال گذشته سطح زیرکشت کلزا به دو برابر و میزان تولید ۴ برابر افزایش یافته است.

رییس جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه سطح کشت کلزا از ۵ هزار هکتار پارسال به ۱۱ هزار هکتار و میزان تولید این محصول به ۱۹ هزار و ۵۰۰ تن در استان رسیده است. گفت: پیش بینی می‌شود در سطح ۲۰ هزار هکتار از زمین‌ های کشاورزی مازندران به کشت کلزا اختصاص یابد.

حیدرپور افزود: به منظور حمایت از کشاورزان در این بخش ۵۱ دستگاه بذرکار با ۵۰ درصد کمک بالاعوض به کشاورزان استان تسهیلات پرداخت شد و قرار است امسال ۸۰ دستگاه دیگر به ناوگان زراعت استان افزوده شود.

جعفری مدیر عامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه ۲ گفت: ۱۹ هزار و ۳۶۴ تن کلزا در سال زراعی جاری توسط شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه ۲ کشور به مبلغ ۵۰۳ میلیارد و ۵۵۸ میلیون ریال از کشاورزان مازندران خریداری شد.

همت محققان کم کم به روزهای خودباوری نزدیک شد

تاكنون يك رقم سويا بنام آرين و دو رقم كلزا بنام های زمان و مهتاب در بزرکترین مرکز تحقیقاتی کاربردی و تولید بذر دانه‌ های روغنی کشور ثبت و به کشاورزان استانهای مازندران، گلستان وقم برای کشت معرفی شده است .

این مرکز تحقیقات قصد دارد امسال دو رقم كتان روغنی را به موسسه تحقيقات ثبت گواهی بذر و نهال به وزارت جهاد کشاورزی معرفی کند.

گزارش از آتنا رستمی آله خیلی

انتهای پیام/آ

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۸۳۱۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وابستگی اقتصادی اسارت می‌آورد

ایسنا/خراسان رضوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: شعار سال ۱۴۰۳ «جهش تولید با مشارکت مردم» نامگذاری شده و این امر بیانگر این است که اقتصاد اساساً زمینه‌ساز استقلال یک کشور است؛ زیرا وابستگی اقتصادی اسارت می‌آورد و این وابستگی انسان‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهد و آن‌ها را مزدور می‌کند.

سید صولت مرتضوی امروز، ۱۰ اردیبهشت‌ماه در جشنواره امتنان که در سالن تلاش مجموعه فرهنگی ورزشی کارگران شهید برونسی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: خداوند را شاکرم که به بهانه جشنواره امتنان در جوار امام رضا(ع) گردهم جمع شده‌ایم و در هفته کارگر با کارگران، کارفرمایان و بازنشستگان در میان شما عزیزان هستم. هفته کارگر فرصت مغتنمی است تا مدیران دستگاه اجرایی و دولتمردان به بررسی ابعاد پیدا و پنهان خدمات کارگران بیاندیشند و رسیدگی کنند.

وی بیان کرد: موضوع کار و کارگر دو مقوله‌ای هستند که اساسا عنصر تعالی، پیشرفت و آبادانی هر جامعه‌ای را رقم می‌زنند. در دیداری که در روزهای گذشته مقام معظم رهبری با کارگران داشتند، آیت‌الله خامنه‌ای به تفصیل در خصوص مقام کار و کارگر سخن گفتند و دو مقوله کارگر از منظر اسلام و کارگر از دیدگاه سایر مکاتب را تفکیک کردند؛ که از منظر احکام و آموزه‌های دینی جایگاه کارگر جایگاهی بسیار رفیع است و از آیات و احکام قرآن چنین برداشت می‌شود که جوهره پیشرفت و تعالی کار و تلاش است.

کارگر ستون فقرات تولید است

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: کارگر در منظر پویای اسلام، ابزاری برای تولید نیست بلکه کارگر خالق است و این خالق می‌تواند تولید را برای صنعت به ارمغان بیاورد. از منظر مقام معظم رهبری تولید ستون فقرات اقتصاد است و کارگر ستون فقرات تولید است و نفس کار و تلاش در مکتب اسلام صاحب ارزش است. وابستگی اقتصادی عوامل مختلفی از قبیل عدم ایمان به خداوند و شهوت قدرت را دارا است و اگر امروزه مشاهده می‌کنیم که نظام جمهوری اسلامی ایران قطب‌بندی حاکم و رایج بر جهان را فرو ریخته است به دلیل زحمت‌های کارگران جمهوری اسلامی ایران است که باعث پدید آمدن استقلال مالی در سطح کشور شده‌اند.

مرتضوی ادامه داد: ایرانی که در سال‌های گذشته برای خرید وانت‌تویوتا، سیم‌خاردار و امکانات اولیه دفاعی محتاج بیگانگان بود، امروزه به دست و توان کارگران ایرانی کروز پرتاب می‌کند و موشک‌های نقطه‌زن خاص را پدید می‌آورد؛ که این امور از تلاش و زحمت‌های کارگران جمهوری اسلامی ایران حاصل شده است. کارگران ایرانی در زمینه‌های مختلفی موفق شده‌اند و برای ایران موفقیت کسب کرده‌اند و این امر به این دلیل است که کار را جهاد می‌دانند و نگاهی خالص به کار دارند که می‌تواند استقلال اقتصادی را که بسترساز اقتصاد سیاسی است، فراهم کند. از سوی دیگر کارفرمایان هم در این امر دخیل بوده و متاسفانه برخی‌ از آن‌ها در جامعه کارگری و کارفرمایی به دنبال دوقطبی‌سازی هستند؛ اما باید توجه کنند که کارگر و کارفرما یکی هستند و رابطه کارگری و کارفرمایی رابطه محب و محبوبی است و طرفین باید همدیگر را دوست داشته باشند.

