Web Analytics Made Easy - Statcounter

روزنامه شرق نوشت: پنجشنبه گذشته دکتر ابراهیم داروغه‌زاده، در جایگاه «معاون ارزشیابی و نظارت» در گفت‌وگوی خبری با حمیدرضا مدقق به مسائل مختلف در این بخش مهم از سازمان سینمایی پرداخت.

در بخشی از اظهارات، اين مدير دولتی به تعيين وضعيت فيلم‌های توقيفی اشاره کرد و درباره عملکرد کميته بازبينی مجدد فيلم‌هايی که مجوز نمايش نگرفته بودند که دستور تشکيل آن ازسوی وزير قبلی صادر شده بود، توضيحاتی ارائه کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



او افزود: «اين کميته قرار بود با هم‌فکری کارگردان، تهيه‌کننده و مشورت همديگر اصلاحاتی را که به فيلم کمک می‌کند صورت‌جلسه کنند و فيلم اصلاحی را در اختيار شورای پروانه نمايش قرار دهند. ١٢ فيلم در اين کميته بررسی شدند که پنج فيلم اصلاحاتش انجام شد و در اختيار شورای پروانه نمايش قرار گرفت. در نهايت اين پنج فيلم توانستند مجوز بگيرند و همان‌طور که می‌دانيد، مجوز نهايی و قانونی را فقط شوراي پروانه نمايش می‌تواند برای فيلم‌ها صادر کند».

معاون نظارت و ارزشيابی سازمان امور سينمايي از نام‌بردن اسامی اين پنج فيلم امتناع کرد و گفت: «بهتر است اجازه دهيم اين فيلم‌ها در شرايط آرامی به نمايش دربيايند، زيراکه معمولا حساسيت به فيلم‌های توقيفی بيشتر از ديگر فيلم‌هاست. بعضی اوقات سخت‌گيری‌های بيشتری در بازبينی‌های مجدد فيلم‌ها صورت می‌گيرد و من از کارگردانان و تهيه‌کنندگان اين فيلم‌ها به‌خاطر همراهی‌شان با ما تشکر می‌کنم».

واقعيت اين است که بنا بر گفته منبع آگاه، هيچ مدير دولتی‌ای به فيلم «ارادتمند نازنين بهاره تينا»، به کارگردانی عبدالرضا کاهانی، مجوز نمي‌دهد.

فيلم «خانه پدري»، به کارگرداني کيانوش عياري، يا با حذف آن سکانس خاص [قتل دختر به دست پدر] يا با درجه‌بندی سنی قابليت اکران دارد که البته عياری زير بار هيچ نوع حذفی نرفته است. فيلم‌های «خيابان‌های آرام» و «خرس» همچنان در توقيف به‌سر مي‌برند. فيلم «خانه دختر»، به کارگردانی شهرام شاه‌حسينی، با اعمال حذفيات قابل نمايش است و البته شاه‌حسينی سکانس پايانی فيلم را مجددا فيلم‌برداری می‌کند. فيلم «عصباني نيستم» با اعمال حذفيات و دورشدن فيلم از فضای سياسی قابليت نمايش دارد.

«آشغال‌های دوست‌داشتنی» هم با حذف صحنه‌های حساسيت‌برانگيز و تبديل آن به فضاي مسالمت‌آميز می‌تواند اکران شود.

در فيلم «رستاخيز» بايد صحنه‌های مربوط به حضرت ابوالفضل (ع) نورانی شود و درويش زير بار نرفته و فيلم همچنان مجوز نمايش در ايران ندارد و تنها مجوز نمايش آن در خارج از کشور صادر شده است. موضوع شکايت تهيه‌کننده از وزارت ارشاد هم به دليل خسارت به فيلم به دليل پايين‌کشيدن از پرده سينماها همچنان در ديوان عدالت اداری در دست بررسي است.

فيلم «کاناپه» هم قرار نيست سازمان سينمايي درباره آن تصميم بگيرد و اصولا خارج از توان دولت است. فيلم «وقت داريم حالا»ی کاهانی هم تاکنون به شورای پروانه نمايش ارائه نشده. مشکل فيلم «پاراديس» هم مرتفع شده است. هيچ‌کدام از فيلم‌ها هم هنوز موفق به دريافت پروانه نمايش قطعي نشده‌اند و تنها «زادوبوم» توانست مجوز نمايش را دريافت کند که اين روزها در سينما‌ها در حال اکران است.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۹۶۵۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا مست عشق پای ستارگان ترکیه‌ای را به سینمای ایران باز می‌کند؟

به گزارش همشهری آنلاین، ‌ طولانی شدن روند تصویربرداری و توقف تولید در زمان کووید و ماجراهایی که بعد از تصمیم تهیه‌کننده ترکیه ای برای اکران فیلم در این کشور پیش از اکران در ایران پیش آمد بخشی از حواشی بود که این فیلم تا رسیدن به اکران پشت سر گذاشت، هرچند اکرانش هم بی‌مسئله نبود.

فیلم چند نوبت قرار بود به اکران برسد که هر بار به تعویق افتاد. آخرین بار همین یک هفته قبل از اکران بود که باز به هفته بعد از آن موکول شد.

اما این‌ها تمام ماجراهای این فیلم نبود. به جز انتخاب بازیگران نقش مولانا و شمس که بازخوردهای زیادی داشت، استفاده از بازیگران ترکیه‌ای مثل‌ هانده ارچل، ‌ ابراهیم چلیک‌کول، بنسو سورال، ‌ بوران کوزوم، ‌ سلما ارگچ، ‌ حسام منظور و هالیت ارگنچ هم یکی از مسائلی بود که صحبت‌های زیادی درباره آن شد.

