Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصاد>اقتصاد‌ ایران - همشهری آنلاین:
رئیس سابق انجمن سازندگان قطعات و مجموعه‌های خودرو با بیان اینکه بسیاری از قطعه‌سازان از قرارداد با خودروسازان خارجی بی‌خبرند و دسترسی به مشارکت‌های جدید ندارند،گفت:‌ وزارت صنعت با تشکیل سازمان خودرویی این صنعت را ساماندهی کند.

گل‌وردی گلستانی در گفت‌وگو با فارس با اشاره به انعقاد قرارداد با برخی قطعه‌سازان ایرانی برای تولید قطعات خودروهای خارجی تولیدی در کشور، اظهار داشت: تعدادی از شرکت‌های قطعه‌ساز در این زمینه نقش دارند اما بخش عظیمی از قطعه‌سازان نیز از این قراردادها بی‌خبرند و دسترسی به مشارکت‌های جدید ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این شرایط اگر انحصار ایجاد شود، سود کار نصیب عده‌ای مشخص خواهد شد و همه قطعه‌سازان توانمند بهره‌مند نمی‌شوند.

وی ادامه داد: اگر قطعه‌سازان توسط وزارت صنعت جدی گرفته نشوند و در بحث قرارداد با خودروسازان خارجی در حاشیه قرار داشته باشند، تبعات خوبی برای صنعت کشور نخواهد داشت.

گلستانی تأکید کرد: بدون تقسیم کار بین قطعه‌سازان و در صورت نادیده گرفتن آنها، سهم تولید داخل در قراردادهای جدید خودرویی محقق نخواهد شد و قطعه‌سازان نیز از تکنولوژی روز دنیا برخوردار نمی‌شوند.

خودروسازان فرانسوی در کمین واردات قطعات

وی با بیان اینکه خودروسازان فرانسوی افراد زرنگی هستند، گفت: اگر ما توانمندی مناسبی در تولید قطعات با کیفیت از خود نشان ندهیم، خودروسازان فرانسوی به دنبال واردات می‌روند و سهم قطعه‌سازان ایرانی در تولیدات جدید ناچیز خواهد بود.

به گفته رئیس سابق انجمن قطعه‌سازان، برخی قطعه‌سازان که قدرت بیشتری دارند برای انعقاد قرارداد با شرکت‌های خارجی دعوت می‌شوند اما قطعه‌سازانی که دسترسی ندارند، در جا می‌زنند.

وی با بیان اینکه انحصارطلبی تبعات تأسف‌باری به همراه دارد، گفت: متولی بخش صنعت باید برنامه‌ریزی دقیقی برای مشارکت قطعه‌سازان در قراردادهای خارجی انجام دهد و در این میان، انجمن‌های قطعه‌ساز نیز باید فعالیت بیشتری داشته باشند.

وی ادامه داد: انجمن‌های قطعه‌سازی به وفور در کشور وجود دارند، اما با یکدیگر هماهنگ نیستند و رقابت ناسالمی وجود دارد.

تولید اکثر قطعات وارداتی با کیفیت بالا در کشور امکان پذیر است

گلستانی با تأکید بر لزوم ایجاد یک سازمان خودرویی توسط وزارت صنعت برای ساماندهی وضعیت قطعه‌سازان و صنعت خودرو، گفت: امکان تولید اکثر قطعات خودرو با بالاترین کیفیت در کشور وجود دارد اما ابتدا باید فکری برای فروش این قطعات شود و تولید با برنامه‌ریزی صورت گیرد. در این زمینه اهالی متخصص هر صنعت باید جمع‌آوری شوند و برای تولید قطعات اقدام شود.

قطعه‌سازان اطلاعاتی در مورد قطعات خودروهای مشترک ندارند

وی با بیان اینکه در قراردادهای خارجی حتی قطعه‌سازان با گردش مالی پایین نیز باید به بازی گرفته شوند، گفت: در حال حاضر قطعه‌سازان اطلاعی از اینکه چه قطعاتی را باید برای تولیدات مشترک با خودروسازان خارجی عرضه کنند، ندارند که در صورت وجود یک سازمان خودرویی می‌توان این هماهنگی را ایجاد کرد و اطلاع‌رسانی مناسب به همه قطعه‌سازان صورت گیرد. به این ترتیب هر قطعه‌ساز که دارای تخصص مشخصی است سهمی در صنعت و تولید مشترک خواهد داشت.

وی ادامه داد: در حال حاضر هر قطعه‌سازی که دستش برسد، قرارداد می‌بندد در حالی که بهره‌وری تولید و قرارداد مهم است.

رئیس سابق انجمن قطعه‌سازان با انتقاد از محرمانه اعلام شدن قرارداد خودروسازان ایرانی با خودروسازان خارجی، گفت: در شرایطی که قطعه‌سازان سهم 80 درصدی در تولید خودروهای مشترک دارند، باید اطلاع‌رسانی دقیق به آنها صورت گیرد تا برای تولید قطعات با استاندارد مشخص اقدام کنند.

وی تصریح کرد: خودروسازان باید جزئیات قراردادهای منعقد شده با شرکت‌های خارجی را در اختیار قطعه‌سازان قرار دهند تا برای تولید قطعات برنامه‌ریزی شود.

وی این سؤال را مطرح کرد که چرا خودروسازان ایرانی بعد از 40 سال همچنان خودروهای فرانسوی و چینی را مونتاژ می‌کنند ولی چین با سابقه 10 تا 15 ساله دارای 120 شرکت خودروسازی است که با کیفیت مناسبی خودرو تولید می‌کنند؟

گلستانی اظهار داشت: وضعیت صنعت خودروسازی و قطعه‌سازی طوری است که در حال از دست دادن مغزهای متفکر در این صنعت هستیم، امیدواریم وزیر جدید صنعت فکری در این مورد کند.