وی تصریح کرد: اگر توان علمی و اجرایی کارگران ایران اسلامی وجود نداشت، امروزه نمی‌توانستیم در معادلات جهانی اثرگذار واقع شویم. زیرا هیچ معادله‌ای در جغرافیای سیاسی جهان وجود ندارد که بدون در نظر گرفتن سهم جمهوری اسلامی ایران قابل حل باشد. جهش تولید امری است که کارگران و کارفرمایان می‌توانند آن را در جامعه به وجود آورند. زیرا امروزه در زمینه تولید به رشد رسیده‌ایم و انشاالله با همکاری مردم جهش را به ارمغان می‌آوریم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: دولت مشتاق است که آحاد مختلف جامعه صاحب سرمایه شوند و در این راستا نیز تلاش‌های بسیاری کرده است. درست است که تورم، حقوق، نیازهای کارگران و ... مسائل بسیار مهمی هستند اما این امر در زمان خود بررسی می‌شود و این فرمایشات به حق است اما باید دلیل این امور هم برای مردم بیان شود. دلیل این مشکلات و معضلات اقتصادی این است که متاسفانه به دلیل پاره‌ای از ملاحظات و نگاه کردن به واکنش بیگانگان؛ کشور ایران یک دهه در رکود بوده است و این امر در جداول رشد به صراحت نمایان شده و رشد حدود نیم درصد بیان شده است؛ زیرا در آن دهه نقدینگی به شدت زیادی افزایش داشته است و تورم با رشد غیرمنطقی افزایش یافته است، لذا این امور باعث رکود جامعه اقتصادی ایران در یک دهه شده است.

افزایش ۱۱۷ درصدی درآمدها در سه سال اخیر

مرتضوی افزود: تمام تلاش دولت ایران این است که به فضل الهی تورم را مهار کند، تولید را افزایش دهد و رشد اقتصادی مطلوبی را کسب نماید. زیرا تورم نقطه به نقطه در اسفند سال ۱۴۰۲ به ۳۵ درصد رسیده است و بر اساس گزارشات مرکز آمار ایران تورم نقطه به نقطه فروردین ۱۴۰۳ به کانال ۲۹ رسیده است و تورم کل فروردین به ۳۸.۸ درصد رسیده است، بنابراین با هدف‌گذاری که دولت انجام داده است، امیدواریم بتوانیم تا پایان سال نرخ رشد تورم را مدیریت کنیم و به کانال ۲۹ درصد دست یابیم.

وی ادامه داد: البته لازم به ذکر است که از نظر ریالی در سه سال اخیر بالغ بر ۱۷۵ درصد حقوق‌ها افزایش داشته است و از منظر درصدی هم ۱۱۷ درصد افزایش درامد را دارا هستیم که این امر در میانگین سالانه رقم ۴۰ درصد را به خود اختصاص داده است. اما با توجه به این آمار باز هم این افزایش کافی نیست و در تلاش هستیم که با وحدت این امر را افزایش دهیم. باید فردی و گروهی تلاش کنیم و در راستای حق قدم برداریم تا در جامعه تاثیرگذار باشیم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خصوص مسکن کارگران عنوان کرد: از مسئولین استانداری، شهرداری و کارفرمایان درخواست می‌کنم که به حوزه مسکن کارگری توجه ویژه کنند و کارفرمایان محترم در مکان‌های مناسب و در جوار کارگاه‌ها این امر را برای کارگران فراهم آورند. زیرا اگر عشق باشد، بهره‌وری افزایش پیدا می‌کند؛ اگر بهره‌وری افزایش یابد، تولید ناخالص افزایش پیدا می‌کند و اگر این امر افزایش یابد سرانه درآمد افزایش پیدا می‌کند. لذا باید در این راستا قدم برداریم و دولت هم مصمم در این امر قدم بر می‌دارد تا گره از مشکلات کارگران باز کند. بنده از جانب خود شهادت شرعی می‌دهم که رییس جمهور در این امر هوشیار است و به تمامی مسئولین دولت در خصوص معیشت مردم در تمامی جلسات هشدار می‌دهد. بنابراین برای این امور تعابیر مختلفی اندیشدیده شده است که یکی از این تعابیر طرح کالابرگ است که برای عموم مردم جامعه ارائه شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • همراه پرخرج
  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد
  • افزایش یک و نیم برابری کشت دانه روغنی در پارس آباد
  • وابستگی اقتصادی اسارت می‌آورد
  • راهنمایی برای نگهداری و تمیزکاری آسیاب قهوه در منزل
  • کشت کلزا در ۳۲۷۰ هکتار از اراضی آذربایجان شرقی
  • خرید تضمینی دانه‌های روغنی به بیش از ۶۰ هزارتن رسید
  • روز مزرعه دانه های روغنی در لرستان
  • افزایش ۷۰ هزار تنی تولید کلزا در کشور
  • تولید بیش از ۱۹ هزار تن دانه‌های روغنی از مزارع کلزا شهرستان دهلران