Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، نشست خبری دومین جشنواره نقالی و پرده‌خوانی غدیر (نقالان علوی) با حضور داوود فتحعلی‌بیگی (دبیر علمی) و حسین عالم‌بخش (دبیر اجرایی جشنواره) در سالن امیرحسین فردی تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد.

دبیر علمی دومین جشنواره پرده‌خوانی و نقالی غدیر در این نشست خبری گفت: هم علاقه و هم اصرار داشتیم جشنواره‌هایی با موضوع و مضمون زندگانی و اندیشه‌های امام علی برگزار کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این جشنواره تلاش شده تا به سیره امام علی(ع) نزدیک شویم.

فتحعلی‌بیگی؛ توجه ویژه به سیره امام علی (ع) را موجب ابراز علاقه بسیاری برای حضور در این جشنواره و مشارکت نوجوانان، جوانان و کهنسالان در این رویداد هنری دانست.

او خاطرنشان کرد: امیدواریم از منظرهای مختلف نسبت به سیره امام علی(ع) در قلمرو هنر پرداخته شود. چراکه در این صورت پیامبرمان را هم بهتر می‌توانیم بشناسیم. اگر براساس احادیث پیامبر اسلام، اندیشه‌های امام علی(ع) را بررسی کنیم متوجه می‌شویم پیامبر چه وسعتی از نظر معنویت داشته و شخصیتی از نظر انسانی و علمی مانند امام علی(ع) را پرورانده است.

دبیر اجرایی جشنواره نیز با بیان اینکه تدارکاتی دیده شده تا این دوره از جشنواره بهتر و با استقبال بیشتری برگزار شود، گفت: در این راستا سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران کمک کرده است.

عالم‌بخش با اشاره به برگزاری دومین جشنواره پرده‌خوانی و نقالی غدیر در میدان امام حسین (ع) تهران گفت: این میدان محل مناسبی برای برگزاری یک آئین هنری، سنتی و مذهبی است. امیدواریم سال آینده بتوانیم محل برگزاری این جشنواره را به 5 مکان برسانیم.

او با اشاره به جزئیات این دوره از جشنواره از مشارکت 117 نفر خبر داد و گفت: 31 اجرا در طول جشنواره خواهیم داشت؛ از این 31 نفر پذیرفته شده 12 نفر پیشکسوت هستند و یک نفر به منقبت‌خوانی خواهد پرداخت.

دبیر اجرایی جشنواره نقالان علوی یادآور شد: همچنین بزرگداشت مرشد مصطفی سعیدی پیشکسوت این عرصه در این دوره از جشنواره برگزار خواهد شد که به حنجره ارغوانی معروف است. مهدی شفیعی نیز کتاب حماسه‌های امام علی(ع) را درباره امام اول شیعیان به صورت شعر نوشته است که براساس این کتاب نقالی و پرده‌خوانی خواهد شد.

عالم‌بخش یادآور شد: اردشیر صالح‌پور، محمدحسین ناصربخت و مرشد محسن میرزاعلی و داوود فتحعلی‌بیگی گروه ارزیابی این دوره از جشنواره را تشکیل می‌دهند.

او با اشاره به اینکه دومین جشنواره نقالی و پرده‌خوانی غدیر نسبت به دوره گذشته از نظر کمی و کیفی وسیع‌تر برگزار می‌شود، خاطرنشان کرد: میدان امام حسین می‌تواند هرشب پذیرای 5 الی 10 هزار نفر مخاطب باشد. برنامه‌های این دوره از جشنواره از 13 الی 17 شهریور از ساعت 17 تا 20 اجرا می‌شود و هر شب 5 تا 8 نوبت برنامه برگزار خواهد شد.

عالم‌بخش یادآور شد: طومارهای درست و صحیح را می‌خواهیم جمع‌آوری کنیم. تا سال آینده 40 طومار درست و صحیح که مستند باشد را تهیه می‌کنیم.

داوود فتحعلی‌بیگی با اشاره به اینکه سال‌هاست بر لزوم راه‌اندازی یک رشته آئینی و سنتی برای آموزش آکادمیک این هنر تاکید می‌کند، گفت: اما گویا وزارت علوم نمی‌خواهد این خواسته را بشنود. حتی از دانشگاه سوره به وزارت علوم رشته‌های هنری و نمایشی پیشنهاد شد اما بی‌جواب ماند و هنوز جوابی به ما نداده‌اند.

فتحعلی‌بیگی ادامه داد: وقتی به گذشته برمی‌گردید متناسب آن سال‌ها نقالان می‌آمدند و در مکان‌های مختلف مکتب برگزار می‌کردند اما امروزه آن جایگاه‌های سنتی که نقالی در آنها برگزار می‌شد و آموزش داده می‌شد به عنوان یک پایگاه از دست رفته است.

او خاطرنشان کرد: قهوه‌خانه‌ها از آن جاهایی بود که این اتفاق در آن می‌افتاد اما امروز قهوه‌خانه‌ها کوچک شده و سفره‌خانه‌ها هم حالت قبلی‌اش را از دست داده و بیشتر تبدیل به غذاخوری شده است. ما مانند دیگر کشورها باید برای عرضه به‌روز هنرهای سنتی مکان ویژه‌ای اختصاص دهیم. ما به مرکزی برای اجرای نمایش‌های آئینی و سنتی نیاز داریم.

دبیر علمی دومین جشنواره نقالان علوی با بیان اینکه متولیان و مدیران سطح بالای فرهنگی باید به این موضوع فکر کنند چون بستر این هنر و ظرفیتش در خانواده‌ها و جامعه وجود دارد، گفت: نقالی در تربیت شخصیتی تاثیر دارد که در آن افراد گونه‌ای از نمایش پیشین و کهن ما را یاد می‌گیرند.