حضور بازیگران ترکیه‌ای در فیلم‌های ایرانی البته به سال‌های دور برمی‌گردد. در سال‌های پیش از انقلاب هم بازیگران ترکیه‌ای در فیلم‌های فارسی بازی کرده بودند. مهم‌ترین و پرکارترین آنها جنید آرکین است که در ایران با نام فخرالدین شهرت دارد. او از سال ۴۷ تا ۷۴ در ۱۶ فیلم و سریال ایرانی بازی کرد. اولین آنها یوسف و زلیخا بود و آخرینش سریال مزد ترس که سال ۷۴ پخش شد. به جز او امل سایین خواننده و بازیگر ترک هم پیش از انقلاب در چند فیلم ایرانی حضور داشت.

دو دهه بعد از انقلاب حضور ستارگان ترک در فیلم‌های ایرانی ادامه پیدا کرد. آدم برفی ساخته داود میرباقری که سال ۷۳ ساخته شد، اگرچه از بازیگران ترکیه‌ای استفاده نکرد، اما به نوعی پیشقدم ساخت فیلم در ترکیه شد.

پس از آن در دهه هشتاد فیلم‌ اکواریوم ایرج قادری در ترکیه فیلمبرداری شد و بعدتر در دهه‌ی ۹۰ فیلم‌هایی نظیر گناهکاران از فریبرز قریبیان، بغض به کارگردانی رضا درمشیان و یک سطر واقعیت ساخته علی وزیریان در ترکیه فیلمبرداری شدند و در تمام آنها بازیگران ترک در نقش‌های فرعی و کم اهمیت حضور داشتند.

اما از اواخر دهه نود حضور بازیگران ترکی در فیلم‌ها و سریال‌های ایرانی جدی شد و حالا این بازیگران عهده‌دار بازی نقش‌های اصلی یا دست‌کم پر رنگ در فیلم‌های ایرانی شدند. فیلم‌های مطرب، ‌ جن زیبا، هولیا با حضور بازیگران ترکیه ای در این دهه به نمایش درآمدند.

«جن زیبا» در سال ۹۷ اکران شد که بازیگر ترکی در آن بازی می‌کرد که به واسطه سریال‌هایی که در آنها بازی کرده بود، ‌ برای تماشاگر ایرانی شناخته شده بود. حضور نورگل یشیلچای امید زیادی هم برای فروش این فیلم ایجاد کرده بود که البته موفق نبود. این فیلم در سال ۹۷ کمی ‌بیش از یک میلیارد تومان فروخت که اصلا رقم جالبی نیست.

«مطرب» ساخته ۱۳۹۸ مصطفی کیایی داستان خواننده‌ای قدیمی ‌با بازی پرویز پرستویی است که دیگر اجازه فعالیت ندارد و بالاخره در هفته فرهنگی ایران در ترکیه فرصتی برای اجرای کنسرت پس از سالیان طولانی پیدا می‌کند. این فیلم در سال ۹۸ بیش از ۳۸ میلیارد تومان فروش داشت و یکی از فیلم‌های موفق گیشه بود.

سال ۹۹ هم مرتضی آتش زمزم فیلم «هولیا» را با حضور ویلما الس و هولیا دیکن ساخت که البته سال گذشته اکران شد و حدود ۵ میلیارد تومان فروش داشت. نوروز هم فیلم دیگری بود که سال گذشته در جشنواره فجر اکران شد و علی بوراک سیلان، بازیگر ترکیه‌ای، در آن بازی داشت.

حالا هم مست عشق گروهی از بازیگران ترک را وارد فیلمی‌از سینمای ایران کرده است. اما آنچه در مورد مست عشق متفاوت است این است که این فیلم محصول مشترک ایران و ترکیه است و نه این که تنها از بازیگران ترکیه ای استفاده کرده باشد. فروش نه چندان موفق فیلم هایی که با بازیگران ترکیه‌ای ساخته شدند، ‌این پیام را می دهد که صرف حضور آنها نمی‌تواند دلیلی برای فروش بالای فیلم باشد.

در مورد مست عشق هم دلایل زیاد دیگری برای فروش ۴۷ میلیاردی آن وجود دارد که تنها بخشی از آن بازی ستارگان ترک است. بنابراین فروش بالای آن نمی‌تواند مشوقی برای ساخت فیلم‌هایی با حضور بازیگران ترکیه‌ای قلمداد شود، اما می‌تواند شروعی برای همکاری مشترک با ترکیه باشد.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: بزرگان فرهنگ و ادب و هنر ایران زمین مهمان "مست عشق" شدند (+تصاویر) مست عشق : روایتی متفاوت از عشق با حضور ستارگان دو کشور (+عکس) ادامه رقابت «تمساح خونی» و «مست عشق» در گیشه و آغاز اکران یک اکشن

دیگر خبرها

  • تسهیل فرایند صدور مجوز تشکل‌های قرآنی مردمی
  • ۴۰ درصد پروانه های کسب در لرستان الکترونیکی شد
  • آیا مست عشق پای ستارگان ترکیه‌ای را به سینمای ایران باز می‌کند؟
  • «نمایش» به اکران آنلاین رسید/ «تیر خلاص» به فرانسه
  • با چند کلیک مجوز بگیرید | چگونه در کمترین زمان پروانه کسب بگیریم؟
  • الکترونیکی شدن ۴۷۷,۰۰۰ پروانه کسب کاغذی تا ۱۵ اردیبهشت ماه
  • عکاسان برای مشارکت در پروژه‌های سینمایی مجوز بگیرند
  • پارسا پیروزفر، مهران مدیری و الناز شاکردوست رکوردداران روز اول اکران
  • دارندگان واحدهای صنفی بخوانند /دریافت این شناسه الزامی است
  • همه واحدهای صنفی باید شناسه یکتا دریافت کنند