Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی اکبر مرادی روز شنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه این جشنواره در 2 بخش تک نوازی و گروهی برگزار می شود، افزود: در بخش تک نوازی حدود 70 تن و در بخش گروهی نیز 13 گروه با محوریت تنبور با هم به رقابت می پردازند.
به گفته او در این جشنواره هنرمندانی از تهران، کرج، همدان، لرستان و شهرستان های استان کرمانشاه حضور دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گفته او، در این جشنواره هنرمندانی اعم از بانوان و آقایان حضور دارند و در هر بخش سه تا چهار نفری و چهار گروه به عنوان برتر شناخته می شوند.
وی اظهار کرد که آئین افتتاحیه و اختتامیه این جشنواره در فضای رو باز برگزار می شود، اما اجراهای بخش جشنواره در سالنی به ظرفیت 200 نفر که در این روستا ساخته شده برگزار خواهد شد.
وی همچنین به افتتاح خانه تنبور در روستای بان زلان سفلی اشاره کرد و گفت: این خانه در مراسم اختتامیه جشنواره به صورت رسمی افتتاح می شود.
او خانه تنبور را متعلق به تمام تنبورنوازان از همه دنیا دانست و افزود: هر کسی در هر نقطه ای از دنیا تنبور می نوازد می تواند در این خانه عضو شود.
بنیانگذار خانه تنبور و از اساتید این ساز اصیل ایرانی در ادامه حفظ و نگهداری از ساز تنبور را از اهداف اصلی برگزاری جشنواره ذکر کرد و گفت: هدف ما استمرار برگزاری این جشنواره در سال های بعد است.
مرادی تاکید کرد که این جشنواره علاوه بر رقابت، کارگاهی آموزشی برای هنرمندان است که شیوه های درست تنبور نوازی نیز یادآوری می شود.
وی نواختن ساز و خواندن مقامات را را یکی از اهداف این جشنواره دانست و گفت: تلاش ما نواختن شیوه های درست تنبورنوازی و خواندن مقامات در قالب برگزاری کلاس های آموزشی و برگزاری جشنواره ها است.
مرادی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه این نخستین جشنواره استانی تنبور است که در استان کرمانشاه برگزار می شود و افزود: نیازمند همکاری و هم افزایی هرچه بیشتر ادارات و سازمان ها برای ثبت جشنواره تنبور هستیم که بتوانیم هر ساله آن را برگزار کنیم.
وی یادآوری کرد که اگر این جشنواره استمرار نداشته باشد فایده ای ندارد و تاثیرگذاری آن در ادامه برگزاری مستمر آن است.
استاد و هنرمند برجسته موسیقی دالاهو در ادامه برگزاری جشنواره تنبور را مصداق بارز کار فرهنگی و مبارزه با تهاجم فرهنگی بیگانگان دانست و گفت: می خواهیم از این طریق با فرهنگ های بیگانه و مبتذلی که قصد تحت تاثیر قرار دادن فرهنگ اصیل ما را دارند، مقابله کنیم.
وی نبود حامی مالی را از جمله مشکلات بر سر راه برگزاری این جشنواره دانست و از مسئولان فرهنگی استان خواست برای زنده نگه داشتن موسقی اصیل ایرانی و جلوگیری از ورود فرهنگ های بیگانه از این جشنواره حمایت های بیشتری کنند.
او قدمت ساز تنبور را بیش از هفت هزار سال دانست و گفت: تنبور قدیمی ترین سازی است که در دنیا نواخته شده و همه باید تلاش کنیم که حفظ شود.
براساس اعلام دبیرخانه جشنواره در روز اول که دوشنبه 20 شهریور است در نوبت صبح اجرای تکنوازی رده های سنی ب و ج و در نوبت عصر نیز اجرای گروههای سیمرغ، سرانه، دالاو، مهرگان، آلابرز، عشاق و خاموش برگزار می شود.
در روز سه شنبه 21 شهریور نیز در نوبت صبح اجرای تکنوازی رده سنی الف و اجرای گروه های سی رود و تشار و در نوبت عصر نیز آئین اختتامیه و افتتاح خانه تنبور برگزار خواهد شد.
روستای بان زلان سفلی با جمعیتی در حدود 200 تن از توابع بخش گهواره در حدود 100 کیلومتری شهر کرمانشاه واقع شده است.
3033/8066 خبرنگار:فرزاد نویدی ** انتشار دهنده:علی مولوی