فتحعلی‌بیگی با اشاره به اینکه نقاشی قهوه‌خانه‌ای رو به انقراض است، گفت: آنها که این هنر را یاد گرفته‌اند اگر بخواهند یک پرده نقاشی بکشند بسیار گران‌قیمت تمام می‌شود به طور مثال 10 میلیون تومان می‌گیرند تا این پرده را نقاشی کنند اما پرده‌خوان این بودجه را ندارد و تهیه آن برایش سخت است.

او تصریح کرد: قصه‌های قدیمی که پرده دارند را می‌توانیم کپی کنیم. اما اگر در جریان برگزاری جشنواره به این نتیجه رسیدیم که قصه‌ها و پرده‌های جدیدی وجود دارد نیازمند طراحی پرده‌های جدید است. نیازمند نقاشی هستیم که بتواند نقاشی قهوه‌خانه‌ای از زندگی امام علی بکشد که باید هم آموزش دیده باشد و هم از نظر مبلغ بتواند با ما همکاری کند.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۹۹۳۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شمسایی: جشنواره نشریات دانشجویی برای وزارتخانه‌های علوم و ارشاد نفع دارد/ بدنه مطبوعاتی کشور نیازمند خون تازه

ایمان شمسایی مدیرکل مطبوعات و خبرگزاری‌های داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه بازدید از سیزدهمین جشنواره سراسری رسانه و نشریات دانشجویی که در دانشگاه فردوسی مشهد در حال برگزاری است، درباره ارزیابی از نحوه برگزاری این جشنواره به خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: انجام هیچ کاری بدون عیب امکان پذیر نیست، این جشنواره در نوع خود توانسته بیشتر دانشگاه‌های سراسر کشور را به دور خود جمع کند و همین امر اقدام مثبتی تلقی می‌شود؛ چراکه دانشجویان بدون ترس از قضاوت آثار خود را به جشنواره ارسال کرده‌اند.

وی افزود: خیلی از فیلمسازان بزرگ فیلم‌های خود را به جشنواره نمی‌آوردند و شاید ارزیابی آثارشان باعث می‌شود تا به غرورشان بربخورد، اما دانشجویان در فضای دوستانه و گرم دور هم در این جشنواره جمع شدند و همین موضوع خودش هنر می‌خواهد.

شمسایی بیان کرد: گاهی اوقات اصل رویداد از خود محتوی می‌تواند مهم‌تر باشد، آنچه که در حوزه مطبوعاتی پیگیرش هستیم این است که اکنون بدنه مطبوعاتی کشور نیاز به خون تازه دارد؛ چراکه با گسترش رسانه‌ها طرف هستیم و ۱۳ هزار و ۵۰۰ رسانه داریم.

مدیرکل مطبوعات و خبرگزاری‌های داخلی گفت: بنگاه‌های بزرگ مطبوعاتی در قالب‌های مختلف داریم که نیازمند نیرو هستند؛ چرا که مهم‌ترین سرمایه را نیروی انسانی تشکیل می‌دهند، البته شاید این موضوع در خیلی از فضا‌ها شعار تلقی شود، اما در مطبوعات یک اصل به شمار می‌آید؛ چون خبرنگار تولید کننده است و اگر نباشد چه کسی می‌خواهد صفحات خبرگزاری و روزنامه نگاری را پر کند؟

شمسایی اضافه کرد: جشنواره نشریات دانشجویی اتفاقی است که از آن دانشگاه و مطبوعات و وزارت علوم و وزارت ارشاد سود می‌برند و این جشنواره برای وزارت علوم دانشجوی پرسشگرتر و فعال‌تر و پیگیر و حساس به مسائل امور زمانه به همراه خواهد داشت.

مدیرکل مطبوعات و خبرگزاری‌های داخلی ادامه داد: برگزاری جشنواره نشریات دانشجویی در حوزه وزارت ارشاد برای دانشجویان شاید از روی تفریح باشد، اما همینکه مزه ذوق و شوق فعالیت در رسانه زیر دندون دانشجویان رود و لذت آن را بچشند، می‌توانند وارد حوزه رسانه شوند و نتیجه آن برای اصحاب رسانه منفعت به همراه خواهد داشت و باعث رونق بیشتر می‌شود.

انتهای پیام/

نادیا عابد

دیگر خبرها

  • اختتامیه جشنواره دانش و پژوهش امام علی (ع) برگزار شد
  • زندگی لاکچری قالیباف زیر ذره بین /رضاخان حزب اللهی‌ها، تکنوکرات می‌شود؟ /۵ پرده از زندگی سیاسی رئیس مجلس
  • این سَم را فقط با یک تلفن درب منزل تحویل بگیرید!
  • بازسازی امامزاده ابراهیم(ع) نیازمند استفاده از تمام ظرفیت ها است
  • انتشار فراخوان ششمین جشنواره نقالان علوی
  • شمسایی: جشنواره نشریات دانشجویی برای وزارتخانه‌های علوم و ارشاد نفع دارد/ بدنه مطبوعاتی کشور نیازمند خون تازه
  • باید و نبایدهای کتاب دینی برای بچه‌های امروز
  • شرکای پشت پرده بابک زنجانی چه کسانی بودند؟ /چرا پرونده اختلاس او شفاف سازی نمی شود؟ /مبلغ کلان ارزی قرار است به صورت املاک به بیت المال بازگردد؟
  • پویش نقالی شاهنامه در نمایشگاه کتاب برگزار می‌شود
  • مرحله نهایی جشنواره قرآنی حیات در مشهد برگزار خواهد شد