هیچ کس برنامه‌ای در مورد تولید خودروهای برقی مطالبه نمی‌کند

وی با اشاره به جهت‌گیری خودروسازان جهانی به سمت تولید خودروهای برقی در ایران هیچ‌کس از قطعه‌سازان نپرسیده که برای تولید خودروهای برقی چه اقدامی قرار است انجام شود و چه توانمندی در قطعه‌سازان داخلی وجود دارد.

وی با تأکید بر اینکه از بین بردن قطعه‌سازان داخلی هنر نیست، گفت: در حال حاضر قطعه‌سازان از برخی خودروسازان مطالبات معوق دارند که این مسئله باعث ضرر صنعت قطعه‌سازی شده است.

تأخیر زیاد سایپا در پرداخت مطالبات قطعه‌سازان

رئیس سابق انجمن قطعه‌سازان با انتقاد از تأخیر در پرداخت مطالبات قطعه‌سازان از سوی سایپا، گفت: این بی‌انصافی است که قطعه‌سازان 2 یا 3 سال در انتظار دریافت طلب خود باشند.

گلستانی در پاسخ به این سؤال که آیا در حال حاضر سایپا مطالبات قطعه‌سازان را 2 ساله پرداخت می‌کند؟ گفت: ای کاش 2 ساله پرداخت می‌شد. در شرایطی که قطعه‌ساز برای تولید خود مجبور به پرداخت سود بانکی بالا است، آیا مطالباتش نباید از سوی خودروسازان پرداخت شود؟

وی تأکید کرد: خودروسازان باید برای حل این مسئله راهکاری پیدا کنند.

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۹۰۸۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زنجان چه ظرفیت‌های صادراتی دارد؟ + فیلم

مدیرکل سرمایه‌گذاری استانداری زنجان از احصا ۵۵ طرح سرمایه‌گذاری برای ارائه به سرمایه‌گذاران خبر داد و گفت: زنجان در حوزه زیتون و نساجی زنجیره کاملی دارد. - اخبار استانها -

اسماعیل شاجری مدیرکل سرمایه گذاری استانداری زنجان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی استان زنجان فرصتی برای معرفی و فرصت‌ قابلیت‌های صادراتی استان به سرمایه‌گذاران است؛ استان زنجان از حضور سرمایه‌گذاران استقبال می‌کند و می‌توانیم فرصت‌های سرمایه‌گذاری که ما مطالعه کرده‌ایم را به آنان ارائه دهیم.

مدیرکل سرمایه‌گذاری استانداری زنجان ادامه داد: 55 طرح و فرصت سرمایه‌گذاری احصا، جانمایی و لکه‌گذاری برای ارائه به متقاضیان سرمایه‌گذار شده است.

وی تشریح کرد: چهار طرح اطلس سرمایه‌گذاری تهیه شده و این استان به‌ عنوان استان پایلوت در کشور معرفی شده است. یکی از رویکردهای مهم دولت، ایجاد ارتباط نزدیک با بخش خصوصی است و نخستین گام در این خصوص، معرفی ظرفیت ها و توانمندی های داخلی و شناخت متقابل از ظرفیت های سایر کشورهاست که زمینه آن در نمایشگاه ایران اکسپو فراهم شده است.

شاجری گفت: با توجه به حضور بسیاری از هیات‌های تجاری خارجی و بازدید برخی سفرا ی کشورهای خارجی در این نمایشگاه، شرکت‌های بزرگ داخلی نسبت به معرفی و ارائه محصولات و توانمندی‌های خود اقدام کرده‌اند و در این دوره تمرکز بر توسعه زنجیره‌ها و شش گروه کالایی از محصولات شرکت‌های داخلی، شامل صنایع غذایی، کشاورزی و شیلات،‌ صنعت، فرش دستباف، صنایع دستی و گردشگری، دارو، تجهیزات پزشکی، تجهیزات آزمایشگاهی و محصولات شیمیایی، صنعت ساختمان و خدمات فنی مهندسی و گروه پتروشیمی است و با حضور مدیران استانی، امکان تبادل نظر مذاکره و ارائه فرصت‌های جدید سرمایه‌گذاری به منظور جذب سرمایه گذار و همچنین ارتباط با فعالان اقتصادی داخلی و خارجی را شاهد خواهیم بود.

وی با بیان اینکه این نمایشگاه سبب ایجاد گفتمان بین المللی و معرفی توانمندی‌هی کشورمان از زبان تجار بین المللی می‌شود و استان زنجان نیز تلاش دارد از این فرصت استفاده مطلوبی را ببرد.

.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • یک برگ دیگر از ناکارآمدی های دولت سیزدهم/ تولیدات خودروسازان داخلی کجاست؟
  • بدهی خارجی ایران کمتر از ۲۶ کشور خاورمیانه و آسیای مرکزی شد
  • برنامه سازان صدا و سیمای خوزستان در ماه رمضان تجلیل شدند
  • زنجان چه ظرفیت‌های صادراتی دارد؟ + فیلم
  • سود مشارکت خودروسازان و دانش‌بنیان‌ها در تولید قطعات خودرویی
  • محصولات خودروسازان شهر بم زیر آب رفت!
  • بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود
  • بازدید خبرنگاران داخلی و خارجی از بافت تاریخی بوشهر
  • قیمت خودروهای داخلی و خارجی +جدول
  • قیمت کارخانه‌ای خودرو ۸۰ درصد زیر نرخ بازار است