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۹۸۵۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارسال ۱۵۰۰ اثر به دبیر خانه جشنواره شعر رضوی

به گزارش خبرگزاری مهر، سید حسین سیدی مدیر دفتر شعر و ادبیات بنیاد بین المللی امام رضا (ع) درباره برگزاری جشنواره بین المللی فرهنگی و هنری امام رضا (ع) گفت: با برگزاری جشنواره‌های رضوی درصدد هستیم در راستای ترویج سیره امام رضا (ع) گام کوچکی در این زمینه برداریم.

سیدی با بیان اینکه در قالب شعر، برگزاری چهار جشنواره شعر عربی، جشنواره شعر ترکی، جشنواره شعر فارسی و جشنواره شعر کودک و نوجوان را همواره در برنامه داریم، افزود: در همین راستا درصدد ارتقای سطح این جشنواره‌ها از نظر کمی و کیفی هستیم.

مدیر دفتر شعر و ادبیات بنیاد بین المللی امام رضا (ع) به استقبال شاعران از این بخش جشنواره اشاره کرد و گفت: رغبت حضور شاعران نامی و حتی نوپا را برای تولید اثر در حوزه رضوی چشمگیر قلمداد کرد. طی دو سال گذشته، تعداد آثار رسیده به این جشنواره از ۴۰۰ اثر به ۱۰۱۰ اثر در سال گذشته رسیده و امسال نیز بیش از ۱۵۰۰ اثر به دبیر خانه جشنواره ارسال شده است.

سیدی در ادامه به لزوم کیفیت بخشی به محتوای آثار رضوی و اهمیت در تراز ملی بودن اشعار در این زمینه اشاره کرد و افزود: نباید درگیر کمیت و تعداد صرف آثار شد، در راستای توجه نکردن به موضوع کمیت آثار، برای جشنواره شعر فارسی شعار ملی تعریف کردیم تا همگی شعرها در تراز ملی و استانی باشند. در این صورت است که شاهد مجموعه شعر ناب در حوزه شعر فارسی رضوی خواهیم بود.

مدیر دفتر شعر و ادبیات بنیاد بین المللی امام رضا (ع) گفت: امسال شعر رضوی در ابعاد بین المللی برگزار می‌شود، در این راستا محافل شعرخوانی در شهر کوفه عراق، در شهر استانبول ترکیه و همچنین در افغانستان برگزار می‌شود.

به گفته سیدی علاوه بر محافل شعری خارج از کشور در خلال جشنواره شعر رضوی، جشنواره شعر کودک رضوی نیز در داخل کشور برگزار می‌شود. همچنین کارگاه‌های آموزشی و شب شعر در قم، شیراز و خراسان رضوی با هدف توجه به عمق و معرفت شناسی امام رضا در اشعار، برگزار می‌شوند.

کد خبر 6086246 فاطمه میرزا جعفری

دیگر خبرها

  • یک سفر خبری خوشمزه!
  • تمدید مهلت شرکت در جشنواره «خیمه‌شب‌بازی»
  • بوشهر میزبان جشنواره موسیقی خلیج‌ فارس
  • تمدید مهلت شرکت در جشنواره «خیمه شب بازی»
  • شهرستان اردل میزبان چهاردهمین جشنواره منطقه‌ای شعر تمداربیت
  • نخستین یادواره و کنگره شهدای منطقه یک اصفهان برگزار می‌شود
  • برگزاری 12 ویژه برنامه به مناسبت هفته فرهنگی اصفهان در منطقه 2
  • نخستین دوره جایزه داستان و بازآفرینی فراخوان داد
  • ملایر میزبان جشنواره موسیقی «شب‌های تاک»
  • ارسال ۱۵۰۰ اثر به دبیر خانه جشنواره شعر رضوی