Web Analytics Made Easy - Statcounter

رساله دکترای ارتباطات در حوزه کاربردهای ارتباطی فناوری واقعیت افزوده در ایران در دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران توسط طاهره ساعدی دفاع شد.

به گزارش ایسنا، طاهره ساعدی، دانشجوی دکترای علوم ارتباطات اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران است که اکنون رساله خود را با عنوان کاربرد فناوری واقعیت افزوده در روابط عمومی الکترونیک و ارایه مدل مناسب، دفاع کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او مدعی است، تاکنون حداقل هشت رساله کارشناسی ارشد با موضوع واقعیت افزوده در ایران انجام شده اما همه پژوهش‌ها در حوزه‌های فنی و دانشگاه‌های صنعتی بوده است و هیچ تحقیقی در مورد کاربردهای ارتباطی این فناوری در ایران صورت نگرفته است و این رساله اولین رساله دکترای ارتباطات در این زمینه به شمار می‌رود.

فناوری واقعیت افزوده، امکان افزودن اطلاعاتی به دنیای واقعی از دریچه موبایل، تبلت یا عینک هوشمند را فراهم می‌کند. این فناوری کاربردهای مختلفی در حوزه‌های آموزش، صنعت، کشاورزی، گردشگری و پزشکی دارد اما یکی از مهمترین کاربردهای آن در حوزه‌های ارتباطات، تبلیغات و برندینگ است.

اپلیکیشن‌های متعددی با فناوری واقعیت افزوده در دسترس هستند که در حوزه بازی و سرگرمی می‌توان به بازی مشهور پوکمون گو و اپلیکیشن اسنپ چت اشاره کرد.

ساعدی در این رساله تاکید کرده: استفاده از این فناوری از سوی کاربر مستلزم تحقق سه شرط است: تلفن همراه هوشمند، اینترنت پرسرعت و نرم افزار کاربردی واقعیت افزوده.

‌وی در این رساله یک هدف اصلی و هشت هدف فرعی داشته است. هدف اصلی وی تعیین کاربردهای فناوری واقعیت افزوده در نهاد روابط عمومی الکترونیک و ارایه یک مدل مناسب بوده و اهداف فرعی او نیز شامل این موارد بوده است:

۱- تعیین کاربرد فناوری واقعیت افزوده در خدمات و سرویس‌های روابط عمومی الکترونیک به مخاطبان و مشتریان. ۲- تعیین کاربرد فناوری واقعیت افزوده در رسانه‌نگاری مکتوب. ۳- تعیین کاربرد فناوری واقعیت افزوده در فنون و تکنیک‌های ارایه محصول و خدمات به مشتریان. ۴- تعیین کاربرد فناوری واقیت افزوده در برگزاری نمایشگاه‌ها. ۵- تعیین کاربرد فناوری واقعیت افزوده در تبلیغات و برندینگ. ۶- بررسی تاثیر به کارگیری فناوری واقعیت افزوده در جذب بیشتر مخاطبان و مشتریان. ۷- بررسی کاربردهای فناوری واقعیت افزوده در نهادهای ارتباطی دنیا. ۸- بررسی موانع به کارگیری و توسعه فناوری واقعیت افزوده در روابط عمومی الکترونیک در دستگاه‌های دولتی و بخش خصوصی.

جامعه آماری این تحقیق، چهار گروه استادان ارتباطات، کارشناسان فناوری اطلاعات، کارشناسان واقعیت افزوده و روزنامه‌نگاران حوزه فناوری اطلاعات بوده است. روش تحقیق وی در این رساله روش تحقیق ترکیبی شامل روش پیمایشی، اسنادی و فراتحلیل بوده است.

بر اساس نتایج این پژوهش، بیشترین کاربرد فناوری واقعیت افزوده در بخش انتشارات روابط عمومی است و فناوری واقعیت افزوده در نهادهای ارتباطی دنیا بیشتر در حوزه سرگرمی و تفریح کاربرد دارد. همچنین بر اساس نتایج این تحقیق مهمترین مانع به کارگیری و توسعه فناوری واقعیت افزوده در روابط عمومی الکترونیک در دستگاه‌های دولتی و بخش خصوصی، فقدان شناخت از این فناوری در ایران است.

بر اساس مطالعات انجام شده، حداقل شش شرکت در ایران قادر به ارایه خدمات فناوری واقعیت افزوده هستند و تاکنون بیش از ۴۰ شرکت و سازمان و نشریه در کشور از این فناوری در فعالیت‌های ارتباطی خود استفاده کرده‌اند.

استادان راهنما و مشاور وی در این تحقیق، دکتر رها خرازی و دکتر افسانه مظفری بوده‌اند. این رساله نمره کامل و عالی را از هیات داوری شامل شش استاد داور و ناظر و راهنما و مشاور کسب کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۹۸۵۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حفاظت از داده‌های شخصی کاربران موجب رشد پایدار اقتصاد دیجیتال است

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، عیسی زارع پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، افزود: حفاظت از داده‌های شخصی کاربران در فضای مجازی از مهمترین عوامل اعتماد مردم به سکو‌های داخلی است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در شبکه اجتماعی ویراستی گفت: حفاظت از داده‌های شخصی کاربران در فضای مجازی از مهمترین عوامل اعتماد مردم به سکو‌های داخلی و موجب رشد پایدار اقتصاد دیجیتال است.

وی افزود: از اعضای کمیسیون حقوقی که با حضور کامل در جلسات فشرده، سند را بررسی و تصویب کردند، تشکر می‌کنم.

زارع پور در پایان گفت: این حرکت با فتوای محکم رهبر انقلاب آغاز و باهمت دولت و پیگیری مجلس به نتیجه خواهد رسید.

دیگر خبرها

  • ایجاد سازمان‌های سرمایه‌گذاری مختص پارک‌های علم و فناوری
  • کسب رتبه ۱۳ تولید علم سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی در جهان
  • رویداد بین‌المللی «فارِس اواردز» برگزار می‌شود
  • میزان تشعشعات گوشی تلفن همراه ارزیابی می‌شود
  • دستاوردهای ایران، همرده با کشورهای پیشگام در حوزه‌ جنگ‌افزارسازی است
  • تجهیزات دفاعی ایران هم‌سطح کشور‌های پیشگام در حوزه جنگ‌افزارسازی است
  • اجرای پروژۀ فیبر نوری در هرمزگان تسریع می‌شود
  • اجرای پروژه فیبرنوری در هرمزگان تسریع می‌شود
  • وزارت ارتباطات در تکالیف قانونی صدور مجوز اول شد
  • حفاظت از داده‌های شخصی کاربران موجب رشد پایدار اقتصاد دیجیتال است